مجازات معاونت در جعل اسناد چگونه خواهد بود؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی جعل اسناد

در صورت وقوع جرم و اعلام پیگیری پرونده توسط شاکی، تمامی عامل مربوط به وقوع جرم پیگیری خواهند شد. تمامی افراد و موارد دخیل در وقوع جرم مشمول مجازات خواهند شد. یکی از وارد که در وقوع جرم می‌تواند تاثیرگذار و یا چه بسا عامل اصلی وقوع جرم نیز تلقی شود؛ معاونت در وقوع جرم می‌باشد. در ادامه موارد مربوط به شخص یا اشخاصی که در معاونت وقوع جرم دخیل بوده اند خواهیم پرداخت.

 

معاون جرم چه کسی است؟

معاون جرم با توجه به تعاریف حقوقی کسی است که بر وقوع جرم دخالت مستقیم ندارد و یا جرم به دست وی به وقوع نمی‌پیوندد. دخالت فردی که به عنوان معاون جرم به حساب می‌آید به صورت غیر مستقیم خواهد بود و وی برای انجام این اعمال دارای قصد و نیتی هست و از وقوع جرم منفعتی برایش حاصل خواهد شد.

طبق ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی اینطور آمده است

 

این مطلب را بخوانید: مجازات جرم جعل اسناد چگونه است؟

 

اشخاص زیر را می‌توان معاون جرم به حساب آورد:

الف) هرکسی که فرد دیگری را به وسیله ترغیب، تطمیع و یا تحریک به انجام عمل جرم وادارد و یا با فریب و سو استفاده از قدرت فرد دیگری را مرتکب عمل مجرمانه کند.

ب) هرکسی که وسایل مورد نیاز برای ارتکاب جرم را برای فرد یا افرادی که می‌خواهند عمل جرم را انجام دهند بسازد و یا راه‌های پیش رو برای ارتکاب جرم را به مجرم نشان دهد.

ج)هرکسی که با هر شیوه ای به وقوع جرم سهولت ببخشد.

 

مشاوره حقوقی جعل اسناد

 

برای اینکه بتوان جرم معاونت در وقوع جرم را به کسی نسبت داد می‌بایست میان اعمال فرد مجرم و فردی که گمان می‌رود معاونت وقوع جرم را بر عهده داشته است بر اساس هدف وحدت و نزدیکی زمانی وجود داشته باشد. به این معنا که اگر در رفتار هریک از اشخاص دخیلی در یک پرونده تداخل زمانی وجود داشته باشد و مقصود و هدف هریک با یکدیگر تفاوت داشته باشد این اتهام قابل استناد نخواهد بود. در مواردی نیز ممکن است فرد مجرم جرمی شدید تر از آن چیزی که هدف معاون جرم بوده آنجا داده باشد. در این موارد شدت و یا تخفیفی در مجازات آن‌ها اعمال خواهد شد.

جهت دریافت مشاوره حقوقی جعل اسناد از وکلا پایه یک و کارشناسان متخصص در این حوزه می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی جعل اسناد

 

مجازات مصوبه برای معاونت در جرم چیست؟

الف) در جرائمی که مجازات قانونی سلب حیات یا حبس ابد باشد برای جرم معاونت حبس تعریزی درجه دو یا درجه سه خواهد بود.
ب)در موارد سرقت حدی و یا قطع عضو عمدی، مجازات در نظر گرفته حبس تعریزی درجه پنج یا درجه شش خواهد بود.
ج)در موارد مجازات شلاق حدی مجازات مصوبه سی و یک تا هفتاد و چهارضربه شلاق تعریزی درجه شش در نظر گرفته خواهد شد.
د) در جرائم موجب تعریز یک تا دو درجه از مجازات ارتکابی توسط مجرم پایین تر اعمال خواهد شد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: جعل اسناد هویتی و مسائل حقوقی آن

 

مجازات معاونت در جعل چگونه است؟

طبق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی در مجازات جعل برای معاونت در جعل اینطور در نظر گرفته شده است که مجازات فرد معاون یک تا دو درجه پایین تر از مجازات فرد مجرم اصلی خواهد بود. بنابراین با توجه به میزان مجازات تصویب شده شده برای هر جرمی در هر زمان که جرم به وقوع پیوسته است مجازاتی متفاوت صادر خواهد شد و نمی‌توان حکم قطعی و میزان خاصی را تعیین کرد.

 

سخن پایانی

در مواردی که مجازات جرم متغیر باشد و مساله و چگونگی پیش رفتن آن پرونده منوط بر نظر قاضی پرونده خواهد بود. بنابراین معاونت و یا هرگونه مشارکت در وقوع یک جرم قابل پیگیری می‌باشد. با توجه به قوانین برای هر گونه تداخل در جهت پیش رفتن جعل یا هرگونه جرم مجازاتی تعیین شده به همراه خواهد داشت.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید واقع شده است مارا از نظرات خود مطلع کنید و می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از دیگر مطالب مرتبط نیز استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه