مشاوره حقوقی ثبت شرکت و مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد

1 سال پیش
مشاوره حقوقی ثبت شرکت

اشخاصی که قصد دارند در قالب یک شرکت تجاری اقدام به انجام فعالیت‌های تجاری و بازرگانی مختلف نمایند، باید شرکت خود را مطابق با مقررات ثبت شرکت در حقوق ایران به ثبت برسانند. اگر ثبت شرکت مطابق با قانون انجام نشود، شرکت مزبور معتبر نبوده و فعالیت‌هایی که در قالب این شرکت انجام می‌شود کان لم یکن خواهد بود. ممکن است برخی از اشخاص اقدام به ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور نمایند که در این صورت، این شرکت باید مطابق با مقررات مربوطه ثبت گردد و ثبت شرکت در مناطق آزاد مزایای بسیاری نیز به همراه خواهد داشت. در این نوشتار یعنی مشاوره حقوقی ثبت شرکت قصد داریم ضمن بررسی موارد مر بوط به ثبت شرکت، ثبت شرکت در منطقه آزاد و مزایا و معایب آن را بررسی نماییم.

در نتیجه پیشنهاد می‌شود چنانچه به دنبال کسب اطلاعات در این زمینه هستید، این نوشتار را تا انتها مطالعه نمایید و در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه داشتید، با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و اطلاعات بیشتر را از افراد دریافت نمایید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

قوانین ثبت شرکت در ایران

در صورتی‌که دو یا چند نفر قصد تأسیس شرکتی را داشته باشند، باید آگاه باشند که قوانین مختلفی در جهت ثبت شرکت وضع شده است و ثبت شرکت باید مطابق با این قوانین انجام شود. از جمله قوانین مصوب که در ذیل موادی به بیان مقررات ثبت شرکت‌ها پرداخته‌اند عبارت است از قانون راجع به ثبت شرکت‌‎ها مصوب 1310، قانون تجارت مصوب 1311، لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347، قانون شرکت‌های تعاونی مصوب 1350 و قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب 1370. این قوانین همگی حاکم بر ثبت شرکت در ایران هستند، اما عمده مقررات در این زمینه را می‌توان در قانون راجع به ثبت شرکت‌ها جست‌وجو نمود. در ادامه به بررسی این قانون و مقررات حاکم بر ثبت شرکت‌ها خواهیم پرداخت.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

مطابق با قانون راجع به ثبت شرکت‌ها در‌ صورتی‌که شرکتی بخواهد تابعیت ایرانی داشته باشد، باید در ایران تشکیل و مرکز اصلی فعالیت این شرکت نیز در ایران باشد. شرکا و مؤسسین شرکتی که مطابق با این ماده از قانون، ایرانی محسوب می‌شود باید در مدت زمان مقرر قانونی اقدام به ثبت شرکت مطابق با قانون ثبت شرکت‌ها نمایند و در غیر این صورت، باید جزای نقدی مقرر را بپردازند. فارغ از شرکت‌های ایرانی، قانون ایران تنها زمانی به یک شرکت خارجی اجازه انجام فعالیت‌های تجاری از طریق شعبه یا نمایندگی در ایران را می‌دهد که این شرکت اولاً در کشور متبوع خود قانونی شناخته شده باشد و دوماً در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد.

در نتیجه شرکتی که از طریق شعبه یا نمایندگی اقدام به فعالیت تجاری در ایران کرده است، باید ظرف چهار ماه تقاضای ثبت شرکت در ایران را تقدیم مرجع ذی‌صلاح نماید و اگر این مدت زمان کافی نباشد، این زمان تا شش ماه نیز افزایش خواهد یافت. اگر نماینده شرکت خارجی بدون ثبت شرکت اقدام به فعالیت تجاری در ایران نماید، به جزای نقدی محکوم خواهد شد. بنابراین، از توضیحات فوق به این نتیجه خواهیم رسید که شرکت‌های تجاری اعم از ایرانی و خارجی تنها زمانی می‌توانند فعالیت تجاری قانونی داشته باشند که مطابق با قوانین ثبت شرکت به ثبت رسیده باشند.

این مطلب برا نیز بخوانید: همه چیز در مورد ثبت شرکت سهامی خاص | آموزش تصویری

 

برای شروع ثبت شرکت چه مواردی را باید آماده کنیم؟

برای ثبت شرکت، باید به‌طور کلی مدارک عمومی و اختصاصی ثبت شرکت را آماده و سپس در صورتی‌که شرایط ثبت شرکت مهیا بود، اقدام به انجام مراحل ثبت شرکت نماییم. مدارک عمومی ثبت شرکت در ارتباط با ثبت تمامی انواع شرکت‌ها یکسان و مشترک است. به‌عبارتی دیگر، مدارک عمومی آن دسته از مدارکی هستند که همراه داشتن آن‌ها جهت ثبت هر نوع شرکتی اعم از سهامی، مسئولیت محدود، تعاونی و غیره الزامی است. مدارک اختصاصی اما آن دسته از مدارکی است که مطابق با نوع شرکتی که اشخاص قصد ثبت آن را دارند، متفاوت و مختص به ثبت همان شرکت خواهد بود.

مدارک عمومی ثبت شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا و شرکای شرکت می‌باشد که تصویر اسکن‌شده این مدارک باید در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها بارگذاری شود. از جمله دیگر مدارک عمومی که باید در هنگام اقدام جهت ثبت شرکت به همراه داشت عبارت است از اوراق عمومی شرکت مانند اساسنامه و یا شرکت‌نامه شرکت. مدارک اختصاصی ثبت شرکت‌ها همانطور که گفتیم در ارتباط با هر شرکت متفاوت است و این مدارک اختصاصی به‌طور کلی مجوزهایی هستند که اشخاص در راستای تأسیس برخی از شرکت‌ها مانند شرکت‌های تعاونی و یا در شرایطی که موضوع شرکت مواردی مانند انجام فعالیت‌های تبلیغاتی است باید أخذ نموده و همراه خود داشته باشند.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

 

مراحل و شرایط ثبت شرکت در ایران به چه صورت است؟

در اولین قدم از ثبت شرکت، مؤسسین شرکت باید نوع شرکت مورد نظر را انتخاب نمایند. منظور از نوع شرکت، قالبی از شرکت‌های قانون تجارت است که افراد باید مناسب‌ترین آن را بر اساس نوع فعالیتی که در نظر دارند انجام دهند، انتخاب نمایند. برای مثال، اگر مؤسسین شرکت تصمیم داشته باشند بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین نمایند، باید کسب‌وکار خود را در قالب شرکت سهامی عام آغاز نمایند و اگر هدف از تشکیل شرکت، شرکت در مناقصات باشد، باید قالب شرکت سهامی خاص انتخاب شود. مرحله بعد، انتخاب نام شرکت است. نام شرکت باید با دقت زیاد و مطابق با قوانین ثبت شرکت انتخاب شود. بر اساس قانون ثبت شرکت‌ها نام شرکت تجاری باید حداقل سه بخش و ریشه فارسی داشته باشد.

بر اساس مشاوره حقوقی ثبت شرکت در ایران، پس از انتخاب نوع شرکت و نام شرکت، در قدم سوم مؤسسین شرکت باید مشخصات شرکت را تعیین نمایند. مشخصات شرکت عبارت است از موضوع شرکت، محل اداره و مرکز شرکت و سایر جزئیات مربوطه. مهم‌ترین امر در این زمینه، تعیین موضوع شرکت است که باید با مشورت مشاوران و کارشناسان حقوقی انجام پذیرد. اهمیت تعیین دقیق موضوع شرکت از این نظر حائز اهمیت است که شرکت تنها حق دارد در محدوده موضوع تعیین‌شده به فعالیت بپردازد و هر فعالیتی خارج از این محدوده، غیرقانونی بوده و فاقد اعتبار قانونی خواهد بود. پس از تعیین موضوع شرکت، نوبت به ثبت شرکت در سامانه آنلاین ثبت شرکت‌ها خواهد رسید. در این مرحله و پس از مشخص کردن تمام جزئیات شرکت، شرکای شرکت باید با وارد سامانه ثبت آنلاین شده و اطلاعات لازم را وارد کرده و شرکت را ثبت نمایند.

این مطلب را نیز بخوانید: قوانین ثبت شرکت با مسئولیت محدود و شرایط آن

 

تنظیم اوراق لازم

پس از آن که مطابق با مشاوره حقوقی ثبت شرکت، شرکت در سامانه آنلاین ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید، شرکا باید اوراق اصلی شرکت مانند اساسنامه، شرکت‌نامه و اظهارنامه را تنظیم نمایند. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت است و باید به‌صورت دقیق و بر اساس قوانین ثبت شرکت در ایران انجام شود. اگر در این مرحله شرکای شرکت دچار اشتباه و خطایی شوند، ممکن است روند ثبت شرکت با مشکلات بزرگی مواجه شود. به همین دلیل لازم است تا حتماً در این مورد با مشاوران حقوقی مشورت شود. پس از تنظیم این اوراق، تمام صفحات باید به امضای مؤسسین برسد و یک نسخه از آن باید به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود.

سامانه ثبت آنلاین سپس یک پیش‌نویس ثبتی برای مؤسسین ارسال می‌نماید و مؤسسین شرکت باید تمام مدارک را به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کرده و تأییدیه لازم را دریافت نمایند. در مرحله آخر، اگر تمام مراحل به‌صورت صحیح طی شده باشد آگهی ثبت شرکت در سامانه نمایش داده می‌شود و مؤسسین شرکت باید مبلغ و هزینه ثبت شرکت را بپردازند.

منطقه آزاد چیست؟

مناطق آزاد تجاری و اقتصادی، شامل برخی مناطق بندری و غیربندری می‌شود که در روند اجرای قوانین، برخی از مقررات در این مناطق اجرا نخواهد شد. در همین راستا و به همین دلیل، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری در این مناطق وجود خواهد داشت که اشخاص می‌توانند از این فرصت‌ها استفاده نمایند. برخی از این فرصت‌ها برای مثال عبارت است از بخشودگی مالیاتی به مدت 15 تا 20 سال، عدم وجود تشریفات ارزی و غیره. هر یک از این مناطق آزاد با توجه به جغرافیایی که در آن قرار دارند، ویژگی‌های منحصری را دارند که فرصت‌های مختلفی را در این مناطق ایجاد خواهد کرد و اما مشخصه مشترکی که در تمام این مناطق وجود دارد این است که تمام این مناطق آزاد در مناطق مرزی کشور هستند.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که اگر دولت از فرصت‌های موجود در مناطق آزاد استفاده نماید، می‌تواند منجر به تسریع در انجام امور زیربنایی، سرمایه‌گذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه و تولید و صادرات کالاهای صنعتی شود. در ادامه این مطلب به بررسی ثبت شرکت در مناطق آزاد بر اساس مشاوره حقوقی ثبت شرکت در ایران خواهیم پرداخت.

دریافت مشاوره حقوقی

 

مزایای ثبت شرکت در منطقه آزاد چیست؟

در بخش‌های قبل به توضیح مقررات ثبت شرکت در ایران پرداختیم و در این بخش از مطلب، قصد داریم به بررسی مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد بپردازیم. همانطور که در مقدمه این مطلب بیان شد، ثبت شرکت در مناطق آزاد انتخابی است که بسیاری از اشخاص برای ثبت شرکت خود خواهند داشت. این اشخاص دلایل مختلفی برای این کار ممکن است داشته باشند و از آنجایی که مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد بسیار زیاد است، در نتیجه ممکن است ثبت شرکت در مناطق آزاد ایران، انتخاب بسیاری از افراد باشد. مناطق آزاد اقتصادی در ایران عبارت است از منطقه آزاد انزلی، چابهار، قشم، کیش، اروند، ارس، ماکو و سلفچگان. از جمله مزایای این موضوع می‌توان به نداشتن محدودیت در انتقال ارز، صادرات محصول به خارج از کشور بدون پرداخت عوارض گمرکی، أخذ وام و تسهیلات ارزی، معافیت مالیات و غیره اشاره داشت.

علاوه بر این، از جمله سایر این مزایا می‌توان به سهولت در ثبت علامت تجاری و تعیین نام و موضوع، سهولت صادرات و واردات کالا و مقرارت آسان برای ورود کالاهای مجاز، بهره‌مندی از خدمات پیشرفته بانکی، ارزی و بیمه، بهره‌مندی از حساب‌های ارزی در بانک‌های معتبر با سود مناسب برای بازرگانان، اجرای امورات بازرگانی بدون نیاز به طی کردن مراحل اداری و شراکت با سهامداران خارجی و ورود شرکای خارجی بدون نیاز به گرفتن ویزا اشاره داشت. نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که بر اساس مشاوره حقوقی ثبت شرکت در ایران، ثبت شرکت در مناطق آزاد مطابق با قوانین حقوقی ایران خواهد بود و مؤسسین اینگونه شرکت‌ها باید از این مقررات تبعیت نمایند. مؤسسین می‌توانند شرکت خود را در هر یک از قالب‌های هفت‌گانه شرکت‌های تجاری ثبت نمایند و باید مجوز لازم را از منطقه آزاد مربوطه دریافت نمایند.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

 

مشاوره حقوقی ثبت شرکت در منطقه آزاد

ثبت شرکت در مناطق آزاد مقررات و قوانینی دارد که اشخاص باید مطابق با این قوانین شرکت خود را در این مناطق ثبت نمایند. اولین مرحله از تأسیس شرکت در منطقه آزاد، ثبت شرکت در دفتر ثبت شرکت‌ها است. پس از ثبت شرکت‌ها، مؤسسین شرکت باید اقدام به تنظیم دفاتر تجاری خود نمایند. در مرحله بعد، سرمایه‌گذار باید با مراجعه به معاونت اقتصادی سازمان منطقه‌ مورد نظر، درخواست صدور مجوز برای ثبت شرکت در منطقه را ثبت نماید. مرحله بعد ارائه یک نسخه از مدارک ثبتی ممهورشده به سرمایه‌گذار است و پس از این مرحله، آگهی ثبت شرکت باید در روزنامه رسمی به چاپ برسد و یک نسخه از این آگهی ثبتی باید به واحد صادرکننده مجوز ارائه گردد. پس از انجام تمامی این مراحل، مؤسسین شرکت باید اقدام به دریافت کد اقتصادی و دریافت کارت بازرگانی نمایند.

از جمله سایر اقداماتی که مؤسسین شرکت در مناطق آزاد باید انجام دهند عبارت است از تکمیل تقاضانامه تعیین نام توسط متقاضی، تأیید نام شرکت، ارائه مجوز سرمایه‌گذاری به متقاضی توسط واحد مربوطه و در صورت نیاز معرفی به سایر نهادها جهت أخذ سایر مجوزهای موردنیاز، ارائه کپی اوراق هویتی و گواهی عدم سوءپیشنه اعضای مؤسس شرکت به واحد ثبتی سازمان منطقه، تکمیل اوراق و مدارک مورد نیاز و تحویل این مدارک به واحد ثبتی منطقه و پرداخت هزینه‌های ثبت اشاره کرد. پس از تحویل مدارک لازم، کارشناسان واحد ثبتی اقدام به بررسی این مدارک نموده و اگر نقصی در مدارک وجود داشته باشد، اخطار رفع نقص را صادر خواهند کرد. مؤسسین شرکت سپس باید این اخطارها را برطرف کرده و مدارک را دوباره ارسال نمایند.

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی و نکته پایانی

در این مقاله در ارتباط با شرایط ثبت شرکت بر اساس مشاوره حقوقی ثبت شرکت و قوانین مربوط به آن صحبت کردیم. ثبت شرکت مهم‌ترین گام در تأسیس یک شرکت تجاری است و بدون انجام فرآیند قانونی ثبت شرکت، فعالیت شرکت در ادامه با موانعی روبه‌رو خواهد شد و درنتیجه اشخاصی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری در قالب یک شرکت تجاری دارند باید در نظر داشته باشند که طی کردن این مراحل نیاز به آگاهی کافی از قوانین و مقررات ثبت شرکت‌ها دارد که به این موارد در قانون تجارت و قانون ثبت شرکت‌ها اشاره شده است.

توصیه ما به شما این است که برای انجام این مراحل به‌صورت صحیح، پیش از اقدام حتماً از مشاوره حقوقی ثبت شرکت که کارشناسان و مشاوران حقوقی ارائه می‌دهند استفاده کرده و توجه داشته باشید که انجام اقدامات ثبت شرکت بدون داشتن اطلاع از مقررات قانونی ثبت شرکت‌ها ممکن است روند ثبت شرکت را مردود نماید.

در همین راستا اشخاصی که قصد ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور  را دارند باید از مقررات ثبت شرکت در ایران تبعیت نمایند. ثبت شرکت در مناطق آزاد کشور مزایای بسیاری از جمله معافیت مالیاتی، عدم وجود محدودیت‌های ارزی، أخذ وام و تسهیلات ارزی و غیره به دنبال دارد و به همین دلیل بسیاری را علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این مناطق می‌نماید. اشخاص می‌توانند شرکت مورد نظر خود را در قالب هر یک از شرکت‌های هفت‌گانه تجاری تأسیس کرده و در این زمینه باید از مقررات حقوقی حاکم بر ثبت شرکت‌ها در ایران تبعیت نمایند. از جمله اقداماتی که اشخاص برای ثبت شرکت در مناطق آزاد باید انجام دهند عبارت است از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، تنظیم دفاتر تجاری، تکمیل مدارک و اوراق لازم مانند تقاضانامه و پرداخت هزینه‌های ثبتی و ثبت آگهی ثبتی.

 مشاوره حقوقی ثبت شرکت را از لامینگو بخواهید!

چنانچه قصد ثبت شرکت و انجام‌های فعالیت‌های بازرگانی و اقتصادی در این قالب را دارید، باید این نکته را مورد توجه داشته باشید که شما باید اطلاعات حقوقی کامل در این زمینه را داشته و سپس اقدام به انجام اقدامات ثبت شرکت نمایید. در همین راستا، شما می‌توانید مشاوره حقوقی مربوطه را از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو دریافت کرده و مورد استفاده قرار دهید.

مطلبی که تا به اینجا آن را مطالعه نمودید یکی از هزاران محتواهای تولیدی در بلاگ حقوقی لامینگو است. همکاران ما در تیم تولید محتوای لامینگو روزانه مطالبی را در این بلاگ منتشر می‌کنند که مطالعه آن به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌کند. در همین راستا پیشنهاد می‌شود اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و مطالعه آن برای شما مفید بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای این بلاگ را نیز مطالعه نمایید. شما می‌توانید سؤالات خود در ارتباط با هر مطلب را در انتهای همان مطلب برای ما نوشته و با ما به اشتراک بگذارید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند و ابهامات شما را رفع خواهند نمود. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و همکاران خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه