4 دلیل اهمیت قیمت گذاری در استارتاپ ها

4 سال پیش
قیمت گذاری در استارتاپ ها

همه ما می‌دانیم که قیمت‌ گذاری‌ها از دیدگاه تجاری، احتمالاً باید با 9 تمام شود. برخی معتقدند این موضوع ریشه در روانشناسی دارد. به هر حال، انتظار می‌رود مشتریان تمایل بیشتری برای کالای به طور مثال 99 هزار تومانی به جای 100 هزار تومانی داشته باشند. در صورتی که شاید برای همان کالا 100 هزار تومان پرداخت کنند و باقیمانده هم نگیرند. از این موضوع‌ می‌توان نتیجه گرفت مساله قیمت گذاری واقعا مهم است ولی اکثر استارتاپ­‌ها توجه کافی به آن ندارند.

قیمت گذاری را جدی بگیرید!

اغلب اوقات، قیمت گذاری بر اساس فقط برآورد هزینه تولید، به علاوه مقداری حاشیه سود است. یا مبلغی است که پس از بررسی رقبا، منطقی به نظر می­‌رسد. این مساله حتی در حوزه مشاوره هم وجود دارد. مشاوران و متخصصان کمی هستند به کارآفرینان و استارتاپ­ ها در خصوص قیمت گذاری تاکید کنند و آن‌ها را آگاه سازند.

با این وجود، قیمت گذاری برای کسب‌وکار موضوع مهمی تلقی می‌­شود و برای موفقیت یک کارآفرین، مساله اساسی است. قیمت گذاری مربوط به شناخت مشتریان شماست؛ قیمتی که ارائه می­‌دهید همان چیزی­ست که در نهایت محصول شما را می‌­فروشد، داستانی را در مورد کسب و کار شما به مشتری می‌گوید و به عنوان راهنمایی برای مدیریت هزینه­‌هایتان عمل می­‌کند.

دریافت مشاوره حقوقی

  • قیمت یعنی چطور مشتری شما سود می­‌برد.

بسیاری از ما اصطلاحات اقتصادی “تمایل به پرداخت” را شنید‌ه‌­ایم. قیمت محصول شما، هزینه‌ای برای مشتری محسوب می­‌شود. سود مشتری در واقع، تفاوت بین قیمتی است که شما تعیین کرده‌­اید و سودی که آن‌ها دریافت می­‌کنند. مشتریان نیز می­‌خواهند حداکثر سود را کسب کنند.

بنابراین معامله ای که در آن مقاومت کمتری نشان می­‌دهند، جایی است که سود آن‌ها از قیمتی که باید بپردازند بیشتر باشد. مشتری شاد، مشتری سودآور است.

مطلب پیشنهادی: در ادامه ارزش‌گذاری استارتاپ‌ها چگونه انجام می‌شود؟ را بخوانید.

  • قیمت اطلاعاتی برای مشتری است!

قیمت، بیشتر از صرفا پول است؛ در واقع اطلاعات هم محسوب می­‌شود. قیمت بالا باعث افزایش انتظارات مشتری در مورد محصول، خدمات مشتریان و غیره می­‌گردد. وقتی مشتریان انتظار قیمت بالایی از محصولی داشته باشد اما با قیمت بسیار کم و شگفت‌­آور عرضه شود، دیگر یک معامله نیست! و جای نگرانی دارد.

تعییت قیمت محصولات استارتاپ ها

یک فروشنده پورشه را تصور کنید که قیمت 15000 دلار برای مدل جدید این خودرو ارائه دهد. ممکن است برخی به دنبال آن بروند، اما بسیاری دیگر تعجب می‌کنند که چه مشکلی در این اتومبیل‌ها وجود دارد و چرا باید یک پورشه جدید ارزان تر از یک اتومبیل معمولی باشد! در این صورت برند پورشه بزودی ارزش خود را از دست می‌­دهد.

 

  • قیمت تعیین کننده هزینه است.

شاید وارونه به نظر برسد، اما حقیقت این است که قیمت با مقداری که مشتریان شما از محصول انتظار دارند تعیین می شود. آن‌ها کالای شما را در صورتی خریداری می­‌کنند که از نظر ارزش، پیشنهاد خوبی به آن‌ها بدهید. کار شما به عنوان کارآفرین سود بردن از قیمتی است که مشتریان آن را برای پرداخت انتخاب می‌کنند. تنها راه این­ست که ابتدا قیمت را تعیین کنید، سپس فرایند تولید ، مواد و کمیت تولید شده را بر اساس قیمت مورد انتظار انتخاب نمایید. هزینه، متغیر اصلی انتخاب کارآفرین است.

تنظیم قرارداد سفارشی

  • قیمت توسط مشتری تعیین می‌شود.

در واقع، قیمت برای تعیین شدن توسط شما نیست؛ بلکه برای کشف است. قیمتی که بیش از حد بالا باشد باعث کاهش فروش و سود خواهد شد. قیمت باید درست باشد. ممکن است بپرسید “درست” برای چه کسی؟ پاسخ این است که باید برای مشتری درست باشد.

قیمت مناسب براساس ارزشی است که مشتری انتظار دارد، پس “سود” حاصل از محصول شما برای مشتری است. اما مشتری محصولات و خدمات زیادی را برای انتخاب دارد و آنچه را که بیشترین سود را برایشان کسب می کند (طبق شرایط خودشان) انتخاب می­‌کنند. این در حالی­ست که شما می‌خواهید مقدار دلخواه خودتان را روی برچسب قیمت چاپ کنید. حقیقت ساده این است که قیمت مناسب، برای شما نیست که تعیینش کنید و هیچ ارتباطی با هزینه­‌تان ندارد.

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • صبا قبادی
    1 سال پیش

    تو بازار رقابتی امروز تاکید بسیاری از صاحب نظران تو سایت هایی مثل فوربز و دانشگاه کسب و کار و… به روی قیمت گذاری اصولی و صحیحه چرا این قیمت گذاریه که میتونه باعث پیشرفت و یا حتی شکست یه کسب و کار شه . ممنون از اینکه به این موضوع پرداختید مختصر و مفید بود