مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها + راهنمای مراحل و مدارک انحلال

مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها

شرکت‌ها ممکن است بنا به دلایل مختلفی، به کار خود پایان دهند یا به عبارت دیگر منحل شوند و شرکای یک شرکت نیازمند مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها باشند. پایان کار یافتن یا انحلال شرکت، هر دلیلی که داشته باشد، نیازمند طی فرآیند و مراحل متعددی است. از آنجا که موضوع انحلال شرکت در جامعه امروز بسیار رایج است، بر آن شدیم تا اجمالاً به مراحل و چگونگی انحلال شرکت بپردازیم.

هر شرکتی (چه تجاری و چه غیرتجاری) احتمال دارد که بنا به دلایل اختیاری یا اجباری به فعالیت خود پایان دهد. همانگونه که به آن اشاره شد، در زمان انحلال هر شرکت باید فرآیندی طی شود و به منظور ثبت انحلال شرکت، مدارکی که مورد نیاز است به اداره ثبت ارسال شود.

 

انحلال شرکت به چه معنا است؟

انحلال شرکت فرآیندی است که به دلایل مختلف ممکن است آغاز شود. توقف فعالیت‌های یک شرکت می‌تواند به عنوان مثال به دلیل پایان یافتن زمان فعالیت شرکت باشد یا به هر دلیل دیگری قادر به ادامه فعالیت نباشد. یکی از موارد بسیار بااهمیتی که در مورد انحلال شرکت وجود دارد این است که شرکت‌ها باید انحلال خود را به اداره ثبت شرکت‌ها و عموم مردم اعلام کنند.

برای دریافت مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها از متخصصان لامینگو که به‌صورت حضوری و تلفنی ارائه می‌شود، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها

 

مراحل انحلال شرکت

۱. اولین مرحله‌ انحلال شرکت، تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده به‌منظور درخواست ثبت انحلال شرکت است. در این مرحله، حضور تمام اعضا و شرکا برای امضای صورت‌جلسه و تعیین مدیر تصفیه الزامی است. لازم به ذکر است، در صورتی‌که یکی از شرکا حضور نداشته باشد اما وکالت تام‌الاختیار به دیگر اعضای حاضر داده باشد، امکان انحلال شرکت در غیاب او وجود دارد.

۲. پس از آن‌که صورت‌جلسه انحلال شرکت که مدیر تصفیه نیز در آن مشخص شده است تنظیم شد، تمام اعضا باید نسبت به امضای صورت‌جلسه اقدام نمایند. امضای مدیر تصفیه نیز الزامی است.

۳. پس از صورت گرفتن امضاهای مذکور در ذیل صورت‌جلسه، مدارکی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد به همراه صورت‌جلسه امضاشده، باید به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود.

پس از آن‌که مدارک مورد نیاز ارائه شود، ۱۰ الی ۱۵ روز زمان نیاز است تا شرکت منحل شود و شرکت زمانی رسماً منحل می‌شود که آگهی انحلال شرکت در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های شرکت در آن منتشر می‌شوند، منتشر شود.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها

 

مدارک انحلال شرکت با مسئولیت محدود

برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود باید به آماده‌سازی مدارک زیر بپردازید:

  • اصل صورت‌جلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود (همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، صورت‌جلسه مذکور باید دارای امضای تمام اعضا و مدیر تصفیه باشد.) و ارائه آن در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور.
  • در صورتی که مدیر تصفیه جزء شرکا نباشد، کپی مدارک شناسایی او لازم است.
  • اصل آخرین روزنامه رسمی که آگهی‌های شرکت موضوع انحلال در آن منتشر می‌شود.
  • در صورتی‌که برخی از سهامداران در دسترس نباشند، ارائه اصل دعوت‌نامه از شرکا برای شرکت در مجمع فوق‌العاده لازم است.

نکته قابل توجه در مورد شرکت با مسئولیت محدود این است که اگر شرکایی که مالک بیش از نیمی از سرمایه شرکت هستند، تصمیم بر انحلال داشته باشند، موافقت مابقی شرکا ضرورتی نخواهد داشت.

 

مدارک انحلال شرکت سهامی خاص

به‌منظور انحلال شرکت سهامی خاص باید نسبت به آماده‌سازی مدارک زیر اقدام شود:

  • اصل صورت‌جلسه انحلال شرکت سهامی خاص (همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، صورت‌جلسه مذکور باید دارای امضای تمام اعضا و مدیر تصفیه باشد.)
  • در صورتی‌که مدیر تصفیه جزء شرکا نباشد، کپی مدارک شناسایی او لازم است.
  • اصل آخرین روزنامه رسمی که آگهی‌های شرکت موضوع انحلال در آن منتشر می‌شود.
  • در صورتی‌که برخی از سهامداران در دسترس نباشند، ارائه اصل دعوت‌نامه از شرکا برای شرکت در مجمع فوق‌العاده لازم است.

 

این مطلب را نیز بخوانید: همه چیز درباره‌ی حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده در شرکتهای سهامی

 

مدارک لازم برای انحلال شرکت تضامنی

  • اصل صورت‌جلسه انحلال (همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، صورت‌جلسه مذکور باید دارای امضای تمام اعضا و مدیر تصفیه باشد.)
  • اسناد ثبت شرکت
  • شناسنامه تمام شرکا

در مورد انحلال شرکت تضامنی این نکته بسیار مهم است که از زمان انحلال شرکت تضامنی تا پرداخت کامل تمام بدهی‌های شرکت، شرکا حق استفاده از اموال شرکت را ندارند. شریک ضامن همانند سایر شرکا در برابر پرداخت دیون مسئول است.

 

مشاوره حقوقی انحلال شرکت ها

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال مؤسسه

  • اصل صورت‌جلسه انحلال (همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، صورت‌جلسه مذکور باید دارای امضای تمام اعضا و مدیر تصفیه باشد.)
  • کپی شناسنامه همه شرکا
  • در صورتی‌که مدیر تصفیه جزء شرکا نباشد، کپی مدارک شناسایی او نیز لازم است.
  • آخرین روزنامه رسمی که آگهی‌های موسسه در آن منتشر می‌شود.

 

هزینه ثبت انحلال شرکت‌ها

هزینه انحلال انواع شرکت‌ها بااختلاف نسبتاٌ کمی، یکسان است. هزینه‌هایی که به‌منظور انحلال یک شرکت باید پرداخت شود، از قرار زیر است:

  • هزینه تنظیم صورت‌جلسه
  • هرینه رسید پذیرش
  • هزینه‌های مربوط به جمع‌آوری مدارک
  • هزینه ارسال مدارک

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

لامینگو، ارائه‌دهنده مشاوره حقوقی انحلال شرکت‌ها

هر شرکتی بسته به نوع آن، دارای ویژگی‌ها و شرایطی است که می‌تواند در روند انحلال آن مؤثر باشد. تیم متخصصان حقوقی لامینگو با احاطه بر مبحث شرکت‌ها و قوانین حاکم بر آن و همچنین با ترکیبی از علم و تجربه در موضوع مذکور، می‌توانند در مسیر انحلال شرکت، همراه شما باشد!

در پایان شما می‌توانید سوالات حقوقی خود را با ثبت در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان حقوقی لامینگو به پرسش‌های شما پاسخ دهند. برای خواندن مطالب بیشتر، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب علیرضا نیکخواه

دیدگاه شما

یک دیدگاه