مشاوره مدیریت ریسک در کسبوکار را جدی بگیرید!
احتماً جمله «پیشگیری بهتر از درمان است» به گوشتان خورده است! براساس این نقل قول، بهترین راه برای جلوگیری از موقعیتهای خطر، شناسایی آن موقعیت و پیشگری از آن است. مدیریت ریسک به همین منظور در جهت جلوگیری از آسیب در کسبوکارها ایجاد شده است. باتوجه به شرایط اقتصادی، مدیریت ریسک در کسبوکار از چالشهایی است که هر کسبوکار، برای کنترل موقعیتهای عدم قطعیت باید با آن مواجه شود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
مدیریت ریسک در کسبوکار چیست؟
ریسک در کسبوکار یک نوع عدم قطعیت است و ممکن است برای کسبوکار ضرر و زیان قابل توجهی را به همراه داشته باشد. مدیر سازمان، باتوجه به اهداف کسبوکار، تصمیم میگیرد برای رسیدن به اهداف، شرایطی را بپذیرد که ممکن است دارای ریسک باشد، یا آن را کنترل و یا حذف نماید. همچنین راهکار مناسب را جهت رفع خطرات ناشی از موقعیتهای عدم قطعیت و یا ریسک، شناسایی و رفع نماید. جهت انجام این امور به مدیریت ریسک نیاز دارید!
اهداف مدیریت ریسک در کسبوکار چیست؟
مهمترین هدف در مشاوره مدیریت ریسک، استفاده از فرصتهای عدم موقعیت و کنترل خطرات آن است. از دیگر اهداف استفاده از مشاوره مدیریت ریسک، شناسایی موقعیتهای ریسک و تعیین تأثیرات آن بر روی استراتژی کسبوکار است.
فرآیند اجرای مدیریت ریسک به چه صورت است؟
ریسک دارای فرآیندی است که در این قسمت به آن میپردازیم. فرآیند مدیریت ریسک شامل موارد زیر است:
- شناسایی موقعیت ریسک
- انتخاب شیوه مواجه با ریسک؛ شیوههای مدیریتی که برای شناسایی ریسک، تحلیل، اولویتبندی و بعد از آن کنترل، انتخاب میشود.
- مدیریت ریسک؛ استفاده از شیوههایی برای سوق دادن ریسک به سطح قابل قبول و نظارت بر آن
لامینگو با استفاده از مشاوران خود، خدماتی برای ارائه مشاوره مدیریت ریسک، جهت صرفهجویی در هزینه و زمان به شما ارائه میدهد. برای دریافت مشاوره مدیریت ریسک در کسبوکار به لینک زیر مراجعه نمایید:
مراحل اجرای مدیریت ریسک در کسبوکار
در هر حیطه کاری با موقعیتهایی که دارای عدم قطعیت است، مواجه میشویم و کسبوکارها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین برای شناسایی منشأ و نوع اثری که ریسک بر روی کسبوکار میگذارد، نیازمند به مدیریت ریسک و استفاده از مشاوره مدیریت ریسک هستید! کسبوکارها باید خود را برای ریسکهای شناخته و ناشناخته آماده نمایند و اگر آمادگی لازم را برخوردار نباشند، نمیتوانند به موفقیت چشمگیری دست یابند و به اهداف مشخص شده برسند. همچنین کسبوکارها برای اجرای مدیریت ریسک، مراحلی را باید سپری نمایند که عبارت است از:
گام اول
گام اول در مدیریت ریسک، شناسایی انواع و منشأ ریسک در کسبوکار است تا مدیران بتوانند آن را کنترل نمایند و میزان ضرر ناشی از ریسک را کاهش دهند.
مرحله دوم
بعد از شناسایی ریسک، نیاز به تحلیل آن است. منظور از تحلیل ریسک، این است که بررسی نمایید تا چه میزان ریسک و پیامدهای آن بر روی کسبوکارتان تأثیرگذار بوده است.
مرحله سوم
اولویتبندی؛ ریسکها بر اساس میزان تأثیرگذاری، اولویتبندی میشوند و بر اساس فهرست اولویت، به آنها رسیدگی و برنامهای جهت کنترل و کاهش ریسک صورت میگیرد.
این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره کسب و کار آنلاین و نکاتی در خصوص چگونی جلب اعتماد مشتریان
مرحله چهارم
مشاوره مدیریت ریسک سعی در کاهش و یا از بین بردن ریسک میکند و به این مرحله، بهینه کردن ریسک میگویند.
مرحله پنجم
و مرحله آخر نیز ارائه راهکار جهت کنترل، نظارت و یا حذف ریسک در کسبوکار است. همچنین به دلیل اینکه همه ریسکها در کسبوکار قابل حذف کردن نیستند، بهتر است بعد از اتمام مراحل، پیگیری، بازبینی و نظارت به صورت مداوم صورت بگیرد. بررسی، تحلیل و حل ریسکهای بزرگ، نیازمند تصمیمگیری و ارائه راهکار توسط مدیران و در کنار آن مشاوره مدیریت ریسک در کسبوکار است تا بتوان با کمک یکدیگر ضررهای ناشی از ریسک را کنترل کرد و کاهش داد.
آیا مدیریت بحران همان مدیریت ریسک است؟
خیر، این دو با یکدیگر متفاوت هستند. همانطور که در مطالب بالا نیز ذکر کردیم، مدیریت ریسک یک نوع پیشگیری از بحران است. این درحالی است که مدیرت بحران، بعد از رخ دادن اتفاق ایجاد میشود تا بحران پیش آمده رفع گردد.
چرا کسبوکارها به مشاوره مدیریت ریسک نیازمند هستند؟
- هزینهها را کاهش میدهد.
- باعث افزایش ایمنی کار میگردد.
- سودآوری را در کسبوکارتان افزایش میدهد!
- ثبات در کسبوکار ایجاد میکند.
- کسبوکار را از آسیبهای احتمالی محافظت میکند.
سخن آخر
مشاوره مدیریت ریسک به شما این امکان را میدهد که با شناسایی ریسک، آن را به حداقل برسانید و از کسبوکار خود در مقابل خطرات احتمالی، محافظت نمایید! با دریافت مشاوره ریسک در کسبوکارها میتوان تفکر و فرهنگ ریسک محور را در سازمان گسترش داد. همچنین بر اساس مدیریت ریسک به سودآوری و ارزش دست یافت.
قابل ذکر است که برای حل ریسک از رویکردهای متفاوتی استفاده میشود؛ رویکردهایی که تنها توسط مدیران قابل اجرا است. مدیران کسبوکار میتوانند با کمک مشاوره مدیریت ریسک در کسبوکار با توجه به اولویتبندی که شده است به ریسکها پاسخ دهند، از آن اجتناب نماید، آن را بپذیرند و حفظ نمایند و یا ریسک را تا جایی که امکان دارد کاهش دهند.
در این مطلب به موضوع مدیریت ریسک و مراحل آن پرداختیم. اگر به موضوعات حقوقی علاقهمند هستید، میتوانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید! همچنین در صورت ابهام، میتوانید سؤالات خود را در قسمت دیدگاه قرار دهید. کارشناسان ما در سریعترین زمان پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود! پیشنهادات و انتقادات شما ما را در جهت هرچه بهتر شدن بلاگ و ارتقای آن کمک میکند!
دیدگاه شما