صفر تا صد آنچه باید درمورد نمونه قرارداد اجاره دامداری بدانید!

نمونه قرارداد اجاره دامداری

امروزه یکی از نمونه قراردادهایی که بسیار کاربرد دارد، قرارداد اجاره دامداری است؛ چرا که به‌تازگی دامداری و دامپروری، تا حد زیادی مورد توجه سرمایه‌داران قرار گرفته است. به‌دلیل درآمد بالای این شغل، افراد بسیاری در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ اما با توجه به غیرمنتظره بودن برخی اتفاق‌ها و یا عدم دانش فنی اشخاص متقاضی در این زمینه، پس از مدتی قادر به ادامه‌ این فعالیت نیستند که در چنین شرایطی برای جلوگیری از متضرر شدن، فرد اقدام به اجاره دادن دامداری می‌کند تا هم ملک خود را حفظ نماید و هم اگر دوباره تصمیم به بازگشت به فعالیت داشت، بتواند کار را از سر بگیرد. از طرفی، در برخی موارد افراد تخصص مورد نياز را دارند؛ اما هزینه‌‌های لازم برای احداث يک واحد دامداری را ندارند که در چنين موقعيتی، بهترین پیشنهاد استفاده از شرایط اجاره و تنظیم نمونه قرارداد اجاره دامداری است.

قرارداد اجاره دامداری، قرارداد معتبری است که توسط آن فردی که تمايل به راه‌اندازی مکانی مناسب برای دامداری دارد، می‌تواند آن را اجاره کند.

براي دريافت نمونه قرارداد اجاره دامداری، از طريق لينک زير به بانک قرارداد لامينگو مراجعه نماييد:

دریافت قرارداد اجاره دامداری

 

نحوه نوشتن قرارداد اجاره دامداری

در این مطلب بررسی می‌کنیم که چه نکاتی را بايد به‌عنوان مستأجر و موجر برای انعقاد نمونه قرارداد اجاره دامداری در نظر داشته باشيم. همچنين، با تنظيم متن قرارداد اجاره دامداری آشنا شويم تا بر اثر عدم آگاهی و امضای قرارداد، آثار حقوقی ناخواسته‌ای را بر خود تحميل نکنيم. بنابراین آگاهی از جزئیات متن قرارداد اجاره دامداری بسيار ضروری است.

 

عنوان قرارداد

نمونه قرارداد اجاره دامداری طبق ماده 466 قانون مدنی تنظیم می‌شود و همان قرارداد اجاره است. بنابراين شرايط آن با ساير قراردادهای اجاره املاک مانند اجاره خانه، مغازه و … تفاوتی ندارد؛ اما معمولاً با توجه به شرايط طرفين در جزئيات با دیگر قراردادها متفاوت است.

 

حتماً بخوانید: مهمترین نکات شرایط قانونی خرید و فروش دام زنده

 

طرفين نمونه قرارداد اجاره دامداری

معمولاً هنگام تنظيم قراردادها، ابتدا بايد طرفين قرارداد به‌طور کامل معرفی شوند. به‌واسطه قرارداد اجاره، طرفین قرارداد موجر و مستأجر خوانده مي‌شوند که در اين حالت، موجر شخصی است که  مالک حقيقی ملک یا منافع آن است و می‌خواهد آن را اجاره دهد و مستأجر شخصی است که می‌خواهد ملک را اجاره کند.

در نظر داشته باشيد که برای معرفی طرفين، بايد حتماً اطلاعات و مشخصات هويتی آنها مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس دقیق محل و شماره تماس به‌طور دقيق درج شود.

ثبت دقيق اطلاعات طرفين قرارداد موجب می‌شود تا هرکدام از افراد (موجر و مستأجر) مسئوليت خود را در برابر قرارداد اجاره تنظيم‌شده بدانند و در صورت بروز هرگونه مشکل، مرجع رسیدگی‌کننده به اختلاف اشخاص نام‌برده‌شده در قرارداد را مسئول پاسخگويی می‌داند.

لازم به ذکر است که اگر يکی از طرفين قرارداد شخص حقوقی باشد، بايد به‌جای اطلاعات فوق نام شرکت، شماره ثبت شرکت، کد اقتصادی، نشانی، تلفن، نام و نام خانوادگی نماینده و سمت فرد در قرارداد درج گردد.

 

نمونه قرارداد اجاره دامداری

 

مدت نمونه قرارداد اجاره دامداری

يکی ديگر از بخش های مهم در اجاره قرارداد دامداری، مدت‌زمان آن است که به‌معنی بازه زمانی مشخص‌شده براي اعتبار آن قرارداد است و حتماً بايد در متن قرارداد ذکر شود.

بیشتر قراردادهای اجاره يک‌ساله هستند؛ اما طبق توافق طرفين اين مدت می‌تواند کمتر يا بيشتر باشد. درخصوص قرارداد اجاره دامداری به‌دليل کسب سود در این فعالیت، لازم است مدت‌زمان مستمری به آن اختصاص داده شود. به همين دليل، معمولاً این قرارداد برای مدت بيشتر از يک سال نوشته می‌شود تا افراد بتوانند نتيجه مطلوب‌تری از آن بگيرند.

 

ميزان اجاره‌بها در قرارداد اجاره دامداری

ميزان اجاره‌بها در قرارداد اجاره کاملاً بستگی به طرفين قرارداد دارد؛ اما حتماً بايد در متن قرارداد اجاره دامداری ذکر گردد. طرفین درباره نحوه پرداخت اجاره‌بها نيز بايد با يکديگر توافق نمايند.

برای مثال، ممکن است توافق شود که اجاره‌بها به‌صورت ماهانه، سه‌ماهه یا حتی شش‌ماهه پرداخت شود و يا حتی ممکن است در مواردی مبلغ اجاره يکساله دامداری در همان ابتدای قرارداد به‌صورت يکجا توسط مستأجر به موجر پرداخت شود. هيچ محدوديتی برای توافق در پرداخت اجاره‌بها وجود ندارد و افراد می‌توانند به شيوه‌های مختلف، آن را پرداخت نمايند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد اجاره گلخانه و چند نکته کاربردی در تنظیم اجاره نامه

 

خاتمه نمونه قرارداد اجاره دامداری

قرارداد اجاره دامداری با اتمام مدت‌زمان اجاره به پايان می‌رسد. لازم به ذکر است که مدت‌زمان اجاره با فوت يکی از طرفين (مستأجر يا موجر) به پايان نمی‌رسد؛ مگر آنکه موجر به مدت عمر خود مالک منافع عین مستأجره بوده باشد که در اين صورت، قرارداد اجاره دامداری پس از فوت موجر غیرنافذ می‌گردد یا اینکه شرط مباشرت مستأجر در قرارداد درج شده باشد.

البته علاوه‌بر اتمام مدت‌زمان، ممکن است در اثر موارد دیگری ازجمله فسخ یا اقاله قرارداد، اجاره خاتمه یابد.

 

امضای نمونه قرارداد اجاره دامداری

امضای قرارداد اجاره دامداری آخرين مرحله از مراحل تنظيم قرارداد است. در اين مرحله، بايد تمامی نسخه‌های تنظيم‌شده که معمولاً دو نسخه است، به طرفين قرارداد داده شود تا در انتهای آنها امضا و اثر انگشت خود را درج نمايند.

توجه داشته باشيد که حتماً دو نفر به‌عنوان شاهد قرارداد بايد آن را امضا نمايند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر!

همانطور که قبلاً هم گفته شد، نمونه قرارداد اجاره دامداری نيز مشابه ساير نمونه قراردادهای اجاره است و تنها در برخی جزئیات که توسط طرفین توافق می‌شود، تفاوت دارد. با وجود این، پيشنهاد مي‌شود حتماً پیش از تنظیم این قرارداد به مشاوران حقوقی مراجعه نماييد. برای راحتی و سرعت بخشيدن به روند پيشبرد فعاليت‌های حقوقي شما، تيم حقوقی مجموعه لامينگو الگويی جامع و کامل از قرارداد اجاره دامداری تهيه کرده است. اين قرارداد هم‌اکنون برای شما قابل دسترس می‌باشد. در صورت داشتن هرگونه سؤال يا ابهام، می‌توانيد از مشاوره کارشناسان حقوقی ما استفاده نماييد.

در پايان، می‌توانيد سؤالات حقوقي خود را در بخش ديدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذاريد. براي خواندن مطالب بيشتر، به بلاگ حقوقي لامينگو مراجعه کنيد.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب الهه عرفانیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه