همه چیز درباره‌ی حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده در شرکتهای سهامی

2 سال پیش
حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

اگر مناصب تصمیم‌گیری و اداره شرکت سهامی را به‌شکل یک هرم در نظر بگیریم، مجمع عمومی صاحبان سهام در کف این هرم قرار دارد؛ مرجعی که پس از آن هیأت مدیره و مدیر یا مدیران قرار می‌گیرند.
مجمع عمومی عادی در شرکت‌های سهامی برای رسیدگی به امور شرکت دارای صلاحیتی عام است که در زمان‌های خاصی تشکیل می‌گردد. در مقابل، مجمع عمومی فوق العاده صلاحیتی خاص دارد و در زمان‌های مورد نیاز تشکیل می‌گردد.
در این مقاله، قصد داریم در خصوص حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دعوت مجامع می‌توانید با تیم حقوقی لامینگو از طریق لینک زیر در تماس باشید.

دریافت مشاوره حقوقی

 

مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی، جز در مواردی که در قانون خلاف آن ذکر شده باشد، دارای صلاحیتی عام برای رسیدگی به امور شرکت است. این مجمع به‌صورت سالانه در تاریخی که در اساسنامه تعیین شده تشکیل جلسه می‌دهد. چنانچه مؤسسین در اساسنامه تاریخی مشخص نکرده باشند، برطبق قانون مجمع باید تا شش ماه پس از انقضای سال مالی شرکت، تشکیل شود.

 

صلاحیت مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی، در غیر از مواردی که در صلاحیت مجمع عمومی مؤسس و یا مجمع عمومی فوق العاده است، صلاحیت عام دارد. این مجمع در خصوص مواردی چون انتخاب مدیر یا مدیران، انتخاب بازرس یا بازرسان، عزل بازرس یا بازرسان، تقسیم منافع شرکت و سایر امور جاری که نیازمند اتخاذ تصمیم از نهادی قدرتمندتر از هیأت مدیره است، تصمیم‌گیری می‌کند.

 

حد نصاب تشکیل مجمع عمومی عادی

برای اینکه جلسه مجمع رسمیت پیدا کند، لازم است در دعوت اول حداقل بیش از نصف صاحبان سهامی که حق رأی دارند حضور به هم رسانند. چنانچه در جلسه اول نصاب لازم کسب نشد، جلسه دوم با حضور هر عده از صاحبان سهامی که دارای حق رأی هستند رسمیت می‌یابد.

 

برای اطلاعات بیشتر حد نصاب تشکیل مجمع عمومی عادی را مطالعه نمایید.

 

صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده

به‌طور کلی جدای از موارد دیگری که در قانون احصاء شده، مجمع عمومی فوق العاده در خصوص سه موضوع مهم زیر تصمیم‌گیری می‌کند:

1. تغییر در مواد اساسنامه
2. تغییر در سرمایه شرکت
3. انحلال شرکت

 

حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

 

حد نصاب تشکیل جلسه اول مجمع عمومی فوق العاده

برای رسمیت داشتن جلسه اول، در نوبت اول، دارندگان بیش از نصف سهام باید حضور داشته باشند. در نوبت دوم، حضور دارندگان بیش از یک‌سوم سهام کافی است.

 

حد نصاب تشکیل جلسه دوم مجمع عمومی فوق العاده

همانند جلسه اول، حد نصاب تشکیل در نوبت اول صاحبان بیش از نصف سهام و در نوبت دوم صاحبان بیش از یک‌سوم سهام باید حضور به هم رسانند.

 

تفاوت حد نصاب تشکیل مجمع عمومی عادی و فوق العاده

نکته ظریفی که در خصوص حد نصاب تشکیل مجامع وجود دارد، تفاوت در داشتن حق رأی و مالکیت سهام است.
در مجمع عمومی عادی ملاک حضور، داشتن حق رأی است؛ ولی در مجمع عمومی فوق العاده ملاک صرفاً داشتن سهام است.

 

حتماً بخوانید: حد نصاب تشکیل جلسات هیئت مدیره در شرکت سهامی چیست؟

 

چه کسانی اجازه حضور در مجامع عمومی را دارا هستند؟

همانطور که از توضیحات در خصوص حد نصاب تشکیل مجامع پیداست، حضور در مجامع اجباری نیست. برای حضور لازم است:

1. سهامدار باشید.
2. ورقه ورود به جلسه را اخذ نمایید.

برای اخذ ورقه ورود به مجامع، سهامدار باید به شرکت مراجعه نماید.
حضور در مجامع عمومی و فوق العاده می‌تواند رأساً با به‌نمایندگی صورت پذیرد.

 

شیوه دعوت مجمع عمومی فوق العاده

دعوت به مجامع عمومی باید آگهی شود. آگهی مزبور در روزنامه کثیرالانتشار شرکت صورت می‌پذیرد. البته در تمدید جلسات مجامع نشر آگهی صورت نمی‌گیرد. دعوت‌کنندگان مجمع عمومی فوق العاده بسته به موضوع متفاوت خواهند بود:

 

تشکیل مجمع عمومی به دعوت هیأت مدیره

هیأت مدیره می‌تواند رأساً یا به درخواست صاحبان سهام اقدام به دعوت مجمع عمومی نماید.
برای اینکه صاحبان سهام بتوانند از هیأت مدیره درخواست دعوت مجمع نمایند، لازم است درخواست‌کنندگان مجموعاً یک‌پنجم سهام را دارا باشند.

 

تشکیل مجمع عمومی به دعوت بازرس یا بازرسان

چنانچه دارندگان یک‌پنجم سهام از هیأت مدیره درخواست تشکیل مجمع نمایند ولی با گذشت حداکثر 20 روز هیأت مدیره اقدامی نکند، درخواست‌کنندگان می‌توانند از بازرس یا بازرسان، دعوت مجمع را خواستار شوند.

 

تشکیل مجمع عمومی به دعوت صاحبان سهام

چنانچه صاحبان یک‌پنجم سهام موفق به اجرایی کردن خواسته خود از طریق بازرسان نیز نگشتند، می‌توانند با گذشت حداکثر 10 روز، رأساً اقدام به دعوت نمایند.
صاحبان سهام حق خواهند داشت که در متن آگهی دعوت، به عدم رسیدگی به درخواست خود توسط هیأت مدیره و بازرسان اشاره نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده، حد نصابی عددی است و داشتن حق رأی ملاک عمل نخواهد بود. لازم است بدانیم مقررات مربوط به شرکت سهامی بسیار مفصل با جزئیات تخصصی است که نیازمند تحلیل ازسوی کارشناس این حوزه است. توصیه ما به شما این است چنانچه در خصوص شرکت سهامی خود با سؤال یا چالشی موجه شدید، حتماً با تیم حقوقی ما در لامینگو در تماس باشید. ضمناً خواندن نظرات شما در وبلاگ حقوقی لامینگو باعث خوشحالی ما خواهد بود.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب نازنین حسینی

دیدگاه شما

2 دیدگاه