شرایط لازم برای تاسیس فیزیوتراپی

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

تأسیس فیزیوتراپی نیز مانند دیگر مراکز درمانی منوط به دارا بودن شرایطی است که برخی از این شرایط قانونی و الزامی و برخی دیگر اختیاری است و در بالا بردن رضایت مراجعین موثر می‌باشد. یکی از نکات مهم تأسیس فیزیوتراپی در نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، اخذ مجوز و پروانه کار است. یکی دیگر از مواردی که هنگام تأسیس فیزیوتراپی قابل توجه می‌باشد، تهیه تجهیزات مناسب و کارآمد است. ما در این مطلب، قصد داریم نکات مهم شرایط تأسیس فیزیوتراپی را بررسی نماییم.

برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی به بانک قرارداد لامینگو مراجعه کنید:

دریافت قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپی چه تعریفی دارد؟

فیزیوتراپی یکی از علوم پزشکی و از شاخه توانبخشی است که در آن از عوامل فیزیکی مانند ورزش، گرما، سرما، آب و امواج الکترومگنتیک برای درمان، پیشگیری و توانبخشی اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای و اسکلتی استفاده می‌شود. در فیزیوتراپی تمرکز بر بالا بردن توان جسمانی و طبیعی بدن است و انجام جراحی‌های متعدد و مصرف داروهای شیمیایی را کاهش می‌دهد. از دیگر مواردی که در فیزیوتراپی به درمان آن پرداخته می‌شود، بیماری‌های شغلی و آسیب‌های ورزشی می‌باشد.

فیزیوتراپی باید توسط افراد متخصص این رشته و بر پایه اصول علمی انجام شود و بر همین اساس در هنگام استخدام نیروها در مراکز فیزیوتراپی، تخصص آن‌ها باید در اولویت بررسی و سنجیده شود. فیزیوتراپ‌ها افرادی هستند که از دانشکده‌های توانبخشی فارغ‌التحصیل شده‌اند و با دارا بودن پروانه قانونی، اجازه انجام این کار را در مراکز مربوطه دارند.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: مهم‌ترین نکات نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی و همه چیز درمورد آن

 

شرایط تاسیس فیزیوتراپی

تأسیس فیزیوتراپی دارای ضوابط و شرایطی است که بر اساس آن اجازه فعالیت به مؤسسین و مسئولین فنی مرکز فیزیوتراپی اعطا می‌شود. همان‌طور که هر مرکز درمانی در ابتدای شروع کار باید دارای تأییدیه‌ها و مجوزهای قانونی باشد، مراکز فیزیوتراپی نیز از انجام این رویه مستثنی نیستند و باید در همان ابتدا اقدام به دریافت مجوزهای لازم نمایند.

فردی شرایط تأسیس فیزیوتراپی را داراست که تابع ایران و فاقد سوء پیشینه کیفری مؤثر و عدم اعتیاد به مواد مخدر باشد. همچنین لازم است یکی از مدارک تخصص طب فیزیکی و توانبخشی، دکترای فیزیوتراپی و کارشناسی ارشد فیزیوتراپی را داشته باشد. به مؤسس یا مؤسسان مراکز فیزیوتراپی، اعم از اینکه شخص حقوقی یا حقیقی باشند، بیش از یک مجوز تأسیس داده نمی‌شود و مطابق نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی فردی که مؤسس یک مرکز فیزیوتراپی است، اجازه ندارد همزمان مسئول فنی یک مرکز دیگر نیز باشد.

اشخاص حقوقی که برای تأسیس مرکز فیزیوتراپی اقدام می‌نمایند، باید شرح وظایف و اختیارات هیأت مدیره، منابع مالی، شرایط انحلال و تشکیلات خود را از پیش در اساسنامه‌ای که توسط مراجع قانونی تأیید شده، پیش‌بینی کرده باشند. علاوه بر اشخاص حقیقی و حقوقی، نهادهای دولتی و یا وابسته به دولت که دارای بودجه عمومی هستند نیز با دریافت مجوزهای مربوطه شرایط تأسیس مرکز فیزیوتراپی را دارند. همچنین، برای دریافت مجوز باید حداقل ۵۰ درصد کادر فنی معرفی شوند و پیش از شروع به کار مرکز فیزیوتراپی، لازم است علاوه بر تهیه و آماده‌سازی تجهیزات، مسئولین فنی در دو شیفت کاری صبح و عصر به‌صورت جداگانه معرفی شوند.

 

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

 

شرایط مسئولین فنی مرکز فیزیوتراپی

با توجه به نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، افرادی که متقاضی مسئولیت فنی در مراکز فیزیوتراپی هستند، باید دارای شرایط زیر باشند:

  • صلاحیت علمی لازم را که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم، دارا بوده و خدمات عمومی مانند طرح نیروی انسانی و خدمت وظیفه عمومی را انجام داده باشند.
  • کارشناسان فیزیوتراپی برای پذیرش مسئولیت فنی در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز، می‌بایست حداقل 2 سال سابقه کاری تمام‌وقت در رشته فیزیوتراپی داشته باشند.

درصورتی‌که فرد متقاضی دارای مدرک کارشناسی ارشد باشد، حداقل یک سال سابقه کار کافی است و در مقاطع بالاتر نیازی به سابقه کاری نیست. فرزندان شهدا و جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و همسران و فرزندان آن‌ها نیز بدون نیاز به داشتن سابقه کاری میتوانند اقدام به تأسیس و قبول مسئولیت فنی در فیزیوتراپی نمایند. همچنین جانبازان تا ۴۹ درصد به‌ازای هر درصد جانبازی، ۱۵ روز از مدت سوابق کاری لازم معاف می‌باشند. به‌علاوه، هر ماه حضور داوطلبانه رزمندگان در جبهه و هر ماه اسارت آزادگان، معادل ۲ ماه سابقه کار محسوب می‌گردد.

 

شرایط تجهیزات و فضای فیزیوتراپی

تجهیزات یک مرکز فیزیوتراپی شامل الکتروتراپی و مکانوتراپی می‌باشد که علاوه بر این‌ها، تهیه یک سیستم برودتی و حرارتی مناسب نیز از الزامات هر مرکز فیزیوتراپی است. فضای فیزیوتراپی باید حداقل ۶۰ متر باشد و در صورت وجود اتاق اسپلینت و هیدروتراپی، این عدد به ۱۰۰ متر مربع می‌رسد.

با توجه به خدمات متنوعی که در مراکز فیزیوتراپی به بیماران داده می‌شود، باید فضای هر بخش از دیگر بخش‌ها به‌صورت اصولی مجزا و بهینه‌سازی گردد. از طرفی برای آرامش خاطر بیماران در اوقاتی که برای درمان در مرکز فیزیوتراپی حضور دارند یا در اتاق انتظار منتظر نوبت خود هستند، طراحی و زیباسازی فضا نقش مهمی ایفا می‌کند که نباید آن را نادیده گرفت.

چنانچه قصد شراکت در راه‌اندازی یک مرکز فیزیوتراپی را دارید، از ذکر جزئیات کلیه نکات مذکور در نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی غافل نشوید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن آخر

شرایط تأسیس فیزیوتراپی، همانند تأسیس هر مکان دیگری، دارای ضوابط ازپیش‌تعیین‌شده و اصولی می‌باشد و با توجه به اینکه فیزیوتراپی از مراکز درمانی است و ارتباط مستقیم با سلامتی افراد دارد، طبیعی است که شرایط تأسیس فیزیوتراپی از حساسیت‌های بیشتری برخوردار باشد. به همین سبب، توصیه میکنیم با در نظر گرفتن مطالبی که مورد بررسی قرار دادیم و مطالعه ضوابط اعلامی از سوی مراجع ذی‌صلاح برای تأسیس مرکز فیزیوتراپی اقدام نمایید.

شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما درمیان بگذارید. همچنین برای مطالعه موارد بیشتر به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهرناز عبداله‌پور اصل

دیدگاه شما

یک دیدگاه