مراحل اعتراض مالیاتی چیست؟

3 سال پیش
مشاوره اعتراض مالیاتی

در این مقاله قصد داریم برای اطلاع بیشتر شما کاربران عزیز، به مسئله اعتراض به مالیات بپردازیم و مراحل قانونی اعتراض را عنوان کنیم. پرداخت مالیات امری ضروری و لازم‌ می‌باشد که فرار از آن در برخی مواقع موجب تعلق جریمه است. اما لازم است بدانید در صورت وقوع هرگونه اشتباه در مسائل حقوقی و مالیاتی، بهترین کار دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی است که شما می‌توانید از مشاوران حقوقی لامینگو راهنمایی بگیرید.

پس هرگاه در برگ تشخیص مالیات شما اشتباهی رخ داد، فوراً با مشاور حقوقی تماس حاصل کنید. سرعت عملکرد شما در مراجعه به مشاور اعتراض مالیاتی جهت شکایت یا اعتراض به برگه‌ مالیات ابلاغ‌شده بسیار اهمیت دارد؛ زیرا پس از ابلاغ برگ تشخیص مالیات، مسئول پرداخت مالیات تنها 30 روز فرصت اعتراض به مالیات تعیین‌شده را دارد. پس از گذشت تاریخ 30روزه، زمان اعتراض به پایان رسیده و جهت دیرکرد پرداخت مالیات نیز جریمه لحاظ خواهد شد.

 

مالیات چگونه مشخص می‌شود؟

مالیات‌ها توسط دولت مشخص می‌شوند و به‌عنوان منبع درآمد اصلی دولت می‌باشند؛ اما باید بدانید که این مالیات‌های اخذشده از مردم جامعه، به‌جز برای تأمین نیازهای خود افراد جامعه و یا شهروندان جای دیگری هزینه نمی‌شود. معمولاً صاحبان کار، خود اظهارنامه‌ای را که در آن وضعیت درآمد و دارایی مشخص شده است، به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌کنند. پس از ارسال این اظهارنامه و براساس آن، مالیات برای صاحبان کسب‌وکار با توجه به میزان درآمد تعیین می‌شود.

 

این مطلب را بخوانید: چگونگی اعتراض مالیاتی و تمامی مواردی که باید بدانید

 

مجدد سؤال پیش می‌آید که اگر مالیات محاسبه‌شده متناسب با کسب و درآمد شخص مؤدی نبود باید چه کرد؟

قطعاً جواب ما به شما مراجعه به مشاور حقوقی و استفاده از مشاوره اعتراض مالیاتی است. علم و آگاهی از علوم حقوقی در دسترس همگان نیست؛ زیرا حوزه‌ای تخصصی است که تنها افراد تحصیل‌کرده و عالم به این حوزه هستند که می‌توانند شما را در گذراندن این دوره راهنمایی دهند. شما نیز برای اعتراض به مالیات محاسبه‌شده، از طریق مشاوره حقوقی و مشاوره اعتراض مالیاتی کمک و راهنمایی لازم را بگیرید. با مراجعه به مشاور مالیاتی می‌توانید از مراحل قانونی اعتراض آگاهی یابید و به نتیجه مطلوب برسید.

 

دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی

 

برای اعتراض به مالیات باید چه مراحلی را بگذرانیم؟

شکایت از هر امر حقوقی مراحل مخصوص به خود را دارد و اعتراض به مالیات نیز باید زیر نظر مراجع مختلف بررسی و پیگیری شده و در صورت گذراندن مراحل است که تجدیدنظر صورت خواهد گرفت. پس قبل از تنظیم نامه اعتراض و ورود به مراحل اعتراض، حتماً مشاوره اعتراض مالیاتی دریافت فرمایید تا متخصصان این حوزه شما را به‌خوبی راهنمایی کنند. به‌طور کلی برای اعتراض مالیاتی به برگ تشخیص مالیات باید 5 مرحله گذرانده شود.

 

مشاوره اعتراض مالیاتی

 

در ادامه، به شرح این مراحل می‌پردازیم:

مرحله اول:

مؤدیان می‌توانند در مرحله نخست از طریق سامانه www.tax.gov.ir اقدام به اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی خود بکنند. توجه کنید که برای طرح اعتراض بهتر است از اخذ مشاوره اعتراض مالیاتی غافل نشوید! به‌دلیل آن که اگر دلایل و مدارک اعتراض شما  کافی نباشد، اعتراض وارد نخواهد بود. پس با راهنمایی مشاور اعتراض مالیاتی می‌توانید، اعتراض قابل قبولی نوشته و این مرحله را پشت سر بگذارید. درصورتی‌که اعتراض قابل رسیدگی باشد، نظر ممیزی منعکس شده و برگ قطعی صادر خواهد شد.

 

مرحله دوم:

اگر رئیس امور مالیاتی مدارک و دلایل وارده بر اعتراض را رد کند و یا قبول نداشته باشد، پرونده برای رسیدگی بیشتر به هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی ابلاغ خواهد شد. برای این که قبل از پله پله طی کردن این مراحل در همان مرحله نخست نظر ممیزی را جلب کنید، از مشاوره اعتراض مالیاتی استفاده کنید.

 

مرحله سوم:

درصورتی‌که پرونده به این مرحله رسیده باشد، اگر هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی رأی را صادر کرده باشد و شخصی که مسئول پرداخت مالیات می‌باشد، به این رأی اعتراض داشته باشد، باید قبل از پایان یافتن مهلت 20روزه، اعتراض خود را عنوان کند. در این مرحله با اعتراض مؤدی، پرونده شکایت برای رسیدگی و پیگیری بیشتر به هیئت تجدیدنظر ارسال خواهد شد. در تمامی مراحل فوق حضور مشاور حقوقی بسیار کمک‌کننده و مفید خواهد بود.

 

مرحله چهارم:

در این مرحله پرونده اعتراض به برگ تشخیص مالیات، زیر نظر هیئت تجدیدنظر بررسی می‌شود و رأی قطعی صادر می‌شود. چنانچه مؤدی با مشورت و مشاوره اعتراض مالیاتی بخواهد مجدداً به رأی این مرحله اعتراض کند، پرونده جهت پیگیری دوباره به شورای عالی مالیاتی ارسال خواهد شد.

 

مرحله پنجم:

در این مرحله نیز پرونده زیر نظر شورای عالی مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به بررسی‌های لازمه و مدارک و دلایل مؤدی، رأی صادر خواهد شد. درصورتی‌که شخص به رأی معترض باشد و یا این پرونده در این هیئت حل نشود، پرونده به دست هیئت 3نفره خواهد افتاد. این هیئت تشکیل‌شده از 3 فرد مجرب و انتخابی وزیر اقتصاد می‌باشد. این هیئت توسط ماده 251 مکرر قانون تشکیل می‌شود.

لازم به ذکر است که مؤدی در این مرحله نیز می‌تواند به رأی صادره اعتراض داشته باشد. دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی در گذراندن این مراحل و اعتراض‌های وارده به مراجع مختلف، بسیار لازم و ضروری است. شکایت و اعتراض به هیئت 3نفره ماده 251 مکرر نیز به دیوان عدالت اداری ابلاغ خواهد شد.

 

مشاوره اعتراض مالیاتی

 

نتیجه‌گیری

همانطور که مستحضر هستید، مراحل یک اعتراض مالیاتی بسیار طولانی و دارای پیچیدگی‌هایی خواهد بود. افراد در طی کردن این دوره معمولاً دچار نگرانی هستند. به همین دلیل مشاور اعتراض مالیاتی با علمی که دارد، می‌تواند در کنار شما باشد. حضور مشاور حقوقی در به سامان رساندن این شکایت و روند مراحل آن، موجب آسایش شما می‌گردد، به همین منظور، کارشناسان حقوقی لامینگو برای مشاوره همراه شما خواهند بود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

درصورتی‌که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده است، لطفاً دیدگاه و برداشت خود را در بخش نظرات برای ما یادداشت کنید. شما می‌توانید دیگر مطالب کاربردی را در بلاگ لامینگو مطالعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه