هر آنچه برای اثبات ضرب و شتم همسر باید بدانید
یکی از مهمترین دلایل درخواست طلاق توسط زنان، آسیب دیدن و مورد ضرب و جرح قرار گرفتن توسط همسر بوده که بسیاری را نیازمند به دریافت مشاوره حقوقی ضرب و شتم کرده است. مطابق قانون کشور حق طلاق برای مرد است و زنان در صورتیکه پیش از ازدواج این حق را گرفته باشند میتوانند درخواست طلاق بدهند در غیر این صورت باید دلایلی محکمه پسند برای درخواست مطالبه طلاق خود برای دادگاه داشته باشند. در این مطلب به موضوع هر آنچه برای اثبات ضرب و شتم همسر باید بدانید پرداخته میشود.
ملزومات برای اثبات ضرب و شتم
از ملزوماتی که با آن میتوان مورد ضرب وشتم همسر قرار گرفتن را اثبات نمود میتوان به اقرار و اعتراف کردن خود شوهر در این خصوص، شهادت شاهدین و همسایگان برای گرفتن رای دادگاه نام برد. در ادامه مطلب تعاریف این ملزومات آورده شده است.
این مطلب شاید برای شما مفید باشد: چگونگی اثبات ضرب و جرح بدون شاهد
اقرار یا اعتراف
اقرار به معنای آن است که شوهر در حضور قاضی و یا مامور نیروی انتظامی اعتراف به ایراد ضرب و شتم همسر خود کرده و سپس اقرار را به صورت کتبی درآورده و زیر آن را امضا میکند.
علم قاضی
قاضی با در نظر گرفتن شرایط موجود با علم خود به نتیجه رسیده و حکم صادر میکند.
شهادت شاهدین
در حالاتی که شوهر در مقابل ادعای همسر که مورد ضرب و شتم قرار گرفته است ادعا کند که زن اقدام به خود زنی کرده است. در این صورت شهادت شاهدین اعم از فرزندان، همسایهها، نگهبان و خدمتکار بیانگر حقیقت است.
قسم
در برخی از پروندهها قاضی برای اثبات جرم ضرب و شتم همسر از طرفین درخواست سوگند یاد کردن میکند.
اماره
صدا و یا فیلمی ضبط شده از وقوع جرم ضرب و شتم توسط دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که تنها داشتن گواهی پزشک قانونی در خصوص میزان جراحت کافی نیست و حتما باید عامل بوجود آورنده این جراحات مشخص شود. در این حالت قاضی ادله را بررسی کرده و رای نهایی را ابلاغ خواهد کرد.
این مطلب را بخوانید: همه نکاتی که درباره مبلغ دیه در ضرب و شتم باید بدانید
روشهای اثبات ضرب و شتم مرد در دادگاه
یکی از روش های اثبات ضرب و شتم توسط شوهر گرفتن گواهی پزشک قانونی است. اما توجه داشته باشید که در گواهی پزشک قانونی حتی اگر جراحات بوجود آمده توسط مرد باشد، به تنهایی برای اثبات ضرب و شتم برای دادگاه کفایت نمیکند. در واقع ملاک اصلی دادگاه خانواده، رای دادگاه کیفری و یا کیفرخواست دادسرا میباشد.
نکته: اگر زن به دلایلی درخواست صرف نظر از شکایت خود و گذشت کردن داشت امکان درخواست مبنی بر ترک تعقیب به دادگاه را دارد تا در صورت وقوع مجدد ضرب و شتم شوهر بتواند پرونده ضرب و شتم را بار دیگر به جریان درآورد.
همچنین میتواند از دادگاه جهت ارجاع پرونده برای تحقیق به مددکاری تقاضا کند. در این صورت است که فرد مددکار دادگاه به شکل محسوس یا نامحسوس تحقیقات خود را از همسایگان محل زندگی زن و شوهر آغاز میکند. این روش در مواقعی که درخواست گرفتن طلاق از شوهر با مخالفت شوهر مواجه میگردد، راهکاری تاثیرگذار است. برای دریافت مشاوره حقوقی ضرب و شتم همسر ، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:
مراحل شکایت
هنگام وقوع نزاع زن و یا همسایگان باید با پلیس تماس گرفته و در حضور مامور نیروی انتظامی گزارش مدعیان نوشته شود.
همچنین فرد آسیب دیده میتواند با مراجعه به کلانتری، نامه معرفی به پزشک قانونی بگیرد. جراحات موجود توسط پزشک قانونی ابلاغ میگردد. در اینگونه موارد با شهادت همسایگان مبنی بر شنیدن درگیری فیزیکی زوجین برای اثبات ضرب و شتم کفایت میکند.
سپس بازپرس با در نظر گرفتن گزارش پلیس از محل وقوع نزاع زوجین و گزارش پزشک قانونی و سایر شواهد موجود اقدام به بازجویی و تحقیق از شوهر میکند.
بازپرس در صورت تشخیص وقوع درگیری از اظهارات شوهر در پرونده کیفرخواست صادر خواهد کرد. در غیر این صورت کار خود را با آغاز تحقیق به شکل محلی و احضار نمودن شاهدین ادامه خواهد داد.
مدارک لازم برای شکایت
ارائه اصل شناسنامه و اصل کارت ملی
ارائه شهادت شاهدین
در برخی موارد ارائه صورت جلسه مامور انتظامی
ارائه گواهی از پزشک قانونی
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی هر آنچه برای اثبات ضرب و شتم همسر باید بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی ضرب و شتم لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید..
دیدگاه شما