مهم‌ترین نکات درباره جرم مزاحمت در فضای مجازی

مشاوره حقوقی مزاحمت

متاسفانه از گذشته تا به اکنون همواره افرادی وجود دارند که با کلامشان و انجام فعل و انفعالاتی موجب ایجاد مزاحمت و سلب آسودگی و آرامش دیگران می‌شوند. تنها فرقی که مزاحمان در این عصر جدید با مزاحمان در دوران قبل دارند، داشتن امکانات بیشتر و ابزارهایی آسانتر برای ایجاد مزاحمت است. یکی از این ابزارها فضای مجازی است. برای همین قانونی وضع شده است که مزاحمت در فضای مجازی جرم تلقی شده و مجازاتی به همراه دارد. در ادامه این مطلب درباره مهم‌ترین نکات لازم درباره جرم مزاحمت در فضای مجازی آورده شده و همچنین جهت دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی مزاحمت استفاده کنید.

 

مزاحمت در فضای مجازی به چه معناست؟

مطابق قانون شخصی که با استفاده از اینترنت و یا بهره بردن از مخابرات ویدیو یا تصویر یا صوت دیگری را تغییر داده و آن را انتشار دهد مزاحم نامیده شده و محکوم به حبس به مدت 91 روز الی 2 سال شده و یا موظف به پرداخت جریمه نقدی به میزان تعیین شده‌ای خواهد شد.

لازم به ذکر است که اگر تغییرات اعمال شده بر روی اسناد منتشر شده به شکل مستهجن باشد، شخص خاطی به هر دو مجازات محکوم می‌گردد.

 

این مطلب را بخوانید:مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی در قانون اساسی

 

مشاوره حقوقی مزاحمت

 

اگر شخصی با افشای اسرار شخصی فرد دیگری مسبب خساراتی به هر شکل اعم از نوع مادی یا معنوی اشخاص شود به حبس به مدت 91 روز الی 2 ساله محکوم و یا موظف به پرداخت جریمه نقدی به میزان معین و یا در صورت صلاح‌دید قاضی به هر دو مجازات محکوم می‌گردد.

اگر شحصی با نیت ایجاد مزاحمت، وارد کردن خسارت و یا تشویش اذهان عمومی یا برخی از مقامات در فضای مجازی اقدام به نشر اکاذیب کرده و یا آن را در دسترس عموم قرار دهد، شخص زیان دیده در صورتیکه امکان دادخواست مبنی بر اعاده حیثیت نیز داشته باشد میزان محکومیت فرد مزاحم به حبس از 91 روز الی 2 سال و یا جریمه نقدی به مقداری معین می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت

 

مجازات برای مزاحمان بانوان چیست؟

طبق سخنان یک وکیل دادگستری به دلیل آنکه ایجاد مزاحمت برای زنان در فضای مجازی امری آگاهانه محسوب می‌گردد فلذا هنگام کشف شخص مزاحم مطابق قانون مجازات اسلامی تصویب شده در سال 1375، زمانیکه شخصی توسط تلفن همراه یا سایر دستگاه‌های مخابراتی مسبب مزاحمت بانوان شود افزون بر اجرای قوانین ویژه در شرکت مخابرات، مزاحم محکوم به حبس به مدت 1 الی 6 ماه می‌شود. این قانون در موارد سایر شبکه‎ های اجتماعی همچون فیسبوک، واتساپ و … صدق می‎کند.

 

این مطلب را بخوانید:چه مجازاتی برای جرم مزاحمت تلفنی وجود دارد؟

 

هنگام مواجه شدن با مزاحمت به چه نکاتی توجه کنیم؟

در هنگام وقوع مزاحمت توسط شبکه‎ های اجتماعی همچون اینستاگرام، واتساپ، فیسبوک و .. ، فرد زیان دیده می‌تواند درخواستی مبنی بر پیگیری جرم مزاحمت (در این مورد مزاحمت برای بانوان) به دادسرای جرایم رایانه‎ای مراجعه کند.

 

توجه داشته باشید که برای طرح شکایت خود باید گوشی همراه یا سایر دستگاه‎های رایانه‎ای و یا مخابراتی را که حاوی متن پیام، صوت و یا تصویری که موجب آزار و اذیت‎ شخص شده است را به دادسرا ارائه دهند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی مهم‌ترین نکات لازم درباره جرم مزاحمت در فضای مجازی بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی مزاحمت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه