اخذ مجوز تدريس خصوصی
این روزها در کنار فراگیری علم و دانش بهصورت عمومی در کلاسهای مختلف اعم از دانشگاهها و مدارس، تدریس بهصورت خصوصی نیز به امری بسیار رایج و مورد اقبال تبدیل شده است. تدریس بهصورت خصوصی علاوه بر کمک به شخص دانشآموز یا دانشجو درروند فراگیری دروس و تسهیل آن، از طرفی برای مدرسان و معلمان نیز ازلحاظ اقتصادی کمککننده خواهد بود. مسئله اساسی که در این راستا باید به آن توجه داشت بحث رعایت نکات حقوقی و موارد قانونی مرتبط با بحث تدریس خصوصی است که در ادامه به بررسی انواع آن، نکات حقوقی که در این رابطه باید رعایت گردد ازجمله نوع قراردادی که باید تنظیم گردد میپردازیم و درنهایت به این پرسش اساسی مرتبط با مشاوره حقوقی دریافت مجوز، پاسخخواهیم داد که آیا اساساً تدریس خصوصی نیازمند اخذ مجوز است یا خیر؟
انواع تدریس خصوصی
هنگامیکه از تدریس خصوصی سخن به میان میآید اصولاً بهرهمندی از شخص معلم بهصورت خصوصی در منزل دانشآموز یا دانشجو و بهصورت مستقیم و بدون واسطه به ذهن متبادر خواهد شد. اما باید توجه داشت که علاوه بر این شیوه تدریس خصوصی برخی مؤسسات نیز بهصورت مؤسسات تدریس خصوصی هستند.
این مطلب شاید برای شما مفید باشد: چگونه مجوز آموزشگاه زبان دریافت کنیم؟
بنابراین تدریس خصوصی اصولاً در دو قالب کلی صورت میپذیرد:
۱) تدریس خصوصی در منزل
۲) مؤسسات و یا آموزشگاههای تدریس خصوصی
چه نکات حقوقی باید در رابطه با تدریس خصوصی رعایت گردد؟
برای شروع هر رابطه در میان طرفین رعایت نکات حقوقی مرتبط با آن امری ضروری و غیرقابلانکار است. در رابطه با تدریس خصوصی نیز رعایت نکات و موارد قانونی و حقوقی علاوه بر ضروری بودن تضمینکننده رابطهای موفق و قابلاطمینان خواهد بود.
در بحث تدریس خصوصی شخص معلم در برابر ساعت معینی از تدریس مبلغی متعارف که موردتوافق طرفین نیز است را دریافت خواهد کرد. در ابتدا طرفین باید بر سر ساعات لازم در جهت تدریس و همچنین مبلغ دریافتی شخص معلم به توافق برسند. از طرفی با توجه به اینکه عموماً محل تدریس منزل شخص دانشآموز یا دانشجو است درنتیجه تأکید بر لزوم رعایت موازین اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی در محل تدریس نیز امری ضروری به نظر میرسد. از دیگر مواردی که نیاز به توافق میان طرفین دارد بحث تعیین تقریبی میزان دروسی است که شخص مدرس موظف به تدریس آن است، که حتی بیان آن در قالب یک جدول و یا یک چارت مشخص بسیار کمککننده خواهد بود.
با توجه به نکاتی که بیان شد، تحقق این امور و رسیدن به این توافقات از طریق تنظیم یک قرارداد مرتبط با تدریس خصوصی امری لازم در جهت شکلگیری رابطه قانونی و رسمی در میان طرفین خواهد بود.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: قرارداد استخدام مدرس ، گامی قانونی در جهت گسترش آموزش!
آیا تدریس خصوصی نیاز به اخذ مجوز دارد؟
حال نوبت پاسخ به این پرسش میرسد که آیا تدریس خصوصی نیازمند اخذ مجوز است یا خیر؟ در مشاوره حقوقی دریافت مجوز برای پاسخ به این پرسش به شما خواهند گفت که خیر. تدریس خصوصی، آنهم مستقیم توسط شخص مدرس و بدون واسطه نیاز به اخذ هیچ مجوزی ندارد. درنتیجه شخص مدرس بدون نیاز به دریافت مجوز خاصی میتواند بهراحتی فعالیت خود را آغاز کند هرچند باید توجه داشت که عدم نیاز به اخذ مجوز به معنای رعایت نکردن موارد قانونی و حقوقی در این رابطه نیست. برای آغاز بهکار تدریس خصوصی و پیشبرد قانونی آن، رعایت موارد و نکات حقوقی که اصلیترین راه دستیابی به آن از طریق تنظیم قراردادی حرفهای و تخصصی است امری واجب برای هر دو طرف خواهد بود.
سخن پایانی
برای شروع هر فعالیت و شکلگیری هر رابطهای راهنمایی گرفتن از مشاوران و متخصصان حقوقی در آن زمینه میتواند برای طرفین اطمینانبخش و مفید باش. در رابطه با تدریس خصوصی نیز برای تنظیم یک قرارداد حرفهای که از هر لحاظ قابلاتکا باید نیاز به راهنمایی گرفتن از متخصص یا متخصصان حقوقی امری ضروری به نظر میرسد.
برای دریافت مشاوره حقوقی تدریس خصوصی و دریافت مجوز همین امروز با تیم حقوقی لامینگو تماس حاصل فرمایید. همچنین میتوانید با مراجعه به بانک قراردادهای سایت لامینگو با صرف کمترین وقت و هزینه، قراردادی کاملاً حرفهای و تخصصی دریافت نمایید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
نظرات و پرسشهای خود را با ما در میان بگذارید و مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو را از دست ندهید.
4 دیدگاه
-
3 سال پیش
سلام. وقت بخیر.یه سوالی داشتم. من میتونم بدون مجوز یه مغازه اجاره کنم و اونجا تدریس خصوصی هامو انجام بدم؟
-
3 سال پیش
با سلام و احترام؛
اگر قصد تاسیس آموزشگاه تدریس خصوصی را دارید نیازمند اخذ مجوز هستید.
-
-
2 سال پیش
سلام وقت بخیر بنده میخواهم در منزل آموزش خصوصی بدم باید مجوز داشته باشم؟!
-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
خیر.
-
دیدگاه شما