انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص به چه صورت است؟

2 سال پیش
انتقال سهام شرکت سهامی خاص

در طول حیات شرکت‌های تجاری، ممکن است شرکا تغییر کنند. این امر خصوصاً در شرکت‌های سرمایه‌ای، که تأکید بر میزان آورده است تا شخصیت شرکا، بسیار محتمل‌تر است. ممکن است شریکی تصمیم به خروج از شرکت بگیرد؛ در این صورت، سهام شریک مذکور ممکن است به شرکای فعلی یا افراد جدید واگذار شود.
شرکت سهامی خاص از جمله شرکت‌هایی است که به‌دلیل تعداد محدود اعضا، خروج شرکا و واگذاری سهام با چالش‌هایی همراه خواهد بود. انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص تشریفاتی دارد که در مطلب پیش رو از آن خواهیم گفت.

دریافت مشاوره حقوقی

 

تشریفات انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص

پیشتر گفتیم سهام در یک تقسیم‌بندی کلی و اولیه تقسیم می‌شود به سهام بی نام و سهام با نام. از آنجایی که سهام بی نام در حکم سند در وجه حامل محسوب می‌گردد، انتقال آن تشریفاتی ندارد.
اما در خصوص انتقال سهام با نام در اساسنامه شرکت سهامی خاص، برخلاف شرکت سهامی عام، ممکن است بندی برای مشروط کردن انتقال سهام درج گردد. مشروط کردن انتقال سهام به موافقت مدیران شرکت یا مجمع عمومی سبب می‌شود شرکا به‌راحتی از شرکت خارج نشوند و هر نقل‌وانتقالی نیازمند تصمیم‌گیری اولیه مرجع مربوطه طبق اساسنامه باشد.

برای انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص، نیازی به مراجعه به دفترخانه و تنظیم سند رسمی نیست؛ اما حتماً نقل‌وانتقال باید در دفتر ثبت سهام درج گردد. اگرچه قانون مقرر داشته که نقل‌وانتقال سهام با نام در دفتر ثبت سهام باید ثبت شود، اما برای عدم درج نقل‌وانتقال یا حتی نداشتن دفتر ثبت سهام برای شرکت‌ها ضمانت اجرایی در نظر گرفته نشده است.
با این حال، ازآنجایی‌که نهایتاً تغییرات مربوط به انتقال سهام باید به مرجع ثبت شرکت‌ها اطلاع داده شود، عدم وجود ضمانت اجرای مذکور چندان خللی در فرآیند نقل‌وانتقالات ایجاد نخواهد کرد.

 

حتماً بخوانید: انتقال سهام با نام در شرکتهای تجاری مختلف به چه صورت است؟

 

مالیات انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص

برای انتقال سهام لازم است مالیات نقل‌وانتقال پرداخت شده و مفاصاحساب مالیاتی دریافت شود. برای این منظور، لازم است صاحب فعلی سهام و انتقال‌گیرنده به اداره مالیات حوزه مربوط به شرکت مراجعه نمایند.

 

انتقال سهام شرکت سهامی خاص

 

مدارک لازم برای انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص

برای معتبر بودن نقل‌وانتقال سهام، مدارکی جهت ثبت تغییرات شرکت لازم است؛ مدارک مذکور به شرح زیر است:

  • اصل گواهی مفاصاحساب مالیاتی سهام که از اداره مالیات صادر شده باشد؛
  • اصل صورت‌جلسه مدیران شرکت یا مجمع عمومی صاحبان سهام؛
  • لیست سهامداران قبلی شرکت با درج میزان سهامی که دارا بودند و سهامداران فعلی شرکت با همان جزئیات؛
  • لیست مدیران جدید شرکت؛ چنانچه با خروج شرکا ترکیب مدیریتی شرکت تغییر کرده باشد؛
  • مدارک مثبت نمایندگی وکیل؛ چنانچه انتقال به وکالت صورت گرفته باشد؛
  • چنانچه به‌دنبال انتقال سهام تغییراتی در سرمایه شرکت یا مدیر یا مدیران شرکت رخ داده باشد، تغییرات مذکور باید در روزنامه رسمی منتخب شرکت آگهی شده و نسخه‌ای از آگهی نیز به مدارک انتقال ضمیمه گردد.

نهایتاً تغییرات سهام باید در سامانه ثبت شرکت‌ها ثبت شود و مدارک از طریق باجه‌های پستی به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال و آگهی شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نکته پایانی اینکه …

در دفتر ثبت شرکت‌ها طی درج اطلاعات انتقال سهام، نیازی به امضای انتقال‌گیرنده سهام نخواهیم داشت؛ مگر درصورتی‌که تمام مبلغ سهام پرداخت نشده باشد. در چنین شرایطی، امضا و درج اطلاعات مربوط به اقامتگاه انتقال‌گیرنده سهام لازم است.
اگر در فرآیند نقل‌وانتقال سهام شرکت سهامی خود به اختلاف و چالشی برخوردید یا چنانچه برای ثبت فرآیند انتقال سهام با نام شرکت نیاز به اطلاعات بیشتر و راهنمایی داشتید، حتماً با تیم حقوقی ما در لامینگو که متشکل از مجرب‌ترین حقوقدان‌ها و وکلای کشور هستند، تماس حاصل نمایید.
برای مطالعه مقالات بیشتر در خصوص سهام و نقل و انتقال سهام و سایر موضوعات مربوط به حقوق شرکت‎ها، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید. مثل همیشه مشتاقانه پذیرای پیشنهادها و انتقادات شما عزیزان و پاسخگوی سؤالات شما در بخش دیدگاه‌های بلاگ حقوقی لامینگو هستیم.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب نازنین حسینی

دیدگاه شما

یک دیدگاه