حقوق استارتاپ ها ؛ راهکاری برای موفقیت!
راهاندازی استارتاپ بدون رعایت موارد قانونی ممنوع!
تجربه کار با استارتاپ ها نشان میدهد که جنبه حقوقی آنها همیشه به دلایل مختلفی نادیده گرفته میشود. بیشتر کارآفرینان بر این باورند که هزینه خدمات حقوقی برای یک استارتاپ زیاد است و این امر ممکن است رشد کسبوکار در زمینههای دیگر را مورد هدف قرار داده و از آن جلوگیری کند. اما چیزی که باید بدانید این است که مسئله حقوق استارتاپ ها یک مبحث بسیار مهم است و رعایت آنها در اصل ضامن بقای کسبوکار و رشد آن در آینده خواهد بود. در ادامه به ذکر مهمترین مسائل حقوق استارتاپ ها میپردازیم.
-
یک مشاور حقوقی مطمئن برای استارتاپ خود پیدا کنید.
بهترین راهکار برای یافتن یک وکیل یا مشاور حقوقی مجرب در حوزه حقوق استارتاپ ها، پرسوجو از سایر کارآفرینان است. یک مشاور حقوقی خوب در حوزه مسائل استارتاپی، علاوه بر بهروز بودن درزمینهٔ مسائل حقوقی کسبوکار، با مشکلات یک استارتاپ بهخوبی آشناست و بیهوده برای آن هزینهتراشی نمیکند. بهتر است یک بودجه مشخص برای مسائل حقوقی در نظر بگیرید. یکی از بهترین اقداماتی که میتواند با کمترین هزینه به شما امکان استفاده از خدمات حقوقی مناسب را بدهد، استفاده از سیستم اشتراک ماهیانه در سامانههای حقوقی است.
-
از مشکلتان جلوتر باشید.
به یاد داشته باشید که هرچه حل مشکل شما به زمان بیشتری نیاز داشته باشد، مسلماً هزینه آنهم برای شما بیشتر خواهد بود. یک مدیر یا کارآفرین واقعی همیشه جلوتر از مشکل استارتاپ خود حرکت میکند. قبل از هر چیز آن را شناسایی کرده و اقدامات ساده اولیه که بعضاً به تخصص خاصی نیاز ندارند و زمانبر هستند را خودش انجام میدهد. همچنین مشاور حقوقی خود را قبل از به سر رسیدن موعد، از مشکل آگاه میکند تا ایشان در فرصت مناسب آن را حل کند. چراکه مسائل حقوقی استارتاپ ها بسیار پیچیدهتر از آن چیزی هستند که به نظر میرسند و لازم است با یک وسعت دید فراخ به همه مسائل نظر داشت تا بعدها برای سایر موارد با مشکل روبهرو نشویم.
بهعنوانمثال ممکن است گرفتن یک مجوز خاص، کسبوکار شما را در آینده با مشکلات دیگری مواجه کند. یک مشاور حقوقی زبده درزمینهٔ استارتاپ ها بهخوبی باید بداند که چهکاری را در چه زمانی انجام دهد.
-
بدون قرارداد حرکت نکنید!
اشتباه بزرگی که بسیاری از کارآفرینان در روزهای اول کسبوکار مرتکب آن میشوند، توافقات شفاهی و غیرقابل استناد با افراد است. به خاطر داشته باشید که قرارداد تنها راه نجات شما در تنگناهای ناشی از همکاریهای بیسرانجام است. تمام موارد را مکتوب و مستند کنید. بدون امضای یک قرارداد استاندارد حقوقی وارد یک همکاری نشوید زیرا عواقب جبرانناپذیری برای شما خواهد داشت. اگر بگوییم از مهمترین مباحث حقوق استارتاپ ها، تنظیم قراردادهای مستدل حقوقی است سخنی گزافه نبوده است.
-
حفاظت از نام و علامت تجاری
یک کسبوکار زمانی موفق است که یک مشاور حقوقی آشنا با مسائل استارتاپی در کنار خود داشته باشد و اطمینان حاصل کنید که این مشاور از مباحث و قوانین مربوط به ثبت برند و حفاظت از آن در مواقع نزاع اطلاعات کافی داشت باشد. پس از راهاندازی کسبوکار یکی از مهمترین مواردی که باید از سوی هر مدیری بهخوبی انجام پذیرد، اقدامات حفاظت از نام تجاری و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی از آن باشد.
یکی از مهمترین دامهایی که در مسیر یک کسبوکار نهفته است،اشتباه در انتخاب مدل همکاری مناسب با کارمندان است. یک مشاور حقوقی آگاه در این مواقع به یاری شما میآید و بهترین مدل را با مناسبترین قرارداد بر سر راه شما میگذارد.
-
احساسات را پشت در استارتاپ بگذارید!
اگر نمیتوانید بین مسائل کسبوکاری و احساسی تفاوت قائل شوید بهترین راهکار استفاده از یک مشاور حقوقی مجرب است. کسی که بدون رودربایستی بهترین تصمیم را برای کسبوکار شما بگیرد. گاهی ورود به یک نزاع برای احقاق حق ازدسترفته مصائب و هزینههای بهمراتب بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت و شاید لازم باشد در بعضی مواقع صبر بیشتری داشته باشید! به همین دلیل است که رعایت مباحث حقوقی در استارتاپها از اهم موارد است و حتماً باید رعایت گردد.
برای مطالعه سایر مقالات میتوانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما