مهم‌ترین نکات حقوقی در رابطه با سلب حضانت

4 سال پیش
مشاوره حقوقی حضانت

پس از جدایی و اعطا حق حضانت به یکی از طرفین یا بستگان طرفین، فرزند می‌بایست برای ادامه زندگی در کنار فردی باشد که حضانت را عهده دار شده است. شرایط می‌تواند به گونه‌ای باشد که ایده‌آل برای زندگی کودک نبوده و چه بسا شرایط زندگی او به گونه ای پیش برود که برای او منفعتی نداشته و زندگی و آینده اش در معرض خطر باشد. در صورتی که این مسائل از دید دادگاه پنهان مانده باشد و دلایل کافی برای عدم صلاحیت فردی که حضانت را بر عهده دارد اثبات شود؛ یا اینکه طرف دیگر ذی نفع در در جهت دریافت حق حضانت با ارائه دلایل و ادعاهایی اقدام کند، دادگاه می‌تواند با بررسی جوانب این حق را به دیگری بدهد. در ادامه خواهیم گفت که این شرایط به چه شکل خواهد بود و چگونه می‌توان این اقدام را انجام داد.

 

این مطلب را بخوانید: تفاوت‌های حضانت و قیمومیت در چیست؟

 

سلب حضانت تحت چه شرایطی می‌تواند انجام بگیرد؟

یکی از دلایلی که می‌تواند حضانت فرزند را از عهده یک فرد خارج کند؛ ممکن است انحطاط اخلاقی یا مشکلاتی از این قبیل باشد که زندگی فرزند را دچار مشکلاتی چه در زمان حال و چه در آینده کند. این موضوع می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

– در صورتی که پزشکی قانونی این مورد را اذعان کند که یکی از والدین سلامت روانی ندارد.
– یکی از طرفین والد به فساد اخلاقی شهرت داشته باشد. البته این مورد صرفا با این شهرت و حرف افراد مورد تایید قرار نمی‌گیرد و لازم است که شواهد و استدلال‌های کافی وجود داشته باشد.
– یکی از والدین با سو استفاده از فرزند او را در معرض مشاغلی که دارای فساد است قرار می‌دهد. مثل کارهای قاچاق یا مسائل مربوط به فساد و فحشا و یا خرید و فروش مواد مخدر و دخیل کردن فرزند در این قیبل کارها.‌
– ضرب و جرح فرزند به حدی که تکرار آن از میزان و حد عادی خارج شده باشد. این میزان و حد نیز با توجه به نظر دادگاه همچنین بررسی آثار جراحت بر بدن فرزند توسط پزشکی قانونی میتواند متغیر باشد.

 

در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی حضانت از وکلا پایه یک در این مرکز یا کارشناسان خبره این حوزه می‌توانید با مراجعه به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی حضانت

 

سلب حضانت از مادر فرزند چگونه است؟

با توجه به اینکه پس از طلاق و شرایط پس از ان، درصورتی که فرزندان کمتر از سن هفت سال باشند حضانت آن ها به مادر خواهد رسید. نکته مورد اهمیت در اعطا حق حضانت به یکی از طرفین این مورد است که همه جوانب مصلحت فرزند لازم است که مورد توجه قرار بگیرد. پدر فرزند بدون داشتن دلایل کافی نمی‌تواند تا زمانی که به صورت قانونی فرزند تحت حضانت مادرش هست، درخواست سلب حضانت از مادر فرزندش را داشته باشد.

در مواقعی که مادر ازدواج مجدد داشته باشد یا از نظر سلامت روانی یا یکی ازموارد قید شده کودک در معرض آسیب باشد؛ پدر فرزند می‌تواند به دادگاه درخواستی مبنی بر لغو حضانت فرزندش اعلام کند. اما این نکته دارای اهمیت است که ازدواج مادر به خودی خود نمی‌تواند دلیلی برای سلب حضانت باشد؛ بلکه اگر این ازدواج و حضور همسر مادر برای فرزند خطراتی به همراه داشته باشد؛ بنابر نظر دادگاه می‌تواند حق حضانت را از مادر سلب کند. اگر مادر فرزند در حالی‌ که در شرف آشنایی با فردی در حدود متعارف برای ازدواج باشد ؛ این مورد نمی‌تواند حق حضانت را از او سلب کند.

 

مشاوره حقوقی حضانت

 

سلب حضانت از پدر فرزند چگونه است؟

در صورتیکه پدر فرزند به دلیل انحطاط اخلاقی زندگی فرزندی که تحت حضانتش می‌باشد را دچار اختلال یا خطر کرده باشد، مادر یا یکی از افرادی که بتوانند حضانت فرزند را اثبات کند؛ می‌تواند با ارائه درخواست به دادگاه درخواست سلب حضانت کند. با ارائه این دادخواست به دادگاه می‌توان برای سلب حضانت اقدام کرد. در دادخواست می‌بایست به صورت دقیق قید شود که این دادخواست توسط چه کسی و به چه علتی تقدیم دادگاه شده است.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: حضانت فرزندان دختر و پسر به چه شکل است؟

 

فوت والدین چه تاثیری در حضانت فرزندان خواهد داشت؟

در صورتی که پدر فرزند که حضانت او را برعهده داشته است فوت کند حتی در صورتی که وی برای فرزند خود قیم تعیین کرده باشد این حق به مادر فرزند خواهد رسید و تنها در صورتی این حق می‌تواند از وی سلب شود که با توجه به موارد قید شده حضور فرزند در کنار وی مسائل خطرآفرینی را به همراه داشته باشد. این مورد می‌تواند درباره مادری که حضانت فرزند را بر عهده داشته و فوت کرده باشد صدق کند. هیچ یک از والدین نمی‌توانند از حضانت فرزند سرباز بزنند.

 

مشاوره حقوقی حضانت

 

نکات تکمیلی درباره سلب حضانت

– ذی نفع در دریافت حضانت فرزند تنها والدین او نمی‌باشند و این حق می‌تواند به جدپدری، مدعی العموم و یا هرکسی ادعا حضانت را بتواند داشته باشد برسد.
– در صورتی که فردی با ادعا بر این نکته که طرفی که حضانت را بر عهده دارد از نظر فساد اخلاقی زندگی فرزند را در معرض خطر قرار داده است؛ می‌بایست خودش مستنداتی را با درخواست خود ارائه کند.

– بد رفتاری و مراتب آن توسط دادگاه می‌بایست تعیین شود و نمی‌توان هرگونه تنبیه را محکوم کرد.

– در صورتی که هنگام طلاق یکی از طرفین حق حضانت را به فرد مقابل داده باشد و این مورد ثبت شده باشد نمی‌تواند درخواست سلب حضانت کند مگر در مواردی که بتواند اثبات کند شرایط فرزند در حالت حاد قرار دارد.

– در صورتی که حضانت فرزند با مادر باشد و وی نتواند از عهده مسائل مالی بر بیاید این حق به پدر فرزند داده نمی‌شود که درخواست سلب حضانت کند چرا که قیم فرزند وظیفه تامین نیاز مالی او را برعهده دارد.

– اگرپدر فرزند حضات را به مادر فرزند خود به صورت دائمی اعطا کرده باشد حتی در صورت ازدواج مادر نیز نمی‌تواند درخواست سلب حضانت از مادر فرزند را داشته باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید واقع شده است می‌توانید در بخش نظرات ما را از تجربیات و نظرات خود با خبر سازید. با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب نیز استفاده کنید. مشاوران حقوقی ما جهت ارائه مشاوره حقوقی حضانت همواره در دسترس شما قرار دارند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه