مراجع رسیدگی به اعتراض مالیاتی کدام‌اند؟

3 سال پیش
مشاوره اعتراض مالیاتی

اخذ مالیات، یکی از فاکتورهای اساسی حاکمیت دولت بر مردم محسوب می‌شود. مالیات شامل سه دسته مصرفی، تولیدی و درآمدی است که بر طبق این دسته‌بندی اکثر افراد جامعه به‌نوعی موظف به پرداخت مالیات می‌باشند. مالیات‌هایی که به کسب‌وکار تعلق می‌گیرد نیز از دسته مالیات درآمدی محسوب می‌شوند. هنگامی که در محاسبه مالیات اشتباهی رخ می‌دهد، افراد برای دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی به کارشناسان حقوقی یا وکلا مراجعه می‌کنند.

میزان مالیات بر درآمد باتوجه به نوع کسب، درآمد و سود محاسبه خواهد شد. در غالب موارد شخص کاسب یا مسئول کسب، در برگه اظهارنامه‌ مالیاتی میزان درآمد و سود خود را به سازمان امور مالیات ارسال می‌کند. در این صورت، مالیات ارزیابی‌شده برای مؤدی در برگه تشخیص مالیات ابلاغ می‌شود. ممکن است مؤدی یا شخصی که مسئول پرداخت مالیات می‌باشد، به مالیات معین‌شده اعتراض داشته باشد. همچنین، این امکان وجود دارد که میزان مالیات مشخص‌شده با درآمد شخص تناسب نداشته باشد. در این شرایط، اشخاص نیازمند بهره‌گیری از مشاوره حقوقی خواهند بود.

می‌توانید برای دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی، به کارشناسان حقوقی لامینگو مراجعه کنید:

دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی

 

مراجع رسیدگی و مراحل اعتراض مالیاتی

برای رسیدگی به یک اعتراض مالیاتی باید مراحلی طی شود. در وهله اول باید شکایت یا اعتراض‌نامه‌ای زیر نظر مشاور مالیاتی تنظیم شود. پس از آن برای رسیدگی و قطعی شدن یک پرونده باید مراحل زیر طی شود. پرونده اعتراض در هر مرحله باید به مرجع خاص خود ارسال شده و در آن مرجع بررسی شود.

 

مراجع رسیدگی به اعتراض مالیاتی عبارتند از:

  • مراجع اداری
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی
  • هیئت حل اختلاف تجدیدنظر
  • شورای عالی مالیاتی
  • هیئت مقرر در ماده 251 مکرر
  • دیوان عدالت اداری

 

این مطلب را بخوانید: چگونگی اعتراض مالیاتی و تمامی مواردی که باید بدانید

 

مراحل اعتراض مالیاتی

اعتراض به مالیات تعیین‌شده، به‌ترتیب از مراجع زیر عبور می‌کند:

مراجع اداری

شخص مؤدی یا مسئول پرداخت مالیات باید پس از ابلاغ برگه تشخیص مالیاتی به مشاور اعتراض مالیاتی مراجعه کند تا با همیاری و مشورت مشاور حقوقی این مراحل اداری را طی کند. برای کوتاه کردن مراحل رسیدگی به اعتراض، بهتر است اعتراض به‌صورت اداری مورد بررسی قرار گرفته باشد. قدم گذاشتن در این مرحله خود به‌‍معنای معترض بودن و رد اعتراض مشخص‌شده می‌باشد. لازم به ذکر است که مؤدی جهت اعتراض تنها 30 روز پس از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات فرصت اعتراض خواهد داشت.

 

هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی

پرونده اعتراض بعد از گذراندن مرحله اداری به این مرجع ارسال می‌شود. این هیئت به‌صورت تخصصی به اعتراض وارده به مالیات رسیدگی خواهد کرد. هر هیئت حل اختلاف بدوی از سه نفر تشکیل می‌شود.

این سه نفر عبارتند از:

  • نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
  • نماینده از اتاق بازرگانی
  • قاضی شاغل و یا بازنشسته

لازم است بدانید مؤدی می‌تواند به رأی این مرجع اعتراض داشته باشد و در این صورت، پرونده به مرجع دیگری جهت رسیدگی ارجاع داده می‌شود. استفاده از مشاوره اعتراض مالیاتی در این مراحل بسیار کاربردی و کمک‌کننده است.

 

مشاوره اعتراض مالیاتی

 

هیئت حل اختلاف تجدیدنظر

این هیئت از سه نفر تشکیل شده است و جلسه تنها با حضور هر سه شخص به رسمیت شناخته خواهد شد. رسیدگی در این هیئت‌ها یا مراجع فقط به‌صورت حضوری ممکن است. درصورتی‌که مؤدی یا نماینده وی، به رأی مرجع بدوی معترض باشد، این مرجع پرونده را ارزیابی خواهد کرد. لازم است توجه کنید برای اعتراض به رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی بدوی تنها 20 روز مهلت معین شده است. پس در صورت عدم قبول آراء صادره فوراً اقدام به دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی نمایید. در شرایطی که شخص به رأی هیئت تجدیدنظر نیز معترض باشد، پرونده تنها قابل رسیدگی در شورای عالی مالیاتی خواهد بود.

 

شورای عالی مالیاتی

شورای عالی یکی از مراجع مهم است که در صورت عدم رعایت مقررات قانونی یا نقض قوانین و مقررات موضوعه مالیاتی در مراجع پیشین و ابتدایی، در صورت اعتراض، پرونده به این مرجع ارسال خواهد شد. شورای عالی مالیاتی از 25 شخص خبره و صاحب‌نظر تشکیل شده است. عضویت اعضای شورای عالی مالیاتی 3ساله می‌باشد.

 

دیوان عدالت اداری

مرجع دیوان عدالت اداری یک مرجع قضایی است. در واقع دیوان عدالت اداری عملکرد مراجع و هیئت‌های حل‌اختلاف را ارزیابی می‌کند. بر همین اساس، درصورتی‌که مؤدی یا نماینده او به رأی مراجع رسیدگی به اعتراض مالیاتی شکایت داشته باشند، با وجود شرایطی پرونده به دست دیوان عدالت اداری می‌رسد. این دیوان عملکرد و رأی صادره در مراجع گذشته را بررسی کرده و در واقع رأی نهایی یا قطعی مالیات را صادر می‌کند. به‌دلیل آنکه مؤدی علم و آگاهی به این مراحل حقوقی و عملکرد هر یک از مراجع ندارد، بهترین و عاقلانه‌ترین اقدام در هنگام مواجهه با این قبیل مسائل، دریافت مشاوره اعتراض مالیاتی است. با کمک مشاور حقوقی شما می‌توانید به نتیجه دلخواه رسیده و از پایمال شدن حقوق خود جلوگیری کنید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن آخر

چنانچه مطالب ذکرشده در رابطه با مراجع رسیدگی در اعتراض مالیاتی برای شما مفید بوده است، خواهشمندیم دیدگاه ارزشمند خود را در قسمت نظرات برای ما یادداشت کنید. شما می‌توانید برای استفاده از دیگر مطالب مفید و کاربردی ما به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه