دیه مجازات است یا جبران خسارت؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی دیات

در این مطلب به بررسی اینکه دیه و پرداخت آن مجازات می‌باشد و یا به منظور جبران خسارت صورت می‌پذیرد خواهیم پرداخت. به‌هنگام مطالعه این مطلب و سایر مطالب مشابه در مسائل گوناگون، شما عزیزان متوجه پیچیدگی قوانین و احکام اسلامی و کیفری خواهید شد. برای آگاهی هر چه بیشتر و کامل‌تر نسبت به این عوامل، بهترین راه دریافت مشاوره حقوقی می‌باشد. در زمینه دیه، انواع و اقسام مختلف و شرایط پرداخت آن شما عزیزان می‌توانید با بهره‌مندی از مشاوره حقوقی دیات، بهترین اطلاعات را کسب کنید. برای بررسی این‌که دیه مجازات است یا جبران، ابتدا باید دید کاملی نسبت به مفهوم مجازات و جبران خسارت دست پیدا کنید. در ادامه به بررسی مفاهیم هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

موسسات حقوقی مختلفی در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای فعالیت می‌کنند. لامینگو یکی از مراکز بسیار معتبر در زمینه ارائه خدمات حقوقی و مشاوره حقوقی دیات است، که با استفاده از دانش و تخصص کارشناسان و وکلای پایه یک دادگستری به شما در این زمینه کمک می‌کند. برای دریافت مشاوره از لامینگو بر روی لینک زیر کلیک کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی دیات

 

جبران خسارت یعنی چه؟

جبران خسارت در حقوق، به این معناست: زمانی که فردی بر تعهدات و التزامات خود پایبند نباشد و یا اقدامی کند که در پی آن به شخص یا اشخاص دیگری آسیب برساند محکوم به جبران خسارت وارده می‌باشد. این خسارت ممکن است مادی یا معنوی باشد. جبران خسارت زمانی بر فرد واردکننده خسارت الزامی است که جرم فرد برای دادگاه و قاضی مسلم باشد. در صورتی که خسارت مادی یا معنوی باشد یا خسارت باعث از بین رفتن منافعی باشد که ممکن بوده برای فرد حاصل شوند، دریافت خسارت برای فرد زیان دیده امکان‌پذیر می‌باشد.

 

مجازات

زمانی که فردی عمل خلاف عرف و اخلاقیات جامعه را انجام دهد، برای جلوگیری از گسترش این عمل و نشکستن قبح آن در جامعه، باید برخوردی مناسب با فرد شود. این برخورد برای متنبه کردن فرد خاطی و افرادی که ممکن است با مشاهده این عمل در انجام و تکرار آن جلب شوند صورت می‌پذیرد. برای آشنایی بیشتر با این موارد می‌توانید از مشاوره حقوقی دیات استفاده نمایید.

زمانی که فرد خاطی در ازای خطای انجام شده‌اش تنبیه شود، بدون شک با نتیجه عمل خود مواجه شده و در خاطرش باقی خواهد ماند که این عمل چه نتیجه‌ای را برایش در پی خواهد داشت. اعمالی که از نظر قانون‌گذاری نامناسب می‌باشند و خلاف قانون شناخته می‌شوند جرم تلقی شده و فردی که این اعمال را انجام داده مجرم شناخته شده و مجازات خواهد شد.

مجازات‌ها به طور کلی به سه دسته اصلی، تبعی و تکمیلی تقسیم بندی می‌شوند. نوع اول مجازات‌ها، مجازات اصلی می‌باشند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیه این مطلب را هم بخوانید:هرآنچه لازم است در مورد دیه بدانید!

 

مجازات اصلی

به مجازات‌هایی که به طور مشخص برای جرم‌های مشخص تعریف شده‌اند، مجازات‌های اصلی گفته می‌شود. تعیین این مجازات‌ها برای آگاهی مردم از نتایج کارهایشان و عدم سردرگمی قضات می‌باشد؛ به این سبب زمانی که فردی مرتکب جرمی می‌شود و طبق قانون برای وی حکم مجازات صادر می‌شود وی نمی‌تواند ابراز ناآگاهی کند. اگر بخواهیم مجازات‌های اصلی را دسته بندی کنیم، می‌توانیم این مجازات‌ها را به چهار دسته قصاص، حدود، دیه و تعزیز قسمت‌بندی کنیم. آگاهی کامل از جزئیات این موضوع با دریافت مشاوره حقوقی دیات امکان‌پذیر است.

 

مشاوره حقوقی دیات

 

مجازات تکمیلی

همانطور که از نام این دسته از مجازات‌ها پیداست، آنها برای تکمیل مجازات اصلی به تشخیص قاضی صادر می‌شوند. این دسته از مجازات‌ها زمانی کارآمد هستند که قاضی تشخیص دهد مجازات اصلی جرم برای فرد مجرم کافی نبوده و آن فرد نیاز به تنبیه بیشتری دارد. متناسب با جرم انجام شده و برای مواردی خاص مانند قصاص، انواع حد  و تعزیز مجازات‌های تکمیلی قابل اعمال می‌باشند.

اگر بخواهیم به بررسی انواع مجازات تکمیلی بپردازیم، می‌توان به بازداشت یا اقامت اجباری در محلی مشخص، جلوگیری از اقامت در برخی از محل‌ها، جلوگیری از اشتغال در برخی مشاغل، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از تصدی و یا رانندگی وسایل نقلیه موتوری، منع از حمل سلاح، جلوگیری از داشتن دسته چک و اسناد تجاری، ممنوع‌الخروج کردن، اخراج از کشور، انتشار حکم محکومیت قطعی و مواردی از این قبیل اشاره کرد. مشاوره حقوقی دیات اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

مجازات تبعی

همان‌طور که از نام این مجازات‌ها مشخص می‌باشند، این نوع از مجازات‌ها به تابعیت جرم انجام گرفته به صورت خود به خودی به فرد مجرم تحمیل می‌شوند؛ به همین سبب در کنار مجازات اصلی این مجازات‌ها نیز اعمال می‌شوند. این مجازات‌ها معمولاً باعث می‌شوند تا افراد از برخی حقوق اجتماعی محروم شوند. این مجازات‌ها برای جرایم عمدی که محکومیت کیفری قطعی را برای شخص در پی داشته باشند هستند و بعد از اجرای حکم اصلی اجرا می‌شوند.

تا به اینجا به بررسی مفهوم خسارت و مجازات و انواع آنها پرداختیم. همان‌طور که گفته شد، خسارت، برای جبران آسیب‌های مادی، معنوی و منافع قابل تقاضا می‌باشد. مجازات‌ها و انواع آن نیز به طور کامل بررسی شدند. در تعریف مفهوم مجازات، دیه جزو مجازات‌های اصلی به حساب آمد که در صورت نیاز شامل مجازات تبعی نیز می‌شود. حال می‌توان گفت، دیه مجازاتی است برای جرمی که به سبب آن به شخص یا اشخاصی آسیب وارد شده است منظور می‌گردد؛ پرداخت دیه برای جبران این خسارت می‌باشد. پس در کل می‌توان دیه را مجازات و پرداخت آن را برای جبران خسارت دانست. به عبارت دیگر برای دیه ماهیتی مستقل در نظر گرفت که هر دو جنبه مجازات و جبران خسارت را به همراه دارد.

 

مشاوره حقوقی دیات

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

در این مطلب سعی شد تا به سؤال دیه مجازات است یا جبران خسارت پاسخ داده شود. برای پاسخ دادن به این سؤال به بررسی مفهوم و انواع هر یک از این مسائل پرداخته شد. در مسائل حقوقی، دریافت مشاوره حقوقی از گمراه شدن افراد و متضرر شدن آنها جلوگیری کرده و می‌تواند به فرد آگاهی کامل را در زمینه مورد نیاز ببخشد. مجموعه حقوقی لامینگو یکی از مجموعه‌هایی است که از طریق آن می‌توانید مشاوره حقوقی دیات و انواع مختلف مشاوره حقوقی را با بهترین کیفیت دریافت کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه