قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی و تبلیغاتی و آشنایی با مفاد این قرارداد
قراداد استخدام موقت عکاس تبلیغاتی یکی از آن قراردادهایی است که امروزه و با توجه به رشد روز افزون شرکتها و استارتاپها اهمیت زیادی پیدا کرده و اشخاص حقیقی و حقوقی بسیاری اقدام به انعقاد آن مینمایند. از آنجایی که در شرایط کنونی، اینترنت حضور پررنگی در زندگی افراد داشته و بسیاری از افراد نیازهای خود را در اینترنت جستجو میکنند، در نتیجه کسبوکارها نیز باید محصولات خود را در فضای اینترنت به نمایش گذاشته و در این فضا بهدنبال جذب مشتری باشند و راهکار نمایش محصولات در این فضا، عکاسی از محصولات و انتشار آن است. عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، عکاسی از محصولات تولیدی با هدف فروش آنها میباشد و شرکتها و کسبوکارها با این هدف، اقدام به جذب یک عکاس صنعتی و تبلیغاتی از طریق تنظیم و انعقاد قرارداد عکاسی صنعتی مینمایند.
در واقع، همکاری عکاس صنعتی و بنگاه تجاری، از طریق عقد قرارداد آغاز میگردد و این اشخاص باید جزئیات همکاری خود را در قالب این قرارداد منعکس نمایند. عکاس صنعتی با توجه به مفاد قرارداد، وظایف و تعهداتی را بر عهده خواهد داشت و طرفین قرارداد مکلف به رعایت الزامات حقوقی در تنظیم و اجرای این قرارداد میباشند. قرارداد عکاسی صنعتی و تبلیغاتی ممکن است در قالبهای مختلفی منعقد گردد و موضوعات مختلفی داشته باشد. اینکه این قرارداد در چه قالبی تنظیم شود، به مواردی مانند نیاز طرفین قرارداد و توافق آنها بستگی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن تعریف و توضیح عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، مفاد قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی و الزامات حقوقی عقد این قرارداد را با یکدیگر بررسی نماییم.
عکاسی صنعتی چیست؟
هدف عکاسی صنعتی، به تصویر کشیدن جزئیات محصول و کالایی است که تولیدکننده یا عرضهکننده، قصد فروش آن را دارد. عکاسی صنعتی ماهیت محصول صنعتی را بهخوبی تشریح میکند و مشتری محصول میتواند ابعاد مختلف محصول را در یک تصویر مشاهده کرده و برای خرید یا عدم خرید آن تصمیمگیری نماید. اگر عکاس صنعتی یک هنرمند ماهر و زبده باشد، قابلیت این را دارد که به گونهای از محصول عکاسی نماید که مشتری قانع شود محصول را بخرد.
عکاس صنعتی به تجهیزاتی مانند انواع لنزها، سهپایه، ابزارهای نورپردازی و فیلترهای متناسب با تصویر محصول احتیاج دارد و یک تصویر صنعتی تنها زمانی میتواند وظیفه خود را انجام دهد که یک عکاس ماهر با استفاده از این تجهیزات اقدام به عکاسی از محصول کرده باشد. نکتهای که وجود دارد این است که بسیاری از شرکتها و کارخانهها امر عکاسی از محصولات خود را جدی نمیگیرند و حاضر به هزینه برای آن نیستند. این موضوع سبب میشود محصول آنطور که باید به مشتری نشان داده نشود و ظرفیت فروش در فضای اینترنت را از دست بدهد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
عکاسی تبلیغاتی چیست؟
همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، عکاسی صنعتی نوعی از عکاسی از محصول است که جزئیات یک محصول و کالا را با دقت نشان میدهد و به مشتری کمک میکند که بداند قصد خرید چه محصول و کالایی را دارد. عکاس صنعتی باید از کالای مورد نظر از جوانب مختلف تصویربرداری نماید و محصول را همانطور که هست، معرفی کند. عکاسی تبلیغاتی اما با وجود آنکه یکی از زیرشاخههای عکاسی صنعتی است، تفاوتهایی با آن دارد. در عکاسی تبلیغاتی کالا باید جذاب به نظر برسد و بر ویژگیهای ظاهر آن تأکید گردد.
در عکاسی تبلیغاتی، عکاس به معرفی یک محصول و نشان دادن آن اکتفا نمیکند، بلکه با استفاده از تکنیکهای مختلف، سعی میکند تا مشتری را برای خرید آن محصول تحریک نماید. در عکاسی صنعتی غالباً فردی اقدام به بیان مواردی درباره محصول مینماید و تلاش میکند تا بازاریاب خوبی برای کالای تولیدی باشد. عکاسی تبلیغاتی علاوه بر هنر عکاسی، نیاز به خلاقیت بسیاری دارد تا عکاس بتواند با بهرهگیری از این خلاقیت و خلق ایدههای جدید، محصول صنعتی را بهصورتی به نمایش بگذارد که مشتری با کالا درگیر شده و مبهوت جذابیتهای آن شود. در بخشهای بعد، به بررسی مفاد قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی خواهیم پرداخت و به توضیح الزامات حقوقی تنظیم این قرارداد میپردازیم.
قالب قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی
قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی یا تبلیغاتی، یک قرارداد کار موقت است. قراردادهای استخدامی یا قراردادهای کار، نوعی از قرارداد کار هستند که بر اساس مقررات قانون کار منعقد و اجرا میشوند. قراردادهای کار انواع و اقسامی دارند؛ قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت، قرارداد کار معین و قرارداد کار آموزشی همه از انواع قراردادهای کار استخدامی هستند که اشخاص بهتبع نیازی که به عقد قرارداد دارند، آنها را منعقد مینمایند. قرارداد کار موقت که قرارداد استخدام موقت عکاس تبلیغاتی نیز یکی از انواع همین قرارداد است، در شرایطی منعقد میگردد که کار برای مدت مشخص باشد و طبیعتاً پس از اتمام کار، قرارداد کار موقت نیز به پایان میرسد.
قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی نیز هنگامی تنظیم و منعقد میگردد که کارفرما یعنی شرکت، کارخانه، استارتاپ یا هر شخص حقوقی دیگری، تصمیم داشته باشد تا از مهارت فردی که توانایی عکاسی از محصولات تولیدی را دارد، استفاده نماید و وی را برای عکسبرداری از کالا و محصولات، استخدام کند. گاهی ممکن است یک شرکت تولیدی یا یک کارخانه صنعتی تصمیم داشته باشد که بهصورت مداوم از محصولات خود عکاسی نماید که در این شرایط، این شخص حقوقی میتواند قرارداد کار دائمی را با عکاس منعقد نماید، اما اصولاً شرکتها و کسبوکارها پس از هر بار تولید محصولات که عموماً در فواصل مختلف میباشد، تصمیم میگیرند تا با استخدام عکاسی صنعتی محصولات خود را به نمایش بگذارند و پس از اتمام امر عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، قرارداد را خاتمه دهند که در این شرایط، باید قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی و تبلیغاتی منعقد گردد.
قانون حاکم بر قراردادهای استخدام موقت عکاس صنعتی
همانطور که پیشتر نیز بیان شد، قرارداد استخدام عکاس صنعتی یک قرارداد کار موقت است. این قراردادها در زیر سایه مقررات قانون کار تنظیم و اجرا میگردد. بهعبارت دیگر، قانونگذار با تدوین قانون کار، درصدد شرح مقررات و قوانین حاکم بر تنظیم و انعقاد قراردادهای استخدامی میان کارگر و کارفرما برآمده است. قانون کار مفاد این قرارداد را مشخص کرده است و طرفین قرارداد؛ یعنی شرکت و عکاس صنعتی، باید قرارداد را بر اساس این مقررات تنظیم نمایند و هرگونه تراضی و توافق برخلاف این قانون، باطل و بلااثر خواهد بود. قراردادهای استخدام موقت در چارچوب فرمهای مشخص قانون کار تنظیم میگردد و پس از امضا توسط طرفین، به یک سند مکتوب و قانونی تبدیل خواهد شد.
قانونگذار در قانون کار به جنبههای مختلف عقد قرارداد کار استخدامی و روابط طرفین این قراردادها توجه داشته و حتی نحوه حل اختلاف میان کارگر و کارفرما را مشخص نموده است. مطابق مواد قانون کار، شرکت یا کارخانهای که قصد استخدام عکاس صنعتی را دارد، کارفرمای قرارداد و عکاس صنعتی و تبلیغاتی، کارگر میباشد. قانون کار نکات لازم در ارتباط با حقوق و مزایای قانونی کارگر، ساعات کاری، نحوه حل اختلاف و غیره را مشخص نموده است و در ارتباط با باقی مفاد این قرارداد، طرفین میتوانند در صورتیکه خلاف قانون نباشد، توافق نمایند.
این مطلب را نیز بخوانید: تنظیم قرارداد کار موقت به چه صورت انجام میگیرد؟
تنظیم قرارداد استخدام عکاس صنعتی و تبلیغاتی چه الزاماتی دارد؟
در هنگام تنظیم قراردادهای کار موقت که قرارداد استخدامی عکاس صنعتی نیز یکی از آنهاست، طرفین قرارداد باید توجه داشته باشند و الزامات حقوقی و اصول کلی عقد قرارداد را رعایت نمایند. طرفین قرارداد باید تلاش نمایند تا جزئیات همکاری خود را در قرارداد استخدامی بازتاب داده و جوانب این همکاری را از طریق قرارداد تبیین نمایند. همانطور که بیان شد، قانون کار برخی از مندرجات کلی اینگونه قراردادها را مشخص نموده است و طرفین این قرارداد باید در ارتباط با باقی مندرجات با یکدیگر توافق نمایند.
برای مثال، این اشخاص میتوانند انتظاراتی را که از یکدیگر دارند تحت چارچوب شروط ضمن عقد بنویسند و ضمانت اجرای انجام این شروط را مشخص نمایند. علاوه بر این، طرفین باید در تنظیم مندرجات قراردادی دقیق بوده تا آثار اشتباهی بر قرارداد وضع نگردد. برای مثال، طرفین قرارداد باید توجه داشته باشند تا عنوان قرارداد دقیقاً قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی باشد و در این زمینه، قید عبارات قرارداد کار موقت الزامی است.
تعهدات عکاس در قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی
در هر قراردادی، طرفین قرارداد دارای تعهدات و وظایفی هستند که باید به این وظایف عمل نمایند. در قرارداد استخدام عکاس صنعتی نیز عکاس بهعنوان مجری قرارداد، وظایف و تعهداتی بر عهده دارد که با امضای قرارداد کار و به استخدام کارفرما در آمدن، آنها را میپذیرد. تعهدات عکاس در این قرارداد با توافق طرفین درج میگردد و کارفرما و عکاس میتوانند در صورتیکه بر سایر تعهدات توافق نمودند، آنها را در متن قرارداد بنویسند.
بهطور کلی، مهمترین تعهد عکاس صنعتی در قرارداد استخدام این است که عکاس باید از محصولات مورد نظر کارفرما عکاسی نماید و این عکسها را در موعد مقرر به کارفرما تحویل دهد، اما علاوه بر این عکاس صنعتی دارای وظایف و تعهدات دیگری نیز میباشد؛ تعهداتی از جمله حضور منظم در محل کار که ممکن است شرکت یا کارخانه یا هر محل دیگری باشد، ویرایش عکسها مطابق نظر کارفرما، رعایت اصول اخلاقی در محیط کار، رعایت محرمانگی، استفاده از تجهیزات استاندارد در عکاسی، خلاقیت در عکاسی و غیره.
تعهدات کارفرما در قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی
کارفرما نیز همانند عکاس بر اساس قرارداد استخدام عکاس صنعتی و تبلیغاتی، وظایف و تعهداتی بر عهده دارد. کارفرمای این قرارداد باید حقوق کارگر را مطابق با قوانین کار در انتهای هر ماه پرداخت نماید. قانون کار پایه حقوق دریافتی را مشخص نموده است و کارفرما حق ندارد کمتر از آن مبلغ را به وی بپردازد. این موضوع به این معنا است که قانون کار حداقل مبلغی که کارفرما باید بپردازد را مشخص کرده که کارفرما و عکاس میتوانند بر دریافت بیشتر از آن توافق نمایند، اما کارفرما حق ندارد مبلغی کمتر از آن به عکاس بپردازد.
یکی دیگر از مهمترین تعهدات کارفرما، بیمه کردن کارگر (عکاس صنعتی) است. یکی از مهمترین مواد قانون کار، ماده ۱۴۸ است که بر اساس آن، کارفرما ملزم شده است زمانی که کارمند یا کارگری را استخدام مینماید و یک رابطه کارگری و کارفرمایی طبق قانون کار بین آنها برقرار میشود، باید کارگر خود را نزد سازمان بیمه تأمین اجتماعی بیمه کند. بیمه کردن یک الزام قانونی برای کارفرما است و در صورتیکه کارفرما از این وظیفه خود تخطی نماید، در این صورت کارگر (عکاس صنعتی) میتواند از کارفرمای خود نزد مراجع قانونی شکایت نماید.
طرفین قرارداد استخدام عکاس باید محل کار را مشخص نمایند!
یکی از الزامات حقوقی تنظیم و عقد قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی، این است که در متن قرارداد باید محل کاری که عکاس صنعتی قرار است در آنجا کار خود را انجام داده و از محصولات عکسبرداری کند، مشخص باشد. اگر قرار باشد که از محصولات در چند محل مختلف عکاسی شود، کارفرما باید این موضوع را با عکاس در میان بگذارد و رضایت وی را جلب نماید و در غیر این صورت، عکاس تنها موظف به عکاسی از محصولات در محلی خواهد بود که در متن قرارداد ذکر شده است. محل کار باید محلی ایمن و استاندارد باشد و عکاس باید فضای کافی برای عکاسی از جوانب مختلف محصول را داشته باشد. در برخی شرایط، ممکن است شرکت یا کارخانه با عکاس صنعتی و تبلیغاتی توافق نموده و محصولات را برای عکاس ارسال نمایند تا عکاس صنعتی در محلی که خود مناسب میداند، از محصولات عکسبرداری نماید.
ضمانت اجرای عدم بازگشت محصول و کالا از سوی عکاس
همانطور که در بند پیش توضیح داده شد، ممکن است کارفرما محصولات را برای عکاس ارسال نماید تا عکاس در محل مناسب از محصولات و کالاهای تولیدی عکاسی نماید. در این شرایط، باید عکاس، ضمانت اجرایی به کارفرمای خود جهت بازگشت صحیح کالا و محصول ارائه نماید. عموماً ضمانت اجرای این موضوع باید کسر از حقوق عکاس باشد، اما از آنجایی که ممکن است ارزش و بهای محصول از حقوق کارگر (عکاس صنعتی) بیشتر باشد، در نتیجه کارفرما باید ضمانت اجرای لازم را از عکاس دریافت نماید که این ضمانت اجرا غالباً بهصورت سفته أخذ میگردد.
البته، ممکن است این ضمانت اجرا به هر نحو دیگری نیز باشد و این موضوع بستگی به نظر طرفین قرارداد دارد. علاوه بر این، اگر عکاس صنعتی و تبلیغاتی محصولات را بازنگرداند و یا به محصولات آسیبی وارد نماید، در این شرایط کارفرما حق فسخ قرارداد و شکایت از وی نزد مراجع قانونی را خواهد داشت. اختلافات طرفین قراردادهای استخدامی قانون کار اصولاً از طریق مراجعه به شورای عالی کار حلوفصل میگردد، اما این موضوع سبب سلب حق کارفرما در ارتباط با مراجعه به مراجع قانونی نخواهد شد.
درج شرط محرمانگی در قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی را جدی بگیرید!
عکاسی که به استخدام کارفرما درمیآید و از محصولات تولیدی و صنعتی عکاسی میکند، بهواسطه شغل خود در جریان اطلاعات زیادی درباره محصولات قرار میگیرد. این اطلاعات در برخی شرایط، اطلاعات بسیار ارزشمندی است که نباید در دسترس سایرین قرار بگیرد. برای مثال، ممکن است عکاس صنعتی که برای عکاسی از یک محصول تولیدی به کارخانه میآید، از فرمول ساخت آن محصول مطلع گردد و از نزدیک خط تولید محصول را مشاهده نماید. در این شرایط اگر این شخص اقدام به انتشار فرمول تولید محصول صنعتی نماید، ممکن است رقبای تولیدکننده از این موضوع استفاده نمایند و این موضوع سبب ایراد خسارات بسیاری به تولیدکننده خواهد شد.
به همین دلیل، نیاز است تا در متن قرارداد استخدام عکاس صنعتی، حتماً شرط محرمانگی درج گردد تا از انتشار اسرار تجاری جلوگیری شود. اگر عکاس اقدام به انتشار اطلاعات محرمانه تولیدکننده نماید، مسئول جبران هرگونه خسارت وارده به کارفرما خواهد بود. توجه داشته باشید که علاوه بر ذکر شرط محرمانگی، ضمانت اجرای عدم رعایت این شرط را نیز حتماً در متن قرارداد ذکر نمایید!
ساعت کاری عکاس صنعتی چگونه تعیین میشود؟
ساعت کاری در قراردادهای پیمانکاری و پروژهای، بر اساس توافق طرفین قرارداد تعیین میگردد، اما در قراردادهای کار که بر اساس قانون کار منعقد میگردد، طرفین باید مطابق با مقررات قانون کار عمل نمایند. مطابق با مواد قانون کار، کارفرما حق ندارد بیش از هشت ساعت از نیروی کار استفاده نماید و اگر نیروی کار بیش از هشت ساعت در محل کار مشغول به فعالیت باشد، مشمول اضافهکاری میشود و کارفرما باید مبلغ اضافهکاری را به وی پرداخت نماید.
مرجع حل اختلاف میان کارفرما و عکاس صنعتی
قانونگذار در قانون کار، مرجع حل اختلافات میان کارگر و کارفرما را مشخص نموده است و از آنجا که قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی نیز یکی از قراردادهای قانون کار است، در نتیجه اگر میان عکاس و کارفرما اختلافی به وجود بیاید به این اختلاف مطابق با قانون کار رسیدگی میگردد. البته باید در نظر داشت که بهتر است کارفرما و عکاس ابتدا اختلاف موجود را از طریق مذاکره و سازش حلوفصل نمایند و سپس به مراجع قانونی مراجعه نمایند.
مطابق با ماده ۱۵۸ قانون کار، به اختلافات میان کارگر و کارفرما از طریق هیئتهای تشخیص و حل اختلاف و مطابق با دستورالعملهای قانونی رسیدگی میشود. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که با وجود هیئتی در ادارات کار برای رسیدگی به اختلافات میان عکاس و کارفرما، اما این موضوع به این معنا نیست که طرفین این قرارداد حق مراجعه به مراجع قضایی عمومی مانند دادسراها و دادگاها و ثبت شکایات در این مراجع را نخواهند داشت.
قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی را از لامینگو بخواهید!
موضوعی که همیشه باید به آن توجه داشت این است که تنظیم قرارداد، نیاز به اطلاعات جامع حقوقی دارد و ممکن است اگر افراد بدون داشتن این اطلاعات، اقدام به تنظیم و عقد قرارداد نمایند، به اهداف قراردادی خود نرسیده و دچار خسارت و زیان گردند. در همین راستا به شما توصیه میشود که اگر قصد تنظیم قرارداد استخدام عکاس صنعتی و تبلیغاتی را دارید، تنظیم قرارداد خود را به متخصصان قراردادنویسی لامینگو بسپارید و یا وارد لینک زیر شده و قرارداد استخدام عکاس صنعتی لامینگو را از بانک اسناد حقوقی و قضایی لامینگو دریافت نمایید. لامینگو یک استارتاپ حقوقی است که خدمات گوناگونی ارائه مینماید و تنظیم قراردادها نیز یکی از همین خدمات میباشد.
یکی دیگر از خدمات استارتاپ حقوقی لامینگو، ارائه مشاوره حقوقی در زمینه تنظیم و عقد قرارداد است. مشاوران و وکلای لامینگو با ارائه این مشاوره حقوقی، به شما در تنظیم و عقد قراردادهایتان کمک مینمایند و در مراحل مختلف تنظیم قرارداد در کنار شما هستند. در این مقاله ما سعی کردیم تا مطالب لازم در زمینه تنظیم قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی و تبلیغاتی را بیان نماییم و با این وجود، اگر همچنان نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید، میتوانید با وکلا و مشاوران حقوقی لامینگو در تماس باشید و اطلاعات بیشتری را از این افراد دریافت نمایید.
قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی
جمعبندی
هر کسبوکار و شرکتی برای رونق فعالیت خود نیاز به انجام برخی امور دارد. یکی از این موارد، نمایش صحیح و با جزئیات محصولات تولیدی است که امری بسیار کلیدی در فروش محصولات خواهد بود. عکاسی از محصولات صنعتی توسط عکاسان صنعتی و تبلیغاتی انجام میشود که از طریق عقد قرارداد استخدام موقت عکاس صنعتی و یا یک قرارداد پروژهای، با شرکت یا سازمان مربوطه همکاری میکنند. قرارداد استخدام عکاس صنعتی میان کارفرمایی که سفارش عکاسی را میدهد و شخص عکاس یا مؤسسه مربوطه و بر اساس مقررات قانون کار تنظیم میشود. پس از امضای قرارداد توسط طرفین، نیروی کارپذیر و کارفرما هر دو مکلف به اجرای تعهدات خود و پایبندی به قرارداد میباشند تا موضوع قرارداد بهنحوی که باید انجام گردد.
در قرارداد استخدام عکاس صنعتی، مواردی از جمله مشخصات طرفین قرارداد، تعهدات اصلی و فرعی هر یک از این اشخاص، مدت زمان قرارداد، محل انجام عکاسی، ساعات کاری عکاس صنعتی، مبلغ حقوق دریافتی عکاس، نحوه خاتمه قرارداد و روش حل اختلافات موجود میان کارفرما و عکاس تبلیغاتی و صنعتی درج میگردد و طرفین قرارداد باید در تنظیم و اجرای قرارداد، الازمات حقوقی تنظیم قراردادهای کار را رعایت نمایند.
بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!
مطالعه محتواهای حقوقی مانند نوشتار فوق، به شما کمک میکند تا اطلاعات لازم جهت تنظیم قرارداد و انجام سایر اعمال حقوقی را کسب نمایید. با ورود به بلاگ حقوقی لامینگو شما میتوانید مطالب بسیاری با موضوعات مختلف حقوقی مطالعه نمایید و دانش حقوقی خود را افزایش دهید. وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و ضمن مطالعه مطالب، پرسشهای حقوقی خود را در انتهای هر مطلب و در قسمت مربوط به دیدگاهها بنویسید تا همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو به این پرسشها پاسخ دهند. لامینگو را به دوستان و اطرافیان خود معرفی نمایید و ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نمایید و از خدمات حقوقی لامینگو استفاده کنید.
دیدگاه شما