آیا وجود قرارداد در تعمیرات ساختمان ضرورت دارد؟
پیش از شروع هر اقدام در جهت تعمیرات ساختمان لازم است که میزان و نوع خسارت و همچنین کار و تعمیری که میطلبد بین افراد یا فردی که در پی تعمیرات است و کسی که موظف میشود این تعمیرات را انجام دهد مورد بحث قرار بگیرد و قرارداد تنظیم شود. انعقاد یک قرارداد بین طرفین اهمیت زیادی دارد و لازم است که قرارداد نوشته شود و نکاتی که ممکن است در طی عملیات پیش بیاید در آن قید شود. یک قرارداد میتواند سندی باشد برای پیشبرد صحیح یک عمل و همچنین ضامن کار فردی که به تعمیرات را انحام میدهد و ضامن فردی که خواهان و نیازمند تعمیر است. در ادامه درباره این که چرا انعقاد قرارداد پیمانکاری ساختمان اهمیت و ضرورت دارد صحبت خواهیم کرد.
این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه که درباره پیمانکاری تعمیرات ساختمان باید بدانید
قرارداد تعمیرات ساختمان به چند شکل میتواند منعقد شود؟
قراردادی که برای انجام تعمیرات در ساختمان لازم است که منعقد شود ممکن است به دو صورت زیر انجام گیرد:
– تعمیرات و بازسازی ساختمان با استفاده از مصالح ساختمانی
– تعمیرات و بازسازی ساختمان بدون استفاده از مصالح ساختمانی
قرارداد تعمیرات ساختمان با استفاده از مصالح چگونه خواهد بود؟
در قرارداد تعمیرات ساختمان با استفاده از مصالح ساختمانی به قرارداد بازسازی درصدی نیز شهرت دارد به این صورت خواهد بود که کارفرما با برآورد کردن هزینهها مبلغی را در اختیار کارفرما تعمیرات ساختمان قرار میدهد و پیمانکار موظف میشود که صفر تا صد تعمیرات را بر عهده بگیرد و از همان مبلغی که کارفرما در اختیارش قرار داده است در این راستا استفاده نماید.
همه هزینههایی که پیمانکار در طی مراحل تعمیرات انجام میدهد لازم است با فاکتور به کارفرما ارائه شود. حق الزحمه نیروی کاری که کارفرما برای انجام کار مشغول به فعالیت میکند نیز ممکن است بنا بر قراردادی که بین پیمانکار و کارفرما منعقد شده است توسط پیمانکار پرداخت شود و یا این که خود کارفرما بنابر قرارداد دستمزد آنها را پرداخت نماید.
قرارداد تعمیرات ساختمان بدون مصالح ساختمانی چگونه انجام میگیرد؟
در این فرایند و قرارداد در تعمیرات ساختمان کارفرما خود وظیفه تهیه مصالح ساختمانی را بر عهده میگیرد و تنها مبلغی را برای کار به پیمانکار پرداخت میکند و همچنین وظیفه استخدام و پیدا کردن کارگران برای پیشبرد کار نیز بر عهده خود کارفرما خواهد بود. کارفرمایانی که خودشان توانایی پیدا کردن این موارد را دارند و در پی پیش برد کارهای تعمیرات ساختمان به صورت اقتصادی هستند میتوانند از این نوع قرارداد استفاده نمایند.
در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان دارید میتوانید با مراجعه کردن به لینک زیر از خدمات کارشناسان ما درباره نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان بهره مند شوید:
دانلود نمونه قرارداد تعمیرات ساختمان
در قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان چه نکاتی را باید لحاظ کرد؟
هنگامی یک مشکل در ساختمان نیاز به تعمیرات اساسی و کلی دارد لازم است که طی یک قرارداد قید شود چه اقداماتی قرار است صورت بگیرد. بنابراین طرفین در قراداد تمامی هزینههایی که ممکن است در حین عملیات تعمیر رخ بدهد را به صورت ریز و حساب شده برآورد خواهند کرد و در قرارداد وارد خواهد شد. پس از این که هزینههای همه کارها در قرارداد قید شد لازم است که در آن مبلغی که مورد توافق قرار گرفته است بررسی شود و نحوه پرداخت مبلغ به کارگر و یا فردی که قرار است تعمیرات را انجام دهد لحاظ شود.
پس از قید مواردی که درباره پرداختی هزینههای کار بود لازم است که در قرارداد قید شود این عملیات در چه مدت زمانی قرار است انجام شود. در بخشی از قرار پیمانکار عملیات تعمیراتی لازم است تعهداتی نیز داشته باشد که در قرارداد با توجه به آنچه که بین طرفین وجود دارد نوشته شده و مورد توافق طرفین قرار میگیرد. همچنین در انتها درباره مشخصات و محل سکونت طرفین اطلاعات صادقی لازم است تا قرارداد رسمیتی قابل استناد پیدا کند.
این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: هزینههای تعمیرات در آپارتمان بر عهده کیست؟
چرا باید قرارداد پیمانکاری ساختمان وجود داشته باشد؟
از آنجایی که هر کار و عملیاتی که بین چند نفر صورت میگیرد لازم دارد که برخی مسائل بین آنها روشن شود و مورد توافق قرار بگیرد. همچنین زمانی که یک کار حساسیت بالا داشته باشد و چند و چون عمل آن ممکن است منافع و حقوق بسیاری از افراد تحت تاثیر قرار دهد؛ وجود قرارداد میتواند یک تعهد و یک وسیله برای استناد باشد.
بنابراین در تعمیرات ساختمان نیز ممکن است این عملیات به اندازهای حساس و مهم باشد که حقوق همه افراد ساکن در یک ساختمان را درگیر کند و یا ممکن است به دلیل اهمیت بالا در آن هزینههایی شکل بگیرد که نیاز به یک قرارداد داشه باشد تا بتواند به طور دقیق گفت که چه اقداماتی صورت گرفته است. وجود قرارداد میتواند از ایجاد هزینههای زیاد جلوگیری کند و بسیاری از مسائل که درباره پرداخت دستمزد نیز ممکن است رخ بدهد کمتر شود و یا در صورت شاکی شدن یکی از طرفین قرارداد قرارداد به ثبت رسیده میتواند در بسیاری از موارد پاسخگو این مسائل باشد.
کلام پایانی
در هر قرارداد لازم است که به موارد گفته شده اشاره شود و مورد توافق قرار بگیرد همچنین درباره چگونگی امکان فسخ قرار به توافق رسیده نیز در قرارداد پرداخته میشود؛ همچنین اگر در طی عملیات برای طرفین مسئله یا اختلافی رخ داده شود لازم است که از پیش در قرارداد قید شده باشد که در این مسائل برای حل اختلافات به چه محلی باید مراجعه نمود. در پایان این نکته را به خاطر داشته باشید که وجود یک قرارداد میتواند بسیاری از مسائل را حل کند و مهم و سازنده باشد. بنابراین پیش از هر اقدامی تشریح کار و فعالیت و انتظارات و درخواستها توسط طرفین با به ثبت رسیدن در یک قرارداد میتواند پیشرفت مراحل یک عملیات را قانونی و صحیح کند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری تعمیرات ساختمان از خدمات این مرکز بهرهمند شوید. اگر این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از دیدگاه خود در بخش نظرات مطلع سازید. همچنین میتوانید با مراجعه کردن به بلاگ لامینگو از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد استفاده نمایید.
دیدگاه شما