نکات حقوقی اخد مجور مشاغل خانگی و مراحل آن

4 سال پیش
مشاوره حقوقی اخذ مجوز مشاغل خانگی

 

مشاغل خانگی زمانی به عرصه ی ظهور می‌رسند که با گسترش ارتباطات و شیوه های مختلف کسب درآمد دیگر نیاز به همه افراد در عرصه و میدان کاری به صورت حضوری نباشد. چه بسا افرادی با توجه به شرایط خودشان و یا وجود محدودیت‌هایی ترجیحشان در راه اندازی یک کسب و کار در منزل مسکونی خودشان است. برای راه‌اندازی یک کسب و کار در منزل نیز لازم است مراحل مختلف آن طی شود. چرا که هر کاری که منفعت عمومی را به همراه داشته باشد، مشمول شرایط و ضوابطی می‌شود. بنابراین مشاوره حقوقی دریافت مجوز برای مشاغل خانگی کمک می‌کند تا افراد این نکات را رعایت کنند.
در ادامه به اختصار برایتان خواهیم گفت چه مراحلی لازم است که طی کنید.

 

مشاغل خانگی به چه نوع فعالیت‌هایی گفته می‌شود؟

منظور از شغل خانگی یا کسب و کار خانگی، کلیه فعالیت‌هایی است که در یک واحد مسکونی برای تامین درآمد بدون اینکه موجب مزاحمت برای سایرین باشد. این فعالیت‌ها باید قابلیت عرضه به بازار و عموم مردم را داشته باشد.

مشاوره حقوقی اخذ مجوز مشاغل خانگی

 

افراد شاغل در محیط های خانگی به شیوه های زیر فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند:

۱-فعالیت به دستور یک کارفرما و دریافت مزد در ازای ارائه آن تولیدات یا خدمات.
۱- فعالیتی به صورت کل و مستقل از کارفرما، از تامین موارد اولیه گرفته تا تولید آن محصول براساس سلیقه خود و ارائه آن به بازار.
۳- مشارکت با بنگاه‌ها و تعاونی‌ها و یا اتحادیه‌ها، که آن‌ها موظف هستند مواد اولیه را به افراد ارائه کنند وسپس پس از تولید، آن‌ها را به بازار عرضه کنند.

شاید این مطلب برایتان مفید باشد: مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ

 

برای دریافت مجوز مشاغل خانگی چه مدارک و شرایطی لازم است که افراد داشته باشند؟

افراد باید مدارکی با خود همراه داشته باشند و آن ها را در سایت آپلود کنند:

1-تصویر شناسنامه و کارت ملی افراد
2- تصویر معافیت و یا کارت پایان خدمت برا متقاضیان آقا
3-گواهی و عدم سوپشینه
4-تصویر آخرین مدرک تحصیلی
5- اصل و تصویر مدرک مهارت مرتبط با رشته شغلی که فرد برای آن درخواست کرده است.

افرادی که اقدام به راه اندازی یک کسب و کار خانگی می‌کنند؛ می‌بایست تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشند. افرادی که تقاضا برای پشتیبانی یک شغل را دارد حداقل بیست سال سن داشته باشند. دارای معافیت و یا کارت پایان خدمت باشند و در محلی که می‌خواهند کسب و کار انجام دهند سکونت داشته باشند.

جهت مشاوره حقوقی دریافت مجوز از وکلای پایه یک و کارشناسان متخصص در این حوزه می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

مشاوره حقوقی دریافت مجوز

 

مشاوره حقوقی اخذ مجوز مشاغل خانگی

 

برای دریافت مجوز چه مراحلی لازم است که طی شود؟

مراحلی که می‌بایست افراد طی کنند بخشی اینترنتی و بخشی از آن ها به صورت حضوری می‌باشد.

۱- ابتدا افراد برای سرعت بخشیدن به مراحل کاری خودشان به سایت اینترنتی مشاغل خانگی مراجعه کرده و در آن ثبت نام انجام دهند.

۲- پس از ثبت نام و اپلود مدارک در سایت مشاهده می‌شود که لیستی از مشاغل مختلف به تفکیک رشته‌ها و دسته‌های مختلف وجود دارد. افراد به تناسب شغل انتخابی خود به انتخاب دسته‌ها بپردازند. فرم‌هایی نیز در این سایت وجود دارد که آن ها را نیز باید پرکنند.

 

مراحل حضوری اخذ مجوز به شرح زیر است:

 

۳-پس از دریافت فرم‌ها و تکمیل موارد قید شده در آن ها، فرم‌ها و مدارک را می‌بایست به صورت حضوری نیز به اداره کل تعاون و یا سایر دستگاه‌های اجرایی که مربوط به حرفه ی آن افراد هست تحویل دهند.

 

۴- لازم است که افراد در رشته ی شغلی که قصد دارند در آن فعالیت کنند توانایی لازم را داشته باشند. ارائه ی مدرک منوط بر داشتن توانایی در آن زمینه لازم است.

 

۵- در مواردی ممکن است عنوان شغلی که فرد تقاضای آن را دارد در سایت وجود نداشته باشد. در این صورت باید شغل مورد نظر را پیشنهاد داده و در صورتی‌که به تصویب برسد به لیست اضافه خواهد شد و فرد می‌تواند برای آن مراحل کسب مجوز را طی کند.

 

۶- ممکن است عده ای از درخواست کننده‌ها خواهان این باشند که تحت پوشش یک تعاونی و یا پشتیبانی دربیایند. در این موارد پس از ثبت توانایی‌ها و اطلاعات فرد به پشتیبان‌ها ارسال می‌شود و در صورت قبول، آن‌ها می‌توانند تحت پوشش پشتیبانی ها شروع به فعالیت کنند.
این افراد ممکن است که در مدت زمان طولانی و یا به کل به اشتغال در نیایند. بنابراین ثبت نام این افراد به معنای ثبت نام قطعی آن‌ها نیست.

 

۷- اگر سایر اعضای خانواده به جز سرپرست خانواده بخواهد به فعالیت بپردازد؛ درخواست کاری آن ها تنها به شرط و رضایت سرپرست خانواده تایید می‌شود.

 

 

آیا مشاغل خانگی مشمول خدمات عمومی و بیمه می‌شوند؟

در صورتی که کسب کار افراد به ثبت رسیده باشد و مورد تایید قرار گرفته باشد مشمول دریافت وام می‌شوند. هر ساله حد مشخصی برای اعطای وام به افرادی که مشغول به فعالیت در مشاغل خانگی هستند در نظر گرفته می‌شود که هنگام مراجعه برای دریافت وام و مابقی مراحل آن، می‌توان سقف دقیق مبلغ وام را بررسی کرد. هم چنین افرادی که مشغول کسب و کارهای خانگی هستند می‌توانند با در دست داشتن مجوز کسب و کار خانگی خود به دفاتر تامین اجتماعی مراجعه کرده و از خدمات آن ها بهره‌مند شوند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

نکات تکمیلی

افرادی می‌توانند همزمان مشغول به چند کار خانگی باشند. این موضوع زمانی مورد تایید دستگاه های اجرایی مربوطه قرار می‌گیرد که مجموع ساعات کاری که فرد مشغول به کار در هفته می‌شود بیشتر از ۴۴ساعت نباشد.

تمامی کارهایی مورد تایید برای مشاغل خانگی قرار می‌گیرند که در واحد مسکونی انجام شود و این فعالیت ها موجب آزار و اذیت دیگر ساکنین نشود.
تردد در این کسب و کارها نیز می‌بایست با رعایت تمام شرایط محل صورت بگیرد. رعایت حال دیگر ساکنین در این نوع فعالیت ها مهم ترین مولفه می‌باشد.

با مراجعه به بلاگ لامینگو مارا از نظرات خودتان مطلع سازید. هم‌چنین می‌توانید از دیگر مطالب بلاگ استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه