مهمترین نکاتی که درباره مشارکت در قتل و مجازات آن باید بدانید

مشاوره حقوقی قتل

بدون شک یکی از بزرگترین و سنگین‌‌ترین جرم‌های شناخته شده در جهان قتل سایرین بوده و طبیعتا تبعاتی سخت و مجازاتی شدید به دنبال دارد. نتیجه‌ی قتل یک انسان جنایت در حق مقتول و آسیب رساندن به خانواده و نزدیکان وی است و شخص قاتل مجرم شناخته می‌شود. بدین صورت کسی که در قتل دیگری با قاتل همدستی کرده و به نوعی شریک وی بوده نیز مجرم محسوب می‌گردد. پرونده‌های مربوطه به مقوله‌ی مشارکت در قتل و تبعات پس از آن برای بسیاری از مردم موجب سردرگمی شده و برای دریافت کمک و اطلاعات لازم نیازمند به دریافت مشاوره حقوقی قتل می‌شوند. در ادامه این مطلب به مهم‌ترین نکاتی که درباره‌ی مشارکت در قتل و مجازات آن باید بدانید پرداخته می‌شود.

 

مشارکت در قتل به چه معناست؟

مشارکت در جرم قتل یعنی کلیه اقدامات یک یا چندین نفر به شکل مستقیم یا غیر مستقیم توسط ابزار و مسائل مالی و یا همکاری و همدستی آنان با شخص قاتل منجر به قتل سایر افراد می‌شود.

لازم به ذکر است که دادگاه با توجه به چگونگی مشارکت در جنایت قتل مجازات را تعیین کرده و برای انواع مختلف ارتکاب به قتل مجازات مختلف و بخصوصی در نظر می‌گیرد.

 

این مطلب را بخوانید:آنچه درباره قتل ناشی از حوادث رانندگی باید بدانید

 

شروط تعیین مجازات

طبق قانون مجازات اسلامی، تعیین مجازات برای فردی که در قتل مشارکت کرده است شروطی دارد که در  موارد زیر تشریح شده است:

  • داشتن علم و آگاهی از اقدامات مجرمانه‌ی خود که عملی غیر قانونی محسوب شده و مجازاتی که به دنبال دارد.
  • علاوه بر داشتن آگاهی لازم نسبت به این جنایت، داشتن سوء قصد و نیت برای متضرر کردن مقتول نیز مجازات و تبعات خودش را دارد.

 

مشاوره حقوقی قتل

 

نحوه‌ی مشارکت در قتل

در صورت برقراری شروط مذکور در فوق نحوه مشارکت در قتل بدین صورت خواهد بود:

  • در صورت ایفای عملیات قتل به صورت مستقیم و اجرای عملیات با هرگونه ابزار توسط خود فرد و همکاری وی در هنگام وقوع جرم قتل، عمل انجام شده به عنوان جرم مشارکت در قتل محسوب گردیده و پرونده در این راستا پیگیری و مجازات اعمال خواهند شد.
  • از نظر قوانین مجازات اسلامی زمانی جرم مشارکت در قتل صورت می‌گیرد که چندین نفر با همکاری و همدستی یکدیگر در جرائم تعزیری شرکت کنند.

 

نکته: قانون مجازات اسلامی در رابطه با مشارکت در قتل بیانگر این اصل می‌باشد که اگر هنگام وقوع قتل فردی مسلمان دو الی چند نفر با مشارکت و همکاری یکدیگر نقش داشته باشند، طبق درخواست ولی دم حکم قصاص برای همه‌ی آنان صادر و در صورت درخواست دیه (اگر دو قاتل بودند به هر کدام نصف دیه اگر سه نفر باشند دو سوم مبلغ دیه و بدین ترتیب…) قاتلین موظف به پرداخت دیه هستند.

 

این مطلب را بخوانید:حکم مجازات قتل فرزند توسط پدر بر اساس قانون

 

معاونت

اگر هنگام وقوع جرم قتل فردی در خود عمل این جنایت حضور نداشته و در حین وقوع جرم هیچ دخالتی نداشته باشد اما با همکاری و دخالت به نحوی که به قاتل در انجام این عمل یاری رساند، وی مرتکب جرم معاونت در قتل می‌باشد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی قتل از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

مشاوره حقوقی قتل

 

مجازات شرکت در قتل

مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 42  هرگاه شخصی با آگاهی کامل و با سوء نیت به افراد در حین ارتکاب قتل مشارکت داشته باشد مجازات تعیین شده برای قاتل به عین برای او نیز اجرایی خواهد شد.

توجه داشته باشید که طبق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 215 و ماده 214 (قوانین مربوطه به مشارکت در قتل) و ماده 125 (شرکت کردن در جرم قابل تعزیر):

هرگاه افرادی با یکدیگر در عملیات جرم مشارکت داشته باشند و این قضیه برای دادگاه و قاضی اثبات شود، بدون در نظر گرفتن رفتار هر کدام از آنان در هنگام وقوع جرم و انجام افعال به صورت تنهایی یا جمعی مجازاتی معادل و برابر با فاعل اصلی قتل یعنی خود قاتل برای آنان در نظر گرفته می‌شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی مهم‌ترین نکاتی که درباره‌ی مشارکت در قتل و مجازات آن باید بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی قتل لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه