20 عامل شکست استارتاپ ها – قسمت دوم

5 سال پیش
شکست استارتاپ ها

شاید تعداد استارتاپ‌ هایی که شکست می‌خورند بسیار بیشتر از تعداد استارتاپ‌هایی باشد که موفق می‌شوند جایی برای کسب‌وکار خود در بازار مشتریان پیدا کنند. طی بررسی‌های انجام‌شده بر روی استارتاپ‌هایی که طعم شکست را چشیده‌اند به 20 علت مهم و کلیدی  شکست استارتاپ ها رسیده‌ایم که در اینجا قصد داریم آن‌ها را مطرح کنیم.

12- اختلافات میان هم بنیان‌گذاران و سرمایه‌گذار

از کلیدی‌ترین مواردی که سبب شکست استارتاپ‌ها می‌شود اختلافات درونی میان هم بنیان‌گذاران است. این مسئله زمانی حادتر می‌شود که پس از مدتی یک سرمایه‌گذار هم به مجموعه اضافه شود و ساز خودش را بزند. در بسیاری از اوقات اختلافات میان شرکا زمانی موجب شکست یک استارتاپ می‌شود که قرارداد اصولی و درستی میان آن‌ها وجود ندارد. درصورتی‌که هم بنیان‌گذاران میان خود و یا با سرمایه‌گذار خود قرارداد درستی داشته باشند در مواقع اختلاف به آن رجوع کرده و بر اساس آن اختلافات میان خود را حل‌وفصل می‌کنند.

 این مطلب را بخوانید: هر آن چه درباره ی قرارداد هم‌بنیانگذاران یا cofounder agreement باید بدانید

11– عدم تمرکز

این مشکل برای تیم‌هایی اتفاق می‌افتد که دغدغه‌های دیگری علاوه بر استارتاپ هم دارند. کار کردن روی پروژه‌های مختلف باعث می‌شود تمرکز خود را بر استارتاپ از دست بدهید و رقبا به‌راحتی گوی سبقت را ربوده و شما را زمین بزنند. دنیای استارتاپ‌ها دنیای سرعت است اگر نتوانید خود را با آن هماهنگ کنید قطعاً جایی در این میدان نخواهید داشت.

تنظیم قرارداد سفارشی

10– محصول اشتباه

شما باید پابه‌پای مشتری حرکت کنید. اگر محصولی تولید کنید که بسیار فراتر از نیاز مشتری باشد و  از آن در زمان بدی رونمایی کنید، قطعاً مشتریان خود را از دست خواهید داد و بازگرداندن آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود. همچنین اگر از محصول خود دیر رونمایی کنید آن‌ها نیاز خود را در جای دیگری تأمین می‌کنند و متقاعد ساختن آن‌ها هم بسیار دشوار خواهد بود.

به‌عنوان‌مثال محصولاتی که از تکنولوژی بالایی برخوردارند و بازار هدف خود را مردم عادی قرار می‌دهند با این مشکل روبه‌رو خواهند شد. چراکه مردم ظرفیت پذیرش آن را ندارند.

9– نادیده گرفتن مشتری

محصول شما درنهایت برای مشتری عرضه می‌شود پس نمی‌توانید بر اساس میل خود محصول تولید کنید و توقع داشته باشید با استقبال هم روبه‌رو شود. استارتاپ‌ هایی که زمانی برای شناخت مشتری اختصاص نمی‌دهند و بر مبنای کشف و شهود عمل می‌کنند قطعاً در این بازی محکوم‌ به شکست خواهند بود.

شکست استارتاپ ها

8– بازاریابی ضعیف

خط بین مرگ و زندگی یک استارتاپ، درست درجایی است که محصول خوب تولید می‌کند و مشتریانش را هم می‌شناسد و منتظر یک برنامه مارکتینگ جذاب است. اگر شما علم این را نداشته باشید که چگونه مخاطبان خود را جذب کنید تمام تلاش‌هایتان منجر به شکست خواهد شد.

7- مدل تجاری نامناسب

اینکه بتوانید یک ایده تجاری جذاب را مقیاس‌پذیر کنید و گسترش دهید تنها نیازمند داشتن یک مدل کسب‌وکار استاندارد است. بیشتر استارتاپ‌ هایی که شکست می‌خورند تنها به دلیل فقدان یک بیزینس مدل مناسب محکوم به این سرنوشت شده‌اند.

دریافت مشاوره حقوقی

6- محصولی که کاربر پسند نیست!

اگر محصول شما درنهایت باب میل مشتری نباشد باید عرصه کسب‌وکار را ترک کنید. این علت که یکی از مهم‌ترین عوامل شکست استارتاپ‌ ها را تشکیل می‌دهد تنها به علت مطالعات اشتباه و حرکت در مسیر نادرست اتفاق می‌افتد.

5– قیمت‌گذاری اشتباه

هنر قیمت‌گذاری روی محصول نزد هرکسی نیست. اینکه چطور محصول خود را ارزش‌گذاری کنید و درنهایت آن را با یک قیمت معقول روانه بازار کنید ضامن بقای شما در بازار است.

4 نادیده گرفتن رقبا

مسئله این است که وقتی یک ایده داغ می‌شود و طرفداران خود را پیدا می‌کند، رقبای زیادی برای شما ایجاد می‌شوند. شناخت این رقبا یک چالش بزرگ برای کسب‌وکار شما خواهد بود که اگر به‌درستی از پس آن برنیایید خداحافظی شما حتمی است.

کانال تلگرام لامینگو

3– نداشتن یک تیم حرفه‌ای

از مهم‌ترین عواملی که بقای یک کسب‌وکار را تهدید می‌کند، عدم حضور یک گروه حرفه‌ای با مجموعه‌ای از مهارت‌های مختلف است. علاوه بر تمام این موارد تمام‌وقت بودن و تمرکز این متخصصین بر روی استارتاپ شرط دیگری برای موفقیت است. اما متأسفانه در بسیاری موارد شاهد آن هستیم که یک کسب‌وکار به دلیل عدم حضور افراد کار بلد و یا عدم تمرکز آن‌ها بر روی کار شکست می‌خورد.

2– عدم نقدینگی

این علت که درصد بالای 30 را به خود اختصاص داده است بسیار مهم و ضروری است. زیرا پول و زمان هر دو محدود هستند و باید به‌درستی صرف شوند. اگر برای آغاز راه منابع مالی کافی ندارید شاید ورود شما به دنیای بی‌رحم کسب‌وکار انتخاب درستی نباشد.

1- عدم نیاز بازار

این عامل که به‌عنوان مهم‌ترین علت شکست یک استارتاپ شناسایی‌شده و درصد بالای 42 را به خود اختصاص داده است عدم نیاز بازار به محصول شما است. اگر هیچ تمایل و نیازی نسبت به محصول شما وجود نداشته باشد، حتی با جذاب‌ترین برنامه‌های مارکتینگ و بازاریابی هم نمی‌توانید برای آن جایی میان مردم باز کنید.

شاید قبل از هر چیز لازم باشد که با یک برنامه منسجم شناخت بازار  مشتری قدم اول را بردارید.

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه