همه چیز درباره ثبت آنلاین شکواییه سرقت + شرح مراحل و جزئیات آن

3 سال پیش
ثبت آنلاین شکواییه سرقت

 

با توجه به رکود بازار اقتصاد در جامعه و افزایش بی‌سابقه نرخ تورم در کشور و از بین رفتن بسیاری از مشاغل به‌دلیل اعمال تحریم‌های گسترده از سوی کشورهای غربی، افراد بسیاری در جامعه با مشکلات مالی بسیاری درگیر هستند و به‌تبع افزایش نرخ فقر و بیکاری در کشور، شاهد افزایش جرایم مالی از سوی افراد نیز هستیم، به‌طوری که کلانتری‌ها امروزه مملوء از افرادی است که برای تنظیم شکایت سرقت به این محل آمده و مال خود را از دست داده‌اند.

این ازدیاد شکایات سرقت سبب گشته نیروی انتظامی و کلانتری آن طور که باید به این جرایم رسیدگی ننموده و افراد مؤفق به یافتن مال خود نشوند، به‌همین دلیل قوه قضاییه تدبیری در این زمینه داشته و سامانه‌ای ایجاد گشته است تا امکان ثبت آنلاین شکواییه سرقت فراهم شود و افراد بتوانند شکایت سرقت خود را به‌صورت اینترنتی و در درگاه یکپارچه ملی خدمات قضایی به‌صورت غیرحضوری ثبت نمایند تا از این طریق، امکان بررسی این شکایات افزایش یافته و سارقین دستگیرهشده و افراد نیز مال از دست‌ رفته خود را بازیابند.

در این مقاله قصد داریم مراحلی را که شما باید برای ثبت آنلاین شکواییه خود در سامانه مربوطه طی نمایید را شرح داده و جزئیات و موارد مرتبط با ثبت شکایت اینترنتی را با شما در میان بگذاریم. درصورتیکه شما مراحل دقیق این موضوع را انجام ندهید، ممکن است شکایت شما به‌صورت کلی ثبت نگردد و یا ممکن است از سوی نهاد مربوطه اقدامی جهت بررسی آن صورت نگیرد. در نتیجه، پیشنهاد می‌گردد این محتوا را با دقت بالا مطالعه نموده و بهتر است بدانید که می‌توانید در ثبت شکایات حقوقی و کیفری خود از کارشناسان و مشاوران حقوقی لامینگو راهنمایی‌های لازم را أخذ نمایید.

 

مشاوره ثبت شکواییه سرقت

 

لزوم ثبت شکواییه سرقت به‌صورت آنلاین چیست؟

ممکن است شما هم تجربه مراجعه به کلانتری جهت گزارش سرقت مال و همچنین ثبت شکایت ربایش مال خود را داشته باشید و همچنین تجربه عدم بررسی شکایت و عدم بازگشت مال خود را نیز داشته باشید. دلیل اصلی این موضوع کثرت شکایات سرقت و مال‌ربایی است و در چنین وضعیتی، نیروی انتظامی باید زمان بسیاری را تنها به ثبت شکایت افراد اختصاص داده و به همین دلیل در آینده پیگیری این شکایات با مشکل مواجه می‌گردد و ثبت آنلاین شکواییه سرقت از هدر رفتن زمان نیروهای انتظامی و کلانتری و دادسرا جلوگیری می‌نماید.

علاوه بر این موضوع، ممکن است افراد بسیاری برای ثبت شکایات بی‌جهت و بدون علت به کلانتری مراجعه نموده و اینگونه مانع بررسی سایر شکایات شوند و از آنجایی که نیروی انتظامی و دادسرا باید برای اینگونه شکایات نیز زمانی صرف کند، پیگیری سایر جرایم سرقت با کندی زمان روبه‌رو می‌گردد. به همین دلیل سامانه‌ای جهت ثبت آنلاین شکواییه‌های سرقت به نام سامانه adliran.ir ایجاد گردید تا شکایات بی‌مورد غربالگری شده و شکایاتی که جنبه رسیدگی دارد به دادسرا ارسال گردد. در ادامه، مراحل ثبت شکواییه آنلاین سرقت را به‌ترتیب شرح داده و توضیحات لازم در هر زمینه را بیان می‌نماییم.

ثبت آنلاین شکواییه سرقت در سامانه adliran.ir چه مراحل و الزاماتی دارد؟

پیش از اینکه وارد پروسه ثبت آنلاین شکواییه کیفری سرقت شوید، باید در سامانه ثنا ثبت نام نمایید. سامانه ثنا درگاهی است اینترنتی که برای ثبت مواردی مانند اظهارنامه و دادخواست از سوی افراد ایجاد گشته است و هدف از راه‌اندازی آن، پیشبرد سریع‌تر امور قضایی مردم است. شکایت اینترنتی سرقت نیز پس از ثبت نام در سامانه ثنا، با ورود به سایت عدل ایران انجام می‌گردد که مردم می‌توانند شکایات خود را در این سایت ثبت نمایند. البته باید توجه داشت امکان ثبت شکایات کیفری از هر دو طریق حضوری و اینترنتی برای افراد ممکن می‌باشد.

برای ثبت شکایت اینترنتی سرقت در درگاه خدمات قضایی باید ابتدا وارد سامانه adliran.ir شده و سپس اطلاعات لازم را برای ثبت شکایت وارد نمایید. در این مرحله صفحه‌ای برای شما باز می‌گردد که باید اطلاعاتی را جهت احراز هویت خود در آن وارد نمایید؛ این اطلاعات شامل کد ملی و رمز موقتی است که سامانه برای شما و به شماره موبایل شما ارسال می‌نماید و پس از وارد نمودن آن رمز، شما به صفحه‌ای به نام «خدمات قضایی من» وارد می‌گردید که در اینجا می‌توانید گزینه ثبت آنلاین شکواییه سرقت را انتخاب نموده و شکایت خود را ثبت نمایید.

 

ثبت آنلاین شکواییه سرقت

 

ثبت اطلاعات طرفین شکایت در سامانه adliran.ir چگونه است؟

شما می‌توانید علاوه بر نام خود، اطلاعات فرد دیگری را نیز که وی نیز شاکی سرقت است به شکایت خود افزوده نمایید. در بسیاری از اوقات اتفاق می‌افتد که یک نفر مالی را که صاحبین مشترک داشته است را ربوده است و در این صورت، مالکین مال باید به‌صورت جمعی اقدام به ثبت شکایت سرقت نمایند. این موضوع در ثبت آنلاین شکواییه سرقت پیش‌بینی شده و شما می‌توانید پس از وارد کردن اطلاعات خود، اطلاعات شاکیان دیگر را نیز با انتخاب گزینه افزودن در سامانه درج نمایید. پس از آنکه اطلاعات شکات قید گردید، باید گزینه راهنمایی به صفحه بعد را انتخاب نموده و در صورتیکه به شخصی مظنون هستید، می‌توانید این شخص را در قسمت اطلاعات طرف شکایت ثبت نمایید.

توجه داشته باشید در این قسمت نیازی نیست شما اطلاعات دقیقی از شخص مظنون ارائه نمایید و تنها در صورتیکه اطلاعاتی از سارق دارید می‌توانید از بین دو گزینه «حقیقی ایرانی» و «حقیقی غیرایرانی» یکی را انتخاب نمایید و در صورتیکه به شخصی مظنون نیستید و یا اطلاعاتی از مظنون خود در دسترس ندارید، می‌توانید گزینه «شخص ناشناس است» را انتخاب و ثبت نمایید و در این صورت، الزامی به ثبت اطلاعات شخص مظنون نمی‌باشد.

 

این مطلب را از دست ندهید: آموزش نحوه مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا

 

ثبت جزئیات شکواییه سرقت ازجمله موضوع و تاریخ وقوع جرم

پس از طی مراحل بالا، افراد به صفحه‌ای هدایت می‌شوند که باید موضوع شکایت و سایر جزئیات آن، مانند تاریخ وقوع و محل سرقت را در آن قسمت ثبت نمایند. افراد باید تا حد ممکن اطلاعات لازم را در این بخش ذکر کنند، زیرا مراجع قضایی هر چه قدر اطلاعات بیشتری از سارق داشته باشند، پیگیری شکایت بهتر انجام شده و امکان دستگیری وی و بازگرداندن مال مسروقه نیز افزایش می‌یابد. در نهایت، در سایت عدل ایران گزینه‌ای وجود دارد تحت عنوان «نمی‌توانم تاریخ وقوع جرم را تعیین کنم» و «نمی‌توانم محل وقوع جرم را تعیین کنم» که در صورتیکه فردی که مال وی به سرقت رفته است هیچ اطلاعی از جزئیات وقوع جرم ندارد، می‌تواند یکی از این گزینه‌ها و یا هر دوی آن‌ها را انتخاب نماید.

سایر موارد انتخابی در ثبت آنلاین شکواییه سرقت

در پروسه شکایت اینترنتی سرقت ممکن است با گزینه‌ای تحت عنوان اقدامات مورد تقاضا روبه‌رو شوید که در این قسمت شما می‌تواند مواردی از جمله بازرسی محل و استناد به شهادت شهود را درخواست نمایید. مواردی که در این بخش درج می‌گردد بیشتر برای کامل شدن پرونده است و انتخاب آن‌ها جنبه الزامی نداشته و به خواست شاکی شکایت سرقت می‌باشد.

نوشتن شکواییه در سایت عدل ایران

مرحله بعد از ثبت آنلاین شکواییه سرقت نوشتن شکواییه سرقت می‌باشد. در این بخش شاکی باید سرقت پیش‌آمده را با جزئیات شرح داده و شکایت خود را بنویسد و ثبت نماید. توجه نمایید که در این بخش خود سامانه متن پیش‌فرضی را آماده نموده است که شاکی می‌تواند به همان اکتفا نموده و وارد مرحله بعدی گردد اما بهتر است با انتخاب گزینه تغییر متن، افراد شکایت مختص به خود را در این بخش نوشته و ثبت نمایند. هر شکایتی مواردی مختص به خود دارد که با سایر شکواییه‌ها متفاوت بوده و به همین دلیل نیاز است شکات اقدام به تقریر شکواییه نمایند.

 

ثبت آنلاین شکواییه سرقت

 

مرحله آخر در ثبت آنلاین شکواییه سرقت چیست؟

پس از طی تمام مراحل در سامانه عدل ایران جهت ثبت اینترنتی شکایت سرقت، باید کد رهگیری خود را دریافت نمایید. ارسال کد رهگیری به‌معنای ثبت شکایت در سامانه است و در صورتیکه افراد تمایل به شکایت پرونده خود داشته باشند، می‌توانند با ورود به بخش ثبت شکواییه سرقت در صفحه خدمات قضایی من و وارد نمودن کد رهگیری خود، شکایت خود را پیگیری نمایند. بدین ترتیب افراد می‌توانند آخرین وضعیت شکایت خود در سامانه را بررسی نموده و با توجه به وضعیت شکایت خود، اقدامات و موارد مقتضی را انجام نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

امروزه حجم جرایم مالی مانند سرقت افزایش چشمگیری داشته و افراد زیادی ممکن است مال خود را از دست بدهند که به همین دلیل، این افراد در پی ثبت شکایت خود از سارقین و سایر مجرمین مالی هستند؛ اما با توجه به دغدغه‌های بسیار زندگی شهری، ممکن است شخصی که مال وی به سرقت رفته است زمان کافی برای مراجعه به مراجع قضایی برای ثبت شکایت خود را نداشته و یا در انجام این موضوع تأخیر نماید که در این صورت، ممکن است سارق مال مسروقه را به فروش رسانده و پیگیری شکایت دشوار گردد.

با توجه به این موضوع، قوه قضاییه امکان تثبیت آنلاین برخی از جرایم مانند کلاهبرداری و سرقت را به‌صورت غیرحضوری و اینترنتی فراهم آورده است که افراد بتوانند شکایات خود را در زمان مناسب ثبت نموده و زیان وارده را جبران نمایند. ثبت آنلاین شکواییه سرقت مراحل و الزاماتی ازجمله ثبت نام در سامانه ثنای قوه قضاییه، دریافت رمز ورود، ثبت اطلاعات شاکی و مظنون سرقت، درج جزئیات سرقت و دریافت کد رهگیری دارد که شاکی یا شکات باید این مراحل را طی نموده و امور لازم را انجام دهند.

اگر از مطالعه مطلب بالا رضایت داشته‌اید و این مطلب برای شما مفید بوده است، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر محتواهای حقوقی این بلاگ را نیز مطالعه و دانش حقوقی خود را افزایش دهید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه