مهمترین نکات یک قرارداد مشارکت در راهاندازی کارگاه خیاطی
تأمین پوشاک یکی از مواردی است که انسانها همیشه در سطح جهان و از جمله در کشور ما دغدغهی فراهم کردن آن را داشتهاند و با توجه به نیازمندیها و قدرت اقتصادیشان به اندازهی کم یا زیاد برای خود پوشاک خریداری کردهاند؛ به همین جهت میتوان گفت که پوشاک هم مانند مواد غذایی از اولویتهای مهم در خواستههای مردم به شمار میآید. تولید پوشاک و لباس از جمله مشاغلی است که به دلیل وجود تقاضای زیاد، درآمد بالایی دارد؛ به همین علت افراد بسیاری به فعالیت در این راستا مشغول هستند و با فراهم کردن شرایط و امکانات لازم اقدام به تولید پوشاک نموده و از سودآوری خوبی نیز برخوردار شدهاند. یکی از راههای ایجاد کسب و کار در تولید پوشاک، مشارکت در راهاندازی کارگاه خیاطی است. عدهای از افراد هدفشان از تأسیس کارگاه خیاطی قبول سفارشات کارگاههای تولیدی دیگر است، عدهای هم تنها پوشاک برند مخصوص خودشان را تولید میکنند و عدهای هم میخواهند در کنار آنکه برند خودشان را داشته باشند، از جاهای دیگر نیز سفارش قبول کنند.
اما تأسیس کارگاه خیاطی و ایجاد درآمد از طریق آن به همین آسانی هم نیست چرا که افراد باید علاوه بر برخورداری از شرایط قانونی تآسیس کارگاه که در پارگرافهای بعدی ذکر خواهد شد، باید برای کسب موفقیت، در خصوص نیازهای اقتصادی اینگونه مشاغل و احتیاجات و تقاضای مردم در رابطه با انواع پوشاک آگاهی داشته باشند.
در مورد قراردادهای مشارکت این مطلب را بخوانید: قرارداد مشارکت مدنی، راهگشای مشکلات قراردادی!
اما چگونه یک کارگاه خیاطی راهاندازی کنیم؟
راهاندازی کارگاه خیاطی هم از طرفی نیازمند برخورداری از سرمایهی مالی کافی و هم از طرف دیگر نیازمند داشتن آگاهی و تخصص در رشتهی خیاطی است. یکی از راههایی که میتواند این دو نیاز یعنی سرمایهی مادی و سرمایهی فنی را در کنار هم قرار دهد، امر مشارکت است؛ یعنی فردی که سرمایهی مالی لازم برای تأسیس یک کارگاه خیاطی را دارد اما تخصص و سررشتهی کافی برای این فعالیت ندارد میتواند به واسطهی مشارکت با فردی که حرفهی مربوطه را دارا میباشد دست به راه ندازی این کسب و کار بزند. البته یکی از الزامات مهم برای ایجاد مشارکت بین آن دو فرد و برای اینکه آنها در طی انجام فعالیت به مشکل و اختلاف بر نخورند، ایجاد قرارداد مشارکت بین آنها و مشخص کردن محدودهی تعهداتشان است.
قرارداد مشارکت در کارگاه خیاطی یکی از قراردادهای مشارکت مدنی است؛ چرا که مشارکت مدنی به معنی تلفیق سرمایهی نقدی و سرمایهی غیر نقدی شرکا است. قرارداد مشارکت مدنی از جمله قراردادهای است که برای تنظیم آن نمیتوان از یک قرارداد واحد و عمومی تبعیت کرد، چرا که قرارداد مشارکت مدنی نوعی قرارداد خصوصی است؛ افراد در هر قرارداد مشارکت بسته به نوع سرمایه و موضوع مشارکت، توافقات متعددی با یکدیگر میکنند و مفاد و تعهدات طرفین در هر قرارداد نسبت به قرارداد دیگر متفاوت است.
مطابق ماده ۱۰ قانون مدنی قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است. بنابراین برای تنظیم قرارداد مشارکت کارگاه خیاطی نیز میتوان از چارچوب قانونی تنظیم قراردادها فراتر رفت و تنها رعایت شرایط اساسی صحت قرارداد در تنظیم این نوع قرارداد در صحیح شمردن آن کافی است.
