روش‌های اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی | اعتراض به خلافی خودرو

11 ماه پیش
اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

یکی از راهکارهایی که پلیس راهور نیروی انتظامی برای کنترل تخلفات رانندگی انجام می‌دهد، جریمه متخلفان است. به عبارت دیگر جریمه‌های راهنمایی و رانندگی سازوکاری است که از سوی قانون برای کنترل تخلفات رانندگی پیش‌بینی شده است. این جریمه‌ها بر اساس قوانین و آیین‌نامه‌های مصوب تعیین می‌شود و نسبت به تخلفات مختلف، متفاوت است. اما گاهی ممکن است مأمور رانندگی نیز دچار خطا و اشتباه شده و به اشتباه اقدام به جریمه رانندگان نمایند. حال پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا امکان اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی در این شرایط وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید بدانید که رانندگانی که به اشتباه قبض جریمه برای آن‌ها صادر شده است، مطابق با ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی حق اعتراض دارند و افراد معترض باید برای اعتراض به پلیس +10 مراجعه نمایند.

در این نوشته از سری مطالب بلاگ حقوقی لامینگو قصد داریم به بررسی اعتراض به خلافی خودرو و اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی بپردازیم و نکات لازم در این زمینه را بیان کنیم. در نتیجه اگر قصد کسب اطلاعات مربوطه را دارید این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط باشید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

آیا اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی امکان‌پذیر است؟

نیروی انتظامی دارای زیرشاخه‌های مختلفی است که پلیس راهور نیز یکی از این زیرشاخه‌ها است. پلیس راهور وظیفه برقراری نظم و امنیت در جاده‌های کشور را بر عهده دارد و یکی از سازوکارهایی که برای کنترل تخلفات راهنمایی و رانندگی در نظر گرفته است، اعمال کنترل از طریق صدور قبض جریمه و جریمه کردن متخلفین است. میزان و نوع این جریمه‌ها بر اساس قانون و آیین‌نامه‌های مصوب تعیین می‌شود. اما گاهی ممکن است پلیس‌ دچار اشتباه شده و اقدام به جریمه اشتباه رانندگان نماید. با وجود اینکه بسیاری از تخلفات رانندگی توسط دوربین‌های کنترل ثبت می‌شود، اما برخی تخلف‌ها نیز توسط شخص پلیس ثبت و قبض جریمه صادر می‌شود. در همین راستا باید این نکته را بدانید که اگر شخصی به اشتباه جریمه شود، این حق را دارد که به جریمه رانندگی خود اعتراض نماید.

ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در این زمینه اینگونه مقرر کرده است که «متخلف موظف است ظرف مدت شصت روز از تاریخ مندرج در قبض جریمه یا تاریخ ابلاغ‌‌شده در قبض جریمه‌‌ای که به اطلاع او می‌رسد جریمه را پرداخت و رسید دریافت کند یا مراتب اعتراض خود را ظرف مدت مذکور با ذکر دلایل به اداره اجرائیات راهنمایی و رانندگی تسلیم کند. اداره مذکور موظف است حداکثر ظرف 24 ساعت پس از وصول اعتراض، بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیرموجه دانستن اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ کند، در صورت اصرار معترض، اداره اجراییات موضوع را برای رسیدگی به واحد رسیدگی به اعتراضات ناشی از تخلفات رانندگی ارسال می‌کند».

با توجه به این ماده قانونی، متوجه این موضوع خواهیم شد که قانون، حق اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی را برای رانندگان معترض در نظر گرفته است و رانندگان معترض می‌توانند با طرح ادعای خود در مراجع صلاحیتدار، از پرداخت جریمه خلافی خودرو اجتناب نمایند.

اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی

 

نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی چگونه است؟

پس از اینکه در بخش پیش به توضیح این موضوع پرداختیم که اعتراض به خلافی خودرو امکان‌پذیر است و رانندگان معترض این حق را دارند که برای اعتراض به مراجع صلاحیتدار مراجعه نمایند، اکنون در این بخش از مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که نحوه اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی چگونه است. نکته‌ای که در این بخش باید مد نظر داشته باشید این است که اعتراض به جریمه راهنمایی رانندگی ممکن است اعتراض به یک قبض جریمه مخصوص و یا اعتراض به مجموعه‌ای از تخلفات باشد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

نحوه اعتراض به قبض جریمه

اگر راننده معترض قصد اعتراض به یک قبض جریمه را داشته باشد، باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه نماید. به عبارت دیگر اگر راننده‌ای قصد داشته باشد به یک قبض خاص اعتراض نماید، در این صورت این شخص باید با مراجعه به مرکز اجرائیات، اقدام به پر کردن فرم شکایت نماید. پس از ثبت شکایت از این طریق، کارشناسان مربوطه شکایت مزبور را بررسی کرده و نتیجه در فاصله چند روز به شخص معترض اعلام خواهد شد. توجه داشته باشید که شخص معترض باید در هنگام ثبت شکایت، مدارکی از جمله کارت شناسایی و سند مالکیت خودرو را در اختیار داشته باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: آنچه باید درباره درخواست آزادی وسیله نقلیه یا رفع توقیف بدانید!

 

نحوه اعتراض به خلافی خودرو

گاهی ممکن است اعتراض راننده به یک قبض جریمه خاص نباشد و اعتراض راننده به خلافی خودرو باشد. رانندگان اتومبیل باید با مراجعه به پلیس +10 وضعیت خلافی خودروی خود را بررسی کرده و اقدام به پرداخت خلافی نمایند. اما گاهی ممکن است شخصی با مراجعه به این مراکز، به وضعیت خلافی خودروی خود اعتراض داشته باشد که در این صورت این شخص می‌تواند اعتراض خود را ثبت نماید. در همین راستا شخص معترض ابتدا باید به مراکز پلیس +10 مراجعه نموده و اقدام به ثبت اعتراض و شکایت خود نماید. شکایت این فرد سپس از طریق این مراکز به مرکز اجرئیات کل کشور ارسال خواهد شد و پس از بررسی شکایت، نتیجه ظرف 24 ساعت اعلام خواهد شد.

پس از اعلام نتیجه، اگر راننده معترض نتیجه را قبول داشته باشد باید اقدام به پرداخت جریمه نماید. اما گاهی ممکن است راننده این نتیجه را قبول نداشته باشد که در این صورت شخص معترض باید با مراجعه به واحد رسیدگی پلیس راهور، اعتراض خود را ثبت نماید. پس از ثبت شکایت از این طریق، هیئتی مرکب از یک قاضی رسیدگی به تخلفات و یک پلیس راهور، اقدام به بررسی شکایت و صدور رأی می‌کنند که این رأی، قطعی و غیرقابل تجدیدنظر خواهد بود. نکته دیگری که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که مهلت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی 60 روز از زمان صدور قبض جریمه است و پس از گذشت این مهلت زمانی، دیگر امکان شکایت وجود نخواهد داشت.

اعتراض به خلافی خودرو

 

جمع‌بندی

در این نوشتار به توضیح این موضوع پرداختیم که آیا اعتراض به جریمه‌ای که از سوی پلیس راهور برای رانندگان صادر می‌شود ممکن است یا خیر. در برخی شرایط، ممکن است قبض جریمه به اشتباه برای راننده‌ای صادر شود و در این شرایط قانون این امکان را به رانندگان معترض داده است که اگر نسبت به جریمه اعتراضی داشتند، اقدام به ثبت این اعتراض نمایند. روش‌های ثبت اعتراض نسبت به جریمه راهنمایی و رانندگی بسته به اینکه راننده معترض قصد ثبت شکایت نسبت به یک قبض جریمه خاص را داشته و یا اعتراض راننده نسبت به مجموعه‌ای از تخلفات است، متفاوت می‌باشد. مهلت اعتراض به جریمه راهنمایی و رانندگی 60 روز از زمان صدور قبض جریمه است و پس از گذشت این 60 روز، دیگر مهلتی برای اعتراض وجود نخواهد داشت.

تا به اینجای مطلب سعی کردیم هر آنچه لازم است را درباره اعتراض رانندگان به جرایم راهنمایی و رانندگی را بیان کنیم. با این وجود پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد دارید اطلاعات بیشتر و جامع‌تری در ارتباط با این موضوع داشته باشید می‌توانید مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری را از مشاوران حقوقی ما در تیم حقوقی لامینگو دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو همواره برای ارائه خدمات حقوقی به شما آماده هستند.

کانال تلگرام لامینگو

 

بلاگ حقوقی لامینگو

اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و تمایل به مطالعه سایر محتواهای حقوقی دارید، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر مطالب حقوقی را نیز مطالعه نمایید. همکاران ما هر روزه در بلاگ حقوقی لامینگو محتواهایی با موضوعات حقوقی، کیفری، قراردادها و حقوق کسب‌وکارها منتشر می‌کنند که بررسی این مطالب به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌کند و می‌تواند راهنمای شما در حل مسائل حقوقی و انجام اعمال حقوقی باشد.

اگر در ارتباط با مطلب فوق سؤال یا ابهامی دارید، شما می‌توانید پرسش خود را در انتهای همین مقاله برای ما بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. در پایان ضمن تشکر از وقت و توجه شما خواهشمندیم تا نظرات و انتقادات خود درباره این محتوا را با ما به اشتراک بگذارید و به ما در بهبود کیفیت مطالب کمک کنید. لامینگو را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی کنید و برای دریافت جدیدترین اخبار و اطلاعات حقوقی، ما را در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه