جذب سرمایه برای کسب‌وکار

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

راه‌اندازی کسب‌وکار جدید و برپایی یک استارتاپ ازجمله اهدافی است که این روزها توسط افراد مختلف دنبال می‌شود. به همین دلیل جذب سرمایه برای کسب‌وکار موردنظر از گام‌های مهمی به شمار می‌رود که توسط هرکدام از این افراد باید موردتوجه قرار بگیرد. مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه در نشان دادن مسیر درست و برداشتن گام‌های استوار به شما کمک می‌کند.

یک ایده پرداز باید برای جذب سرمایه برای کسب‌وکار خود،  به فرد یا مرکزی رجوع کند تا به ایده و طرح اقتصادی آن‌ها اعتماد کرده و با صرف بخشی از سرمایه خود به تحقق ایده ارائه شده کمک نماید. مسلماً یک سرمایه‌گذار در قبال تخصیص سرمایه، حقوقی را دریافت می‌کند که ممکن است بخشی از سهام آن استارت آپ یا کسب‌وکار باشد.

در سال‌های اخیر یکی از پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها، صرف پول در برپایی و پیشبرد استارت آپ ها است که با توافق شخص ایده‌پرداز و یک سرمایه‌گذار آغاز می‌گردد. معمولاً کارآفرینان نمی‌توانند به‌تنهایی سرمایه‌گذار طرح خود نیز باشند و عمدتاً آنچه به‌عنوان سرمایه در میان می‌گذارند، همان فکر، تخصص و ایده آن‌ها است. بااین‌حال، باکمی تفکر متوجه می‌شویم که یک ایده بدون جذب سرمایه اولیه و بدون آن‌که منابع مالی نسبتاً غنی و معتبرداشته باشد، قطعاً نمی‌تواند عملی گردد. به‌این‌ترتیب، برای شروع یک استارت آپ و رفع چالش‌های آن لازم است که افراد و مدیران، یک برنامه جذب سرمایه برای کسب‌وکار را از همان ابتدا در نظر داشته باشند. برای اینکه یک سرمایه‌گذار به حوزه کسب‌وکار شما وارد شود لازم است که از ابتدا قراردادی متناسب با وضعیت استارت آپ موردنظر تنظیم و منعقدکرده و سپس بر اساس حقوق و اختیارات طرفین فعالیت آغاز گردد.

در این مقاله قصد داریم به بررسی ملزومات جذب سرمایه برای کسب‌وکار و ایجاد و اجرای یک پلن یا طرح اقتصادی بپردازیم. اگر در ابتدای کار هستید و هنوز آشنایی با روند ایده‌پردازی و اجرای طرح ندارید به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقاله جذب سرمایه برای کسب‌وکار را تا انتها دنبال کنید.همچنین تیم حقوقی لامینگو آماده ارائه خدمات در زمینه مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه می‌باشد.در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه لینک زیر را دنبال کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

برای شروع یک کسب‌وکار چه اقدامات اولیه‌ای لازم است؟

طرح یک ایده اولین گام برای شروع کار درزمینهٔ اجرای استارت آپ است. مسلماً برای اینکه بتوانید سرمایه‌ای مناسب و کافی جذب نمایید باید از ابتدا یک ایده و طرح منظم تعریف کنید. فراموش نکنید که ایده‌ای که شما در سر دارید ناشی از تخصص و دانش شما بوده و قبل از هر کس باید خودتان بتوانید آن را باور داشته باشید. تنها در این صورت است که می‌توانید به جذب سرمایه امیدوار گردید.

برای آن‌که بدانید چقدر درباره ایده خود مطمئن هستید بهتر است قبل از اقدام به چند سؤال پاسخ دهید تا بتوانید خود و طرح اقتصادی‌تان را به‌طور کامل بسنجید.

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه استارتاپ، هرآنچه لازم است بدانيد!

 

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

آیا شما برای انجام چنین کاری توانایی لازم رادارید؟

از مهم‌ترین سؤال‌های یادشده این است که آیا شما برای انجام چنین کاری ساخته‌شده‌اید یا خیر. داشتن اعتمادبه‌نفس بالا و باور به خلاقانه بودن ایده خودتان باعث می‌شود تا به آن ایمان داشته باشید. وجود این‌گونه اعتماد و باور باعث می‌شود تا درخشش شما و ایده‌تان بسیار بیشتر شده و بنابراین، سرمایه‌گذاران برای رسیدن به این ایده در یک رقابت قرار می‌گیرند. این موضوع بیشتر از هر کس دیگر به نفع شما تمام می‌شود.

 

تعریف ایده اقتصادی شما به‌صورت دقیق چیست؟

در گام بعدی باید دقیقاً بدانید که طرح اقتصادی شما چیست و مسیر سرمایه‌گذاری در استارت آپ را به‌طور کاملاً واضح مشخص کنید. شاید در ابتدای کار یک فرد ایده پرداز بر این باور باشد که برای جذب سرمایه تنها با داشتن یک ایده جذاب و مثلاً پول‌ساز، دیگر کار تمام است و می‌تواند سرمایه‌گذاران را جذب کسب‌وکار خود نماید؛ درحالی‌که این مسئله اصلاً درست نیست. درواقع، شما باید بعد از رسیدن به یک ایده مناسب آن را به‌طور کامل بخش‌بندی و برنامه‌ریزی نمایید. باید بتوانید نقشه و طرحی کامل از ایده خود پیاده کنید که تمامی وجوه ایده شمارا تصویرسازی کرده و سرمایه‌گذار با بررسی آن بتواند شروع، مسیر و هدف آن را درک کند.

بهتر است در این مرحله خودتان را به‌جای سرمایه‌گذار بگذارید. به نظر شما چقدر می‌توان به یک استارت آپ تازه‌کار اعتماد کرد و در آن سرمایه‌گذاری نمود؟ به‌این‌ترتیب، برای اینکه برای جذب سرمایه بتوانید اعتماد یک سرمایه‌گذار را به بهترین شکل جلب کنید، باید کامل‌ترین و بهترین طرح را برای تمامی ابعاد ایده خود پیاده کنید.

 

چقدر برای تنظیم قرارداد حقوقی آماده هستید و آیا قراردادی آماده کرده‌اید؟

سؤال مهم بعدی که باید از خود بپرسید این است که آیا برای جذب سرمایه، قراردادی دقیق و منظم آماده کرده‌اید؟ این نکته را به یاد داشته باشید که سرمایه‌گذار تنها در صورتی می‌تواند به طرح و کسب‌وکار شما اعتماد کرده و آن را بپذیرد که تمامی حقوق و تعهدات او واضح بوده و دربندهای قرارداد به‌صورت کاملاً شفاف ذکر شده باشد. با تنظیم یک قرارداد حقوقی دقیق برای جذب سرمایه می‌توانید اعتماد سرمایه‌گذار را تا حد زیادی جلب کنید. برای این امر می‌توانید از مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه استفاده کنید که متناسب با نیاز و اهداف ،شما را در تنظیم قرارداد راهنمایی کند.

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

منابع مناسب برای تأمین مالی کسب‌وکار و جذب سرمایه کدام‌اند؟

حالا باید این سؤال را از خود بپرسید که برای تأمین مالی استارت آپ خود از چه گزینه‌هایی می‌توانید کمک بگیرید. پاسخ به این سؤال هرچند پیش‌پاافتاده بسیار اهمیت دارد. زیرا برای یک استارت آپ تازه‌کار که ممکن است با مشکلات زیاد مالی و اجرایی روبرو باشد، قطعاً پرداخت اقساط سنگین وام‌های بانکی کار دشواری خواهد بود. به‌این‌ترتیب، برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار استارت آپی دریافت وام بانکی می‌تواند به‌عنوان آخرین گزینه انتخابی در نظر گرفته شود و در عوض به دنبال گزینه‌هایی باشید که در سود و زیان با شما شریک بوده و از شما حمایت کنند.

 

اختصاص سهام ممتاز به سرمایه‌گذار تا چه حدی مجاز است؟

باید این نکته را در نظر بگیرید که آیا تخصیص سهام ممتاز به یک سرمایه‌گذار کار صحیحی هست یا خیر؟ به‌طور حتم می‌دانید که اگر گزینه وام بانکی را از برنامه خود حذف کنید، باید برای جذب سرمایه به سراغ شرکت‌های خصوصی و یا افراد توانمند بروید. در این صورت، برای اینکه هرکدام از آن‌ها بتوانند به کسب‌وکار شما اعتماد کرده و برای شروع و ادامه کار سرمایه‌ای در اختیار شما قرار دهند، قطعاً باید به این طرح اعتماد کنند. اختصاص دادن بخشی از سهام ممتاز شرکت استارت آپی به سرمایه‌گذار می‌تواند راه مناسبی باشد که اتفاقاً بسیاری از مدیران استارت آپی نیز از این گزینه استفاده می‌کنند. به‌این‌ترتیب، سرمایه‌گذار تا حد زیادی از برگشتن سرمایه صرف شده خود مطمئن شده و با اطمینان بیشتری در فرایند جذب سرمایه با شما همراه می‌شود.

 

چقدر می‌توانید با استارت آپ‌های مختلف همکاری کنید؟

موضوع بعدی که باید آن را در نظر گرفت این است که آیا کسب‌وکار شما قابلیت ادغام با دیگر استارت آپ ها را دارد یا خیر. این‌که بتوانید با یک یا چند استارت آپ مشابه دیگر به‌صورت ترکیبی کارکنید می‌تواند منجر به پیشرفت بیشتر کسب‌وکار شما گردد. بااین‌حال، برقراری همکاری بین استارت آپ‌های مختلف پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های خاص خود را دارد که باید پیش از شروع همکاری تمامی اصول آن بررسی‌شده و به‌طور کامل و دقیق در مورد آن‌ها مذاکره به عمل آید.

 

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه

 

در فرایند جذب سرمایه چقدر می‌توان به شتاب‌دهنده‌ها امیدوار بود؟

حال باید دید که استفاده از شتاب‌دهنده‌ها برای پیشبرد یک استارت آپ چقدر می‌تواند مفید باشد؟ به‌طورکلی سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی در سراسر دنیا وجود دارند که تحت عنوان شتاب‌دهنده شناخته می‌شوند. شتاب‌دهنده‌ها تا حد زیادی به ظهور، پیشرفت و گسترش استارت آپ نوپا کمک کرده و مانند یک سرمایه‌گذار برای پروژه‌های مختلف عمل می‌کنند. شتاب‌دهنده‌ها نیز مانند آنچه در مورد سرمایه‌گذاران گفته شد در ازای فرصت‌های مالی و غیرمالی که در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهند، بخشی از سهام آن‌ها و یا اختیارات دیگری را طلب می‌نمایند. بااین‌حال، فراموش نکنید که اختصاص سهام به یک شتاب‌دهنده درواقع یعنی شریک کردن او در سود استارت آپ و این مسئله باید ازنظر صرفه اقتصادی برای شما بهینه باشد.

 

ترجیح می‌دهید که سرمایه موردنیاز شما به‌صورت جمعی تأمین شود یا خیر؟

جذب سرمایه برای برخی استارت آپ‌ها باید به مقدار زیادی صورت گیرد. در چنین مواردی برخی از مدیران پروژه به این نتیجه می‌رسند که به‌جای آنکه سرمایه‌های کلانی از یک یا دو سرمایه‌گذار بزرگ دریافت کنند، به دنبال سرمایه‌های خرد از تعداد بیشتری سرمایه‌گذار باشند. این حالت را تأمین مالی جمعی می‌گویند که می‌تواند از طریق آگهی و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی انجام پذیرد. درواقع، پس‌ازاینکه برنامه‌ریزی طرح انجام شد، باید مدیران استارت آپ تمامی برنامه‌ها و مزیت‌های طرح خود را از طرق مختلف برای مردم بیان کرده و این انگیزه را در آن‌ها ایجاد کنند تا سرمایه‌های هرچند اندک خود را برای سرمایه‌گذاری در این طرح در اختیار استارت آپ موردنظر قرار دهند.

 

محصول و یا خدمات شما چقدر آمادگی ورود به بازار کسب‌وکار را دارد؟

به نظرتان چقدر آماده هستید تا به بازار کسب‌وکار وارد شوید؟ پاسخ به این سؤال مشخص می‌کند که کسب‌وکار شما چقدر آمادگی آن را دارد که به بازار واردشده و محصول و خدمات خود را به بازار عرضه نماید. به‌محض اینکه مطمئن شدید که می‌توانید برای جذب سرمایه طرح خود را به سرمایه‌گذاران ارائه دهید باید در همه رسانه‌های اجتماعی حضور خود را اعلام کرده و خود را معرفی کنید. اگر قرار است از طریق استارت آپ شما محصولی به بازار عرضه شود باید بتوانید محصول اولیه‌ای بی‌عیب و نقص آماده کنید تا به سرمایه‌گذاران نشان داده و عملکرد آن را برای آن‌ها به نمایش در آورید. این موضوع به‌خوبی می‌تواند آمادگی شمارا برای ورود به بازار نشان داده و در فرایند جذب سرمایه، طرف مقابل را متقاعد سازد.

 

کسب‌وکار

 

طرح اقتصادی که قرار است به سرمایه‌گذار نشان دهید چقدر کامل است؟

آیا مدل یا طرح اقتصادی خوب و کاملی برای ایده خود آماده کرده‌اید؟ مدل کسب‌وکار که در اصطلاح لاتین Business Plan نیز نامیده می‌شود، باید به‌صورت کاملاً دقیق بیان‌شده باشد. پیش از آن‌که در فرایند جذب سرمایه آن را به سرمایه‌گذار نشان دهید باید از صحت تمامی آمار، اعداد و ارقامی که در آن به‌کاررفته است اطمینان حاصل نمایید. از طرفی باید مطمئن باشید مدل به‌گونه‌ای طراحی شود که توانایی متقاعد کردن سرمایه‌گذار را داشته باشد. اگر طرح شما به سرمایه‌گذار این‌گونه القا کند که سرمایه‌گذاری در این طرح می‌تواند ریسک بالایی داشته باشد، به‌احتمال‌زیاد تلاش شما برای جذب سرمایه با شکست مواجه خواهد شد و باید به دنبال گزینه‌های دیگر باشید.

 

چقدر با کارآفرینان و مدیران حرفه‌ای استارت آپ های مختلف در ارتباط هستید؟

چقدر با کارآفرینان، دوستان و کسانی که در راه‌اندازی استارت آپ‌های مختلف فعالیت داشته‌اند، ارتباط دارید؟ مشورت و دریافت مشاوره از افراد آگاه و باتجربه برای هر کاری لازم است. درصورتی‌که قرار است کسب‌وکاری را راه‌اندازی کنید و یا آن را شروع کرده‌اید، سعی کنید روابط خود را با افرادی که درزمینهٔ مختلف اقتصادی فعالیت داشته و یا استارت‌آپ های مختلفی را راه‌اندازی نموده‌اند افزایش دهید. حتی در بحث جذب سرمایه، اگر افرادی در اطرافتان هستند که توانسته‌اند به‌خوبی سرمایه جذب کنند حتماً با آن‌ها صحبت کنید و تجربیات آن‌ها را جویا شوید.جمع‌آوری اطلاعات از طریق کسب مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه در این زمینه موثر است.

پس‌ازاینکه به‌تمامی سؤالات بالا جواب دادید، می‌توانید مطمئن شوید که برای ملاقات با سرمایه‌گذار و جذب سرمایه از سوی آن‌ها آمادگی اولیه رادارید. فراموش نکنید که جذب سرمایه اصلی‌ترین قسمت راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوظهور است و باید کمی باظرافت و دقیق پیش بروید تا بتوانید به هدف خود دست پیدا کنید.

در کشوری مانند ایران فرصت‌های جذب سرمایه بسیار محدود است. بنابراین، رقابت برای جذب سرمایه زیاد بوده و لازم است که با حساسیت بیشتری با این مسئله برخورد نمایید. هرگونه سهل‌انگاری و یا قدم اشتباه در این زمینه می‌تواند باعث از بین رفتن تمام فرصت‌های جذب سرمایه گردد.

 

چرا فرایند جذب سرمایه برای یک کسب‌وکار و یا استارت آپ اهمیت دارد؟

یک همکاری گروهی همواره می‌تواند بهتر از یک همکاری تک نفره بازده داشته باشد. در اصل، هنگامی‌که قرار است کسب‌وکاری را راه بیندازید بهتر است که هر شخص از تمام توان و تخصص خود استفاده کرده و آن را با دیگر اعضای گروه به اشتراک بگذارد. این مسئله باعث می‌شود تا کار سریع‌تر پیشرفت کرده و حرفه‌ای‌تر ادامه پیدا کند. در مورد موضوع جذب سرمایه نیز همکاری با یک سرمایه‌گذار می‌تواند موفقیت بیشتری برای شما در پی داشته باشد.

اگر در ابتدای کار مدیر یک استارت آپ نتواند تخمین صحیحی از هزینه‌های کسب‌وکار داشته باشد، بدون شک در آینده‌ای نه‌چندان دور این کسب‌وکار از بین رفته و با شکست مواجه خواهد شد. این خطر مخصوصاً در مورد کشورهایی نظیر ایران و به‌طورکلی کشورهای درحال‌توسعه همواره وجود داشته و می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد. به‌این‌ترتیب، جذب سرمایه از یک سرمایه‌گذار مطمئن می‌تواند تا حد زیادی از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آورد.

همین‌که یک استارت آپ و کسب‌وکار نوظهور آینده نامعلومی دارد، خود نکته مهمی است که باید به آن توجه شود. زیرا بروز برخی مشکلات با شروع فعالیت، می‌تواند چالش‌هایی را برای ادامه راه ایجاد نماید و زیان‌هایی را در برداشته باشد. بنابراین، اگر جذب سرمایه به‌خوبی صورت گیرد و سرمایه‌گذاران در تمامی مراحل از یک کسب‌وکار حمایت کنند، عملاً عبور ازاین‌گونه مشکلات و ضرر و زیان‌ها می‌تواند ساده‌تر انجام شود.

 

کسب‌وکار

 

برای جذب سرمایه چه مراحلی را باید طی کرد؟

برای اینکه مدیر یک استارت آپ بتواند به سراغ سرمایه‌گذاران رفته و فرایند جذب سرمایه را به‌خوبی پشت سر بگذارد، لازم است که برخی مراحل را دنبال نماید. قبل از هر چیز یک مدیر حرفه‌ای باید بداند که زمان‌بندی جذب سرمایه و شروع سرمایه‌گذاری چگونه خواهد بود. سپس فرد باید به دنبال تنظیم فهرستی از سرمایه‌گذارانی باشد که می‌توانند در حوزه موردنظر سرمایه‌گذاری کنند.

شخصی که قرار است برای جذب سرمایه با سرمایه‌گذاران ملاقات کرده و ایده و برنامه‌های کسب‌وکار خود را برای آن‌ها توضیح دهد، باید مهارت‌های ارتباطی بالایی داشته باشد. این مسئله در جذب سرمایه بسیار اهمیت داشته و حتی می‌توان گفت یکی از اصول اصلی در متقاعد کردن سرمایه‌گذاران برای تخصیص سرمایه به‌حساب می‌آید. ارائه یا Pitch صحیح در فرایند جذب سرمایه نیز بسیار مهم است که باید باظرافت بالایی انجام شود.

 

رعایت چه مواردی می‌تواند موفقیت در جذب سرمایه را به همراه داشته باشد؟

وقتی تمام اقدامات اولیه را انجام دادید، وقت آن است که با سرمایه‌گذار پیشنهادی خود قرار ملاقاتی تنظیم نمایید. گاهی ممکن است در حین تنظیم قرار، از شما مدارک و مستنداتی درخواست کنند که برای بررسی راستی آزمایی طرح و استارت آپ موردنظر به‌کاربرده شود.

برای حضور در محل قرار، باید تمامی مدارکی که فکر می‌کنید نیاز است به همراه قرارداد حقوقی که تمامی جزییات در آن ذکر شده و به‌طور کاملاً دقیق تنظیم گردیده است را به همراه داشته باشید. برنامه زمان‌بندی پروژه و مدل مربوط به کسب‌وکار پیشنهادی که با جزییات کامل ساخته‌شده به همراه صورت‌های مالی و لیست تخمین هزینه‌ها ازجمله مدارک مهمی هستند که باید به همراه داشته باشید. ارائه این‌گونه اسناد به سرمایه‌گذار به او کمک می‌کند تا درک صحیحی از ایده شما به دست آورده و برای سرمایه‌گذاری با آگاهی بیشتری اقدام نماید. از طرفی، اعتمادبه‌نفس، نحوه صحبت کردن، انرژی شما در حین ارائه و شور و شوقی که به هنگام شرح مسئله از خود نشان می‌دهید در جذب سرمایه از سوی سرمایه‌گذار هدف، نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که هرگونه کسری در مدارک، ابهام در اسناد و ارقام، عدم اعتمادبه‌نفس در ارائه و ضعف در مهارت‌های ارتباطی عملاً می‌تواند تلاش شمارا برای جذب سرمایه از سرمایه‌گذار پیشنهادی بی‌نتیجه بگذارد. مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه شما را در تنظیم چک‌لیست مدارک مورد نیاز آگاه می‌کند.

 

در ملاقات حضوری با سرمایه‌گذار، ذکر چه مسائلی ضروری است؟

شاید برایتان این سؤال پیش‌آمده باشد که در هنگام صحبت با سرمایه‌گذار احتمالی باید درباره چه مسائلی صحبت کنید تا احتمال موفقیت شما در جذب سرمایه افزایش پیدا کند. به خاطر داشته باشید که شما قرار است خودتان و تمام توانمندی‌هایتان را به سرمایه‌گذار موردنظر اثبات کنید. درواقع باید به شخص مقابل نشان دهید که طرح اقتصادی شما مقصد خوبی برای سرمایه‌گذاری او به‌حساب می‌آید. در همین راستا باید اقداماتی را انجام دهید تا به این هدف دست‌یابید.

 

داستان خود را به‌صورت کامل بیان کنید

منظور از داستان در اصل تمام ماجرای مرتبط با کسب‌وکاری است که قرار است راه‌اندازی نمایید. این‌که چرا سمت چنین بازاری رفته‌اید و چه هدفی را دنبال می‌کنید را برای سرمایه‌گذار تعریف کنید. حتی باید به این نکته نیز اشاره‌کنید که آیا غیر از شما اشخاص دیگری نیز درزمینهٔ موردنظر شما قبلاً کارکرده‌اند یا خیر.

 

استراتژی حل مسئله خود را بیان کنید

درست است که در مرحله قبل، تمام مشکل را توضیح داده‌اید اما این‌همه ماجرا نیست. شما باید برای سرمایه‌گذار این مسئله را توضیح دهید که مشکلی که مطرح نموده‌اید از چه طریقی می‌تواند بررسی و حل شود. فراموش نکنید که باید فرد پیش روی خود را از منحصربه‌فرد بودن راه‌حل پیشنهادی خود مطمئن ساخته و ویژگی بارز استراتژی خود را کاملاً شرح دهید.

 

تمام موفقیت‌هایی که تاکنون به دست آورده‌اید را شرح دهید

این مرحله را نباید دست کم بگیرید. حتی کارهایی که به نظرتان زیاد اهمیتی ندارد را هم بیان کنید. شاید کمترین کار شما نظر سرمایه‌گذار را جلب کرده و به جذب سرمایه کمک کند.

 

بازار هدف خود را به‌طور کامل معرفی کنید

برای اینکه کسب‌وکار موفقی داشته باشید، لازم است که از ابتدای کار بازار هدف خود را به‌طور کامل مشخص کنید. همچنین باید تمامی ویژگی‌های بارزی که در بازار هدفتان وجود دارد بیان نمایید. البته فراموش نکنید باید سرمایه گذارانی را انتخاب کنید که اطلاعات اولیه‌ای از بازار موردنظر شما داشته باشند. زیرا این موضوع باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار دید بهتری نسبت به بازار داشته و جوانب را بهتر بسنجد؛ بنابراین شما برای متقاعد کردن او در فرایند جذب سرمایه موفق‌تر خواهید بود.

 

برنامه‌ریزی برای جذب مشتری و نحوه انجام آن

اینکه برای بازاریابی و جذب مشتری چه راهبردهایی را قرار است دنبال کنید، اهمیت بسیاری دارد. زیرا علاوه بر طراحی روش‌های مؤثر، تخمین هزینه‌هایی که برای جذب مشتری نیاز است نیز باید در برنامه جذب سرمایه گنجانده شود. درواقع، جذب مشتری یکی از اصلی‌ترین مراحلی است که باید در راه‌اندازی کسب‌وکار مدنظر قرار گیرد و اجرای هر استراتژی نیز نیازمند هزینه خواهد بود.

 

بررسی رقبایی که در این نوع کسب‌وکار می‌توانید داشته باشید

برای ورود به یک حرفه لازم است که رقبای خود را بشناسید. در هنگام ارائه مشکل برای سرمایه‌گذار احتمالی باید رقیبانتان را به او معرفی کرده و برتری خود را نسبت به آن‌ها به او گوشزد نمایید. از طرفی باید به او ثابت کنید که چه استراتژی‌هایی برای رقابت با آن‌ها در ذهن و برنامه خود دارید.

 

کسب‌وکار

 

الگوی کسب درآمد خود را به‌طور واضح مشخص کنید

باید برای سرمایه‌گذار موردنظر خود توضیح دهید که بر اساس چه الگویی می‌خواهید کسب درآمد کنید. نوع و قیمت محصولاتی که قرار است به بازار عرضه نمایید باید دقیقاً مشخص باشد و به سرمایه‌گذار توضیح داده شود. این کار باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار راحت‌تر به شما اعتماد کرده و بداند که کارتان کاملاً با برنامه و حساب شده پیش می‌رود.

 

پیش‌بینی‌های لازم درزمینهٔ مسائل مالی را برای سرمایه‌گذار شرح دهید

به این نکته دقت کنید که شما باید برای 3 تا 5 سال آینده برنامه مالی مشخصی داشته و تمامی ارقام را به‌طور دقیق محاسبه نمایید. بهترین حالت نمایش ارقام محاسبه‌شده، رسم نمودار است تا رشد کسب‌وکار را به‌خوبی نمایش دهد. البته باید برای شرح رفتار صعودی نمودارتان تحلیل مناسبی ارائه داده و دلیل قانع‌کننده داشته باشید.

 

یک گروه قوی برای کسب‌وکار خود داشته باشید

در هنگام بررسی یک حرفه و استارت آپ، گروهی که آن را راه‌اندازی کرده‌اند اولین موردی است که مدنظر سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد. در اصل، آنچه در ابتدای کار اهمیت دارد میزان توانمندی و اعتبار افراد گروه شما است. پس از آن‌که صلاحیت اعضای گروه تأیید شد، به سراغ بررسی ایده کسب‌وکار خواهند رفت.

در حین اینکه توانمندی‌های اعضای گروه و صلاحیت‌های آن‌ها را اثبات می‌کنید باید کمبودهای احتمالی که دارید را هم بیان کنید. این مسئله به سرمایه‌گذار شما ثابت می‌کند که شما به‌تمامی نقاط قوت و ضعف گروه خود واقف هستید.

کسب‌وکار

برای چه مواردی باید سرمایه جذب شده را صرف کرد؟

باید بدانید که پس از جذب سرمایه قرار است در کدام قسمت‌ها و برای چه‌کارهایی این سرمایه را هزینه نمایید. از طرفی باید بدانید که سرمایه موردنیاز استارت آپ شما قرار است توسط چه کسانی تأمین‌شده و درنهایت چه مقدار از سهام شرکت خود را باید به هر شرکت سرمایه‌گذاری اختصاص دهید. همچنین تخمین درآمدی که در اثر این جذب سرمایه به شرکت می‌رسد، باید محاسبه و بررسی گردد.

 

چه استراتژی خروجی در ذهن دارید؟

فرض کنید که توانسته‌اید در فرایند جذب سرمایه، موفق به دریافت سرمایه شده و سرمایه‌گذار را متقاعد کردید. در این حالت باید مسیری که قرار است از طریق آن سرمایه دریافتی را به سرمایه‌گذار پس بدهید به‌خوبی تحلیل نمایید. درواقع، باید مشخص کنید که طی چه مدتی و با چه راهبردی قرار است آن را پس دهید.

نکته‌ای که باید در تمامی مراحل در نظر داشته باشید این است که سعی کنید ابهامات احتمالی که در ذهن سرمایه‌گذار وجود دارند را از قبل پیش‌بینی کرده و جواب‌های قانع‌کننده‌ای برای آن‌ها داشته باشید تا بتوانید در قانع کردن او موفق عمل کنید.

 

چه روش‌های جذب سرمایه‌ای برای یک استارت آپ وجود دارد؟

با توجه به توضیحاتی که در بالا دادیم مشخص شد که جذب سرمایه یکی از مهم‌ترین واصلی‌ترین فرایندها در مسیر راه‌اندازی یک کسب‌وکار حرفه‌ای به‌حساب می‌آید. به همین دلیل باید قبل از اقدام، پیش‌زمینه لازم را فراهم نمود و اطلاعات لازم را از طریق مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه به دست آورد.

اما بهتر است بدانید که روش‌های مختلفی برای جذب سرمایه برای یک کسب‌وکار وجود دارند که می‌توان بنا بر هدف کسب‌وکار موردنظر و شرایط موجود بازار، یکی از آن‌ها را انتخاب نمود. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید باید شناخت کافی از بازار، ایده و هدف استارت‌آپ داشته باشید تا بتوانید پیش‌بینی‌های لازم را درباره درآمد و سوددهی آن انجام دهید.

موقعیت فعلی کسب‌وکار و شرایطی که در حال حاضر وجود دارد در انتخاب روش جذب سرمایه اثر به‌سزایی دارد. به‌علاوه جذب سرمایه می‌تواند در ابعاد مختلف خرد و کلان انجام شود که هرکدام حساسیت‌های خاص خود را دارند. از طرفی، شتاب‌دهنده‌ها هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای جذب سرمایه به‌حساب آیند. برای استارت‌آپ‌هایی که قصد دارند جذب سرمایه با رقم‌های بزرگ انجام دهند لازم است که گروه دیگری از سرمایه‌گذاران تحت عنوان فرشتگان سرمایه‌گذار را در نظر بگیرند.

در ادامه به توضیح گزینه‌های تأمین مالی یک استارت‌آپ می‌پردازیم تا در صورت نیاز بتوانید با آگاهی کامل از هر یک برای جذب سرمایه اقدام نمایید.

 

شتاب‌دهنده

یکی از منابع تأمین مالی که مخصوصاً برای راه‌اندازی استارت‌آپ و گام‌های اولیه مناسب است، شتاب‌دهنده‌ها هستند. یک شتاب‌دهنده به‌خوبی می‌تواند برای حمایت از کارآفرینان و یا فعالیت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان منبع جذب سرمایه در نظر گرفته شود. برای اینکه جذب سرمایه از یک شتاب‌دهنده انجام شود، معمولاً طی یک جلسه به مدیران استارت‌آپ‌ها این فرصت داده می‌شود تا بتوانند مسئله و ایده خود را مطرح کرده و در صورت توافق، سرمایه موردنیاز خود را دریافت نمایند. معمولاً مجریان یک شتاب‌دهنده اشخاصی هستند که در زمره کارآفرینان مجرب در زمینهٔ فنّاوری قرار می‌گیرند.

اگر قصد دارید برای جذب سرمایه به یک شتاب‌دهنده مراجعه کنید بهتر است این موضوع را در نظر داشته باشید که این سرمایه‌گذاران معمولاً برای تأمین محل کار، نیروی کار و گردآوری سرمایه به افراد کمک کرده و به آن‌ها در مشخص کردن هدف برای رسیدن به موفقیت یاری می‌رسانند.

یک شتاب‌دهنده با سرمایه‌گذاران تفاوت دارد و پیش از آن‌که استارت‌آپ راه‌اندازی شود، به ایده پردازان کمک می‌کند. شتاب‌دهنده درازای سرمایه اولیه‌ای که در اختیار کسب‌وکار می‌گذارد و پس از انعقاد قرارداد، بخشی از سهام شرکت را درخواست می‌کند که با رضایت طرفین در اختیار وی قرار می‌گیرد.

 

استارتاپ

 

سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر

یکی دیگر از روش‌های تأمین مالی یک کسب‌وکار مراجعه به سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر است. این گروه از سرمایه‌گذاران معمولاً از افرادی باتجربه و حرفه‌ای تشکیل‌شده است که بخشی از سرمایه خود را برای اجرای ایده‌های خلاقانه صرف می‌کنند. نکته‌ای که در این مورد وجود دارد این است که سرمایه‌گذاران خطرپذیر معمولاً نهادها و صندوق‌هایی مانند صندوق‌های بازنشستگی، بیمه‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ و یا حتی نهادهای خیریه‌ای هستند که از سرمایه‌های مردم نگه‌داری می‌کنند. این‌گونه نهادها، سرمایه در دسترس خود را برای اجرای استارت آپ های نوظهور صرف کرده و مبالغ زیادی برای این امر در نظر می‌گیرند. بنابراین، اصطلاح ریسک‌پذیر دقیقاً به خاطر همین موضوع است که صرف سرمایه برای چنین کسب‌وکارهایی به‌مراتب از مواردی مانند بورس خطر بالاتری دارد.

در حقیقت، در مورد سرمایه‌گذاری خطرپذیر، با توجه به نحوه توسعه استارت آپ موردنظر، سرمایه صرف شده می‌تواند در معرض انواع ریسک‌ها قرار گیرد. تشکیل گروه همکاری کننده، تولید نمونه اولیه محصول، میزان ارتباط و تناسب محصول تولید شده با بازار هدف، میزان درآمد به‌دست‌آمده از فروش محصول و گسترش کسب‌وکار ازجمله ریسک‌هایی هستند که یک سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر با آن‌ها مواجه می‌شود. نکته‌ای که باید درباره چنین سرمایه‌گذارانی در نظر داشته باشید این است که این نهادها معمولاً با قصد اعمال نفوذ در مدیریت کسب‌وکار وارد خواهند شد.

 

جذب سرمایه به روش سرمایه‌گذاری جمعی

پیش‌ازاین توضیح دادیم که جذب سرمایه به‌صورت خرد و کلان می‌تواند صورت گیرد. همچنین به این موضوع اشاره کردیم که بسیاری از استارت آپ‌ها و مدیران حرفه‌ای تمایل دارند که به‌جای جذب سرمایه از یک یا دو سرمایه‌گذار کلان، به دنبال جذب سرمایه‌های خرد از افراد بیشتری باشند.

در چنین راهبرد جذب سرمایه‌ای، گروه استارت آپ به دنبال تبلیغات و بیان کامل اهداف و مشخصات کسب‌وکار خود در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی هستند تا بتوانند نظر مردم و نهادهای مختلف را جلب نمایند. در این صورت هر شخصی می‌تواند بخشی از سرمایه خود را به هر میزانی در این طرح به اشتراک گذاشته و درازای آن سهام شرکت را دریافت نماید.

این نوع جذب سرمایه یک مزیت بسیار بزرگ دارد و آن‌هم این است که از دریافت سود چند برابری توسط یک شرکت کلان جلوگیری کرده و هر فردی با هر مبلغ ناچیز هم می‌تواند یک سرمایه‌گذار به شمار آید و سود آن را دریافت نماید.

به‌این‌ترتیب، سرمایه‌گذاری جمعی به معنای جذب سرمایه از تعداد زیادی از افراد برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار پرخطر است که درنهایت این مبالغ جمع شده می‌تواند سرمایه لازم برای راه‌اندازی استارت آپ نوظهور را فراهم سازد.

 

جذب سرمایه از فرشتگان سرمایه‌گذاری

نوع دیگری از منابع تأمین مالی و جذب سرمایه برای کسب‌وکارهای نوآورانه، سرمایه‌گذاری به روش فرشتگان سرمایه‌گذاری است. این گزینه سرمایه‌گذاری نزد افراد از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بسیاری از کسب‌وکارها برای پیشرفت و توسعه خود به آن‌ها پناه می‌برند.

البته لازم است بدانید که فرشتگان سرمایه‌گذاری تنها زمانی وارد عمل می‌شوند که کسب‌وکار موردنظر به حدی از ثبات رسیده و دوران ریسک و خطر خود را تا حدودی پشت سر گذاشته باشد. درواقع، یک استارت آپ پس از آن‌که سرمایه اولیه را فراهم کرده و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی نمود باید مدتی صبر کند تا پیشرفت نسبی به دست آورد. در این صورت می‌تواند برای جذب سرمایه از فرشتگان سرمایه‌گذاری اقدام نماید.

فرشتگان سرمایه‌گذاری به اشخاصی اطلاق می‌شود که سرمایه‌های شخصی خود را برای سرمایه‌گذاری بر روی یک ایده خلاقانه که توانسته است پتانسیل‌های خود را تا حدی نشان دهد، صرف می‌کنند. معمولاً این‌گونه افراد به‌واسطه تجربه‌هایی که دارند می‌توانند برنامه‌های تجاری موفق را شناسایی کرده و با پذیرش ریسک سرمایه‌گذاری، در آن‌ها وارد شوند.

 

کسب‌وکار

 

در فرایند جذب سرمایه از فرشتگان سرمایه‌گذار، سرمایه جذب شده معمولاً قادر است تمامی هزینه‌های استارت آپ را از 12 تا 18 ماه تأمین کند تا درنهایت با تکمیل گروه همکاران، محصول نهایی تولید گردد. نوع ایده یا کسب‌وکار، هزینه‌هایی که باید برای تحقیق و توسعه صرف شود و همچنین پتانسیل‌هایی که فناوری نوظهور از خود نشان می‌دهد ازجمله مواردی هستند که در اختصاص سرمایه نقش مهمی دارند.

لازم است یادآوری کنیم که این نوع سرمایه‌گذاری نیز مانند موارد قبل، چالش‌هایی برای صاحبان کسب‌وکار در پی خواهد داشت. برای مثال مدیران کسب‌وکار باید بتوانند ایده یا فناوری به کار گرفته شده را ارزش‌گذاری نمایند. این کار به این دلیل اهمیت دارد که سهم سرمایه‌گذار در منافعی که در آینده توسط شرکت کسب می‌شود باید به‌صورت کامل و دقیق تعیین گردد.

مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه شما را در تسلط و آگاهی بر تمام مسائل ذکر شده یاری می‌کند. به همین دلیل استفاده از این نوع خدمات قبل از شروع به کسب‌وکار لازم و ضروری می‌باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

در انتها باید بدانید که راه‌اندازی کسب‌وکار جدید و برپایی یک استارت آپ، ازجمله اهدافی است که این روزها توسط افراد مختلف دنبال می‌شود. به همین دلیل جذب سرمایه برای کسب‌وکار موردنظر از گام‌های مهمی به شمار می‌رود که توسط هرکدام از این افراد باید موردتوجه قرار بگیرد. مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه در رعایت نکات لازم و ضروری در این امر شمارا یاری می‌کند.
این مطلب می‌تواند بسیار برای کاربران مفید باشد تا با دانستن این گام‌های مهم که در مطلب فوق آمده دچار اشتباهی در این راه نشوند و به‌درستی قدم بردارند.

کاربران می‌توانند برای کامل کردن اطلاعات خود و پاسخگویی به ابهامات خود علاوه بر استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه لامینگو سایر مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراین‌باره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهتاب جهاندار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه