درباره مجوز ساخت زمین بیشتر بدانیم
هنگامی که افراد بر اساس یک قرارداد مشارکت در ساخت زمین با یکدیگر شراکت میکنند و در جهت ساخت سازهای در زمین اقداماتی را انجام میدهند؛ لازم است که بدانند هر نوعی از ساخت و ساز و احداث سازهای در هر زمینی میبایست مجوزهای لازمه را برای ساخت و ساز دریافت نمایند. مسئلهای که در این باره وجود دارد این است که قرارداد مشارکت در ساخت زمین طرفین قرارداد را درگیر این موضوع خواهد کرد و بنابراین هریک از طرفین با توجه به بخشی که مربوط به خودش میباشد به نوعی برای بهره برداری و کسب سود خود نیاز به این مجوزها را احساس میکند. ما در ادامه درباره مجوزها و پروانههایی که لازم است جهت ساخت زمین کسب شود صحبت خواهیم کرد و اگر شما برای قرارداد مشارکت در ساخت زمین به این اطلاعات نیاز دارید با ما همراه باشید.
این مطلب را حتما مطالعه کنید:آنچه درباره قرارداد مشارکت در ساخت زمین باید بدانید
برای ساخت زمین چه مراحلی را باید طی کرد؟
برای ساخت زمین و احداث یک سازه در آن زمین نکتهای که باید همواره به یاد داشته باشید این است که قبل از هر اقدامی در جهت ساخت و ساز لازم است مجوزهای لازم دریافت شود. در صورت کسب مجوزهای لازم برای ساخت و ساز میتوان مابقی برنامهها برای بقیه مراحل که آماده سازی زمین برای ساخت و ساز است بپردازیم. ساختن زمین از شناخت زمین و ویژگی های مربوط به محیط اطراف ان شروع میشود و نقشه کشی سازه مورد نظر در زمین پیاده میشود؛ پس از گود برداری و پی سازی میتوان مابقی مراحل ساخت ساختمان را مطابق با برنامه به پیش برد.
چرا برای ساخت زمین لازم است مجوز کسب کنیم؟
مجوز و یا پروانه ای که برای ساخت و ساز توسط شهرداری بر اساس ضوابط و قوانینی به افراد داده میشود به این علت است که تمامی اصول ایمنی و موارد از این قبیل برای پیش برد بهتر کار لازم است و در صورتی که هر پروژهای که بر اساس قرارداد مشاکرت خاصی به پیش میرود این مجوزها و یا پروانه ساخت و ساز نداشته باشد از طریق قانون متوقف خواهد شد.
البته این مورد در باره پروژههایی رخ میدهد که لازم باشد مجوز برای آن کسب شده باشد و تمامی ساخت و سازها و یا بازسازیها نیاز به کسب مجوز و پروانه ساخت و ساز ندارند. بنابران اصلیترین دلیل کسب مجوز برای ساخت زمین این است که درباره صحت پیش برد پروژه و مصالح و اصول آن اطمینان لازم توسط شهرداری کسب شود. در روند کسب مجوز ساختمان ممکن است نسبت به حوادث بیمه شود و پروژه از نظر یک مهندس به صورت فنی نیز بررسی شود.
در صورت یکه شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین دارید؛ میتوانید با مراجعه به لینک زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین را دریافت کنید:
دانلود قرارداد مشارکت در ساخت زمین
انواع مجوز برای ساخت زمین کداماند؟
همانطور که گفتیم مجوز ساخت زمین و کسب پروانه ساخت در زمین در جهت رعایت اصول احداث از طرف شهرداری به مالکین و طرفین قرارداد در قرارداد مشارکت ساخت زمین و یا هر نوعی از قرارداد شراکت اعطاء میشود. بنابراین میتوان مواردی را نام برد که لازم است در جهت انجام چنین اقداماتی برای آنها نسبت به دریافت مجوز و پروانه اقداماتی انجام داد. برای ساخت ساختمان در اراضی بایر و یا باغها لازم است مجوز دریافت شود. همچنین برای تخریب و نوسازی، تغییر نقشه ساختمان، تغییر کاربری و تبدیل ساختمان و یا توسعه بنا لازم است که مجوز و پروانه ساخت و ساز دریافت شود.
پروانه ساخت ساختمان چه اطلاعاتی را به افراد میدهد؟
پروانه ساختمان در بر دارنده اطلاعاتی است که آن را در اختیار مالک ملک قرار میدهد. در این اطلاعات دربار سازهای که قرار است در ساخت زمین در ملک مالک بوجود بیاید اطلاعاتی وجود دارد؛ مانند مساحت ملکی که قرار است در راستا ساخت و ساز با سازهای کاربری خاصی پیدا کند. همچنین اطلاعاتی درباره سازه و تعداد طبقات یا اسکلت ساختمان که قرار است به چه صورت باشد و در انتها آن اطلاعاتی درباره اینکه چه کسی متقاضی این مجوز و پروانه بوده است. در ادامه درباره مهندسین دخیل در پروژه ساخت وساز اطلاعاتی در مجوز و پروانه وجود خواهد داشت همچنین شماره ثبت ملک و کروکی ملک نیز همراه با تاریخ صدورپروانه ساخت سازه در زمین نیز در پروانه ساخت زمین ثبت خواهد شد.
نکتهای که وجود دارد این است که اصولا در صفحه اول پروانه ساخت زمین درباره مدت زمان پروژه بر اساس انچه در قرارداد مشارکت طرفین در ساخت زمین وجود داشته است ثبت میشود تا در صورت لزوم نسبت به تمدید آن اقدام کنند. در صورتی که هر ی از طرفین قرارداد مشارکت در ساخت زمین شاهد تخلفی در روند پروژه داشته باشند میتوانند با گزارش مورد به محلی که پروانه از ان کسب شده است موضوع را پیگیری نمایند.
این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: مراحلی که برای ساخت زمین لازم است طی کنیم!
کلام آخر
نکتهای لازم است درباره جواز و پروانه در ساخت زمین به یاد داشته باشید این است که تمامی مواردی که بر اساس ان پروانه صادر میشود لازم است مورد تایید هر یک از طرفین قرارداد باشند. پروانه ساخت در ملک بر اساس هدفی که تعیین شد است و با توجه به آنچه که در قرارداد مشارکت قید شده است صادر میشود. بنابراین هر گونه تخلف و یا گذشتن مدت اعتبار پروانه خودش میتواند پیگرد قانونی داشته باشد.
از آنجایی که در قراردادهای مشارکت برای ساخت زمین افراد مختلفی دخیل هستند لازم است که این پروانه بر اساس ضوابط هر یک از افراد تعیین شود و در صورت مغایرت مواردی که در پروانه قید شده اند با اصل آنچه قرار است در پروژه اتفاق بیفتد در صورت گزارش میتوان ان را پیگیری نمود. همچنین در صورت گذشت مدت زمان استفاده از پروانه با تمدید دوره آن میتوان همچنان به پروژه ادامه داد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت زمین از خدمات این مرکز استفاده کنید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است میتوانید دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین جهت استفاده از سایر مطالب مرتبط به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما