تعزیرات قاچاق کالا و ارز چگونه است؟
قاچاق کالا به داخل کشور همواره یکی از مسائل مورد توجه و خلاف شرع و قانون برای کشور ما بوده است. اینکه این اتفاق چه تاثیراتی بر جامعه و روابط و عوامل اقتصادی میگذارد قابل چشم پوشی نیست. این مورد به دلیل این که هم مسئله امنیتی را در برمیگیرد میتواند بر اقتصاد جامعه یا برخی از مسائل مربوط به اشتغال تاثیرگذار باشد. همچنین واردات کالا قاچاق و بدون مجوز میتواند سطح کیفی برخی کالا هارا پایین بیاورد و این موضوع نیز یکی از مواردی است که لزوم برخورد با متخلفین این حوزه را استمرار میبخشد. سازمان تعزیرات حکومتی برای این دست از تخلفات قوانین خاصی را در بر میگیرد.
قاچاق کالا چیست؟
طبق ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق عبارت است از: «هرگونه فعل یا ترک فعلی که موجب نقض قوانین مربوط به واردات یا صادرات کالا و ارز میشود. طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد و برای آنها مجازات در نظر گرفته میشود.» بنابراین تعریف هرگونه اتفاق که منجر به حمل و نقل کالا میباشد و برخلاف قوانین و محدودیتهای اعمال شده برای این مسئله باشد قاچاق محسوب شده و مورد تعقیب قرار میگیرد. هرگونه واردات یا صادراتی که مورد تایید گمرک قرار نگرفته باشد یا به عبارتی تمامی کالاهایی را دربر میگیرد که مردم در سطح جامعه برای آنها پول پرداخت میکند.
این مطلب را حتما بخوانید: تعزیرات حکومتی و وظایف این سازمان چیست؟
انواع کالاهایی که به عنوان قاچاق محسوب میشوند
طبق قانون برخی از کالاها به عنوان قاچاق محسوب میشوند و این کالاها به اقسامی تقسیم بندی میشوند که به این صورت دسته بندی میشوند:
کالاهایی که در جامعه ممنوع هستند: هرکالایی که به موجب قانون کشور واردات یا صادرات آن ممنوع است.
کالاهایی که مجاز هستند ولی ورود آنها مشروط میباشد: این کالاها علاوه بر اینکه نیاز به تشریفات گمرکی و مجوز این سازمان دارند میبایست ورود آنها با صلاحدید مراجع زی ربط صورت بگیرد و تایید شود.
کالاهایی که مجاز هستند: این کالاها برای ورود به داخل کشور نیاز به مجوز گمرک دارند ولی ورد آنها نیاز به تایید ندارد.
منظور از اینکه کالایی برای وارد شدن به کشور نیاز به تشریفات گمرکی دارد این مسئله است که کالا پس از ورود به گمرک برای ترخیص لازم است که مشمول دریافت مالیات شود و مجوزهای لازم را جهت عرضه به بازار داخلی داشته باشد.
رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا چگونه انجام میشود؟
رسیدگی به جرائم قاچاق کالا سازمان یافته یا حرفه ای و یا قاچاق کالاهایی که طبق قانون ممنوع هستند و اعمال حبس یا انفصال دولتی این موضوع در حیطه صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب میباشد و سایر پرونده هایی که مربوط به قاچاق کالا یا ارز میباشد بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی است. هرجرمی که مستلزم حکم حبس یا انفصال دولتی میباشد مربود به دادگاه انقلاب خواهد بود اما در غیر این صورت بر عهده شعب مربوط به تعزیرات کشور است.
جهت دریافت مشاوره حقوقی تعزیرات از وکلا پایه یک و کارشناسان این حوزه که در این مرکز حضور دارند میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید و مشاوره خود را آغاز کنید:
تعزیرات حکومتی در قبال قاچاق کالا و ارز چگونه عمل میکند؟
به منظور سرعت بخشید برای رسیدگی به مواردی که کالا قاچاق کشف شده است. تمامی ادارات وصول درآمد دولت و یا هر سازمانی که با توجه به قانون شاکی پرونده قاچاق کالا و ارز محسوب میشوند؛ در صورتی که کالا قاچاق و ارز قاچاق را تشخیص داده باشند؛ موظف هستند که طی پنج روز برای تکمیل پرونده اقدام نمایند. برای رسیدگی به این پرونده لازم است که بر اساس موارد زیر پیش بروند:
– در مواردی که کالاهای قاچاق شده یا ارز قاچاق شده از مبلغ ده میلیون ریال کمتر باشد لازم است که تنها به ضبط کالاها به نفع دولت اقدام شود.
– در مواردی که میزان کالاهای قاچاق شده و ارزش انها از ده میلیون ریال بیشتر باشد؛ در صورتی که متهم مایل به پرداخت جریمه باشد از وی جریمه به مبلغ دو برابر بهای کالا یا ارز قاچاق شده دریافت میشود .کالاهای قاچاق شده ضبط میشوند و با پرداخت جریمه اعمال شده با پرونده متهم از پیگیری کیفری پرونده وی صرف نظر میشود.
در صورتی که موارد متخلف در بند ب حاضر به پرداخت جریمه نقدی نباشند؛ پرونده آن ها حداقل طی پنج روز به مراجع عالی قضایی ارسال خواهند شد تا مابقی مراحل آن طی شود. در صورت این که جرم وی اثبات شود متهم علاوه بر اینکه حکم حبس بر او اعمال میشود و کالاهای قاچاق شده ضبط میگردند؛ مبلغی که به عوان جریمه از وی اخذ میشود از دو برابر میزان تعیین شده برای مبلغ کالاها کمتر نخواهدبود.
شاید این مطلب برای شما جالب باشد:چگونه به تعزیرات حکومتی شکایت کنیم؟
مجازات جرم حمل کالا قاچاق
حمل و جا به جایی کالا قاچاق نیز جرم محسوب شده است . هرگونه کالایی که به موجب قانون غیر قانونی تلقی شده و با توجه به نحوه جاسازی یا میزان و مقدار خاصی در حمل و نقل ، در صورتی که با اطلاع حامل آنها باشد وسیله نقلیه آن فرد توقیف شده و فرد به پرداخت مبلغی به میزان دو برابر ارزش کالاهای موجود در وسیله وی جریمه خواهد شد.
موارد تکمیلی درباره قاچاق کالا
کلیه متخلفین که مورد اتهام قاچاق کالا قرار گرفته اند میتوانند تا حداکثر زمان دو ماه به مراجع قضایی شکایت نموده و در صورت اینکه از این تخلف مبرا باشند کالاها و جریمه پرداختی به آن ها بازگردانده میشود و این مبلغ بازگردانده شده با توجه به نرخ روز محاسبه خواهد شد. مراجع قضایی پس از دریافت پرونده موظف هستند طی مدت یک ماه نسبت به اجرا و یا اعمال حکم اقدام کنند و در صورتی که در این مورد طول بکشد و یا تعیین تکلیف قطعی برای موضوع رخ ندهد سازمان تعزیرات میتواند با درخواست شاکی به پرونده مربوطه رسیدگی کند. در شرایط و محلهایی که مراجع قضایی برای پیگیری پرونده وجود نداشته باشد نیز سازمان تعزیرات به پیگیری پرونده با توجه به جرم و قوانین مربوط به آن خواهد پرداخت.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
در صورت استفاده از این مطلب ما را از نظرات خود بهرهمند سازید و همچنین برای استفاده از سایر مطالب مرتبط میتوانید به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.
2 دیدگاه
-
4 سال پیش
اینجانب قادرجوهریان سرپرست خواهرانم که پدرومادرندارن و زیر پوشش کمیته امداد هستن دسته فروشی آچار می کنم با شریکم شریکم مقداری آچار از مغازه داری خریده جمیل پرازایرانی و خارجی بودن متاسفانه بی اطلاع بودم من ازاینكه خارجین کالا قاچاق مصادره کرد جریمه را آدم وداراندارزندگیم رو جریمه دادم وجنسایم رامصادره کردن وناتوان در امور زندگی هستم تقاضای کمک دارم از شما
دیدگاه شما