نحوه دریافت مجوز تأسیس دامداری صنعتی

مشاوره حقوقی اخذ مجوز

دامداری شغلی است که قدمتی به طول تاریخ دارد. انسان‌ها در گذشته به صورت کاملا سنتی به پرورش دام می‌پرداختند اما با گذشت زمان و رشد جمعیت، روش‌های سنتی دیگر پاسخگوی نیاز بشر نبود. نیاز انسان به لبنیات، گوشت و پشم و… روز‌به‌روز در حال افزایش است و روش‌های سنتی دامداری این نیازها را تامین نمی‌کنند. اینجا بود که با پیشرفت علم، انسان‌ها به صنعتی‌سازی دامداری روی آورده و روش‌های نوین را جایگزین دامداری سنتی کردند. دامداری صنعتی به دلیل سودآوری مناسب به سرعت نظر بسیاری از افراد را به سوی خود جلب کرد.

هم اکنون عده بسیاری در این زمینه فعالیت می‌کنند. اگر شما هم به فکر راه اندازی کسب و کاری سودآور هستید و رویای تأسیس دامداری صنعتی را در ذهن دارید با ما همراه شوید تا با تمام مراحل اخذ مجوز آشنا شده و بتوانید به صورت کاملا اصولی برای تأسیس واحد دامداری خود اقدام کنید. همچنین شما می‌توانید به کمک مشاوره حقوقی اخذ مجوز، مسیر دست‌یابی به رویای خود را کوتاه‌تر کنید.

 

دامداری صنعتی چیست؟

برخلاف دامداری سنتی که در حال نابودی محیط زیست کره زمین است، دامداری صنعتی طبق روش‌های اصولی هم نیاز بشر را تامین می‌کند و هم تا حدود زیادی از نابودی کره زمین جلوگیری می‌کند. هرچند که در روش دامداری صنعتی هزینه‌های پرورش و نگهداری دام بیشتر است اما به لطف رعایت اصول بهداشتی و فنی، بازدهی بیشتری نسبت به دامداری سنتی خواهد داشت. برای مثال، تولید شیر در دامداری صنعتی به صورت میانگین 4 برابر بیشتر از دامداری سنتی است؛ و یا به کمک روش‌های اصلاح نژاد برتر، دام هایی به مراتب پروار‌‌‌تر و سالم‌تری خواهید داشت. با توجه به مزایای دامداری صنعتی، دولت نیز از صاحبان این مشاغل حمایت می‌کند، به عبارتی دیگر با اخذ مجوز دامداری صنعتی می‌توان از تسهیلات دولتی نیز بهره‌مند شد.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز احداث دامداری صنعتی

کلیه متقاضیان حقیقی و حقوقی که قصد تاسیس دامداری دارند باید به همراه مدارک شناسایی و مدارک زیر جهت اخذ مجوز اقدام کنند:

• اسناد و مدارک مربوط به زمین مورد نظر برای احداث تاسیسات

• اسناد و مدارک مورد نظر مربوط به زمین کشت علوفه

تیم حقوقی لامینگو به همراه کادری متخصص و مجرب، آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی اخذ مجوز دامداری صنعتی می‌باشد.

مشاوره حقوقی دریافت مجوز

 

مشاوره حقوقی اخذ مجوز

انتخاب محل مناسب دامداری صنعتی

اولین قدم در مسیر راه‌اندازی دامداری صنعتی، تامین محل مناسب است. شما باید طبق قوانین نظام دامپروری زمین مناسبی را جهت احداث واحد‌های دامداری معرفی کنید. زمین موردنظر می‌تواند به صورت زیر باشد:

• زمین‌های سنددار

• زمین‌های قولنامه‌ای

• زمین‌های استیجاری

• زمین‌های مشاع

• زمین‌های اصلاحات ارضی

• زمین‌های واگذار شده از سوی کمیسیون مواد 31 یا 32 قانون واگذاری زمین‌های اموات

 

اگر قصد استفاده از زمین‌های مشاع و یا مشارکت با افراد دیگر دارید می‌توانید این مطلب را بخوانید: چگونه یک قرارداد مشارکت در زمین کشاورزی تنظیم کنیم؟

 

انواع مجوزهای مورد نیاز برای احداث دامداری صنعتی

1_ موافقت اصولی

مجوزی است که قبل از صدور پروانه تأسیس به فرد متقاضی اعطا می‌گردد. مدت اعتبار این مجوز 6 ماه است و در مواقع ضروری می‌توان آن را 6 ماه دیگر نیز تمدید کرد.

2_ پروانه تأسیس

فرد متقاضی باید برای شروع احداث ساختمان‌ها و تأسیسات مورد نیاز دامداری صنعتی طبق ضوابط نظام دامپروری، پروانه تأسیس اخذ کند. مدت اعتبار پروانه تأسیس 2 سال است که در صورت نیاز می‌توان 1 سال دیگر نیز آن را تمدید کرد؛ البته در این صورت به موافقت شورای صدور پروانه استان نیاز خواهید داشت.

3_پروانه بهره‌‌برداری

بعد از مرحله احداث ساختمان‌ها و ساخت تأسیسات، نوبت به دریافت مجوز بهره برداری در بازه زمانی مشخص می‌رسد. بعد از اعلام پایان کار احداث ساختمان‌ها و تأسیسات، کمیسیون صدور پروانه استان موظف است حداکثر طی دو هفته هماهنگی های لازم را جهت بازدید مشترک کارشناسان دامپروری و دامپزشکی، از واحد دامداری را انجام‌دهد. اگر کارشناسان محل مورد نظر را از حیث خود تأیید کردند، حداکثر ظرف یک هفته پروانه بهره‌ برداری صادر می‌گردد. مدت اعتبار پروانه بهره برداری 5 سال است و پس از آن قابلیت تمدید تا 5 سال دیگر را دارد.

 4_ مجوز بهداشتی

مجوزی است که سازمان دامپزشکی کشور به منظور رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای در فرایند بهره‌‌برداری از واحد‌های تولیدی، کارخانه‌ها و یا کارگاه‌ها صادر می‌کند. البته با این شرط که واحد مورد نظر مجوز تأسیس داشته باشد.

این مطلب را بخوانید: نکات حقوقی قرارداد مشارکت در تأسیس و راه‌اندازی کارخانه

 

چند نکته مهم

• فروش و انتقال پروانه تأسیس، در صورتی که احداث ساختمان‌ها کمتر از 50 درصد پیشرفت فیزیکی کرده باشند ممنوع است و منجر به ابطال پروانه می‌شود.

• در زمان صدور پروانه بهره‌برداری، پروانه تأسیس از فرد متقاضی پس گرفته شده و در پرونده بایگانی می‌شود.

• متقاضیان نباید فقط با دریافت یک پروانه، دست به انجام پرورش دام بزنند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

از آنجا که فرایند اخذ مجوز، زمان‌بر و هزینه بردار است، توصیه می‌کنیم قبل از هرگونه اقدامی از مشاوره حقوقی اخذ مجوز کمک گرفته و با علم کافی دست به عمل بزنید. در این صورت تا حد زیادی از اتلاف وقت و هزینه باارزش خود جلوگیری خواهید کرد. همیشه منتظر دریافت نظرات و پیشنهاد‌های ارزشمند شما در بلاگ لامینگو هستیم.

 

 

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم عابدینی خواه

دیدگاه شما

بدون دیدگاه