مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور ، موانع و محدودیت‌ها

مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

مهاجرت انسان‌ها از کشوری به کشور دیگر همواره باعث درگیری و چالش‌های حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در تمامی ابعاد می‌شود. یکی از موضوعاتی که ممکن است بعد از مهاجرت برای افراد اتفاق بیفتد، ازدواج می‌باشد. ازدواج مهاجران با چالش‌هایی از جمله تعیین قانون حاکم، چگونگی تنظیم سند ازدواج و تشخیص موانع و محدودیت‌های ازدواج افراد با دیگر ملیت‌ها و ادیان مطابق با قانون حاکم می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور گروه لامینگو، از طریق  لینک زیر اقدام کنید:

 

مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

 

ازدواج تابعان ایرانی در مشاوه حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

ازدواج، قراردادی بین زن و مرد برای تشکیل خانواده، ایجاد وحدت، همدردی، همدلی و همبستگی می‌باشد. با این وجود در زمان ازدواج افراد درون مرزهای یک کشور، شاهد مشکلات اقتصادی،فرهنگی، تفاوت در عقاید و آداب و رسوم می‌باشیم. ولی زمانی که ازدواج، توسط افراد خارج از مرزهای قانون حاکم صورت بگیرد با مشکلات بین‌المللی مواجه می‌شویم، زیرا بعد از مهاجرت، مواجه با افراد جدید با ملیت، نژاد، آداب و رسوم، دین و مذهب متفاوت چالش‌های جدیدی را برای افراد ایجاد می‌کند و حاکمیت و ملیت به عنوان دو عنصر مهم در این قرارداد شناخته می‌شود.

در نتیجه باید به سراغ قانون حاکم با توجه به موضوع حقوقی به وجودآمده رفت. بعد از تعیین قانون کشور صالح، در خصوص دادگاه صالح برای رسیدگی نیز باید توجه لازم صورت بگیرد. در این زمینه بهتر است با متخصصین حقوقی در خصوص مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور مشورت کنید.

 

مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

در خصوص به رسمیت شناختن ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور ابتدا باید قانون حاکم در خصوص صحت ازدواج این افراد تعیین شود و مطابق با قانون مربوطه، صحت یا عدم صحت ازدواج این افراد بر مبنای قانون مشخص شود. به همین دلیل ابتدا تبعه بودن یا نبودن این افراد را بررسی کرده، سپس با توجه به موضوع حقوقی ایجاد شده بر مبنای قانون به موضوع رسیدگی می‌شود.

 

تبعیت از قانون ایران

با استناد به ماده 6 قانون مدنی «قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود». باید اشاره کرد که ایرانیان چه در داخل کشور باشد و چه مقیم خارج از کشور، درخصوص احوال شخصیه همانند اصل ازدواج، طلاق، ارث و امثال آن تابع قانون داخلی ایران می‌باشند. به همین دلیل در صورتی‌که ایرانیان بعد از مهاجرت و اقامت در کشور دیگری قصد ازدواج داشته باشند، باید به قانون کشور ایران توجه نمایند.

 

 مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

 

تابعان ایرانی

در ماده 976 قانون مدنی تابعان ایرانی، شامل کلیه ساکنین ایرانی که تابعیت خارجی ندارند و یا مدارک تابعیت خارجی آن‌‍‌ها توسط دولت مورد اعتراض است، هر فرزند که پدر ایرانی دارد ،فرزند در خاک ایران متولد شده‌ باشد حتی اگر والدین او نامعلوم باشند یا یکی از آن‌ها ایرانی باشد، در صورتی‌که پدر این فرزند تبعه خارجی باشد ولی فرزند 1سال بعد از پایان 18 سال خود در ایران اقامت داشته باشد، زنان خارجی که با مرد ایرانی ازدواج کرده باشند و در نهایت هر فردی که با اراده خود تابعیت ایران را کسب کرده باشد، می‌باشند.

صرف ایرانی بودن پدر فرد، دلیلی بر ایرانی بودن فرد است و تفاوتی ندارد که فرد در ایران یا خارج از ایران متولد شده باشد. در صورتی‌که زن خارجی، همسر ایرانی داشته باشد به تبعیت از قانون ایران در می‌آید، اما با ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی برای مرد، تابعیت ایرانی ایجاد نمی‌شود. با این حساب باید اشاره کرد که در صورتی‌که پدر خانواده ایرانی باشد فرزندان و همسر او حتی اگر خودش خارجی باشد در زمان رسیدگی به موضوعات حقوقی از قانون ایرانی تبعیت می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص از مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور استفاده کنید.

 

تنظیم سند ازدواج در مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

با استناد به قانون مدنی، ایرانیان مقیم خارج از کشور از حیث چگونگی تنظیم سند ازدواج، تابع قانون کشور محل تنظیم سند هستند؛ یعنی در صورتی‌که زوج ایرانی قصد ازدواج با زوجه فرانسوی در آلمان را داشته باشد، درخصوص اصل ازدواج تابع قانون ایران هستند و از حیث نحوه تنظیم سند ازدواج، تابع قانون کشور آلمان هستند.

 

ثبت ازدواج در مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

در قسمت دوم ماده 31 قانون ثبت احوال کشور صراحتاً بیان شده است که « ازدواج و طلاق و رجوع ایرانیان در خارج از کشور باید به وسیله کنسولگری‌های مربوط در دفاتری که از طرف ثبت احوال تهیه می‌شود ثبت و حداکثر هریک ماه یک بار وقایع ازدواج و طلاق و رجوعی را که در دفاتر به ثبت می‌رسد روی نمونه‌های مخصوص تهیه و از طریق وزارت امور خارجه به سازمان ثبت احوال کشور فرستاده شود».
برای ثبت ازدواج در کنسولگری‌ها ابتدا باید مدارک و درخواست ثبت ازدواج را در سامانه میخک وزارت امور خارجه ثبت کرده و بعد از اعلام زمان مراجعه به کنسولگری‌ها، مراجعه کرد. با درخواست مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور صفر تا صد ثبت ازدواج را به متخصصین حقوقی بسپارید!

 

مدارک لازم برای ثبت ازدواج در کنسولگری‌ها

اصل شناسنامه معتبر و عکس دار برای مرد و زن ایرانی به همراه 8 قطعه عکس جدید از زوجین.
اصل گواهی تولد مرد خارجی (زوج ) و اصل گواهی ولادت بین‌المللی زن (زوجه خارجی) به زبان انگلیسی با مهر و امضاء که توسط یکی از شهرداری‌ها در محل زندگی صادر شده است.
اصل اجازه‌نامه رسمی ازدواج برای دوشیزگان ایرانی.
ارائه اصل گواهی بهداشتی زوجین مبنی بر داشتن سلامت کامل و نداشتن هرگونه بیماری‌های واگیردار و مانع ازدواج شامل ایدز، هپاتیت، بیماری‌های مقاربتی، اعتیاد و تالاسمی.
اصل گواهی ازدواج محلی به زبان انگلیسی.
اصل گواهی ازدواج شرعی زوجین برای هموطنان مسلمان، مسیحی، کلیمی و زرتشتی.

 

 مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

 

موانع و محدودیت‌های ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور

برای فهم دقیق و مفصل موانع و محدودیت‌های ازدواج، از جمله ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانید از مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور استفاده کنید.

 

همچنین با مراجعه به مطلب شکواییه فریب در ازدواج یا تدلیس و نحوه حمایت از شخص فریب‌خورده می‌توانید درخصوص ازدواج با تدلیس و حمایت قانون‌گذار از فریب‌خورده اطلاعات لازم را کسب کنید!

 

موانع ازدواج زن ایرانی با مرد غیر ایرانی

1.‌ زن مسلمان ایرانی نمی‌تواند با مرد غیر مسلمان ازدواج کند؛ حتی اگر مرد غیر مسلمان ایرانی هم باشد، ازدواج با او ممنوع است.

2.‌ زن ایرانی حتی اگر غیر مسلمان و جزء اقلیت‌های دینی باشد، برای ازدواج با مرد مسلمان غیر ایرانی نیازمند اجازه  از سمت دولت جمهوری اسلامی می‌باشد.

 

ازدواج ایرانیان غیرشیعه با اتباع بیگانه

این دسته از ایرانیان مانند اهل تسنن و اهل کتاب مانند مسیحی، یهوی و زرتشتی در خصوص احوال شخصیه مانند ازدواج و ارث تابع مذهب خود هستند. در صورت بروز مسائل در خصوص این دسته از ایرانیان، احکام خاص آن‌ها جاری می‌شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن نهایی در مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور

با توجه به اهمیت و قداست ازدواج و تحکیم بنیان خانواده از طریق ازدواج حتی خارج از مرزهای ایران،برای جلوگیری از هرگونه خطا و رفتار متضاد با نظم عمومی و قواعد آمره کشورها علی‌الخصوص در مسائل بین‌المللی بهتر است در صورت قصد و انجام ازدواج در خارج از مرزهای ایران، از طریق این لینک با متخصصین حقوقی لامینگو مشورت کرده و از خدمات مشاوره حقوقی ازدواج ایرانیان خارج از کشور استفاده نمائید تا به صورت کاملاً قانونی ازدواج خود را بدون وجود محدودیت و موانع به ثبت برسانید!

همچنین اگر علاقه‌ به مطالب حقوقی دارید، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کرده و در صورت ابهام، سوالات خود را در قسمت دیدگاه‌ها قرار دهید. کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان هستند.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا طاهرخانی

دیدگاه شما

یک دیدگاه