مرجع رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی + مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

3 سال پیش
مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

در صورت عدم رعایت قوانین و مقررات وضع‌شده در کشور در خصوص رانندگی، جریمه می‌شوید. این اتفاق ممکن برای تقریباً تمامی افراد پیش آمده باشد و بهتر است برای پرداخت جرایم رانندگی سریع اقدامات لازم را انجام دهید. مشاوره حقوقی جرایم در هر بخشی از جرایم رانندگی می‌تواند به شما کمک لازم را بکند. در این مقاله سعی بر این است تا شما را با مرجع رسیدگی به جرایم رانندگی، قوانین و وظایف این مرجع آشنا کنیم. پس با ما تا آخر مقاله همراه باشید.

مراکز و مؤسسات حقوقی مختلفی در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای و حقوقی فعالیت می‌کنند. پلتفرم هوشمند لامینگو یکی از معتبرترین مراکز حقوقی است که به شما در زمینه‌های مختلف حقوقی راهنمایی و مشاوره ارائه می‌دهد. برای دریافت مشاوره حقوقی جرایم رانندگی از این مرکز بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

 

رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی

جرایم رانندگی دارای انواع مختلفی است که برخی از آن‌ها در صورت عدم پرداخت در بازه‌ی زمانی 60 روزه، دو برابر شده است. پس بهترین کار این است که هرماه به مرکز مربوطه مراجعه کرده و لیستی از جرایم رانندگی خود دریافت کنید و در صورت وجود جرایم، برای پرداخت آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهید.
از انواع جرایم رانندگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جریمه الصاقی

جریمه الصاقی زمانی صادر می‌شود که فرد در ماشین حضور نداشته و ماشین متوقف و پارک شده باشد و پلیس آن را جریمه کرده باشد.

جریمه دو برگی

جریمه دو برگی زمانی صادر شده که فرد متخلف به دستور تخلف مأمور موردنظر چه به صورت عمد یا غیر عمد اعتنا نکند.

ثبت تخلف با دوربین

این ثبت تخلف توسط دوربین‌های موجود انجام‌ شده و سپس به فرد اطلاع‌رسانی می‌شود.

جریمه تسلیمی

جریمه تسلیمی زمانی صادر می‌شود که فرد به موقع طبق دستور پلیس توقف کند و تمامی مدارک لازم را همراه داشته باشد.

نکته قابل‌توجه اینجا است که اگر در بازه زمانی 60روزه جریمه از سمت فرد متخلف پرداخت نشود و به‌صورت تسلیمی و الصاقی جریمه‌شده باشد، مبلغ جریمه او دو برابر می‌شود.

امروزه اطلاع‌رسانی جرایم رانندگی از طریق پیامک بوده و این موضوع شامل تمامی افراد نمی‌شود؛ زیرا برخی از افراد شماره‌های خود را در سامانه بروز نکرده‌اند و یا اختلالات سیستمی باعث عدم اطلاع‌رسانی می‌شود.

 

مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

 

اعتراض به جریمه‌های ثبت‌شده برای رانندگی

فرد متخلف با مراجعه به مرکز پلیس 10+ و دریافت قبض جریمه‌ خود در بازه زمانی 60 روزه، در صورت عدم اعتراض به جریمه مشخص‌شده به حسابی که توسط خزانه‌داری کل تعیین‌شده، میزان جریمه را واریز کرده و رسید آن را دریافت می‌کند.
لازم به ذکر است که در صورت اعتراض به میزان جریمه، فرد می‎‌تواند به اداره اجرائیات اعتراض خود را بیان کند و این اداره بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد. این عمل دارای مراحلی است:

مرحله اول

فرد باید از مرکز 10+ پرینت صورت خلافی خود را دریافت کند که در صورت وجود ابهامات یا اعتراض باید فرم درخواست رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی را پر کرده و در 10+ اعتراض خود را ثبت کند.

مرحله دوم

پس از ثبت اعتراض در پلیس 10+، به‌صورت سیستمی اعتراضات به اداره اجرائیات پلیس راهور فرستاده شده و طی انجام بررسی‌های لازم، نتیجه توسط کارشناسان در مدت چند ساعت اعلام می‌شود.

 

مرحله آخر

بلافاصله پس از اعلام نتیجه از طرف کارشناسان، نتیجه به مرکز 10+ ابلاغ می‌شود. در صورت حضور معترض به‌صورت شفاهی نتیجه اعلام‌شده و در صورت عدم حضور آن به‌صورت پیامک نتیجه را به فرد اعلام می‌کنند.

درصورتی‌که فرد معترض از نتیجه اعلام‌شده رضایت نداشته باشد، می‌تواند به‌طور مستقیم به مراکز اجرائیات مراجعه کند و اعتراض خود را اعلام کند. در این صورت، یک افسر پلیس به‌عنوان کارشناس و یک قاضی به‌عنوان رئیس کمسیون وجود دارند که مسئول رسیدگی به این‌گونه شکایات می‌باشند. بررسی شکایات در این بخش به مدت 72 ساعت زمان برده و رای صادرشده قطعی است.

فرد معترض پس از دریافت نتیجه به مدت 20 روز زمان دارد تا جریمه خود را به‌طور کامل پرداخت کند. تا زمانی که جریمه پرداخت نشود اعتراض جدیدی از سمت فرد معترض ثبت و رسیدگی نمی‌شود.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی جرایم رانندگی به چه مواردی می‌پردازد؟

 

لازم به ذکر است که اگر پس از اعتراض و رسیدگی‌های لازم مشخص شود که مأمور راهنمایی رانندگی، فرد را به‌صورت اشتباه جریمه کرده است، در این بین واحد رسیدگی به تخلف مأمورین وظیفه دارد تا به این موضوع رسیدگی‌های لازم را داشته باشد.

 

مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

 

برخی از تخلفات و جرایم رانندگی

بخشی از مصادیق تخلفات رانندگی عبارت است از:

  • تجاوز از سرعت مجاز
  • عدم رعایت حق تقدم عبور
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی رانندگی
  • عبور از محل ممنوع
  • عدم توجه به فرمان پلیس
  • عدم رعایت مقررات بار

 

 

 

برخی مواد قانون رسیدگی به جرایم رانندگی

قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی با تأییدیه شورای نگهبان و دیگر مراجع مربوطه تصویب‌ شده است که این قانون دارای ماده‌ها و تبصره‌هایی است که در ادامه به بررسی برخی از این ماده‌ها می‌پردازیم.

ماده 1

تمامی افراد سرنشین وسیله نقلیه، رانندگان، متصدیان حمل‌ونقل زمینی و … شامل این قانون می‌شوند.

ماده 2

به تمامی افسران کادر و پیمانی مورد وثوق راهنمایی و رانندگی که برای تشخیص تخلفات مربوط به حمل‌ونقل و عبور و مرور تعیین و آموزش دیده‌اند، اجازه صدور جریمه در صورت دیدن تخلفات داده شده است.

ماده 3

جهت ثبت تخلفات و کنترل عبور و مرور، نصب هرگونه تجهیزات الکترونیکی برای فیلم‌برداری، عکس‌برداری و … در شهرها بر عهده شهرداری و در خارج شهرها بر عهده وزارت راه و ترابری است. کلیه این موارد زیر نظر راهنمایی و رانندگی انجام می‌شود.

ماده 4

به مأموران تعلیم‌دیده ماده 2 این اجازه داده شده که در صورت مواجهه با جرایم رانندگی، وسیله نقلیه متخلف را متوقف کرده و پس از نوشتن اطلاعات لازم در قبض جریمه، قبض را به راننده بدهند. درصورتی‌که فرد متخلف از گرفتن قبض جریمه خودداری کند آن قبض به‌منزله ابلاغ‌شده محسوب شده و ضمیمه سوابق می‌شود و نزد راهنمایی رانندگی نگهداری می‌شود. لازم به ذکر است که در صورت توقف غیرمجاز و عدم حضور راننده، قبض جریمه به بدنه خودرو الصاق می‌شود. اگر متوقف نمودن خودرو امکان‌پذیر نباشد و ثبت تخلف توسط تجهیزات الکترونیکی انجام‌شده باشد از طریق پیامک به متخلف اطلاع‌رسانی می‌شود.

 

مشاوره حقوقی جرایم رانندگی

 

ماده 5

فرد متخلف موظف بوده که طی مدت 60 روز پس از جریمه، اقدام به پرداخت جریمه کند و در صورت اعتراض، با مراجعه به مراکز مربوطه اعتراض خود را ثبت کند تا در اسرع وقت رسیدگی‌های لازم انجام شود که در این مورد در مطالب فوق به‌طور کامل توضیحات داده شده است.

ماده 6

مأموران راهنمایی رانندگی مجاز به توقیف وسایل نقلیه موتوری نمی‌باشند و تنها در صورت تصادفات منجر به قتل و جرح و موارد مصرح قانونی اجازه توقیف را دارند.

ماده 8

قوانین و مقررات وضع‌شده هرگاه پس از گذشت چهار ماه از ابلاغ قبض جریمه، فرد متخلفی اقدامی در جهت پرداخت جریمه نکند از طرف راهنمایی رانندگی اخطاریه کتبی ابلاغ‌شده که در این اخطاریه به مدت یک ماه به فرد مهلت داده می‌شود تا برای پرداخت جریمه اقدام کند و اگر فرد طی این زمان مشخص‌شده هیچ اقدامی نکند، علاوه‌بر ضبط گواهینامه شخص، پلاک وسیله نقلیه تا زمان پرداخت جریمه در سامانه راهنمایی رانندگی توقیف می‌شود.
در این ماده تبصره‌ای وجود دارد که اگر جریمه فرد به سقف یک‌میلیون تومان رسیده باشد و فرد حتی پس از ابلاغیه اقدامی در پرداخت جریمه طی بازه زمان یک ماه انجام ندهد، راهنمایی رانندگی موظف به توقیف خودرو تا زمان پرداخت جریمه است.

ماده 9

تمامی رانندگان باید مدارکی همچون کارت خودرو، بیمه شخص ثالث، گواهینامه و برگه معاینه فنی (در صورت گذشت 5 ساله از تولید خودرو) را به همراه داشته باشند که در صورت نیاز به مأمورین راهنمایی و رانندگی ارائه دهند. لازم به ذکر است که در صورت نداشتن هیچ‌یک از مدارک مأمور می‌تواند تا زمان ارائه مدارک خواسته‌شده خودرو را توقیف کند. اما در صورت داشتن یکی از مدارک گفته‌شده و یا مدارک شناسایی، مأمورین راهنمایی رانندگی با اخذ مدرک و ارائه رسید، فرد متخلف را بدون توقف، ملزم به ارائه مدارک لازم و دریافت مدرک اخذشده می‌کنند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

در آخر باید گفت که راننده در صورت انجام هرگونه تخلف و جرایم رانندگی، از سوی مأمورین راهنمایی و رانندگی جریمه‌ شده و موظف است تا جریمه را پرداخت کند. در قانون رسیدگی به تخلفات، ماده‌هایی تعریف‌شده که به بررسی برخی از آن‌ها پرداختیم و در صورت اعتراض به هرگونه جریمه‌ای که از سوی مأمورین شده‌اید می‌توانید اعتراض خود را در مراکز مربوطه ثبت کنید. در زمینه تخلفات رانندگی مشاوره حقوقی زیادی وجود داشته که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

لامینگو پلتفرم هوشمند ارائه خدمات حقوقی است که اطلاعات کاملی در زمینه مشاوره حقوقی جرایم رانندگی در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

3 دیدگاه