در قرارداد کارآموزی به چه نکاتی باید توجه شود؟

4 سال پیش
قرارداد کارآموزی

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید از نظر قانونی عنوان کارآموز به چه کسی داده می‌شود؟ کارآموز و قرارداد کارآموزی از جمله مباحثی است که در قانون کار به آن پرداخته شده است. نکته جالبی که در خصوص قرارداد کارآموزی وجود دارد این است که تصور عامه مردم با تعریف قانونی این قرارداد بسیار متفاوت است. در این مقاله تلاش کردیم تا بیشتر به قرارداد کارآموزی که یکی از انواع قراردادهای استخدامی است بپردازیم.

تعریف کارآموز و قرارداد کارآموزی از منظر قانون کار

قانون کار به دو دسته از افراد عنوان کارآموز را اختصاص می‌دهد:

  • افرادی که برای یادگیری یک حرفه خاص، مدتی در یکی از آموزشگاه‌های معتبر به کارآموزی می‌پردازند.
  • افرادی که در بازه سنی 15 تا 18 سال قرار دارند و جهت یادگیری یک حرفه خاص در یک کارگاه معین به کارآموزی ضمن کار مشغول هستند.

همانطور که ملاحظه کردید چیزی که از نظر عامه مردم کارآموز خطاب می‌شود در هیچ یک از دسته‌های بالا وجود ندارد. اما تکلیف قانونی هر کدام از این موارد چیست؟

دانلود رایگان قرارداد کار موقت

نکات قانونی قرارداد کارآموزی

از نظر قانون کار قرارداد کارآموزی هم از جمله قراردادهای استخدامی است. اما حساسیت‌ها و ویژگی‌های این قرارداد استخدامی از سایرین متمایز است. همانطور که در بالا اشاره شد دو دسته کارآموز بر اساس قانون کار به رسمیت شناخته می‌شوند.

دسته اول کسانی هستند که ممکن است از طرف کارفرمای خود برای یادگیری یک حرفه خاص به یکی از مراکز یا آموزشگاه‌های کارآموزی فرستاده شوند. مدت دوره کارآموزی به عنوان دوره خدمت این افراد شناخته می‌شود و کارگر کما فی سابق از کارفرما حقوق دریافت می‌کند و برای او بیمه هم پرداخت می‌گردد. باید توجه داشته باشید که حقوق پرداختی به کارگر تحت آموزش در آموزشگاه‌ها نمی‌تواند از حداقل پایه حقوق کمتر باشد.

همچنین اگر کارفرمایی در دوره قرارداد کارآموزی بدون هیچ علت موجهی مانع ادامه دوره کارآموزی شود و از این بابت خسارتی به کارآموز یا همان کارگر وارد شود، با اقامه دعوا از سوی کارگر نزد مراجع معتبر قانون کار باید خسارت وارده را به کارگر پرداخت کند.

قرارداد کار آموزی

از طرف دیگر کارگر موظف است در تمام دوره کارآموزی به صورت منظم در کلاس‌ها شرکت کند و با خاتمه کارآموزی به میزان دو برابر مدت دوره کارآموزی برای کارفرما کار کند. اگر با اتمام دوره کارآموزی، کارگر حاضر به اشتغال در مجموعه کارفرما نباشد کارفرما می‌تواند با مراجعه به مراجع صالح اداره کار از کارگر مطالبه خسارت نماید.

اما مقررات مربوط به دسته دوم کمی متفاوت است. طول دوره کارآموزی برای این افراد فقط در همان بازه سنی 15 تا 18 سال قابل اعمال است و همانطور که ملاحظه می‌کنید در هر صورت از سه سال تجاوز نخواهد کرد. از طرفی به دلیل شرایط و حساسیت‌های مربوط به این سن، این افراد در روز بیشتر از 6 ساعت مجاز به کارآموزی نخواهند بود. از طرفی تمام موارد فوق منوط به این خواهد بود که نوع کارآموزی برای این نوجوانان مفید باشد و بیش از حد توان آن‌ها نباشد.

مراکز کارآموزی موظف هستند محیط مناسب و سالمی جهت رشد و یادگیری کارآموزان فراهم کنند. همچنین دولت هم اقدامات حمایتی لازم را در این خصوص به عمل خواهد آورد.

تنظیم قرارداد سفارشی

آیا به چند ماهه ابتدای خدمت افراد در قراردادهای استخدامی دوره آموزشی یا کارآموزی تعلق می‌گیرد؟

حتما شما هم شنیده‌اید که بسیاری از موسسات و شرکت‌ها در چند ماه آغاز همکاری با افراد تحت عنوان کارآموزی یا آموزشی با آن‌ها قرارداد امضا می‌کنند.

در این دوره که معمولا یک دوره دو تا سه ماهه است به افراد حقوقی پرداخت نمی‌شود یا مبلغ پرداختی بسیار کمتر از مبلغ حقوق مبنا و پایه است. از طرفی بسیاری از کارفرمایان برای این افراد بیمه پرداخت نمی‌کنند و این استدلال را مطرح می‌کنند که شما در دوره آزمایشی قرار دارید.

دریافت مشاوره حقوقی استخدام

در جواب این کارفرمایان عزیز باید بگوییم که تحت هیج شرایطی این عذرها پذیرفته نیست و شما باید از لحظه‌ای که وارد مجموعه‌ای شدید و فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کردید نه تنها بیمه شوید بلکه حقوقی که نمی‌تواند از حقوق پایه کمتر باشد دریافت کنید. در صورت هرگونه تخلفی می‌توانید مراتب را از طریق مراجع صالح اداره کار پیگیری کنید.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مقالات ما می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه بفرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه