قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت و نکات ضروری در انتقال مالکیت آن

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت

در چند دهه گذشته، وجود تلفن ثابت در خانه‌ها بسیار رایج شده و به تبع آن قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت نیز بر سر زبان‌ها افتاده است. خطوط تلفن ثابت در ابتدا توسط شرکت مخابرات به فروش می‌رسد، اما آنچه موجب به وجود آمدن قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت می‌شود، انتقال آن توسط مالکان این خطوط به افراد دیگر است. همانطور که ممکن است بدانید، تمام قراردادها تابع یک‌سری قواعد عمومی هستند و اعتبار این قراردادها منوط به برآورده شدن آن قواعد است. با این وجود، هر قراردادی بنا بر موضوعی که دارد، ممکن است دارای جزئیات و مسائل خاصی باشد که حتما نیاز است به آن‌ها پرداخته شود.

در قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت، آنچه بسیار اهمیت می‌یابد، تغییر نام این خطوط تلفن است، زیرا خط تلفن ثابتی که مورد خریدوفروش قرار می‌گیرد در ابتدا به نام مالک است و بعد از خرید و فروش باید به نام خریدار یا همان مالک جدید آن ثبت شود. در ادامه به مواردی که باید در قرارداد مذکور ذکر شود، خواهیم پرداخت.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت چه نوع قراردادی است؟

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت، یک عقد بیع است. بیع در زمره عقود معین قانون مدنی است که در ماده ۳۳۸ قانون مدنی تعریف آن آمده است. بر اساس این ماده «بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم». حال به بررسی قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت که در قالب عقد بیع است می‌پردازیم.

در اینجا عین یا همان مبیع که موضوع قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت است، عبارت است از خط تلفن ثابت و عوض معلوم، مبلغی است که شخص خریدار در ازای دریافت مالکیت خط تلفن ثابت به شخص فروشنده می‌پردازد. این مبلغ توسط طرفین و به شکل توافقی تعیین می‌گردد و در قرارداد مذکور باید به آن پرداخته شود. علاوه بر میزان مبلغ، چگونگی پرداخت آن نیز بسیار حائز اهمیت است. مبلغ می‌تواند به‌صورت نقدی یا اقساطی پرداخت شود یا در صورتی‌که خریدار می‌خواهد از چک برای پرداخت استفاده کند، باید تاریخ سر رسید هر چک در قرارداد ذکر شود.

 

این مطلب را نیز بخوانید: مبایعه نامه و قولنامه چه تفاوتی دارند؟!

 

تعیین مشخصات فروشنده، خریدار و موضوع قرارداد

یکی از مواردی که در هر قراردادی باید به آن پرداخته شود، ذکر مشخصات دقیق طرفین قرارداد است. مشخصاتی از قبیل نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، آدرس محل سکونت، شماره تلفن همراه و دیگر مواردی که ذکر آن‌ها لازم به نظر می‌رسد. تعیین دقیق مشخصات خریدار و فروشنده، از ایجاد مشکلات احتمالی آتی جلوگیری خواهد کرد، زیرا هر یک از طرفین با جزئیات کامل می‌دانند که با چه کسی به معامله و انعقاد عقد پرداخته‌اند.

علاوه بر این، تعیین مشخصات خط تلفنی که قرار است به عنوان موضوع قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت منتقل شود نیز بسیار مهم است. شماره خط تلفن، میزان کارکردگی یا صفر بودن و مواردی مانند این‌ها باید مشخص و تعیین شوند.

 

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت

 

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت و چگونگی فسخ آن

پس از امضای قرارداد، فروشنده ملزم می‌شود که نسبت به انتقال مالکیت تلفن ثابت به خریدار اقدام کند. خریدار نیز پس از امضای قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت ملزم می‌شود که مبلغ مورد توافق را که در قرارداد به آن اشاره شده است، به فروشنده پرداخت کند.

با این وجود، هر قراردادی می‌تواند دارای حق فسخ برای طرفین باشد و طرفی که دارای حق فسخ است با اعمال حق خود نسبت به فسخ کردن یا برهم زدن قرارداد اقدام کند. حق فسخ ممکن است به‌موجب قانون یا از طریق توافقی که بین طرفین وجود دارد، ایجاد گردد. در نقطه مقابل، حق فسخ همانگونه که به آن اشاره شد، همان حق بر هم زدن قرارداد است و ممکن است بر اساس توافقی که میان خریدار و فروشنده صورت می‌گیرد، نسبت به هر دو طرف قرارداد ساقط شود. به این اسقاط حق فسخ برای هر دو طرف، به‌اصطلاح اسقاط خیارات گفته می‌شود. در نمونه قراردادهای استاندارد، علاوه بر پیش‌بینی اسقاط کلیه خیارات، شرایط ویژه‌ای که ممکن است در آن برای طرفین حق فسخ ایجاد گردد نیز مورد پیش‌بینی قرار می‌گیرد.

شما می‌توانید با مراجعه به لینک زیر نسبت به دریافت قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت لامینگو اقدام نمایید:

 

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت

 

مبایعه‌نامه رسمی و عادی تلفن ثابت

مبایعه‌نامه تلفن ثابت به دو صورت عادی یا رسمی قابل تنظیم است. مبایعه‌نامه عادی خریدوفروش تلفن ثابت، توسط خریدار و فروشنده تلفن ثابت تنظیم می‌شود و به امضای هر دو می‌رسد. این نوع مبایعه‌نامه از اعتبار قانونی برخوردار است و توانایی اثبات انتقال مالکیت تلفن ثابت توسط فروشنده به خریدار را دارد. مبایعه‌نامه رسمی خریدوفروش تلفن ثابت در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود. در نهایت، تنظیم مبایعه‌نامه رسمی تلفن ثابت الزامی ندارد و از نظر قانونی، مبایعه‌نامه عادی هم می‌تواند انتقال مالکیت را اثبات کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت لامینگو

همانطور که در بندهای بالا به آن اشاره کردیم، هر قراردادی علاوه بر پیروی از یک‌سری قواعد عمومی که بر دنیای قراردادها حاکم است، دارای جزئیات و ظرایف مهم و حائز اهمیتی است. تسلط بر این جزئیات خاص که هر قراردادی بر حسب موضوعش با آن آمیخته شده است، تنها از متخصصان حقوقی و افرادی که سال‌ها درگیر تنظیم قراردادهای حقوقی بوده‌اند، برمی‌آید. قرارداد خریدوفروش تلفن ثابت لامینگو، ضمن پیش‌بینی و تامین نیازهایی که دو طرف قرارداد در پی رفع آن هستند، با در نظر گرفتن نکات حقوقی و قانونی متعدد، یک قرارداد استاندارد و همه‌جانبه را به‌وجود آورده است.

در پایان شما می‌توانید سوالات حقوقی خود را با ثبت در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان حقوقی لامینگو به پرسش‌های شما پاسخ دهند. برای خواندن مطالب بیشتر، به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب علیرضا نیکخواه

دیدگاه شما

بدون دیدگاه