بررسی و معرفی انواع شرکت‌ها به زبان ساده

3 سال پیش
مشاوره حقوقی شرکت‌ها

امروزه کسب‌وکارهای مختلفی هستند که در حیطه‌های متفاوت در قالب شرکت فعالیت می‌کنند که هر کدام جز یک دسته از شرکت‌ها محسوب می‌شوند. اگر قرار است شرکتی تأسیس کنید، بهتر است اطلاعات خود را در این حیطه افزایش دهید تا بتوانید تشخیص دهید شرکت شما جز کدام یک از دسته‌های شرکت می‌شود. حتی می‌توان گفت که کسب این اطلاعات برای رئیس شرکت و دیگر کارمندان آن نیز می‌تواند لازم باشد، پس در صورت علاقه تا انتهای مقاله با ما باشید تا به بیانی ساده انواع شرکت‌ها را به شما معرفی کنیم و هم چنین در مورد مشاوره حقوقی شرکت‌ها صحبتی داشته باشیم.

قبل از هر چیز بایستی یادآوری کنیم در مشاوره حقوقی شرکت‌ها اصول و قواعدی وجود دارد که تنها افراد متخصص و ماهر می‌تواند از آن اطلاعات، آگاه باشد. ما در مؤسسه حقوقی لامینگو با وکلای پایه یک دادگستری و نیروهای ماهر و باتجربه‌ای که داریم شرایط لازم را برای مشاور حقوقی و دیگر موارد برای متقاضیان و کاربران فراهم آورده‌ایم. از این رو شما می‌توانید برای دریافت خدمات حقوقی با اعضای تیم در ارتباط باشد و بهترین خدمات را مطابق با خواسته خود دریافت کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

انواع شرکت‌های ثبتی در ایران

شرکت‌های ثبتی که در ایران وجود دارد هر کدام جز دسته‌بندی خاصی قرار می‌گیرند و انواع مختلفی دارند. از طرفی بین این شرکت‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد که باعث دسته‌بندی آنها می‌شود، در ادامه قصد داریم به طور مفصل به معرفی انواع شرکت‌های ثبتی در ایران بپردازیم.

 

سیر تا پیاز مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

سهامی عام

در شرکت‌های سهامی عام، سرمایه شرکت به صورت سهام شده و قسمتی از سرمایه توسط مؤسسه‌های مختلف تأمین می‌شود بنابراین ثبت شرکت به‌صورت بازرگانی انجام می‌شود. در واقع به این صورت است که در ابتدا مؤسسین پذیره‌نویسی را انجام می‌دهند و افرادی که مایل به خریداری سهام هستند سهام مورد نظر را خریداری می‌کنند و به شرکت منتقل خواهند کرد. لازم است بدانید حداقل تعداد افراد برای شریک شدن در سهام شرکت پنج نفر است. باید به این نکته هم توجه کرد که هر فرد متناسب با میزان سهامی که دارد، دارای وظایفی است، پس هیچ شخصی مازاد بر سهامی که دارد دارای وظایف و کارهای بیشتر نیست.

 

سهامی خاص

به دلیل اینکه شرکت‌های سهامی خاص دارای پیچیدگی زیادی نیستند از جمله رایج‌ترین و متداول‌ترین شرکت‌ها برای ثبت هستند. از طرفی شرکت‌های سهامی خاص طیف بسیار گسترده‌ای از فعالیت‌های تجاری را در بر می‌گیرند و هم چنین تمامی سرمایه می‌بایست توسط مؤسسین فراهم شود. هر شخصی به میزان هزینه‌ای که پرداخت می‌کند سهام مورد نظر را دریافت می‌کند و متناسب با همان هم وظایف دارد. تفاوتی که در سهامی عام و خاص دیده می‌شود آن است که در سهامی خاص امکان عرضه کردن سهام در بورس وجود ندارد و دیگر تفاوت مهم در سهامی خاص آن است که حداقل نفرات برای تأسیس این شرکت‌ها سه نفر است.

در ضمن مالک سهام در این نوع شرکت‌ها اختیار دارد که سهام خود را به فرد دیگری منتقل کند. نکته قابل ذکر این است که سرمایه شرکت نباید کمتر از صدهزار تومان باشد. فراموش نکنید که همانند سهام عام می‌بایست نام سهام خاص در قبل یا بعد از نام شرکت لحاظ شود.

در این شرکت‌ها سهام‌داران می‌بایست به نسبت سهامی که دارند در مواردی مانند ورشکستگی و بدهی‌های صورت گرفته یا احتمالی سهیم باشند.

 

 مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

مسئولیت محدود

شباهتی که در شرکت‌های مسئولیت‌های محدود با شرکت‌های سهامی عام و خاص وجود دارد آن است که هر کس به میزان آورده خود، مسئولیت‌هایی را به دوش دارد. در کنار داشتن این شباهت، تفاوتی در این نوع شرکت‌ها با شرکت‌های سهامی عام و خاص قرار دارد آن است که به هیچ عنوان سهامی وجود ندارد و هرکس به میزان سرمایه‌ای که داده است در کار شریک است. البته می‌توان گفت که تفاوتی عمده با شرکت سهامی خاص در این شرکت‌ها وجود دارد آن هم عدم انتقال امتیاز بدون موافقت سایر شرکا است.

تعداد نفراتی که می‌توانند در این شرکت‌ها شریک شوند دو نفر است که کمتر از سهامی عام و خاص است. از طرفی تشکیل آن هم بسیار آسان‌تر از سهامی خاص است و بیانی دیگر هیچ‌گونه نهاد نظارت‌کننده‌ای وجود ندارد اما زمانی که تعداد افراد بیشتر از 12 نفر باشد نیاز به بازرسی وجود دارد.

 

نسبی

این نوع از شرکت برای امور تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و تعداد نفرات تشکیل دهنده می‌تواند دو یا چند نفر باشد. از طرفی همانند سه شرکت دیگر که در مطالب فوق ذکر شده هرکس به میزان سرمایه‌ای که وارد می‌کند دارای مسئولیت است.

شباهتی که این شرکت با شرکت مسئولیت محدود دارد آن است که سهام وجود ندارد و هرکس به میزان سرمایه‌ای که دارد از حقوقی بهره‌مند خواهد شد. موردی که وجود دارد آن است که حداقل نام یکی از شرکا باید ذکر شود و هم چنین نام نسبی قبل یا بعد از شرکت آورده شود.

 

تضامنی

این نوع شرکت نیاز به دقت بسیاری دارد زیرا در هنگام ورشکستگی همهٔ شرکا نسبت به کل بدهی مسئولیت دارند، به‌طوری‌که اگر شخص طلبکار ثابت کند که پولی را باید از شرکت دریافت کند می‌تواند از هرکدام از شرکا آن را درخواست کند. تعداد شرکا در این نوع از شرکت‌ها حداقل دو نفر است و شریک ضامن نامیده خواهد شد.

 

تعاونی

در شرکت‌های تعاونی تعداد افراد تشکیل دهنده بسیار بیشتر از سایر شرکت‌های نام برده است و دودسته تعاونی تولیدی و تعاونی توزیع دسته بندی می‌شوند.

در شرکت‌های تعاونی تولیدی بیشتر در خصوص شیلات، دامداری و معدن و … فعالیت وجود دارد و شرکت‌های تعاونی توزیع مربوط به تأمین و توزیع کالا برای نیازمندان، عشایران و … است و تفاوتی که با تعاونی تولیدی دارد آن است که لازم نیست عضو حتماً در شرکت مشغول به کار باشد.

 

 مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

مختلط

گاهی پیش می‌آید که برای انجام یک فعالیت شرکت‌های مختلف مانند شرکت‌های سهامی یا مسئولیت محدود با شرکت‌های تضامنی و نسبی مختلط شوند و با در نظر گرفتن قوانین و مقررات شرکت جدیدی شکل گیرد که به این نوع شرکت‌ها مختلط می‌گویند. لازم است بدانید که این نوع شرکت به دودسته دیگر به نام مختلط سهامی و مختلط غیر سهامی تقسیم می‌شوند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

شرکت‌ها متناسب با ویژگی‌ها مزایایی که دارند در یک دسته قرار می‌گیرند که در این مقاله به انواع و اقسام آنها پرداخته‌ایم و درعین‌حال تفاوت آنها با یکدیگر را بیان کردیم. اگر شما هم احساس می‌کنید که برای مشاوره حقوقی شرکت‌ها و مشخص‌کردن نوع شرکت به افرادی نیاز دارید که در این حیطه از تخصص و تجربه کافی برخوردار باشد حتماً با اعضای تیم لامینگو در تماس باشید.

فراموش نکنید که تیم لامینگو مقالات زیادی را در حیطه‌های مختلف برای شما تهیه کرده است تا بتوانید اطلاعات خود را در زمین‌های مختلف موردنیاز به‌روز نگه دارید به این منظور می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید و در نهایت نظرات، انتقادات و پرسش‌های خود را با ما در میان بگذارید.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

یک دیدگاه