شرح وظایف سرایدار شرکت
قبل از شروع مطلب باید بدانیم که تمام کسبوکارها دفتری یرای ساماندهی امور مرتبط با کسبوکار خود دارند که صاحب کسبوکار در این راستا واحدی در یک مجتمع اداری اجاره نموده و یا خریداری مینماید تا امور کسبوکار در آنجا انجام بگیرد. علاوه بر این، شرکتها نیز محیطی برای فعالیت نیاز دارند که این محیط باید در مکانی باشد که تجاری بوده و مخصوص کسبوکار است. این مکان ممکن است در یک فضایی مانند ساختمانهای تجاری باشد و یا یک مکان مجزا و اختصاصی مانند ملکی دربست. در هر صورت، صاحبان شرکت برای ساماندهی امور روزانه شرکت مانند نظافت و تأمین امنیت نیازمند فردی هستند که این وظایف را انجام داده تا افراد مشغول به کار در شرکت دیگر دغدغه این موضوع را نداشته باشند. این فرد سرایداری است که از طریق نمونه قرارداد استخدام سرایدار به استخدام شرکت در میآید.
نمونه قرارداد استخدام سرایدار
حضور سرایدار در هر ملک و ساختمانی ضروری است و شرکتها نیز از این قاعده مستثنی نمیباشند. درنتیجه، مدیر شرکت و یا مدیر منابع انسانی شرکت باید فردی مطمئن و وارد به کار سرایداری را برای انجام وظایف سرایداری در شرکت با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار شرکت استخدام نماید.
نمونه قرارداد استخدام سرایدار یکی از قراردادهای استخدامی قانون کار است و به همین جهت، قوانین و مقررات قانون کار بر آن حاکم خواهد بود. نکته قابل توجه این میباشد که از آنجایی که وظایف سرایدار با توجه به مکانی که در آنجا اشتغال دارد متفاوت است، درنتیجه قرارداد استخدامی سرایدارهای مختلف نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود. برای مثال، تعهدات مندرج در قرارداد استخدام سرایدار مدرسه و سرایدار شرکت با هم یکسان نمیباشد.
قرارداد استخدام سرایدار بدین شکل است که کارفرما در قبال پرداخت مبلغی، سرایدار را بهعنوان کارگر و برای انجام وظایف معینی به استخدام میگیرد. قالب مناسب برای قرارداد استخدام سرایدار، قالب قراردادهای کوتاهمدت قانون کار است و قرارداد استخدام سرایدار اصولاً سهماهه میباشد که پس از آن در صورت رضایت طرفین از همکاری با یکدیگر، این قرارداد میتواند برای دورههای سهماهه دیگر تمدید گردد.
نمونه قرارداد استخدام سرایدار در لینک زیر موجود و قابل دسترسی بوده و شما میتوانید در صورت نیاز، وارد بانک قرارداد لامینگو شوید و آن را دریافت نمایید. بانک قرارداد لامینگو بستری برای دریافت هر نوع قرارداد حقوقی میباشد و همکاران ما تلاش نمودهاند با ایجاد قالبهای از پیش آمادهشده برای قراردادهای مختلف و در اختیار افراد گذاشتن آنها، افراد را در انجام فعالیتهای حقوقیشان یاری نمایند.
دریافت نمونه قرارداد استخدام سرایدار
شرح وظایف سرایدار شرکت
در هر شرکتی، سرایداران دارای وظایف ثابتی هستند و علاوه بر آن، ممکن است براساس تعهدات قراردادی خود در نمونه قرارداد استخدام سرایدار وظایف متفاوتی نیز بر عهده داشته باشند. ما در ادامه به بررسی بخشی از وظایف مشترک سرایداران شرکتها میپردازیم.
1) نظافت
سرایدار شرکت وظیفه دارد قسمتهای مختلف شرکت ازجمله راهروها، اتاقهای مختلف، میزها و درهای شرکت را نظافت نماید و همچنین مواد دورریختنی شرکت را در زمان مشخص از شرکت خارج نماید. تأمین پاکیزگی شرکت یکی از مهمترین وظایف سرایدار شرکت میباشد؛ زیرا روزانه تعداد زیاد اربابرجوع وارد شرکت شده و ظاهر شرکت و پاکیزه بودن محیط تأثیر زیادی بر وجهه شرکت خواهد گذاشت.
این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام سرایدار و مطالب مرتبط با شغل سرایداری
2) رعابت آداب اخلاق و رفتار اجتماعی
سرایداری که با عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار به کار در شرکتی اشتغال دارد، باید اصول ادب و اخلاق را رعایت نماید؛ زیرا زمانی که اربابرجوع یا میهمانان شرکت وارد شرکت میشوند، با سرایدار برخورد دارند و به همین دلیل، فرد سرایدار باید با افراد خوشرفتار باشد.
3) پذیرایی از میهمانان شرکت و سرو نوشیدنی سرد و گرم برای کارکنان شرکت
سرایدار شرکت وظیفه دارد زمانی که شرکت مهمان دارد، از این مهمانان پذیرایی نماید و علاوه بر این، سرایدار باید برای کارکنان شرکت در ساعاتی از روز چای و دیگر نوشیدنیهای لازم را بیاورد.
4) حضور تماموقت در شرکت
سرایدار باید شبانهروزی در محیط شرکت حضور داشته باشد تا اگر حادثهای مانند آتشسوزی رخ داد، در ابتدا اقدامات ایمنی را به کار گیرد و علاوه بر آن، با آتشنشانی تماس بگیرد. همینطور، سرایدار وظیفه دارد اگر شرکت مورد دستبرد سارقین قرار گرفت، فوراً با مأمورین نیروی انتظامی تماس بگیرد و سایر اقدامات احتیاطی را به کار ببرد.
5) حفاظت از اموال و داراییهای شرکت و کارکنان آن
سرایدار شرکت وظیفه دارد از اموال شرکت و داراییهای کارکنان در شرکت، خصوصاً در زمانی که این افراد در محل شرکت حضور ندارند، محافظت نماید. این وظیفه یکی از اصلیترین مسئولیتهای سرایدار در متن نمونه قرارداد استخدام سرایدار است.
6) کنترل وسایل گرمایشی و سرمایشی شرکت
سرایدار باید وسایل سرمایشی را در فصول گرم سال و وسایل گرمایشی شرکت را در فصول سرد سال راهاندازی نماید و در صورت خرابی این وسایل، به مدیر شرکت برای تعویض و یا تعمیر آنها گزارش دهد.
7) کنترل ترددات به شرکت
گاهی ممکن است چند شرکت در یک مجتمع اداری باشند و این مجتمع یک سرایدار داشته باشد؛ در این صورت، این سرایدار وظیفه دارد رفتوآمدهای مختلف به شرکت را کنترل نماید و از ورود غیرمجاز افراد جلوگیری نموده و این موردها را به مدیر ساختمان گزارش دهد.
این مطلب میتواند برای شما مفید باشد: هرآنچه باید درمورد اهمیت استخدام سرایدار بدانید!
8) سرکشی به بخشهای مختلف
سرایدار وظیفه دارد به بخشهای مختلف شرکت سرکشی کرده و اگر کارکنان شرکت به چیزی احتیاج داشتند، آن را تهیه نماید. علاوه بر این، سرایدار مسئول است اگر مورد خطا و تخلفی در شرکت مشاهده نمود، به مدیر شرکت گزارش دهد.
9) تأمین مایحتاج شرکت
هر شرکتی به وسایلی مانند خودکار، کاغذ، منگنه، پوشه و همینطور دیگر وسایلی مانند چای و قند و غیره احتیاج دارد که سرایدار باید آنها را تهیه کند و لیستی از وسایل تهیهشده تنظیم نموده و همراه با قیمت آنها، در اختیار رئیس خود بگذارد.
مواردی که در بالا ذکر شد، تنها بخشی از وظایف سرایدار در نمونه قرارداد استخدام سرایدار است و ممکن است سرایدار و کارفرمای وی در هنگام عقد قرارداد بر روی وظایف دیگری نیز توافق نمایند و آنها را در متن قرارداد وارد کنند و از آنجایی که مفاد هر قراردادی براساس خواست طرفین است، این موضوع با مانعی روبهرو نخواهد بود.
در پایان
با وجود اینکه سرایداری جزء مشاغل پردرآمد در جامعه نیست؛ اما جزء مشاغل بسیار سخت و دشوار با مسئولیتهای بسیار زیاد میباشد. به همین دلیل، شخصی که میخواهد اشتغال به سرایداری داشته باشد، باید از وظایفی که قرار است برعهده بگیرد اطلاع کافی داشته باشد و سپس اقدام به عقد نمونه قرارداد استخدام سرایدار نماید. در غیر این صورت، سرایدار نمیتواند عملکرد خوبی داشته باشد و در نهایت، ممکن است نتواند قرارداد خود را با کارفرما تمدید نماید.
مطلبی که مطالعه نمودید، یکی از محتواهای بلاگ حقوقی لامینگو است. پیشنهاد ما به شما ورود به بلاگ لامینگو و مطالعه دیگر محتواها و مطالب حقوقی برای افزایش دانش حقوقیتان میباشد.
دیدگاه شما