شرایط لازم برای انعقاد قرارداد مشارکت در کارگاه خیاطی
نکاتی که افراد باید در تنظیم قرارداد مشارکت بین خود رعایت کنند تا بعدها به مشکل بر نخورند به شرح زیر است:
- متن و عبارات به کار گرفته شده در قرارداد باید کاملا واضح و روان باشد تا بعدها ابهام و اختلافی در مفهوم آن به وجود نیاید.
- مشخصات هویتی هر کدام از شرکا به همراه آدرس و شماره تلفن باید در قرارداد ذکر شود.
- موضوع قرارداد و محل انجام قراداد باید به طور کامل مشخص شود.
- میزان سرمایه و سود هر کدام از شرکا باید در قرارداد ذکر شود.
- زمان و نحوهی پرداخت سود هر کدام از شرکا در قرارداد مشخص گردد.
- تاریخ شروع و پایان همکاری در قرارداد درج گردد.
- تعهدات هر کدام از شرکا به طور واضح در قرارداد مشخص گردد.
- اگر شرکا برای تضمین ایفای تعهدات خود چک یا سفته آوردهاند، مشخصات هر کدام از چکها و سفتهها باید به طور کامل در قرارداد درج گردد.
- ذکر شروط و چگونگی فسخ قرارداد در صورتیکه شرکا برای یکدیگر حق فسخ قائل باشند.
این مطلب را بخوانید: چگونه یک قرارداد مشارکت در زمین کشاورزی تنظیم کنیم؟
اما در کنار فراهم شدن سرمایهی مالی و غیر مالی و انعقاد قرارداد مشارکت جهت تلفیق این دو نوع سرمایه، باید مکان مناسبی را برای فعالیت خیاطی فراهم ساخت (کارگاه خیاطی یا توسط شرکا خریداری میشود یا مورد رهن یا اجارهی آنها قرار میگیرد) و نیروهای انسانی متخصص در رشتهی خیاطی را بسته به نیاز استخدام کرد.
همچنین تأسیس کارگاه خیاطی و راهاندازی کسب و کار در آن نیازمند اخذ مجوز است و بدون اخذ مجوز فعالیت افراد غیر قانونی شناخته شده و پلمپ شدن کارگاه را به دنبال خواهد داشت. برای اخذ مجوز یا پروانه کسب باید به سایت اتحادیهی تولیدکنندگان و فروشندگان لباس مراجعه کرده و با ارائهی درخواست و مدارک زیر نسبت به دریافت آن اقدام کرد:
- کپی از کارت ملی و تمام صفحات شناسنامه متقاضی
- ارائهی گواهی کارت پایان یا معافیت از خدمت
- کپی سند مالکیت کارگاه یا ارائهی اجارهنامهای که کد رهگیری داشته باشد.
- 8 قطعه عکس4*3
- تلفن کارگاه
- تأییدیه کد پستی واحد صنفی با نشانی صحیح از ادارهی پست منطقه
هر کارگاه خیاطی، پوشاک مورد نظر خود را مطابق الگویی مشخص تولید میکند؛ مانند الگوی مانتو، پیراهن، شلوار و غیره… از این رو افراد باید الگوهای موردنظر را فراهم کنند یا طراحان الگوی لباسی را جهت همکاری استخدام نمایند.
تهیهی لوازم خیاطی از جمله: چرخ خیاطی، پارچه، نخ، سوزنهای مختلف متناسب با جنس پارچه و بسیاری از لوازم مورد نیاز برای خیاطی نیز از ملزومات این کسب و کار میباشد.
در کنار همهی اینها یکی از مواردی که افراد در این مشارکت باید در نظر داشته باشند بحث بازاریابی و فروش پوشاک تولید شده است. همانطور که افراد جهت افزایش درصد تولید پوشاک در کارگاه خود تلاش میکنند، باید در خصوص پیدا کردن بازار مناسب برای عرضه و فروش پوشاک تولید شدهی خود نیز تلاش کنند؛ در این صورت میتوان گفت که این مشارکت به سوددهی خوبی دست پیدا خواهد کرد.
برای مطالعه سایر مطالب ما به بلاگ لامینگو مراجعه بفرمایید.
دیدگاه شما