ضوابط و قوانین بازسازی ساختمان

3 سال پیش
نمونه قرارداد تخریب ساختمان

با گذر زمان و بالا رفتن قدمت ساختمان‌ها، ضروری است با انجام برخی از اقدامات، تغییراتی در ظاهر یا ایمنی فضای ساختمان ایجاد کرد و کارایی و ایمنی ساختمان را توسعه بخشید. این تغییرات در ساختمان به‌واسطه مالک یا پیمانکار قابلیت اجرایی پیدا می‌کند و درصورتی‌که‌ مالک با همکاری پیمانکار اقدام به بازسازی بنا نماید، بی‌تردید مانند هر رابطه معاملاتی دیگر، ضرورت تنظیم قرارداد میان طرفین انکارناپذیر است. در تنظیم قرارداد پیمانکاری تخریب که می‌تواند مقدمه‌ای بر بازسازی فضای داخلی ساختمان باشد، توجه و تسلط به نکاتی نظیر قوانین حاکم در قرارداد، مدیریت پروژه، برآورد هزینه‌ها، مسائل مالی، مبانی پیمانکاری و … ازجمله ویژگی‌هایی است که یک کارشناس حقوقی در حوزه قراردادنویسی باید داشته باشد. در راستای تحقق این موضوع، ما در مجموعه لامینگو با بهر‌ه‌مندی از تجارب و مهارت‌های متخصصین قراردادنویسی، نمونه قرارداد تخریب ساختمان را در اختیار شما قرارداده‌ایم.

دانلود نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

در این مقاله نیز قصد داریم به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات بازسازی ساختمان که مربوط به قوانین حاکم بر موضوع بحث ماست، بپردازیم. چنانچه شما نیز مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، حتماً در ادامه مطلب همراه ما باشید!

 

موضوع نمونه قرارداد تخریب و بازسازی ساختمان چیست؟

در بحث زیباسازی نمای داخلی خانه، تخریب و بازسازی دیوارها، تجهیزات داخلی اتاق‌ها، آشپزخانه، کف ساختمان، سیستم سرمایش یا گرمایش ساختمان، لوله‌کشی و … می‌تواند موضوع قرارداد پیمانکاری تخریب و بازسازی خانه باشد. هنگام تنظیم نمونه قرارداد تخریب و بازسازی ساختمان، لازم است موضوع بازسازی و حدود اعمال تغییرات در قرارداد به‌طور دقیق ذکر گردد تا حدود حقوق و تکالیف مالک و پیمانکار مشخص شود.

 

لزوم اخذ جواز تخریب و بازسازی از شهرداری را جدی بگیرید!

در تنظیم نمونه قرارداد تخریب و بازسازی ساختمان، می‌بایست به ضرورت اخذ مجوزهای لازم برای پیشبرد موضوع قرارداد توجه کافی نمود و علاوه‌بر آن، طرفین قرارداد باید در مورد نحوه اقدام به اخذ مجوز و هزینه‌های مرتبط با آن توافق نمایند. در این صورت، مشخص می‌گردد وظیفه اخذ مجوز بر عهده کدام یک از طرفین قرارداد است و از اختلافات احتمالی میان طرفین قرارداد در آینده جلوگیری می‌گردد. همچین شایان ذکر است به‌علت لزوم رعایت ضوابط فنی بازسازی، وجود مهندس ناظر و قید نام او در مجوز بازسازی ضروری است.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد تخریب ساختمان به‌همراه مهم‌ترین ابعاد حقوقی مفاد قرارداد

 

هنگام اقدام به اخذ مجوز این مدارک را به‌همراه داشته باشید!

در راستای انجام موضوع نمونه قرارداد تخریب و بازسازی ساختمان، اخذ مجوز یکی از ارکان اساسی اجرای تعهدات طرفین قرارداد است. مرجع صدور مجوز تخریب و بازسازی ساختمان، نهاد شهرداری است که به رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های قانونی تخریب و بازسازی، پس از شروع پروژه نیز نظارت دارد و در صورت احراز هرگونه تخطی از قوانین، متخلف را محکوم به پرداخت جریمه می‌نماید و چنانچه ضرورت قانونی ایجاب نماید، عدم رعایت قوانین بازسازی‌ ساختمان منجر به تخریب بخش بازسازی‌شده خواهد شد.

ازجمله مدارک لازم جهت اخذ مجوز شهرداری عبارت است از:

  1.  ارائه اصل و کپی شناسنامه مالک؛
  2.  ارائه اصل و کپی سند مالکیت؛
  3.  ارائه اصل و کپی تمامی قبوض تأسیسات ساختمانی نظیر آب، برق، گاز؛
  4.  ارائه اصل و کپی رسید بازسازی ساختمان؛
  5.  ارائه مدارک پایان‌کار و جواز قبلی ساختمان.

 

نمونه قرارداد تخریب ساختمان

 

قوانین حاکم بر قرارداد پیمانکاری تخریب و بازسازی ساختمان

باتوجه به بخشنامه صادره از سوی معاونت شهرسازی و معماری، اقدام به بازسازی و نوسازی ساختمان در برخی از موارد مستلزم اخذ مجوز از شهرداری پیش از شروع به اجرای عملیات است تا اقدامات مطابق با اصول و قوانین بازسازی ساختمان باشد؛ لیکن در برخی از موارد دیگر، مالک می‌تواند بدون نیاز به اخذ مجوز اقدام به بازسازی ساختمان نماید. ضمانت اجرای عدم رعایت اصول و قوانین بازسازی ساختمان می‌تواند شامل پرداخت جریمه و در برخی دیگر، صدور دستور تخریب قسمت بازسازی‌شده باشد. لذا شایسته است در هنگام بازسازی ساختمان مطابق با استانداردها و اصول قانونی مرتبط با این حوزه اقدام نمایید. بدیهی است نوع عملیات بازسازی، تعیین‌کننده لزوم یا عدم لزوم اقدام به دریافت مجوز از شهرداری است که برخی از مصادیق آن در بخشنامه مشخص شده است.

 

ازجمله موارد لزوم اخذ مجوز، در قرارداد پیمانکاری تخریب و بازسازی ساختمان عبارت‌اند از:

    1.  تغییر کاربری ساختمان؛
    2.  تخریب ساختمان؛
    3.  چنانچه تصمیم به حذف دیوارهای داخلی ساختمان داشته باشید، به‌علت مخاطراتی نظیر ریزش ساختمان و … لزوماً باید ضمن اخذ مجوز از شهرداری و تحت نظارت مهندسین ناظر اقدام به انجام این عملیات صورت گیرد؛
    4.  ایجاد جابه‌جایی در محل راه‌پله‌ها که لازم به اخذ نظر کارشناسان و مجوز از شهرداری است؛
    5.  چنانچه جابه‌جایی دیوارهای پارکینگ منجر به نابودی کل یا بخشی از فضای پارکینگ شود، ضروری است این اقدام با اخذ مجوز از شهرداری انجام شود؛
    6.  درصورتی‌که تغییر بخش‌های از ساختمان برخلاف ضوابط شهرداری باشد، ضرورت اخذ مجوز در این مورد انکارناپذیر است.

 

ازجمله موارد عدم لزوم اخذ جواز در قرارداد پیمانکاری تخریب و بازسازی ساختمان عبارت‌اند از:

  1.  تعمیر و تعویض کف ساختمان؛
  2.  ایجاد تغییرات در نمای خارجی ساختمان؛
  3.  تعمیرات مربوط به لوله‌کشی و سیم‌کشی ساختمان؛
  4.  نقاشی و سفیدکاری ساختمان؛
  5.  نصب موزاییک، کاشی و سرامیک؛
  6.  تعمیرات مرتبط با سریس‌های بهداشتی، تخلیه و حفر چاه‌های فاضلاب؛
  7.  مرمت و تعویض شیروانی، قیرگونی و ایزوگام ساختمان و …

 

این مطلب را نیز بخوانید: چگونه برای بازسازی ساختمان خود قرارداد پیمانکاری تنظیم کنیم؟

 

نکات طلایی پیش از تنظیم نمونه قرارداد تخریب و بازسازی ساختمان

  •  پیش از اقدام به بازسازی ساختمان و انعقاد قرارداد پیمانکاری، ابتدا با کسب مشورت از متخصصین حوزه تخریب و بازسازی از امکان تحقق پروژه بازسازی و اخذ مجوز از شهرداری اطمینان حاصل کنید. سپس هزینه‌های مربوط به پیمانکاری بازسازی و خریداری مصالح و … را به‌طور تخمینی برآورد کنید.
  •  باتوجه به دستورالعمل‌های کارفرما، ضروری است طرح بازسازی پیمانکار با توافق طرفین قابلیت اجرایی پیدا کند.
  •  پیمانکار باید مدت‌زمان اتمام پروژه را به مالک اعلام نماید و در مورد نحوه پرداخت به پیمانکار با یکدیگر به توافق برسند.
  •  پیمانکار تعهد نماید نکات فنی و ایمنی را ضمن عملیات بازسازی رعایت می‌کند. در این موارد، با توجه به ضوابط فنی و ایمنی تخریب و بازسازی حضور مهندسین ناظر در هنگام اجرای پروژه ضروری است. ضمن اینکه پایان‌کار بازسازی باید به امضای ایشان برسد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان بدانید

جهت پیشبرد قانونی اقدامات بازسازی ساختمان، ضروری است مالکین ابتدا اقدام به اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح نمایند تا از مشکلات احتمالی نظیر جریمه یا اجبار به تخریب بخش بازسازی‌شده، پیشگیری شود. انجام این اقدامات سبب تسریع در انجام موضوع قرارداد پیمانکاری تخریب و بازسازی ساختمان نیز می‌شود. ما در این مقاله، قوانین مرتبط با بازسازی ساختمان را در اختیار شما کاربران محترم قرار دادیم. چنانچه هرگونه سؤال یا پیشنهادی داشته باشید، می‌توانید در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید تا همکاران ما در مجموعه لامینگو، پاسخگوی سؤالات و ابهامات شما باشند. همچنین با مراجعه‌نمودن به بلاگ لامینگو، از مطالب حقوقی مفید بهره‌مند شوید!

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا زرپایان

دیدگاه شما

یک دیدگاه