نکاتی که درخصوص انتقال سهام شرکت تضامنی باید بدانید!

3 سال پیش
انتقال شرکت تضامنی

شرکت تضامنی از گردهم‌آیی دو یا چند شریک برای انجام امور تجارتی به وجود می‌آید؛ به‌عبارتی، حداقل تعداد شرکا برای شرکت تضامنی دو نفر می‌باشد. در این شرکت، موضوع شرکت دارای اهمیت بوده و نمی‌تواند متضمن امور غیرتجاری باشد. سرمایه شرکا در شرکت تضامنی به سهم الشرکه تقسیم می‌گردد و مسئولیت شرکا نیز نامحدود است. اگر قصد انتقال سهام (سهم الشرکه) شرکت تضامنی خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم در مقاله‌ی امروز، همراه ما باشید.

چنانچه به مشاوره حقوقی نیاز دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر با تیم مشاوران حقوقی لامینگو تماس حاصل نمایید.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

سهام شرکت تضامنی و اهمیت شرکا

شرکت تضامنی شرکتی شخصی و موضوعی است؛ موضوعی از جهت اینکه نوع فعالیت شرکت حتماً باید تجاری باشد؛ مانند صرافی‌ها و شخصی از جهت اهمیت شخصیت شرکا. درواقع، شرکت تضامنی بر اعتبار شرکا بنا می‌گردد؛ زیرا هنگامی که دارایی‌های شرکت کفاف بدهی‌هایش را ندهد، هریک از شرکا به‌میزان تمام بدهی‌های شرکت مسئول بازپرداخت خواهد بود.

آورده‌ی شرکا در شرکت تضامنی نه به قطعات سهام، بلکه به سهم الشرکه تقسیم می‌شود. میزان سهم الشرکه شرکا در روابط میان خودشان در تقسیم سود یا پرداخت بدهی‌ها مؤثر است؛ اما در مقابلِ اشخاص ثالث نمی‌توانند به میزان سهم الشرکه شرکت تضامنی استناد نمایند.

 

برای مطالعه بیشتر: شرکای شرکت تضامنی چه مسئولیت‌هایی دارند؟

 

انتقال سهام شرکت تضامنی به چه صورت ممکن است؟

مهم‌ترین ملاک انتخاب شریک در شرکت تضامنی، اعتبار خود شخص است؛ بنابراین انتقال سهام شرکت تضامنی باید با توافق کلیه‌ی شرکا صورت گیرد. به‌دلیل مسئولیت نامحدود شرکا در شرکت تضامنی، برای هریک از شرکا مهم است که شریکش به چه میزان اعتبار یا توانایی مالی در بازپرداخت دیون شرکت را داراست. همین امر سبب شده تا قانون تجارت انتقال سهام شرکت تضامنی را منوط به موافقت همه‌ی شرکا نماید؛ این مقرره‌ی قانونی، امری بوده و توافق خلاف آن در اساسنامه‌ی شرکت تضامنی ممکن نیست.

انتقال سهام شرکت تضامنی به دو صورت ممکن است: انتقال اختیاری و انتقال قهری.

 

انتقال اختیاری سهام

گفتیم برای انتقال سهام شرکت تضامنی توافق کلیه‌ی شرکا لازم است؛ جدا از بحث الزام قانونی، اساساً اغلب تصمیم‌گیری‌ها در شرکت تضامنی به اتفاق آراء صورت می‌گیرد.

برخلاف مقررات مربوط به سایر شرکت‌ها، درخصوص شرکت تضامنی، در مفاد قانون تجارت مقررات مفصلی برای اداره‌ی شرکت مقرر نشده؛ ولی در مقابل، این خلأها به‌گونه‌ای با مسئولیت نامحدود شرکا رفع شده است. به‌عبارتی دیگر، مسئولیت نامحدود شرکا، سبب شده تا خود بر عملکرد یکدیگر نظارت داشته و اغلب تصمیمات شرکت را به اتفاق آراء اتخاذ نمایند.

چنانچه شریکی با تصمیم به خروج از شرکت تضامنی قصد انتقال سهام خود را به دیگری داشته باشد، ممکن است سهامش را به شخص جدید یا سایر شرکا منتقل کند. طبق قانون برای انتقال سهام شرکت تضامنی به سایر شرکا هم نیازمند رضایت کلیه‌ی شرکا هستیم.

با موافقت کلیه‌ی شرکا، سهام به شریک جدید منتقل خواهد شد و شریک جدید نه‌تنها مسئول دیون شرکت از زمان ورود خود به شرکت است؛ که مسئول دیون سابق شرکت هم خواهد بود.

 

انتقال سهام شرکت تضامنی

 

انتقال قهری سهام

ممکن است در شرایطی، سهام شریک تضامنی قهراً و بدون تصمیم قبلی به دیگری منتقل شود. این شرایط زمانی حادث می‌گردد که یکی از شرکای شرکت تضامنی فوت نماید.

نکته‌ی حائز اهمیت در خصوص انتقال قهری سهام شرکت تضامنی، این است‌ که با محجور شدن یکی از شرکا، سهام شرکت تضامنی منتقل نخواهد شد؛ تنها قائم‌مقام قانونی شریک مذکور به اداره‌ی امور شریک و به‌تبع آن، امور شرکت خواهد پرداخت.

اما با فوت یکی از شرکا، طبق اصول کلی حقوقی، دارایی‌های متوفی قهراً به وارث یا وراثش منتقل می‌گردد؛ در این‌صورت، وارث یا وراث متوفی ممکن است به‌عنوان شریک جدید یا منتقل‌الیه وارد شرکت شوند.

 

لطفاً بخوانید: انتقال سهام بانام در شرکتهای تجاری مختلف به چه صورت است؟

 

انتقال سهام شرکت تضامنی و چگونگی ورود وارث متوفی به شرکت

برای ورود وارث متوفی به‌عنوان شریک جدید، نیازمند رضایت سایر شرکا هستیم. به‌دلیل اهمیت شخصیت و اعتبار شرکا در شرکت تضامنی، لازم است باقی‌مانده‌ی شرکا رضایت خود را برای ادامه‌ی شراکت اعلام نمایند. چنانچه همگی موافق ورود وارث شریک سابق به‌عنوان شریک جدید نباشند، شرکت منحل خواهد شد.

اگر شرکا، با ورود وارث متوفی به‌عنوان شریک جدید موافقت کردند؛ رضایت خود شریک جدید نیز شرط است. به‌هر‌حال، نمی‌توان اشخاص را برای ورود به شرکت اجبار نمود و این تصمیمی شخصی است.

شریک جدید، ظرف یک ماه از تاریخ فوت شریک سابق، باید درخصوص ورود به شرکت تصمیم‌گیری نموده و رضایت خود را کتباً اعلام نماید.

چنانچه وارث یا وراث شریک متوفی اعلام رضایت نمایند، شرکت باقی خواهد ماند و شریک یا شرکای جدید در سود و زیان این مدت یک‌ماهه نیز شریک خواهند بود.

اگر تمام یا تعدادی از وراث متوفی راضی به شراکت نباشند، صرفاً در منافع حاصله در این یک ماه، شریک بوده و شرکت نیز منحل خواهد شد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان

همانطور که گفتیم، مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی نامحدود است؛ بنابراین پیش از تصمیم‌گیری در خصوص انتقال سهام شرکت تضامنی، حتماً از خدمات مشاوره حقوقی بهره‌مند شوید. تیم حقوقی ما در لامینگو آماده‌ی ارائه خدمت به شما عزیزان است.

برای مطالعه مقالات بیشتر نیز می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب نازنین حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه