مهارت های لازم کارشناس ایمنی برای استخدام و عقد قرارداد با او
به طور غریزی هر فردی با استعدادها و مهارتهای مختص به خودش خلق میشود، که این مهارتها به صورت ذاتی در او نهادینه شده است. اما در کنار استعدادهای فردی، تخصص قرار میگیرد. افراد جامعه با توجه به استعدادها و تخصصی که با گذراندن دروس مربوطه و گاها عملی کسب میکنند، در مشاغل مختلف مشغول به کار میشوند. شغل کارشناس ایمنی در استانداردهای بین المللی بسیار حائز اهمیت است. از استانداردهای تعریف شده برای کارشناس ایمنی میتوان به مدیریت کیفیت، مدیریت زیست محیطی و مدیریت بهداشت و سلامت شغلی اشاره کرد. این شغل مهارت و تخصص مخصوصی را میطلبد. در ادامه این مقاله به توضیح بیشتر این شغل، مهارتهای لازمهی آن و نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی برای آشنایی بیشتر میپردازیم.
شما میتوانید برای دانلود نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه کنید.
دانلود نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی
کارشناس ایمنی کیست؟
کارشناس ایمنی فردی است که تخصص و مهارتهای لازم را در زمینه فراهمآوری ایمنی، نظارت بر محیط کار، ارزیابی وسیلههای کار، دفع خطرات احتمالی و بررسی وضعیت سلامت کارمندان را برعهده دارد. به عبارت دیگر وظیفه کارشناس ایمنی ایجاد ایمنی و بهداشت در یک محیط کاری و زیست محیطی میباشد.
تمام نکاتی که باید در نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی لحاظ شود!
مهارت های لازم برای استخدام کارشناس ایمنی
کارشناس ایمنی یا هر فردی که مسئولیت کاری را برعهده میگیرد باید دو مهارت کلی را دارا باشد: مهارتهای فردی، مهارتهای تخصصی
مهارتهای فردی: مهارت فردی شامل آن قسمت از تواناییهایی میباشد که یک فرد برای حضور در محیط کار باید آن ویژگیها را داشته باشد. مهارتهای فردی به خصوصیات اخلاقی و توانایی های فردی اطلاق میشود.
مهارتهای تخصصی: علاوه بر مهارتهای فردی که لازمه کارشناس ایمنی است، باید به مهارتهای تخصصی این شغل مهم توجه کرد. این مهارتها با آموزش و یادگیری میسر میشود که فرد میتواند با گذراندن دورههای آموزشی موجود و یا تحصیل در این رشته به آن تسلط یابد.
در ادامه به برخی از مهارتهای فردی و تخصصی لازمه در نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی پرداخته میشود.
مهارتهای فردی
- ارتباط عمومی بالا
- مسئولیت پذیری
- مدیریت زمان
- سخن ورزی
- درک اجتماعی
- تجزیه و تحلیل
- تفکر انتقادی
- متقاعد سازی
- پیش بینی
- هماهنگ سازی
- حل مسائل پیچیده توسط کارشناس ایمنی
- پیگیری مسائل
- نظارت درست
- محاسبه قوی و ریسکی
- شیوه درست آموزش
- تصمیم گیری
- ایده پردازی
- بیان شفاف و صحیح
- مهارت در کار تیمی
- و…
مهارتهای تخصصی
- ایمنی و سلامت عمومی
- آشنایی با کمکهای اولیه
- آشنایی با مسائل اچ اس ای
- آشنایی با اطفاء حریق
- آشنایی ایمنی کار در ارتفاع
- آشنایی کارشناس ایمنی با تجهیزات حفاظتی
- آشنایی با ایمنی دستگاه ها و ماشین آلات
- آشنایی با ایمنی برق و آب
- آشنایی با مسائل صنعتی
- آشنایی با استانداردهای مرتبط
- تسلط بر سیستمهای بهداشتی
- و…
به طور کلی این رشته در برگیرنده زمینهها و تخصصهای بسیاری نظیر مهندسی، پزشکی، فیزیولوژیکی، ریاضی، شیمی، آمار میباشد. به عبارت دیگر رفع تمامی مسائل زیان بار در محیط بر عهده کارشناس ایمنی است. بنابراین جز پرسنل لازم هر شغل، کارشناس ایمنی است.
مراحل کاری کارشناس ایمنی
تشخیص: شناسایی محیط و بررسی خطرات محیط کاری و عوال خطر زا اولین قدم کارشناس ایمنی است.
ارزیابی: بعد از یافتن خطر و تشخیص خطر، کارشناس ایمنی باید عوامل خطرات و تمامی وجههای آن مشکل و بهای آسیب احتمالی را ارزیابی و محاسبه کند.
مهار: بعد از یافتن خطر، ارزیابی و محاسبه نوع و میزان آن نوبت به مهار است. او موظف است با اقداماتی خطر یا مشکل را دفع کند.
چرا نوشتن قرارداد اهمیت دارد؟
ابتداییترین مسئله برای استخدام کارمند، بعد از معارفه و آشنایی کلی بستن قرارداد است. قرارداد به کار جنبهی قانونی میبخشد و طرفین معامله را متعهد به انجام وظایف خود میکند. با به امضا رساندن مطالب ذکر شده در قرارداد افراد نمیتوانند از آنچه به آن متعهد شدهاند سرپیچی کنند.
به دلیل بروز درگیری و مجادله، سو استفاده افراد سودجو، بیکفایتی برخی افراد و… تنظیم قرارداد با معیارهای قانونی امری قابل اهمیت است.
افراد معمولا در تنظیم قرارداد دچار مشکل میشوند و نمیتوانند قراردادی صحیح و قانونی را تنظیم نمایند. بهترین اقدام در نوشتن قراردادهای کاری مراجعه به کارشناس حقوقی و شرکتهایی فعال در همین منظور میباشد. افراد با مشاوره از این کارشناسان حقوقی میتوانند نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی خود را تنظیم کنند.
در قرارداد استخدام کارشناس چه نکاتی را مورد توجه قرار دهیم؟
برای نوشتن قرارداد معمولا باید به نکاتی کلی که در تمامی قراردادها یکسان است توجه کرد. که در موارد زیر به برخی از آنها اشاره کردهایم:
- نوشتن مشخصاتی از قبیل نام و نامخانوادگی
- مشخص کردن موضوع قرارداد
- عنوان کردن شرح وظایف
- تعهدات و شروط عنوان شده
- تعیین میزان حقوق
- تعیین کردن نوع قرارداد (کوتاهمدت یا بلندمدت)
- تعیین ساعت کاری و مرخصی
- تعیین وضعیت مزایا نظیر بیمه و پاداش و سنوات
- گرفتن تضمین
- شرایط فسخ و…
در آخر باید این قرارداد به امضا دو طرف برسد و یک نسخه از فتوکپی قرارداد به کارمند داده شود.
نتیجه گیری:
با توجه به آنچه تاکنون در این مقاله خواندید به اهمیت وافر کارشناس ایمنی در محیط کار پی بردید. حفظ امنیت و سلامت بهداشتی کارکنان مجموعه بر عهده کارفرما میباشد. از حقوق اصلی کارگران نیز توجه به وضعیت سلامتی و ایمنی میباشد. در بسیاری از مشاغل مانند عمران و ساختوساز، کارفرما موظف است فردی را بهعنوان کارشناس ایمنی استخدام کند تا به این صورت وضعیت ایمنی کار کارکنان خود را فراهم سازد. وجود کارشناس ایمنی باعث جلوگیری از حوادث و خطرات زیانبار میشود. این حوادث گستره وسیعی را شامل میشود و میتواند جنبههای روحی و روانی، جسمی و بدنی را شامل شود. شما برای دفاع از حقوق خود و کارشناس باید یک قرارداد تنظیم کنید. اگر با قرارداد آشنایی ندارید میتوانید نمونه قرارداد استخدام کارشناس ایمنی را از بانک قرارداد لامینگو دانلود نمایید و با مشاوره حقوقی لامینگو یک قرارداد کامل و تخصصی تنظیم کنید. در بلاگ لامینگو نیز مقالات متعددی در مورد انواع قرارداد استخدام موجود است. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.
دیدگاه شما