نکات حقوقی مهم در قرارداد مشارکت در فروش که باید بدانید

نمونه قرارداد مشارکت در فروش

یکی از الزاماتی که در مشارکت در فروش می‌تواند برای افراد مهم و ضروری باشد، دقت به نکات حقوقی مربوط به نمونه قرارداد مشارکت در فروش است. هر قراردادی شرایط خاص خود را دارد و حتی در یک رسته هم ممکن است قراردادها با شرایط مختلفی منعقد گردند. اما با این حال نکات حقوقی عمومی مربوط به قراردادهای همکاری در فروش عمدتاً مشابه به هم بوده و کاربران می‌توانند با اطلاع از این قوانین قبل از امضای آن، به‌درستی از مسئولیت‌های خود آگاه شده و به‌اصطلاح نخوانده چیزی را امضاء نکنند. در این مقاله نیز با بررسی نکات حقوقی مربوط به این قراردادها سعی داریم تا شرایط و مسئولیت‌های مختلف در آن را برای کاربران تشریح نماییم؛ تا از این طریق حقی از کاربران با منعقد شدن این قرارداد ضایع نشود.

 

تعریف قرارداد مشارکت مدنی

همکاری در فروش یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی محسوب می‌شود. ازاین‌رو قبل از اینکه به نکات حقوقی موجود در نمونه قرارداد مشارکت در فروش بپردازیم، بایستی تعریفی درست و دقیق از این نکات برای کاربران داشته باشیم. قراردادهای مشارکت مدنی قراردادهایی هستند که در آن طرفین قرارداد با همکاری یکدیگر و استفاده از سرمایه‌ها و تخصص‌های یکدیگر سعی در شروع یک کسب‌وکار جدید، ارتقاء آن و حتی خریدوفروش یک کالا برای کسب سود می‌نمایند. در این قراردادها به‌صورت دقیق وظایف طرفین و میزان سرمایه هر یک درج می‌شود و در همان روز اول هر کس هم مسئولیت‌های خود و هم سود عایدی از نتیجه خریدوفروش را در این کسب‌وکار می‌داند.

 

این مطلب را بخوانید: همه آنچه که درباره مشارکت در فروش لازم است بدانید

 

قراردادهای مشارکت مدنی به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و دارای زیر دسته‌هایی است که هر یک بنا به شرایط تفاوت‌هایی با هم دارند. هرچند ماهیت اصلی همه انواع قراردادهای مشارکت مدنی در یک حیطه دسته‌بندی می‌شود اما در کل این قراردادها از نظر نکات و جزئیات و همچنین موارد حقوقی تفاوت‌هایی هم با هم دارند. یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی، قرارداد همکاری در فروش است که در ادامه به تعریف آن پرداخته و همچنان نکات حقوقی مندرج در نمونه قرارداد مشارکت در فروش را با هم مرور می‌کنیم.

 

تعریف قرارداد مشارکت در فروش

قرارداد مشارکت در فروش یکی از انواع قراردادهایی است که اتفاقاً در ماه‌های اخیر به‌شدت بر سر زبان‌ها افتاده و افراد زیادی برای استفاده از مزیت‌های چنین قراردادی به دنبال نمونه قرارداد مشارکت در فروش و ثبت این قراردادها هستند. در این قراردادها معمولاً شرایط به این‌گونه است که دو طرف قرارداد با همکاری با یکدیگر برای فروش یک کالا اقدام می‌نمایند. ممکن است یکی از طرفین سرمایه و کالای موردنظر را تأمین نماید و دیگری به نوعی انجام دهنده عملیات فروش باشد. این قراردادها به نمونه قراردادهای مشارکت مدنی اطلاق می‌شود که در آن همکاری برای فروش بوده و روند درآمدزایی در آنها به واسطه فروش اتفاق می‌افتد.

وظایف و تعهدات طرفین در چنین قراردادهایی هم کاملاً روشن و شفاف بوده و در نمونه قرارداد مشارکت در فروش می‌توانید این تعهدات را به‌صورت کامل ملاحظه نمایید. امضای این قرارداد به معنی قبول کردن شرایط و مسئولیت‌های مندرج در آن برای هر دو طرف است. از‌این‌رو با مطالعه دقیق بندهای آن کاربران باید از قبل اطلاعات کافی برای چنین قراردادهایی را داشته باشند.

 

دانلود قرارداد مشارکت در فروش

 

مجوزهای لازم در قرارداد مشارکت در فروش

با توجه به اینکه قرارداد همکاری در فروش یک قرارداد از زیرمجموعه‌های مشارکت مدنی اطلاق می‌شود، بنابراین به‌صورت دقیق در قانون تعریف شده است و هرکسی که پای این برگه‌ها را امضا می‌نماید، به‌گونه‌ای تعهدات قانونی آن را به‌عنوان مسئولیت مدنی می‌پذیرد. بستن این قراردادها نیاز به مجوزهایی هم دارد که بسته به نوع مشارکت در فروش این مجوزها ممکن است تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشند. بااین‌حال در هر صنفی این مجوزها به‌صورت دقیق تعریف شده است. پس اگر برای بستن قرارداد همکاری در فروش اقدام می‌نمایید، در وهله اول علاوه بر خود محتویات نمونه قرارداد مشارکت در فروش بایستی از مجوزهای لازم برای این زمینه نیز اطمینان حاصل نمایید.

برای مثال یکی از رایج‌ترین انواع قراردادهای همکاری در فروش که امروزه طرفداران زیادی هم پیدا کرده است، همکاری در فروش اینترنتی است. کاربران باید دقت کنند که فعالیت بسیاری از سایت‌های فروشگاهی در اینترنت بدون مجوز لازم است. قانون حتی برای این فروشگاه‌ها نیز مجوزهایی را تعریف می‌نماید که باید از قبل نسبت به آنها اطمینان داشته باشید.

 

نمونه قرارداد مشارکت در فروش

 

ضمانت‌های اجرایی قرارداد مشارکت در فروش

ضمانت‌هایی اجرایی نه‌فقط در نمونه قرارداد مشارکت در فروش بلکه در همه انواع قراردادهای مشارکت مدنی قابل‌رؤیت است. این ضمانت‌ها به نوعی تضمینی برای هر دو طرف قرارداد هستند که طرف مقابل به تعهدات و وظایف خود پایبند باشد. یکی از شرایط اصلی اعتبار یک قرارداد داشتن همین ضمانت‌های اجرایی است. مواردی مانند حق فسخ، ضرر و زیان ناشی از عدم انجام وظیفه، چک، سفته و از قبیل موارد می‌تواند به‌عنوان ضمانت‌های اجرایی قرارداد همکاری در فروش در نظر گرفته شود. ضمانت‌های اجرایی طرفین الزامی برای طرفین خواهد بود تا هم به مسئولیت‌های خود عمل نمایند و هم به نوعی در حفظ اسرار دو طرف در قرارداد پایبند باشند. وجه التزام نیز می‌تواند یکی از انواع ضمانت‌های اجرایی در قرارداد همکاری در فروش باشد.

 

موضوع، مدت و مبلغ قرارداد

موضوع، مدت و مبلغ قرارداد ازجمله ارکان اصلی هر قراردادی هستند. در نمونه قرارداد مشارکت در فروش نیز می‌توانید این ارکان را مشاهده نمایید. دقت کنید که در قرارداد باید تعریف دقیقی از این موارد درج شده باشد. حتی برای همکاری‌هایی که مبلغ قرارداد به‌عنوان پورسانت در اختیار همکار قرار می‌گیرد، بایستی درصد همکاری و جزئیات آن به‌صورت دقیق آورده شود. از این گذشته یک قرارداد برای اعتبار باید دارای مدت نیز باشد.

 

شرایط فسخ قرارداد

یکی دیگر از نکات حقوقی و بندهای مهم در انواع قرارداد همکاری در فروش، شرایط فسخ آن است. در درجه اول تمام شدن مدت قرارداد اگر با تمدید همراه نباشد، به‌خودی‌خود به‌منزله فسخ آن محسوب می‌شود. از این گذشته شرایطی دیگری نیز برای فسخ قرارداد تعیین می‌گردد که کاربران باید به آنها نیز دقت داشته باشند. مواردی اعم از عدم انجام تعهدات و یا درکرد در اجرای آنها می‌تواند از این شرایط باشد. البته ذکر این نکته هم ضروری است که معمولاً در چنین قراردادهایی اقدام به فسخ به معنی از بین رفتن حق طرف آن نبوده و این حق برای وی محفوظ خواهد بود که ضرر و زیان خود را ناشی از عدم انجام تعهدات طرف مقابل دریافت نماید.

 

تعداد نسخه‌های قرارداد

قراردادهای معتبر امروزی در چندین نسخه تهیه می‌شود که به تعداد هر یک از شرکاء صادر می‌گردد. دقت به این موضوع نیز برای افراد ضروری است.

این مطلب را بخوانید: موفقیت در مشارکت در فروش چگونه حاصل می‌شود؟

 

در پایان به یاد داشته باشید

به بررسی نکات حقوقی مهم در نمونه قرارداد مشارکت در فروش پرداختیم و راه‌هایی برای دور ماندن از دردسرهای بعد از آن را نیز مرور کردیم. در پایان به یا داشته باشید که انجام تعهدات و زیر بار مسئولیت رفتن را نباید ساده بگیرید. از این حتماً قبل از هر کاری بندهای مندرج در قرارداد را موبه‌مو مطالعه کرده  هرگز هیچ قراردادی را تا زمانی که آخرین بند آن را نیز مطالعه و تفسیر نکرده باشید، امضاء نکنید. همچنین استفاده از مشاوره حقوقی که به‌صورت آنلاین در لامینگو به آن دسترسی خواهید داشت می‌تواند راهکاری حیاتی برای رفع دردسرهای آینده چنین قراردادهایی باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

برای مطالعه سایر مطالب هم‌اکنون می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید و دیگر مقالات ما را مطالعه کنید. همچنین اگر در رابطه با این موضوع اطلاعاتی دارید، می‌توانید با ما و دیگر افراد در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه