آیا شرکت همان موسسه است؟_بررسی تفاوتها و ابعاد مختلف

3 سال پیش
مشاوره حقوقی شرکت‌ها

بسیاری از مواقع دیده می‌شود که افراد اصطلاح شرکت یا مؤسسه را به‌جای یکدیگر به کار می‌برند، در صورتی که این دو با یکدیگر تفاوت بسیاری دارند. اگر می‌خواهید مؤسسه یا شرکتی را تأسیس کنید بهتر است ابتدا تعاریف آن را به طور دقیق بشناسید و سپس اقدام به پیاده کردن ایده خود کنید. در این مقاله قصد داریم درباره تعاریف مؤسسه و شرکت، هرکدام به صورت جدا و هم چنین تفاوت‌های آنها با یکدیگر صحبت کنیم، ناگفته نماند درباره مشاوره حقوقی شرکت‌ها نیز صحبتی خواهیم داشت. اگر احساس می‌کنید که این موضوع می‌تواند برای شما کاربردی و مفید باشد تا انتهای مقاله با ما باشید.

در ابتدا لازم است بدانید مؤسسه حقوقی لامینگو دارای متخصصین حقوقی باتجربه‌ای است که می‌تواند خدمات مختلف حقوقی را با بهترین کیفیت به شما ارائه دهد. پس در زمان‌هایی که احساس می‌کنید به افرادی نیاز دارید که از اطلاعات حقوقی بالاتری برخوردار باشند، می‌توانید از تیم حقوقی لامینگو کمک بگیرید، به طور مثال یکی از خدمات پر طرفدار این مجموعه مرتبط با مشاوره حقوقی شرکت‌ها است که برای اطلاعات بیشتر با اعضای تیم در تماس باشید.

 

دریافت مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

شرکت چیست؟

شرکت‌ها به منظور انجام عملیاتی تجاری با وجود دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی با هدف کسب درآمد تأسیس می‌شوند. البته شرکت‌هایی نیز هستند که هدف از تأسیس آنها تجارت نیست که به این گونه از اجتماع‌، شرکت‌های حقوقی یا مدنی گفته می‌شود. لازم است بدانید که شرکت‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هرکدام از آنها دارای ویژگی‌هایی هستند و از طرفی تفاوت‌هایی در هر یک از آنها دیده می‌شود. شرکت‌های تجاری طبق ماده‌ای که وجود دارد شامل: شرکت‌های سهامی عام، شرکت‌های سهامی خاص، شرکت‌های مسئولیت محدود، شرکت‌های تضامنی، شرکت‌های نسبی، شرکت‌های تعاونی، شرکت‌های مختلط سهامی، شرکت‌های مختلط غیر سهامی.

اگر به واژه شرکت دقت کنید متوجه می‌شوید که از کلمه شریک گرفته شده است که به معنای همکاری و شراکت است و تنها به منظور دنبال کردن هدفی خاص تأسیس می‌شود که آن اهداف می‌تواند بسیار متفاوت باشد. معمولاً برای تأسیس چنین اجتماعی افراد در تعداد دو یا چند نفر در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و برای دنبال کردن یک هدف اقتصادی شرکت مورد نظر خود را تأسیس می‌کنند. شرکت‌ها از زمانی که در دفتر ثبت قرار می‌گیرند، یک شخصیت حقوقی پیدا می‌کنند و به همین دلیل می‌تواند از کلیه حقوق برخوردار شوند.

افرادی که در صدد تأسیس شرکت هستند از تمامی امور حقوقی اطلاع ندارند پس نیاز به افرادی متخصص در این موارد احساس می‌شود تا مشاوره حقوقی شرکت‌ها را به عهده بگیرد و شرکت از لحاظ حقوقی به صورت اصولی و قانونی پیش رود.

 

سیر تا پیاز مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

مؤسسه چیست؟

تشکیلات و مؤسسات غیر تجاری همان طور که از نامش پیداست به منظور مقاصد غیر تجاری از قبیل امور علمی، ادبی، امور خیریه و دیگر موارد شکل می‌گیرند. عناوینی که برای چنین تشکیلاتی انتخاب می‌شود، می‌تواند با نام‌های کانون، انجمن، بنگاه و دیگر موارد باشد، البته باید در نظر داشت عناوینی که مرتبط به نهادهای دولتی و کشوری هستند قابل اخذ نیستند. این تشکیلات طبق قانون دارای تاریخ ثبت و شخصیت حقوقی هستند البته از زمانی که به طور رسمی به ثبت برسند.

مؤسسات با نام و هدف مشخص به‌منظور فعالیت‌های انتفاعی و غیرانتفاعی آغاز به کار می‌کنند. شاید مؤسسه را با نام واحد اقتصادی شنیده باشید که در واقع هر دو صحیح هستند و هم چنین تمامی مؤسسات به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود که هرکدام دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند. لازم است بدانید که برای دسته‌بندی مؤسسات سه هدف را معیار قرار می‌دهند که آن سه مورد شامل مالکیت، نوع فعالیت و هدف از فعالیت است که هرکدام از این موارد شامل دسته‌بندی‌های دیگر می‌شوند.

افرادی که قصد بر تأسیس یک مؤسسه دارند قطعاً در ابتدا از تمامی موارد حقوقی مطلع نیستند و نمی‌توانند تمام زمان خود را بر روی یادگیری بگذارند. به همین دلیل نیاز به افرادی دارند که بتواند آنها را در زمینه‌های مختلف راهنمایی کند و مشاوره حقوقی را برعهده بگیرد.

 

 مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

تفاوت‌های مؤسسه و شرکت

همان‌طور که متوجه شدید شرکت‌ها و مؤسسات دارای تفاوت‌هایی هستند که هر کدام به‌گونه‌ای منحصر به فرد عملکرد دارند. در ابتدا سعی کردیم تعاریف هر کدام را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید قبل از پی بردن به تفاوت‌های موجود موقعیت آنها را تشخیص دهید.

به‌طورکلی یکی از تفاوت‌های مؤسسات و شرکت‌ها مربوط به تعداد افراد تشکیل‌دهنده است که در مؤسسات تنها به‌واسطه یک نفر می‌تواند شکل بگیرد اما در شرکت‌ها حداقل میزان افراد واسطه دو نفر است که در هر شرکت و نوعی که دارد متفاوت خواهد بود، به طور مثال در شرکت‌های مسئولیت محدود، نسبی و تضامنی به حداقل دو نفر و در شرکت‌های سهامی خاص به حداقل سه نفر و در سهامی عام به حداقل پنج نفر نیاز است.

مورد دوم آن است که مؤسسات می‌توانند برای فعالیت‌های انتفاعی و غیرانتفاعی مورد هدف قرار بگیرند. به بیانی دیگر هدف از مؤسسات فعالیت‌های غیرتجاری است درصورتی‌که شرکت‌ها با هدف امور تجاری و سودآوری تأسیس می‌شوند.

 

اهمیت مشاوره حقوقی شرکت‌ها

به منظور داشتن یک شرکت ایده‌آل با رعایت قوانین و مقررات می‌بایست مجموعه دارای افرادی متخصص در زمینه حقوقی باشد. همان‌طور که می‌دانید برای انجام کارهای حقوقی هر شخصی نمی‌تواند داوطلب باشد و از طرفی رئیس شرکت یا مدیرعامل نمی‌تواند زمان خود را صرف یادگیری چنین مواردی کند بنابراین وجود فردی که بتواند مشاوره حقوقی شرکت‌ها را به عهده بگیرد امری واجب است تا بتواند کل مجموعه را به سمت هدف خود نزدیک‌تر کند.

 

 مشاوره حقوقی شرکت‌ها

 

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام نهایی

در این مقاله سعی کردیم با بازکردن تعاریف مؤسسه و شرکت، تفاوت‌های آن‌ها را مشخص کنیم و در اختیار شما قرار دهیم. بعد از تعریف هر یک مشخص شد که این دو مجموعه از دو لحاظ افراد تشکیل‌دهنده و دیگری مرتبط با نوع فعالیت بود متفاوت هستند. پس اگر شما هم به دنبال تأسیس چنین اجتماعی هستید ابتدا تعاریف هرکدام را مورد بررسی قرار دهید و تفاوت‌هایشان را دریابید.

به یاد داشته باشید که اعضای تیم لامینگو آماده ارائه خدمات در زمینه حقوقی است و می‌تواند در زمینه‌های مختلف حمایتگر شما باشد و راه درست را پیش رویتان قرار دهد. پس اگر نیاز به فردی متخصص و مجرب در زمینه حقوقی داشتید با اعضای تیم در تماس باشید. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد و هم چنین توانسته باشیم اطلاعات کاملی را به شما منتقل کرده باشیم و در صورت دسترسی به اطلاعات بیشتر به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید که نظرات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

یک دیدگاه