تفاوت قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی و بدون مصالح با متری و با مصالح

1 سال پیش
قرارداد پیمانکاری کابینت

نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت که ممکن است قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی بدون مصالح و یا قرارداد کابینت متری و با مصالح باشد قراردادی مهم است، زیرا امروزه افراد بیش از هر زمان دیگری به دکوراسیون منزل خود توجه کرده و سعی دارند تا جزئیات مختلف در منزل را با یکدیگر چیدمان نمایند. در این میان، دکور و چیدمان آشپزخانه اهمیت بسیاری در هر منزلی داشته و ساکنین خانه تلاش می‌نمایند تا به‌طور اصولی، بخش‌های مختلف آشپزخانه را طراحی و چیدمان کنند. اما مهم‌ترین بخشی که در هر آشپزخانه به چشم می‌آید، بخش مربوط به کابینت‌ها است. افراد امروزه در طراحی کابینت از طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی استفاده کرده و به‌دنبال اجرای سبکی نو در این زمینه می‌باشند. البته باید یادآور شد که طراحی و ساخت کابینت را باید به اشخاصی واگذار نمود که در این زمینه مهارت لازم را داشته و به امر کابینت‌کاری مشغول می‌باشند.

بدین ترتیب، اشخاصی که قصد دارند امر ساخت و نصب کابینت را به طراحان و نصابان مربوطه واگذار نمایند، باید نمونه قراردادی تنظیم نموده و در ذیل آن، جزئیات مربوط به این همکاری را درج نمایند. باید توجه داشت لازمه آغاز هر نوع همکاری و دریافت هر نوع خدماتی، تنظیم قراردادی متناسب با شرایط طرفین قرارداد و موضوع قرارداد می‌باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا اصول کلیدی عقد قرارداد کابینت‌کاری و الزامات قانونی و مندرجات این قرارداد را با هم بررسی نماییم.

 

نمونه قرارداد ساخت و نصب کابینت (کابینت‌کاری) لامینگو

پیش از ورود به ادامه بحث، توصیه می‌گردد اگر قصد عقد قرارداد کابینت‌کاری را دارید، با کلیک بر روی لینک زیر وارد بانک قرارداد لامینگو شده و قرارداد مورد نظر را دریافت نمایید. این قرارداد که فرم خام نمونه قرارداد کابینت است، توسط همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو تنظیم شده است و شما می‌توانید مفاد این قرارداد را بنا بر شرایط خود تغییر داده و ویرایش نمایید. همچنین شما می‌توانید با برقراری تماس با کارشناسان قراردادنویسی لامینگو تنظیم قرارداد مد نظر خود را از این اشخاص درخواست نمایید:

 

دریافت قرارداد کابینت‌کاری

 

علاوه بر این، شما می‌توانید با ورود به سامانه تنظیم قرارداد سفارشی لامینگو با وارد کردن اطلاعات مربوط به قرارداد، قرارداد مورد نظر خود را دریافت نمایید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو با پشتیبانی از امر تنظیم قرارداد سفارشی، آماده پاسخگویی به سؤالات شما در این زمینه می‌باشند.

 

قالب و چهارچوب نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت

قانون مدنی به‌طور کلی عقودی را معین نموده است و آثار و مقررات حاکم بر آن‌ها را نیز تشریح کرده است. اما تمامی موضوعاتی که اشخاص، قصد عقد قرارداد در ارتباط با آن‌ها را دارند، در چهارچوب عقود معین قانون مدنی نمی‌گنجد و به همین دلیل، قانون مدنی در ماده ۱۰ خود به قراردادهایی اشاره داشته است که جزو عقود معین نبوده و به طرفین این قراردادها اجازه داده است تا خود، مفاد این عقود را تنظیم کرده و مطابق با مقررات قانونی و شرعی کشور، قرارداد مدنظر را تنظیم و اجرا نمایند. این عقود، عقود نامعین نام دارند که دامنه بسیار گسترده‌ای در میان روابط اشخاص خواهند داشت.

قراردادهای پیمانکاری نیز نوعی از همین عقود نامعین هستند. قرارداد پیمانکاری نوعی از قرارداد است که طی آن، یکی از طرفین قرارداد که کارفرما نامیده می‌شود، انجام امری را در ازای پرداخت مبلغ آن به شخصی که پیمانکار نامیده می‌شود واگذار می‌نماید. در قرارداد پیمانکاری، ابعاد مختلف این همکاری تبیین می‌گردد و روابط میان کارفرما و پیمانکار طی این قرارداد مشخص می‌گردد.

دامنه قراردادهای پیمانکاری بسیار گسترده می‌باشد و مواردی از جمله ارائه خدمات، حمل‌ونقل، امور ساختمانی و غیره را در برمی‌گیرد. نمونه قرارداد کابینت‌کاری نیز نوعی از قراردادهای پیمانکاری می‌باشد، زیرا بر اساس این قرارداد، کارفرما امر ساخت و نصب کابینت را به شخصی که مهارت لازم در این زمینه را دارا می‌باشد، واگذار می‌نماید.

 

شرایط عام و خاص حاکم بر قراردادهای پیمانکاری

شرایط عام قراردادهای پیمانکاری مانند نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی ، شرایطی هستند که بر کل قردادهای پیمانکاری حاکم بوده و طرفین قرارداد پیمانکاری یعنی کارفرما و پیمانکار نمی‌توانند بر خلاف این شرایط تراضی نمایند. این شرایط، مفاد ثابت و مشترک قراردادهای پیمانکاری می‌باشد و در یک قالب کلی، وظایف هر یک از طرفین قرارداد و حقوق این اشخاص را تبیین می‌نماید.
شرایط خاص قراردادهای پیمانکاری اما مواردی هستند که با توجه به موضوع قرارداد تنظیم می‌گردند و در قراردادهای مختلف با یکدیگر متفاوت می‌باشند. این شرایط در واقع تکمیل‌کننده شرایط عمومی قراردادهای پیمانکاری هستند که طرفین قرارداد با توجه به نظر و اراده خود، آن‌ها را انتخاب می‌نمایند.

 

قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی

 

نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت‌ دستمزدی قراردادی لازم است یا جایز؟

عقود لازم، قراردادهایی هستند که هیچ یک از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارد مگر به دلایل قانونی و مصرح. از سوی دیگر، عقود جایز، قراردادهایی هستند که طرفین آن‌ها می‌توانند هر زمان اراده نمودند، از قرارداد خارج شده و آن را فسخ کنند. باید توجه داشت که اصل بر لزوم قراردادها است و به جایز بودن قراردادها در قانون مدنی اشاره شده است. در نهایت می‌توان چنین نتیجه‌گیری نمود که از آنجایی که قرارداد پیمانکاری کابینت از عقود نامعین قانون مدنی می‌باشد، پس اصل بر لزوم این قراردادها است و کارفرما و پیمانکار این قرارداد تنها زمانی حق فسخ دارد که دلیلی قانونی موجود باشد.

 

نحوه تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت

طرفین نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت باید در تنظیم متن قرارداد مواردی را در نظر داشته و ابعاد مختلف همکاری را در قرارداد قید نمایند. هر چه طرفین قرارداد جامع‌تری تنظیم نمایند، امکان بروز اختلاف میان آن‌ها در آینده کاهش خواهد یافت. در تنظیم قرارداد کابینت‌کاری باید درج موارد زیر را مد نظر قرار داد:

 

۱‌. عنوان قرارداد

اولین موردی که باید در هر قراردادی ذکر گردد، بند مرتبط با عنوان قرارداد می‌باشد. عنوان قرارداد بیانگر محتوای کلی قرارداد است و اطلاعات مفید و خلاصه‌ای از قرارداد در اختیار خواهد گذاشت. طرفین قرارداد یعنی شخص کارفرما و پیمانکار باید در انتخاب عنوان قرارداد دقت بسیاری داشته و از عبارات صحیح استفاده نمایند. عنوان قراردادی که در آن کارفرما امر طراحی و ساخت کابینت را به شخصی که مهارت لازم را دارد واگذار می‌نماید، مواردی مانند نمونه قرارداد کابینت‌کاری و یا نمونه قرارداد طراحی، ساخت و نصب کابینت خواهد بود.

 

۲. موضوع نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت

موضوع قرارداد به تشریح کامل فعالیتی خواهد پرداخت که بنا است با عقد این قرارداد به انجام آن پرداخته شود. به‌عبارت دیگر، موضوع قرارداد اطلاعات کاملی درباره قرارداد می‌دهد. این اطلاعات مواردی است از جمله چگونگی انجام امر طراحی و نصب کابینت، متریال ساخت کابینت، محل نصب کابینت، رنگ کابینت‌ها و غیره. در بند مربوط به موضوع قرارداد، طرفین قرارداد باید خلاصه‌ای از کل قرارداد را عنوان نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

۳. مشخصات کارفرما و پیمانکار قرارداد کابینت‌کاری

در ذیل این بند از قرارداد، باید مشخصات و اطلاعات هویتی دقیق طرفین قرارداد ذکر گردد. طرفین قرارداد ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. برای مثال، ممکن است پیمانکار قرارداد یک شخص حقیقی و یا یک شرکت طراحی و نصب کابینت باشد که در هر صورت باید اطلاعات هویتی دقیق پیمانکار در بند مربوط به معرفی طرفین درج گردد. اطلاعاتی که باید در ارتباط با طرفین این قرارداد درج گردد عبارت است از نام ‌و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، نشانی دقیق اقامتگاه، شماره همراه و غیره. علاوه بر این، در صورتی‌که یکی از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد، باید مواردی از جمله عنوان شخص حقوقی، کد ثبتی، نشان تجاری، اقامتگاه، شماره تماس و مشخصات نماینده یا مدیر شخص حقوقی درج گردد.

 

۴. مشخصات پروژه کابینت‌کاری

پیش‌تر نیز بیان شد که پیمانکار باید موضوع قرارداد را با توجه به شرایط و اوصافی که تعیین شده است انجام دهد. این شرایط و اوصاف هنگام تنظیم متن نمونه قرارداد طراحی، ساخت و نصب کابینت به‌صورت کامل نوشته می‌شود تا در آینده در این زمینه میان طرفین قرارداد اختلافی به وجود نیاید. برخی از این شرایط و اوصاف فنی قرارداد کابینت‌کاری عبارت‌اند از:

۱. جنس متریال کابینت‌ها

۲. رنگ کابینت‌ها

۳. چگونگی طراحی کابینت‌ها در قسمت‌های مختلف آشپزخانه

۴. جنس یراق‌آلات کابینت‌ها مانند ریل‌های مورد استفاده

۵. حجم ام‌دی‌اف، چوب یا فلز مورد استفاده در ساخت و طراحی کابینت

۶‌. متریال‌های جانبی کاربردی در کابینت‌ها مانند شیشه و غیره.

 

۵. میزان و نحوه پرداخت مبلغ نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت (کابینت‌کاری)

در این بخش از قرارداد، هزینه‌های کلی و جزئی قرارداد به‌تفکیک نوشته می‌شود. هزینه‌های نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت عبارت است از هزینه‌هایی مانند اجرت پیمانکار، هزینه خرید متریال کابینت، هزینه خرید مواد اولیه طراحی و ساخت و نصب، هزینه حمل‌ونقل و غیره. کارفرما و پیمانکار باید در هنگام تنظیم قرارداد بر سر این مبلغ با یکدیگر به توافق برسند. روند توافق بر مبلغ قرارداد اصولاً بدین صورت است که پیمانکار رقمی را اعلام می‌نماید و کارفرما یا با آن موافق است و یا رقم مد نظر خود را اعلام می‌نماید تا در نهایت به نتیجه برسند. باید توجه داشت که هزینه‌ای که پیمانکار جهت پرداخت حقوق کارگران خود صرف می‌نماید، بر عهده خود پیمانکار بوده و کارفرما در این زمینه مسئولیتی ندارد.

علاوه بر میزان مبلغ قرارداد کابینت‌کاری، طرفین قرارداد باید نحوه پرداخت این مبلغ را نیز معین نمایند. ممکن است طرفین توافق نمایند که این مبلغ به‌صورت اقساطی و در چند نوبت پرداخت گردد و یا کارفرما مایل باشد تا تمام مبلغ را در یک نوبت بپردازد. اصولاً مبلغ در قراردادهای پیمانکاری بدین صورت پرداخت می‌گردد که کارفرما پس از هر بار پیشرفت در کار و رسیدن موعد انجام بخشی از پروژه، مبلغی را به پیمانکار می‌پردازد. البته این موضوع بستگی به اراده طرفین قرارداد داشته و طرفین قرارداد می‌توانند به هر طریقی در این زمینه تراضی نمایند.

 

قرارداد پیمانکاری کابینت

 

۶. تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری کابینت

در این بخش از قرارداد نمونه قرارداد طراحی، ساخت و نصب کابینت (کابینت‌کاری) باید وظایف و تعهداتی که بر عهده پیمانکار می‌باشد را به‌تفصیل درج نمایید. این وظایف در قراردادهای کابینت‌کاری مختلف، ممکن است متفاوت باشد. اما در کل، تعهداتی کلی وجود دارند که در هر قراردادی بر عهده پیمانکار می‌باشد. از جمله این تعهدات عبارت است از آغاز فعالیت کابینت‌کاری بلافاصله پس از تنظیم قرارداد و مشخص شدن اوصاف پروژه، انجام اصولی امر حمل‌نقل کابینت‌ها به محل نصب کابینت، مطلع نمودن کارفرما از احتمال ایجاد تأخیر در اجرای پروژه، ارائه تضمین قراردادی، رعایت استانداردهای ایمنی در امر ساخت و نصب کابینت‌ها، مطلع نمودن کارفرما از روند اجرای پروژه کابینت‌کاری، عدم انتقال موضوع قرارداد به اشخاص ثالث، پرداخت حقوق کارکنان خود و غیره.

 

تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی

قرارداد پیمانکاری کابینت در دو دسته قرارداد پیمانکاری دستمزدی و بدون مصالح و متری و با مصالح جای می‌گیرد. این قراردادها هر دو نوعی از قرارداد پیمانکاری ساخت کابینت هستند با این تفاوت که در یکی از این قراردادها یعنی قرارداد دستمزدی و بدون مصالح، کارفرما خود مصالح مورد نیاز را تهیه ‌می‌کند و در اختیار پیمانکار قرار می‌دهد و پیمانکار تنها خدمت ساخت کابینت را ارائه می‌نماید و فقط در قبال همین کار، دستمزدی دریافت می‌کند. در نتیجه، در این نوع از قرارداد کابینت، تأمین مصالح مورد نیاز برای ساخت کابینت دیگر در حیطه وظایف و تعهدات پیمانکار نیست. این قرارداد غالباً در شرایطی منعقد می‌شود که کارفرما قصد دارد با سلیقه خود متریال لازم برای ساخت کابینت را تهیه نماید و تمایل به واگذاری این امر به پیمانکار ندارد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: الزامات حقوقی خرید و فروش کابینت + نمونه قرارداد

 

تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری کابینت متری و بامصالح

در این نوع از قرارداد پیمانکاری کابیت، پیمانکار علاوه بر تعهدات کلی قراردادی، به‌طور مشخص وظیفه تهیه مصالح لازم برای ساخت کابینت را نیز بر عهده دارد. در این شرایط، دستمزدی که پیمانکار دریافت می‌کند، هزینه‌ای است که این شخص در ازای خرید متریال لازم و ساخت کابینت دریافت می‌کند. در این نوع از قرارداد ساخت کابینت، پیمانکار کابینت باید هزینه ساخت کابینت را در ازای هر متر به کارفرما اعلام نماید و درنهایت، پس از جمع زدن متراژ کلی کابینت ساخته‌شده، هزینه قرارداد به پیمانکار پرداخت می‌شود.

 

۷. تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری کابینت

علاوه بر پیمانکار، کارفرمای قرارداد پروژه ساخت کابینت نیز تعهدات و وظایفی بر عهده دارد که باید این وظایف را مطابق با متن قرارداد اجرا نماید. برخی از تعهدات کارفرما عبارت‌اند از پرداخت هزینه قرارداد در مواعد مقرر، دریافت پایان کار ساختمان پیش از آغاز پروژه کابینت‌کاری، نظارت بر حسن اجرای انجام کار و یا استخدام شخصی جهت انجام امر نظارت، اختصاص دادن محلی به پیمانکار و کارکنان وی جهت استراحت، پرداخت هزینه‌های آب و برق، در اختیار قرار دادن ابزارهای لازم جهت ساخت و نصب کابینت و غیره. توجه داشته باشید که اگر قرارداد ساخت کابینت از نوع قرارداد پیمانکاری کابینت دستمزدی و بدون مصالح باشد، در این شرایط وظیفه خرید متریال لازم برای ساخت کابینت نیز بر عهده کارفرمای این قرارداد است.

 

۸. تضمین حسن اجرای کار

در هنگام تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری کابینت ، پیمانکار باید تضمینی جهت اجرای صحیح موضوع قرارداد ارائه نماید. این تضمین ممکن است مواردی از جمله چک بانکی یا سفته باشد و کارفرما حق دارد در صورتی‌که پیمانکار در اجرای وظایف خود کوتاهی نمود و یا در حین اجرای موضوع قرارداد خسارتی وارد نمود، خسارت خود را از محل این تضمین جبران نماید. مبلغ تضمینی که پیمانکار باید ارائه نماید، غالباً تا 50 درصد مبلغ کل قرارداد می‌باشد.

 

۹. موارد فسخ نمونه قرارداد طراحی، ساخت و نصب کابینت

همان‌طور که گفتیم قرارداد پیمانکاری کابینت‌کاری یک قرارداد لازم است و تنها به دلایلی مشخص قابل فسخ می‌باشد. برخی از این دلایل و شرایط که به طرفین قرارداد حق فسخ را می‌دهد عبارت است از انتقال یا واگذاری انجام پروژه از سوی پیمانکار به اشخاص ثالث، عدم اجرای صحیح موضوع قرارداد، ایجاد خسارت در طی انجام پروژه توسط پیمانکار، تأخیر در آغاز اجرای امر کابینت‌کاری، تأخیر در پرداخت هزینه‌های قرارداد، عدم رعایت استانداردهای ایمنی توسط پیمانکار، غیبت بدون دلیل پیمانکار در محل اجرای موضوع قرارداد و عدم انجام سایر مواردی که جزوی از تعهدات هر یک از طرفین قرارداد می‌باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

نمونه قرارداد طراحی، ساخت و نصب کابینت (کابینت‌کاری) یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری است که طرفین این قرارداد می‌توانند برخی از مفاد آن را مطابق با اراده خود تنظیم نمایند. تنظیم قراردادی مکتوب و قانونی یکی از مهم‌ترین الزامات حقوقی عقد چنین قراردادی است که طرفین باید اطلاعات جامع حقوقی جهت تنظیم این قرارداد داشته باشند. در پایان توصیه می‌گردد اگر به‌دنبال کاهش ریسک‌های قراردادی می‌باشید، تنظیم قرارداد پیمانکاری را به اشخاصی که تخصص لازم در این زمینه را دارا می‌باشند، واگذار نمایید.

شما می‌توانید جهت مطالعه سایر محتواهای حقوقی، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و مطالبی که همکاران ما تهیه و منتشر نموده‌اند را بررسی و مطالعه نمایید. همچنین درخواست می‌کنیم لامینگو را به دوستان و اطرافیان خود نیز پیشنهاد داده تا سایرین نیز از این مطالب استفاده نمایند. علاوه بر این، چنانچه سؤالی در ارتباط با این مطلب در ذهن دارید، پرسش خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. در پایان، ضمن تشکر از توجه شما، خواهشمندیم نظرات و انتقادات خود در ارتباط با مطالب را برای ما بنویسید و از این طریق به ما در بهبود مطالب کمک نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه