تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین و هر آنچه که لازم است دراین‌باره بدانید

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین با توجه به نیازمندی‌های حقوقی و همچنین بررسی‌هایی که نیاز دارد، چالشی است که بدون مشورت و استفاده از مشاور حقوقی گذر از آن امکان‌پذیر نخواهد بود. اطلاعات کاربران نیز معمولاً دراین‌باره در حدی نیست که بتواند پاسخگوی نیازهای تنظیم یک قرارداد حقوقی باشد. از این رو در این مقاله بر آن شدیم که اطلاعات کاملی را درباره تنظیم این قرارداد برای کاربران آماده کنیم. این مسائل همگی لازمه داشتن یک قرارداد محکم و عالی هستند تا از این طریق امکان بروز مشکلات حقوقی به حداقل خود برسد.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین در لامینگو

موسسه حقوقی لامینگو با سال‌ها تجربه در زمینه تهیه و تنظیم انواع قراردادهای مشارکت در ساخت، در حال حاضر به‌عنوان مرجعی برای تنظیم این قراردادها، خدمات خود را به کاربران ارائه می‌نماید. مالکین یا سازنده‌هایی که به دنبال تنظیم قرارداد مشارکت در زمینه‌های مختلف هستند می‌توانند از این خدمات برای رسیدن به شرایط ایده‌آل استفاده کنند. هم برای تهیه و دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و هم برای دریافت خدمات مشاوره حقوقی در زمینه تنظیم این قراردادها، خدمات لامینگو ایده‌آل‌ترین شرایط را برای کاربر به دنبال خواهد داشت.

تنظیم سفارشی قرارداد مشارکت در ساخت

 

همه‌چیز درباره تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و انواع آن

 

مشارکت در ساخت زمین و چالش‌های آن

مشارکت در ساحت زمین‌های خالی و تنظیم قرارداد مربوط به آنها علاوه بر تمام چالش‌هایی که  مشارکت‌های معمولی برای ساخت دارد، دارای چالش‌های دیگری نیز است. در این مقاله در راستای آگاه‌سازی کاربران دراین‌باره به بررسی چالش‌های زیر می‌پردازیم:

  • نکاتی که سازندگان قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین باید بدانند
  • ابعاد مناسب زمین برای ساخت‌وساز
  • میزان طبقات مجاز برای ساخت‌وساز برحسب ابعاد و موقعیت
  • موقعیت زمین مورد نظر
  • امکان ساخت بنا در انواع زمین‌ها
  • شرایط سند زمین
  • زمین‌های اوقافی
  • زمین‌های بنیادی
  • زمین‌ها تحت تصرف ستاد فرمان امام
  • زمین‌های معمولی
  • نکاتی که مالکین باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین بدانند
  • مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین
  • نکات مهم مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

نکاتی که سازندگان قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین باید بدانند

در این بخش از مقاله سعی داریم به نکاتی بپردازیم که سازندگان باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین به آنها توجه کنند. در مقالات گذشته نکات مهمی درباره شرایط اقتصادی، حقوقی و مهندسی مربوط به قرارداد مشارکت در ساخت زمین را بررسی کردیم. در این مقاله لازم دیدیم تا نکاتی را برای شما عزیزان بازگو کنیم که شاید کمتر در سایر مقالات به آنها پرداخته شده و یا مورد بررسی قرار می‌گیرند. این نکات ممکن است حتی از چشم سازندگان و مالکین نیز دور مانده و باعث بروز مشکلات زیادی برای آنها گردد.

 

ابعاد مناسب زمین برای ساخت‌وساز

هر چند ممکن است زمین‌ها دارای شرایط ساخت از نظر حقوقی و قوانین شهرداری باشند اما هر زمینی نمی‌تواند کیفیت لازم را داشته باشد. یکی از نکات مهم در تعیین کیفیت زمین ابعاد آن است. بر اصلی زمین در خیابان یا کوچه اصلی می‌تواند نقشی تعیین کننده در کیفیت بنا داشته باشد. برخی از زمین‌های به‌جامانده از قدیم اصلاً شرایط مناسبی دراین‌باره ندارند. از این گذشته متراژ و بر اصلی بنا در تعداد طبقات ساختمان ساخته شده نیز مؤثر است. از این رو سازندگان باید ابعاد مناسب را نیز دراین‌باره مورد بررسی قرار دهند. داشتن زمینی با ابعاد مستطیلی و بدون گوشه یا ذوزنقه بودن می‌تواند بالاترین کیفیت را برای ساخت بنا ایجاد نماید.

 

میزان طبقات مجاز برای ساخت‌وساز برحسب ابعاد و موقعیت

مانند ساختمان‌های کلنگی، زمین‌ها نیز با محدودیت تعداد طبقات با توجه به متراژ زمین و موقعیت آن روبرو هستند. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین به دنبال برآورد سودهای حاصله باشید. از این رو قبل از اقدام برای تنظیم و امضای این قرارداد بایستی برحسب شرایط موقعیتی زمین و قوانین شهرداری، این موضوع را تعیین تکلیف نمایید. در غیر این صورت ممکن است برآوردهای اولیه با اشتباه روبرو شده و امکان اجرای تعهدات سازنده وجود نداشته باشد.

 

موقعیت زمین مورد نظر

یکی از نکات بسیار مهم که می‌تواند در نتیجه مشارکت در ساخت زمین تأثیر بسیار زیادی داشته باشد، موقعیت خود زمین است. برای مثال زمین‌های با موقعیت تجاری و یا مسکونی از مرغوبیت یکسانی برخوردار نیستند. حتی برخی از سازندگان به دلیل تجربه در زمینه ساخت ساختمان‌های تجاری و یا اداری، خیلی راغب به ساخت ساختمان‌های مسکونی نیستند و بالعکس. از این رو موقعیت زمین نیز ازجمله نکات مهمی است که در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین باید به آن پرداخته شود.

 

ساخت‌وساز

 

امکان ساخت بنا در انواع زمین‌ها

زمین‌ها در نقشه‌ها و پلان‌های شهرداری دارای انواع مختلفی هستند. زمین مزروعی، زمین موقعیت مسکونی، زمین موقعیت تجاری، زمین ویلا باغ و مواردی از این دست با توجه به موقعیت و شرایط زمین مشخص می‌گردد. هرکدام از این زمین‌ها شرایط خاص خود را برای ساخت‌وساز دارند. برای مثال ساخت‌وساز در زمین‌های مزروعی ممنوع است. همچنین ممکن است در برخی از زمین‌ها نیز ساخت‌وساز با محدودیت‌هایی روبرو باشد. از این رو سازندگان باید از قبل تحقیقات لازم دراین‌باره را انجام داده و بعد از اطمینان برای آن اقدام نمایند.

 

شرایط سند زمین

یکی از نکات مهمی که سازنده باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین به آن دقت داشته باشد، نوع زمین و شرایط سندی آن است. به‌صورت کلی زمین‌های خالی موجود در شهرهای بزرگ با مشکلاتی مواجه هستند. همان‌طور که می‌دانید تراکم بالای ساخت‌وساز در مناطق اصلی شهری در سال‌های اخیر باعث شده تا شهرها از مرزهای خود گسترش بیایند. همین گسترش باعث شده تا زمین‌های اطراف نیز به زمین‌های شهری اضافه شود. این مهم نشان می‌دهد که عدم ساخت‌وساز در یک زمین خالی در وسط شهر می‌تواند شبه برانگیز باشد. البته این موضوع عمومیت نداشته و بایستی برای آن از ادارات و سازمان‌های ذی‌ربط استعلام گرفته شود. در ادامه با انواع اسناد و مدارک مربوط به زمین‌های خالی در شهرها آشنا می‌شویم که می‌تواند معیار خوبی برای انتخاب آنها از سوی سازنده باشد.

 

زمین‌های اوقافی

یکی از انواع سندهای زمین‌های موجود در شهرهای مختلف، سندهای اوقافی است. سازنده‌ها حتماً باید به این سندها دقت داشته باشند. در تهران نیز این نوع زمین‌ها به‌وفور در مناطق مختلف وجود دارد. این نوع از زمین‌ها درواقع توسط مالک و صاحب اصلی آن به اداره اوقاف کشور وقف شده و اختیار اصلی این زمین‌ها در اختیار اداره اوقاف است. در این حالت افراد صاحب زمین که برای آن سند دارند، درواقع خود مستأجر اداره اوقاف محسوب می‌شوند. برای بررسی دقیق شرایط چنین زمین‌هایی حتماً باید از اداره ثبت اسناد و اوقاف استعلام گرفته شود. تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین‌های اوقافی ممکن است چالش‌های بیشتری را برای سازنده به دنبال داشته باشد. برای دور ماندن از مشکلات حقوقی بهتر است حتماً از قبل بررسی‌های لازم دراین‌باره صورت پذیرد.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

زمین‌های بنیادی

نوع دوم از انواع زمین‌ها که حتی در سند آنها نیز مشخص نیست، زمین‌های بنیادی هستند. بنیادی اصطلاحی است که به زمین‌هایی اطلاق می‌گردد که در سال‌های گذشته توسط بنیادهای مختلف کشوری به تصرف درآمده و در حال حاضر مالک اصلی این زمین‌ها این بنیادها هستند. هر چند ممکن است برخی از افراد برای چنین زمین‌هایی سند داشته باشند اما لازم است که سازنده بررسی‌ها و تحقیقات لازم را درباره این اسناد و مدارک نیز انجام دهد. دقت به پلاک ثبتی این سندها می‌تواند یکی از معیارهای شناخت آنها باشد.

 

زمین‌های تحت تصرف ستاد فرمان امام

همچنین زمین‌هایی هم در سطح شهر وجود دارند که به دلایل مختلفی اعم از بدهی مالکان، تحت تصرف ستاد فرمان امام قرار گرفته‌اند. ساخت این نوع زمین‌ها نیز بایستی تحت نظر این ستاد صورت پذیرد.

 

زمین‌های معمولی

در نهایت زمین‌های معمولی که هیچ ریشه خاصی ندارند و صاحب سند مالک اصلی آنها است نیز ازجمله زمین‌هایی هستند که در شهرهای مختلف مشاهده می‌شوند. ساخت‌وساز در این زمین‌ها هیچ مشکلی نداشته و سازنده می‌تواند با استناد به معمولی و بدون ریشه بودن سند برای این کار اقدام نماید. در صورت نیاز هم می‌توان از اداره ثبت اسناد بابت این موضوع استعلامات لازم را انجام داد.

 

ساخت‌وساز

 

نکاتی که مالکین باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین بدانند

مالکین محترم زمین‌های خالی نیز اگر به دنبال مشارکت در ساخت برای آنها هستند، بایستی موارد مهمی را دراین‌باره مدنظر داشته باشند. عدم دقت به این موارد در نهایت ممکن است باعث پشیمانی و بروز مشکلات حقوقی و ضررهای سنگین مالی برای مالکین باشد. از این رو به‌قصد آگاه‌تر کردن مالکین در ادامه این نکات مهم را با هم مرور می‌کنیم.

 

انتخاب سازنده مناسب

انتخاب سازنده یکی از چالش‌های بسیار مهمی است که مالکان زمین‌ها برای مشارکت در ساخت با آن وربرو هستند. هر سازنده‌ای کیفیت لازم برای ساخت‌وساز را برای بنای مورد نظر شما فراهم نخواهد کرد. برای مثال سازنده‌ای را در نظر بگیرید که تجربه بسیار زیادی در ساخت ساختمان در مناطق پایین تهران را دارد. همین فرد با ورود به دنیای ساخت‌وساز در مناطق بالای تهران، شرایط کاملاً متفاوتی را تجربه خواهد کرد. از این رو حتی تجربه سازنده برای ساخت‌وساز در سایر مناطق و شهرها نیز نمی‌تواند ملاک تصمیم‌گیری دراین‌باره باشد. اهمیت این موضوع به‌قدری بالا است که عدم دقت به آن می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات حقوقی متعددی گردد.

 

مواردی که در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا باید بدانید

 

مشاهده نمونه کارهای سازنده در منطقه

یکی دیگر از اقداماتی که لازم است تا مالکین زمین‌ها برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین انجام دهند، بازدید از پروژه‌های احداث شده و در دست احداث سازندگان است. مشاهده پروژه‌های در دست احداث و یا ساخته شده می‌تواند دید مناسبی برای مالکین زمین فراهم آورده و امکان امضای قرارداد با اطمینان بیشتر را برای آنها به دنبال داشته باشد.

 

مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین

مالکین زمین‌های مسکونی در شهرهای مختلف معمولاً دارای سواد مربوط به مسائل حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت نیستند. با توجه به پیچیده بودن این نکات در چنین قراردادهایی، لازم است تا این دست از عزیزان از خدمات مشاوره حقوقی در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت استفاده نمایند. در این مشاوره‌ها وکیل پایه یک دادگستری و مشاورین حقوقی تمام مفاد این قراردادها را برای کاربر تشریح کرده و نکات لازم برای تنظیم یک قرارداد ایده‌آل را برای وی بازگو می‌نمایند.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

نکات مهم مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت زمین

در هنگام تنظیم این قرارداد دقت کنید که:

  • حتماً زمان‌بندی دقیقی برای انتقال میزان سهم سازنده به وی تعیین کرده و این مورد را تعیین تکلیف نمایید.
  • روی مقدار سهم هر یک از مالکین و طبقه مورد نظر آنها در ساختمان توافق نمایید.
  • موارد مربوط به فسخ قرارداد و ضرر و زیان‌های ناشی از عدم اجرای تعهدات را در نظر بگیرید.
  • ضمانت‌های لازم برای اجرای تعهدات را در نظر بگیرید.
  • شرایطی فراهم آورید که سازنده بدون اخذ مجوزهای لازم امکان اقدام برای مواردی اعم از وام و یا… را با اسناد ملکی ساختمان نداشته باشد.

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

در انتها دوباره باید یادآور شویم که تنظیم چنین قراردادهای تخصصی نیاز به بررسی‌های دقیق حقوقی و مهندسی دارد. عدم دقت به این موضوعات می‌تواند هزینه‌های چند برابری روی دست طرفین گذاشته و آنها را درگیر مسائل حقوقی مربوطه نماید. ازآنجایی‌که هر قراردادی شرایط خاص خود را دارد، تکیه به موارد عمومی بیان شده نیز نمی‌تواند تمام نیازهای حقوقی این قرارداد را برآورده سازد. از این رو در کنار استفاده از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین ارائه شده در سایت لامینگو، شما می‌بایست از خدمات مشاوره حرفه‌ای دراین‌باره نیز بهره‌مند شوید.

همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه نیز می‌توانید سایر مقالات مربوط به قرارداد مشارکت در ساخت را از بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایید. در انتهای این مقاله نیز امکان درج نظرات و ابهامات برای کاربران وجود دارد تا از این طریق به پاسخ سؤالات خود برسند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه