مالیات کسب‌وکار اینترنتی، ضرورتی عادلانه!

مالیات کسب و کار اینترنتی و استارتاپ

شاید آرزوی خیلی از ما این باشد که کسب‌‌وکار شخصی خودمان را داشته باشیم و یا به حال کسی که برای خود صاحب ایده و کسب‌‌وکار شخصی است غبطه خورده باشیم اما، آیا تاکنون به مصائب یک کارفرما یا صاحب حرفه فکر کرده‌اید؟

قطعاً در مسیر ایجاد و توسعه هر کسب‌‌وکاری مشکلات زیادی وجود دارد اما یکی از مهم‌ترین و پردردسرترین مشکلات این راه پرپیچ‌وخم مالیات کسب و کار اینترنتی است!

نکات مالیاتی مهم کسب‌وکارها

قبل از اینکه وارد مباحث اصلی بشویم یادآوری و ذکر چند نکته ضروری است:

  • برای شروع هر کسب‌‌وکاری لازم است علاوه بر مسائل کسب‌‌وکاری، بر مسائل حقوقی کسب‌‌وکارها هم اشراف داشته باشید. پس بی‌گدار به آب نزنید چون گاهی اوقات این عدم آگاهی عواقب جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت که نمی‌توانید با ادعای جهل به قانون از آن‌ها رها شوید.
  • در ابتدای راه هر کسب‌‌وکار تا جایی که می‌توانید از یک قانون پیروی کنید: قانون چراغ خاموش! گاهی اوقات گرفتن مجوزهای مختلف در ابتدای کار، کمکی به شما نمی‌کند و بیشتر دست و پاگیر مجموعه خواهد بود.
  • تا حد امکان به‌صورت حقیقی در مسیر حرکت کنید. نیازی به ثبت شرکت و فعالیت در قالب شخص حقوقی ندارید تا زمانی که قالب کسب‌‌وکاری شما اقتضا کند.
  • برای قدم گذاشتن در این مسیر دشوار حتماً از مشاوره افراد توانمند در حوزه‌های مختلف استفاده کنید.

یکی از مواردی که شاید نظر شما را نسبت به ایجاد یک کسب‌‌وکار تغییر دهد مبحث مالیات است پس قبل از شروع حتماً اطلاعات مالیاتی خود را به‌روز کنید.

تنظیم قرارداد سفارشی

چه کسانی باید مالیات بدهند؟

بیشتر افراد بر این باورند که مالیات مخصوص شرکت‌ها و مؤسسات و به‌طورکلی، اشخاص حقوقی است، اما حقیقت این است که قانون برای پرداخت مالیات بین اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوتی قائل نبوده و همه باید مالیات پرداخت کنند.

مالیات استارتاپ ها

پس تفاوتی بین یک شرکت تجاری بزرگ و یک مغازه سوپرمارکت نیست و همه در برابر قانون محکوم به پرداخت مالیات هستند.

اما مشکل، پدیده‌های نوظهور دنیای تکنولوژی هستند: کسب‌‌وکارهای اینترنتی!

به نظر شما یک استارتاپ که هنوز شرکت ثبت نکرده و کالا یا خدمات خود را از طریق وب‌سایت یا سامانه خود می‌فروشد مشمول پرداخت مالیات خواهد بود یا خیر؟

دریافت مشاوره حقوقی

مالیات کسب‌‌وکارهای اینترنتی

سال گذشته رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد کلیه کسب‌‌وکارهای اینترنتی مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. این مالیات درواقع از موسسه یا شرکت گرفته می‌شود اما به دلیل اینکه این کسب‌‌وکارها نوپا هستند و میزان سود آن‌ها پایین است اداره مالیات با مسالمت بیشتری با آن‌ها رفتار خواهد کرد و درواقع کسب‌‌وکارهای اینترنتی از حمایت برخوردار خواهند بود.

سؤالی که پس از خواندن متن بالا به ذهن متبادر می‌گردد این است که بالاخره چه کسانی باید مالیات بپردازند؟

پاسخ: همه کسانی که در بستر فضای مجازی فعالیت می‌کنند و صاحب درآمد هستند باید مالیات پرداخت کنند چه این کسب‌‌وکار در قالب شرکت یا موسسه فعالیت کند و چه توسط یک فرد از طریق یک کانال تلگرامی اداره شود!

همان‌طور که ملاحظه کردید هر کس به هر عنوانی و از هر طریقی درآمدی کسب می‌کند محکوم به پرداخت مالیات است. پس بعد از راه‌اندازی کسب‌‌وکارتان حتماً نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنید تا مجبور به پرداخت جریمه نشوید.

 

اگر نیاز به اطلاعات بیشتر درباره‌ی مالیات کسب‌‌وکار اینترنتی یا استارتاپ خود دارید، مشاوران حقوقی لامینگو آماده راهنمایی شما هستند. برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.

فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مژگان ابوطالبی

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • امین
    3 سال پیش

    من حتما نیاز به داشتن مجوز دارم اما خودم توان پیگیری و دریافت رو ندارم. خواستم بدونم شما اینکار رو انجام می دید؟