4 نکته کلیدی انتقال وام که باید بدانید!

2 سال پیش
نمونه قرارداد خرید و فروش وام

انتقال وام معمولاً امری است که دارندگان یا انتقال‌گیرندگان وام را با سردرگمی مواجه می‌کند. در یک تعریف ساده، انتقال وام عملی است که وامی را دریافت کرده است، تمایل به انتقال وام خود به شخص دیگری دارد؛ اما صرف اکتفا به این تعریف ساده کافی نیست و ممکن است این توافق برای طرفین قرارداد تهدیدهایی به‌دنبال داشته باشد و از طرفی، نکات حقوقی خاص خودش را دارد. از این رو، در این مقاله سعی شده است به زبان ساده، نکات حقوقی نمونه قرارداد خرید و فروش وام را برای شما بازگشایی نمائیم.

دریافت قرارداد خرید و فروش وام

 

نمونه قرارداد خرید و فروش وام تابع کدام مقررات است؟

با اینکه عنوان این قرارداد خرید و فروش است، اما تابع مقررات خاص بیع نیست؛ بلکه مشمول ماده 10 قانون مدنی قرار می‌گیرد.

 

کدام وام‌ها در نمونه قرارداد خرید و فروش وام قابل انتقال هستند؟

بسیاری از بانک‌ها شرایط انتقال وام را پذیرفته‌اند؛ اما در این میان بانک‌هایی هم هستند که واگذاری وام را ممنوع دانسته‌اند. به فرض مثال، وام ازدواج وامی قائم به شخص است و معمولاً انتقال آن ممنوع است. پس در هنگام گرفتن وام از بانک، لازم است شرایط انتقال یا عدم انتقال وام را جویا شوید. مرسوم‌ترین وام‌های قابل واگذاری یا خرید و فروش، وام‌های مسکن هستند و شرایط ویژه‌ای دارند که قبل از بستن نمونه قرارداد واگذاری وام باید از کلیه شرایط آن اطلاع حاصل نمائید.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش وام

 

شرایطی که باید قبل از خرید و فروش وام از آن اطلاع حاصل کنید!

اگر می‌خواهید نمونه قرارداد خردی و فروش وام منعقد کنید، لازم است حتماً چند نکته را قبل از عملیات انتقال رعایت کنید:

  1. به بانکی که دارنده وام آنجا حساب دارد، مراجعه کنید و از قانونی بودن نقل‌وانتقال وام اطمینان حاصل کنید.
  2. گاه ممکن است شرکت‌هایی باشند که عملیات خرید و فروش وام را انجام می‌دهند. اگر می‌خواهید از شرکتی وامی را انتقال گیرید، از قانونی بودن آن شرکت و عملیاتش کاملاً مطمئن شوید.
  3. اگر می‌خواهید وام را از یک شخص حقیقی دریافت کنید، بهتر است شناخت کافی نسبت به آن شخص داشته باشید؛ چرا که دارنده وام معمولاً ضمانت‌ها و تعهدات خاصی را بر عهده گرفته است و ممکن است شما را با مسائلی مواجه کند که در هنگام انعقاد قرارداد انتقال وام، از آن آگاه نبوده‌اید و طرف مقابل هم شما را در جریان آن قرار نداده باشد. به همین منظور، قبل از انعقاد قرارداد حتماً تمام اسناد و مدارک مربوط به وام را با توجه کافی مطالعه نمائید.

 

کلاهبرداری در خرید و فروش وام

اگر خرید و فروش وام به‌طور کامل صورت گرفت و پس از آن متوجه شدید که وامی در کار نیست، طرف شما مرتکب کلاهبرداری شده است. کلاهبرداری شایع‌ترین جرمی است که در  نمونه قرارداد واگذاری وام رخ می‌دهد. اگر با این شرایط مواجه شدید، به‌عنوان صاحب حق می‌توانید یا در دادگاه کیفری اعلام جرم نمائید و یا صرفاً به دادگاه حقوقی مراجعه نمائید و درخواست طلب خود را از شخص کلاهبردار نمائید. اما معمولاً پیگیری از طریق دادگاه کیفری، مؤثرتر خواهد بود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

اگرچه کلاهبردارها هر روز از روش‌های پیچیده‌تری برای کلاهبردای استفاده می‌کنند، اما در اغلب موارد، آنها اسناد و مدارک معتبر برای ارائه ندارند. اگر نمی‌دانید که برای نمونه قرارداد خرید و فروش وام، نیاز به چه اسناد و مدارکی دارید، حتماً با مشاوران حقوقی در این زمینه مشورت کنید.

برای دیدن مطالب مرتبط به وبلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمائید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب ثنا سمیعی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه