انتقال مالکیت دامنه چه نکاتی دارد؟ + نمونه قرارداد خرید دامنه

2 سال پیش
انتقال مالکیت دامنه

وقتی سخت به دنبال نام دامنه منحصر به فردی هستید و در نهایت مجبور می‌شوید آن را از شخص یا شرکتی خریداری کنید، موضوع «انتقال مالکیت دامنه» به وسط می‌آید. شما به عنوان خریدار دامنه و فرد مقابل به عنوان فروشنده، توافقی را برای انتقال مالکیت نام دامنه انجام می‌دهید که طبق یک مبلغ و قرارداد مشخص انجام می‌شود. نمونه قرارداد خرید دامنه روابط میان خریدار و فروشنده نام دامنه را مشخص کرده و بروز اختلاف در آینده جلوگیری می‌کند.

درست است که انتقال مالکیت دامنه یک فرآیند ساده است اما چیزی که آن را مهم می‌کند، فرآیند قانونی انجام آن است. در این بررسی ما با شما در رابطه با هر آنچه به نحوه انتقال مالکیت نام دامنه مربوط می‌شود، صحبت می‌کنیم.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

انتقال مالکیت دامنه چیست؟

انتقال مالکیت نام دامنه (Domain) به معنای این است که دامنه مربوط از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. برای مثال، شخص A مالکیت دامنه خود را به شخص B واگذار می‌کند و او از این به بعد صاحب دامنه می‌شود. به عبارتی دیگر، انتقال مالکیت دامنه به معنای واگذاری تمامی اختیارات حقیقی و حقوقی یک نام دامنه به شخص دیگر است.

اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم، مالکیت دامنه معنایی ندارد زیرا فرد باید دامنه خود در مدت زمان مشخص تمدید کنند. درحقیقت، او به عنوان اجاره‌کننده نام دامنه شناخته می‌شود. فردی که دامنه خود را منتقل می‌کند، ممکن است به دلایل زیر این کار را انجام دهد:

  • تغییر کسب و کار
  • عدم نیاز به دامنه موجود
  • نیاز مالی و سرمایه گذاری

مدت زمان انتقال مالکیت دامنه چقدر است؟

انتقال نام دامنه یک فرآیند سریع است. پس از انجام چند مرحله، بقیه مراحل توسط شرکت‌ها یا وبسایت‌های ثبت کننده انجام می‌شوند. شما می‌توانید بخشی از فرآیند انتقال خود را در یک جلسه تکمیل کنید که ما به دلایل امنیتی توصیه می‌کنیم. انتقال تنها یک یا دو ساعت طول می‌کشد. سپس، برای تکمیل مراحل قانونی به حداکثر پنج تا هفت روز کاری نیاز است.

 

انتقال مالکیت دامنه

 

برای انتقال نام دامنه به چه چیزی نیاز داریم؟

برای تسهیل انتقال موفقیت‌آمیز نام دامنه، از رعایت چهار معیار زیر مطمئن شوید:

  • دامنه باید معتبر بوده و نزد یک شرکت دارای صلاحیت ثبت شده باشد.
  • دامنه باید حداقل 60 روز ثبت شده و در وضعیت آنلاک باشد.
  • اطلاعات تماس ادمین و ثبت دامنه باید به‌روز باشند.
  • شما مجوز انتقال یا کد EPP خود را شرکت مربوطه دریافت کنید.

آیا انتقال مالکیت دامنه بر آدرس ایمیل تأثیر می‌گذارد؟

انتقال نام دامنه به این معنی نیست که باید هاست ایمیل خود را جابه‌جا کنید. آیا از شخص ثالثی برای میزبانی ایمیل خود استفاده می‌کنید؟ اگر چنین است، نباید با انتقال نام دامنه ایمیل شخص تحت تأثیر قرار گیرد. اگر آدرس ایمیل سفارشی شما با ارائه دهنده دامنه‌تان میزبانی شود، انتقال مالکیت می‌تواند شما را تحت‌تأثیر قرار دهد. برای جلوگیری از این مشکل، هنگام انتقال دامنه، حتماً سوابق حساب ایمیل خود را به ثبت‌کننده جدید منتقل کنید، با انجام این کار، مطمئن خواهید شد که حساب ایمیل شما به نام دامنه‌تان مرتبط است.

آیا وب‌سایت من در حین انتقال مالکیت دامنه از بین می‌رود؟

جواب منفی است! وقتی یک نام دامنه را به فردی دیگری منتقل می‌کنید، این به معنای واقعی کلمه تمام کاری است که انجام می‌دهید. شما ایمیل یا هاست خود را جابه‌جا نمی‌کنید. در طول فرآیند انتقال دامنه، سرورهای نام (نیم سرورها) شما تغییر نمی‌کنند و آنها به همان سرورهای نام قبل از انتقال اشاره خواهند کرد. اما اگر ارائه دهنده هاست خود را همراه با ثبت کننده دامنه‌تان تغییر دهید، این داستان دیگری است. اگر تصمیم به تغییر میزبانی وبسایت خود دارید، برای جلوگیری از خرابی سایت، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • سوابق DNS خود را در هاست جدید خود وارد کنید.
  • دوبار بررسی کنید تا مطمئن شوید اطلاعات DNS صحیح است.
  • نیم سرورها را در هاست جدید تغییر دهید.
  • ممکن است مجبور باشید منتظر بمانید (این وضعیت 24 تا 48 ساعت طول بکشد).

سناریوی دیگری که باید در نظر بگیرید، این است که از نیم سرورهای پیش فرض ثبت کننده فعلی (پیش از انتقال) خود استفاده می‌کنید. بسیاری از شرکت‌ها تا زمانی که دامنه شما در پلتفرم آنها ثبت شده باشد، دسترسی به نیم سرورهای رایگان را ارائه می‌دهند.

انتقال مالکیت دامنه

اگر تصمیم به انتقال دامنه خود دارید، ممکن است دسترسی به آن نیم سرورها را از دست بدهید. اگر مطمئن نیستید که از نیم سرورهای پیش ‌فرض استفاده می‌کنید، قبل از انتقال دامنه خود از شرکت مربوط سوال کنید توصیه می‌کنیم دامنه خود را به سمت نیم سرورهای ارائه دهنده هاست خود نگه دارید.

نکته: محتوای وب‌سایت شما در هر جایی که سایت‌تان میزبانی شود، میزبانی خواهد شد.

قرارداد خرید دامنه

آیا می‌توانم در حین انتقال مالکیت دامنه تغییراتی در آن ایجاد کنم؟

هنگامی که نام دامنه به طور فعال در فرآیند انتقال است، این امکان را ندارید هیچ تغییری در نام دامنه ایجاد کنید. این بدان معنا است که شما نمی‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • نیم سرورها را به‌روز کنید.
  • اطلاعات ثبت نام WHOIS را تغییر دهید.
  • ثبت دامنه را تمدید کنید.

اگر باید یکی از این ویرایش‌ها را انجام دهید، باید با شرکت اصلی تماس بگیرید تا انتقال را لغو کنید. در غیر این صورت، باید 5 تا 7 روز کاری استاندارد منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد تا بتوانید ویرایش‌های خود را انجام دهید.

آیا می‌توانم یک نام دامنه منقضی شده را منتقل کنم؟

نام دامنه باید در وضعیت خوبی برای انتقال باشد. تلاش برای انتقال دامنه‌ای که در حالت تعلیق است، منقضی شده یا در مدت 10 روز دیگر منقضی می‌شود، گاهی اوقات می‌تواند باعث عواقب غیرمنتظره‌ای شود. اگر دامنه شما در یکی از این وضعیت‌ها است و به دنبال انتقال آن هستید، با تیم پشتیبانی شرکت ثبت کننده دامنه خود تماس بگیرید.

چگونه مالکیت دامنه خود را برای انتقال آماده کنم؟

مراحل انتقال مالکیت دامنه به شرح زیر است:

  • نام دامنه خود را باز کنید.
  • تنظیمات حریم خصوصی دامنه خود را غیرفعال کنید.
  • مطمئن شوید که اطلاعات تماس ادمین به‌روز و صحیح است.
  • کد مجوز انتقال خود که به عنوان کد EPP نیز شناخته می‌شود را دریافت کنید.
  • بسته به شرکت ثبت کننده خود، ممکن است لازم باشد برای دریافت کد مستقیماً با آنها تماس بگیرید.
  • مطمئن شوید که دامنه شما حداقل 60 روز از عمر آن گذشته است یا از قفل دامنه خود انصراف دهید.
  • مطمئن شوید که دامنه شما در هیچ اختلاف حقوقی درگیر نشده است زیرا این مشکل راهی سریع برای قفل کردن دامنه در سطح رجیستری است.

خرید دامنه

قفل دامنه 60 روزه چیست؟

از 1 دسامبر 2016، ثبت ‌کنندگان دامنه ملزم به اعمال قفلی هستند که از انتقال مالکیت دامنه به مدت 60 روز پس از تغییر به اطلاعات یک ثبت ‌کننده دیگر جلوگیری می‌کند. شرکت‌های ثبت کننده می‌توانند راهی برای انصراف از قفل 60 روزه ارائه دهند. بعضی شرکت‌ها مدیریت کامل نام دامنه را ارائه می‌دهند، بنابراین گزینه‌ای را برای باز کردن قفل دامنه مستقیماً به اشخاص ارائه می‌دهند.

نمونه قرارداد خرید دامنه چیست؟

چه خریدار باشید و چه فروشنده، قرارداد استاندارد نام دامنه ابزار مهمی برای محافظت از هر دو طرف در انتقال دامنه است. یک قرارداد جامع نام دامنه، جنبه‌های مهم فروش را مشخص می‌کند که شامل موارد زیر هستند:

  • مشخصات طرفین درگیر
  • نام دامنه، تاریخ و محل ثبت آن
  • ضمانت فروشنده مبنی بر اینکه مالک نام دامنه و حق انتقال آن
  • مبلغ مورد توافق هر دو طرف
  • زمان انتقال نام دامنه و نحوه انتقال آن
  • تعهدات و وظایف فروشنده و خریدار

شما همچنین باید هر بند دیگری را که ممکن است برای موقعیت خاص شما مناسب باشد، وارد قرارداد کنید. به عنوان مثال، ممکن است نخواهید که تراکنش عمومی شود، در این صورت یک بند محرمانگی درج کنید. اگر مشکلات مربوط به ثبت برند وجود دارد، ممکن است بخواهید درباره انتقال حقوق برند نیز مذاکره کنید. علاوه بر این، سایر مفاد اصلی مانند بند حل اختلاف، برای پوشش سایر مسائل قراردادی که ممکن است در طول فرآیند فروش ایجاد شود نیز در توافقنامه ذکر شوند. شما می‌توانید برای دریافت نمونه قرارداد خرید دامنه از طریق لینک زیر اقدام به تهیه و دانلود آن نمایید:

 

قرارداد خرید دامنه

 

 

کلام آخر

قرارداد انتقال دامنه یک توافقنامه کتبی است که شرایط انتقال مالکیت دامنه را از یک شخص، شرکت یا شخص حقوقی به دیگری مستند و تشریح می‌کند. معاملات فروش نام دامنه هر روز انجام می‌شوند. طرفین می‌توانند شخص یا شرکت باشند اما ایده خوبی است که بتوانید با تنظیم یک نمونه قرارداد انتقال دامنه از حقوق خود دفاع کنید. در هر صورت، انتقال دامنه فرآیندی ساده است اما قبل از انجام هر کاری باید نسبت به صحت و سقم روند انتقال اطمینان کامل پیدا کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص انواع قراردادها، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب کیوان کاری

دیدگاه شما

بدون دیدگاه