مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ

5 سال پیش
مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ

با گسترش کسب و کارهای آنلاین در سال‌های اخیر، تقاضا برای دریافت مجوزهای مورد نیاز کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها افزایش یافته است. بخش عمده‌ای از استارتاپ‌ها و کسب و کارها از طریق وبسایت، اپلیکیشن، فروش آنلاین و غیره فعالیت می‌کنند. برای برخی از فعالیت‌های این کسب و کارها که در بستر اینترنت صورت می‌گیرد مجوزهایی تعیین شده است. همچنین بسته به حوزه فعالیت، مجوزهایی مورد نیاز است که ربطی به فعالیت آنلاین یا آفلاین آن‌ها ندارد.

 

لیست مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها

سوال این است که کدام یک از فعالیت‌ها نیاز به اخذ مجوزهای کسب و کارهای اینترنتی دارد. در حال حاضر چه مجوزهایی صادر می‌گردد. به طور کلی یک کسب و کار اینترنتی به چه مجوزهایی برای فعالیت بر بستر اینترنت نیازمند است. لیستی از این مجوزها را برای شما آماده کرده‌ایم که در ادامه مطلب به شرح هر یک می‌پردازیم.

این مطلب را بخوانید: پکیج قراردادهای استارتاپی، هر آنچه که برای راه‌اندازی یک استارتاپ نیاز دارید!

 

نماد اعتماد الکترونیکی

یکی از آشناترین مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها، مجوز نماد اعتماد الکترونیکی یا به همان اینماد است. این مجوز توسط مركز توسعه تجارت الكترونیكی  وزارت صنعت، معدن و تجارت اعطا می‌شود. هدف اینماد، ایجاد بستری امن و مطمئن در تجارت الکترونیک است. این مجوز به صورت یک نماد (علامت) در وبسایت‌ها قرار می‌گیرد که نشان‌دهنده فعالیت قانونی آن‌هاست. با کلیک بر روی اینماد، صاحب امتیاز و مدت زمان اعتبار اینماد قابل مشاهده است. امروزه اکثر کاربران اینترنت، با وجود اینماد است که اطمینان به خرید از فروشگاه‌ها و انجام معاملات الکترونیکی می‌نمایند. بنابراین در صورتی که دارای کسب و کار اینترنتی هستید که از طریق اینترنت کالا یا خدمت خود را عرضه می‌کنید، سریعا نسبت به اخذ این مجوز اقدام نمایید. لازم به ذکر است که اینماد هر دو سال نیاز به تمدید دارد. در صورت هرگونه ابهام در فرایند اخذ این مجوز می‌توانید از کارشناسان حقوقی لامینگو مشاوره دریافت کنید.

نماد اعتماد الکترونیکی

 

مجوز رسانه‌های دیجیتال

این مجوز را بیشتر با عنوان ساماندهی می‌شناسیم. این مجوز توسط مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارئه می‌شود. هدف این مچوز نظارت بر محتوا و آثار دیجیتال و حمایت از حقوق مولفان و پدیدآورندگان آن‌هاست. کلیه کسب و کارهای اینترنتی که از طریق رسانه‌های برخط (آنلاین) محتوای خود را نشر می‌دهند می‌توانند برای اخد ای مجوز لقدام نمایند. رسانه های برخط شامل رسانه‌های مبتنی بر شبکه (نظیر اینترنت)، سرویس‌های مخابراتی از قبیل MMS و SMS و سایر اشکال شبکههای تبادل داده مانند بلوتوث و همچنین رسانه‌های مبتنی بر حامل‌های فیزیکی دیجیتال از قبیل بسته‌های نرم افزاری رسانه‌ای، بازی‌های رایانه‌ای و مانند آن‌ها را شامل می‌گردد. هزینه اخذ این مجوز برای واحدهای فرهنگی دیجیتال رایگان است. لذا توصیه می‌گردد نسبت به دریافت این مجوز نیز اقدام نمایید.

مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ

 

مجوز نظام صنفی رایانه‌ای

این مجوز یکی از مهمترین مجوزها برای کسب و کارهایی است که ب صورت حقوقی (شرکت) فعالیت می‌کنند. طبق قوانین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، کلیه شرکت‌هایی که برای انجام فعالیت‌های مشاوره، نظارت، طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی، توسعه، پشتیبانی و آموزش سیستم‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه‌های اطلاع‌رسانی و نظایر آن تشکیل می‌شوند، موظفند پس از ثبت شرکت مطابق قانون تجارت و قبل از شروع فعالیت به نظام صنفی استان خود مراجعه و مجوز فعالیت دریافت دارند. همچنین شرکت‌هایی که قبل از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ای استان تشکیل شده‌اند، موظفند حداکثر ظرف شش ماه پس از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ای نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام نمایند. پس از سپری شدن مهلت مذکور، هیچ شرکتی در استان بدون داشتن مجوز فعالیت مجاز به ادامه کار نیست. در صورت هرگونه نیاز به مشاوره در خصوص ثبت شرکت و اخذ این مجوز از ما کمک بگیرد.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

عضویت در انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی

این انجمن با هدف حمایت از کسب و کارهای اینترنتی شکل گرفته است. شرکت‌های عضو انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در هر مرحله از رسیدگی به دعاوی و اختلاف‌های مربوط به کارفرمایی و کارگری، قادرند از مرجع رسیدگی درخواست کنند تا انجمن به عنوان نماینده صنف یا کارشناس در مراحل رسیدگی پرونده و در جهت دفاع از حقوق کارفرمایان حضور داشته باشد. همچنین در خصوص مراحل رسیدگی امور مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی و رفع مشکلات مربوط به بخش‌های دولتی اقداماتی صورت می‌گیرد.  این عضویت در حال حاضر برای کسب و کارهای اینترنتی مستقر در تهران امکان‌پذیر است.

این مطلب را بخوانید: مالیات کسب‌وکار اینترنتی، ضرورتی عادلانه!

 

اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی

یکی دیگر از مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها که در سال‌های اخیر متداول گردیده، پروانه کسب اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی است. اخذ این مجوز منوط به اخذ اینماد است. به همین دلیل یکی از مراحل اخذ این مجوز، دریافت اینماد است. هدف اتحادیه از صدور این پروانه، نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی و بازاریابی شبکه‌ای است. در سال‌های گذشته مجوز موقت یکساله با شرایط آسان و در کمترین زمان از طرف این اتحادیه اعطا می‌شد. اما در حال حاضر این موضوع در بسیاری از اتحادیه‌ها از جمله اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی مسکوت مانده است.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مطالب مرتبط به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه