سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه فرصتی برای یک مشارکت سودآور
مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه امروزه یکی از خدمات کارآمد مؤسسات حقوقی است. تأسیس داروخانه جزء سودآورترین مشاغل است اما در مقابل نیاز به سرمایه بسیار زیادی دارد. با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان رشته داروسازی سرمایه لازم برای شروع کار را ندارند، فرصت مشارکت برای سرمایهگذاران فراهم شده است. اگر شما هم قصد سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه را دارید، با ما همراه باشید.
مرجع ذیصلاح در صدور مجوز تأسیس داروخانه کیست؟
معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئولیت صدور مجوز تأسیس داروخانه را بر عهده دارد.
شرایط دریافت مجوز چیست؟
در سال 1398 بعد از اصلاح رویههای مرتبط با مجوز تأسیس داروخانهها، محدودیتهای جغرافیایی و جمعیتی حذف شدند. با این وجود، هنوز برای اخذ مجوز تأسیس داروخانه، متقاضی باید حد نصابی از امتیاز را داشته باشد. جزییات امتیازات مدرک تحصیلی، خدمت در مناطق محروم، سابقه داروساز بودن، امتیازات ویژه ایثارگران و… را اینجا ملاحظه بفرمایید.
این مطلب را نیز بخوانید: نکات مهمی که برای دریافت مجوز تاسیس داروخانه باید بدانید
مراحل اخذ مجوز چگونه است؟
برای اخذ مجوز، لازم است چهار مرحله طی شود. اولین شرط اقدام برای دریافت مجوز، کسب حداقل امتیاز تأسیس داروخانه است. در مرحله بعدی باید در سامانه معاونت غذا و دارو درخواست خود را ثبت و مدارک را آپلود نمایید. در صورتی که دانشگاه محل تحصیل، مدرک تحصیلی شما را تأیید نماید، میتوانید با ارائه مدارک خود به کمیسیون ماده 20 (امور داروخانهها)، نسبت به اخذ پروانه کسبوکار اقدام کنید. بعد از دریافت پروانه، این کمیسیون از محل داروخانه شما بازدید مینماید. بعد از ارائه گزارش تأیید، شما قادر به افتتاح داروخانه خود خواهید بود.
برای آگاهی از جزییات نحوه سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه، از تیم لامینگو مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه را دریافت نمایید.
دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری
آیا کسی بدون داشتن مدرک داروسازی میتواند در تأسیس داروخانه مشارکت داشته باشد؟
با توجه به امتیازات لازم برای تأسیس داروخانه، عملاً غیرداروساز نمیتواند اقدام به دریافت مجوز نماید. با این وجود، در موارد زیادی، با توجه به کمبود بودجه لازم برای خرید سرقفلی داروخانه در محل مناسب، داروسازان با سرمایهگذار به طور مشارکتی داروخانه تأسیس میکنند. در تأسیس مشارکتی داروخانه، فرد داروساز که مجوز به نام اوست، مسئول دریافت دارو و پاسخگویی به تخلفات احتمالی است.
آیا سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه امکانپذیر است؟
سالهاست داروسازان بسیاری در صف دریافت مجوز رایگان تأسیس داروخانه هستند. داروسازانی که نمیخواهند پشت این صف طولانی منتظر بمانند در پی یافتن سرمایهگذار هستند. این شرایط فرصت مناسبی است برای سرمایهگذارانی که با وجود علاقه به تأسیس داروخانه، امتیازات لازم را ندارند.
انواع مجوز تأسیس داروخانه برای سرمایهگذاری چیست؟
مجوز تأسیس داروخانه به دو نوع خام و کارکرده تقسیم میشود. برای خرید مجوز خام، با داشتن 80 درصد امتیاز شهر مورد نظر میتوان بدون نوبت و با خریدن مجوز، داروخانه را تأسیس کرد. برای خرید مجوز کارکرده، میتوان مجوز داروخانه را از داروخانهداری که قصد ادامه قعالیت ندارد، دریافت نمود. سرمایه مورد نیاز برای خرید مجوز متفاوت است. به عنوان مثال، قیمت مجوز خام بر اساس جمیعت شهرها متغیر است. قیمت مجوز کارکرده توافقی است، هرچند شهر و منطقه قرارگرفتن داروخانه در بالابودن این قیمت مؤثر است.
آیا برای واگذاری داروخانه به غیر، مقررات خاصی وجود دارد؟
بر اساس دستور رئیس سازمان غذا و دارو، برای جلوگیری از سوءاستفاده و تبعات بعدی احتمالی آن، به تمام دفاتر اسناد رسمی سراسر کشور ابلاغ شده است قبل از انعقاد هر قراردادی مابین مؤسس داروخانه (صاحب مجوز تأسیس) و سایر افراد، از دانشگاه علوم پزشکی مربوطه برای دریافت تأیید صلاحیت از کمیسیون قانونی ماده ۲۰ استعلام شود.
آیا سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه به قرارداد نیاز دارد؟
بله. در این نوع مشارکت هم مانند هر مشارکت دیگری تنظیم قرارداد بسیار مهم است. این نوع مشارکت که آمیزهای از سرمایه نقدی (از سوی سرمایهگذار) و سرمایه غیرنقدی (از سوی صاحب مجوز) است، مشارکت مدنی نامیده میشود. قرارداد مشارکت مدنی دارای جزییات دقیقی است و بهرهمندی از دانش حقوقی در تنظیم قرارداد مهم است. به همین جهت توصیه میشود با استفاده از راهنماییهای تیم حقوقی لامینگو، یک قرارداد مشارکت مدنی کامل را دریافت نمایید.
نحوه تنظیم قرارداد مشارکت برای تأسیس داروخانه به چه صورت است؟
ابتدا مشخصات شرکا باید کامل و با جزییات ثبت شود. بعد از اینکه مشخصات طرفین نوشته شد، لازم است موضوع قرارداد به طور کامل توضیح داده شود. در ادامه چگونگی شراکت و سرمایه طرفین قرارداد نوشته و سهم طرفین مشخص میشود. زمان شروع و پایان شراکت و مکان دقیق داروخانه نیز باید مشخص شود. در ادامه حقوق قانونی، وظایف و تعهدات طرفین ثبت میشود. نحوه اداره داروخانه، مسئولیتهای طرفین و شروط شرکا هم باید با جزییات در قرارداد ذکر گردد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
سخن پایانی
در ان مطلب تلاش شد تا حد امکان شما را با فرصتی به نام سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه آشنا نماییم. گردش مالی داروخانهها بسیار خوب است، بنابراین این نوع از سرمایهگذاری و مشارکت برای هر دو طرف (صاحب مجوز و سرمایهگذار) سودآور است. اگر قصد سرمایهگذاری برای تأسیس داروخانه دارید، لطفاً توضیحات تکمیلی را از طریق مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه تیم لامینگو کسب نمایید.
نظرات و پرسشهای خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید. همچنین مطالعه سایر مطالب حقوقی بلاگ لامینگو را از دست ندهید.
یک دیدگاه
-
3 سال پیش
متشکرم ازراهنمایی سودمندتان
دیدگاه شما