چگونه پرونده تصادفات را پیگیری کنیم؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی تصادف

هنگامی که واقعه تصادف رخ می‌دهد؛ علاوه بر فشار روحی و روانی، چه بسا آسیب جسمانی و یا آسیب مالی نیاز است که این آسیب‌ها پیگیری شود. اگر آسیب جسمی در حد وخیم باشد لازم است که در اولین اقدام به فوریت های پزشکی اطلاع داده شود. پس از این‌که به اورژانس خبر داده شد برای پیگیری مراحل قانونی و حقوقی می‌بایست با پلیس و افسر نیروی انتظامی تماس حاصل کرد. تمامی حقوق برای استناد و دریافت خسارت منوط بر ثبت وقایع به وسیله پلیس است.
در ادامه روند پیگیری تصادف و مراحل قانونی آن را برایتان خواهیم آورد.

 

اولین اقدام و هدف بررسی یک تصادف

ثبت همه جزییات یک تصادف و ترسیم کروکی ثبت اطلاعات بیمار توسط پزشکی قانونی به این دلیل است که می‌بایست مقصر و زیان دیده در تصادفات مشخص شود. و میزان خسارت و زیان فرد به او بازگردانده شود. این مورد به تشخیص مراجعه قضایی می‌باشد و باید پرونده ای برای تصادف رخ داده تشکیل شود. پس از تشکیل این پرونده به حکم مراجع حقوقی و قانونی مشخص می‌شود که پرداخت خسارت توسط فرد مقصر باید انجام شود و یا اینکه به بیمه طرفین ارجاع داده می‌شود.

این مطلب را بخوانید: مهم‌ترین نکات برای مطالبه خسارت تصادفات رانندگی

 

انواع تصادف

ابتدا باید مشخص شود که تصادفی که رخ داده است چه نوعی از تصادفات در مراجع قانونی می‌باشد. کارشناس تصادفات این موضوع را تشخیص می‌دهد. بر اساس نظر و حکم او می‌توان مابقی مراحل را طی کرد.
۱-تصادفات خسارتی
۲-تصادفات جرحی و فوتی
۳-تصادفاتی که در آن یکی از طرفین متواری شده باشد.

 

مشاوره حقوقی تصادف

 

برای دریافت مشاوره حقوقی تصادف از وکلای پایه یک و کارشناسان متخصص در این حوزه می‌توانید به لینک زیر مراجه کنید:

مشاوره حقوقی تصادف

 

تصادفات خسارتی

 

به محض اتفاق افتادن تصادفی که تنها خسارت به بار آورده است. خودرو باید به منتهی الیه سمت راست هر دو طرف هدایت شود. سپس برای درخواست کارشناس تصادف با پلیس تماس گرفته شود. افسر پلیس هم می‌بایست در کمتر از ۱۵دقیقه خود را در محل حاضر کند.
پس از اینکه خسارت وارده مورد بررسی قرار گرفت؛ مبلغ خسارت که هر ساله حد معینی تعیین می‌شود و سقف خسارات را مشخص می‌کند. این مبلغ اگر از حد معینی بیشتر باشد لازم است که کروکی ترسیم شود و با استناد به آن از فرد مقصر خسارات دریافت شود. در صورتی‌که از مبلغ تعیین شده کمتر باشد دیگر نیازی به ترسیم کروکی نبوده و طرفین به بیمه های مرتبط ارجاع داده می‌شوند.

 

تصادفات جرحی

 

پس از رخ دادن این تصادف و تماس با فوریت‌های اورژانس، به پلیس نیز باید اطلاع داده شود. پلیس باید در اسرع وقت در محل حاضر شده و کارشناس و افسر راهور نیز در کنار او حضور داشته باشند.
در این نوع تصادفات در هرصورت می‌بایست کروکی ترسیم شود. کروکی و خودروهای دخیل در تصادف به کلانتری تحویل داده می‌شوند و مصدومین پس از آنکه مورد بررسی قرار گرفتند به اورژانس منتقل می‌شوند. در بیمارستان نیز باید همه جزییات بیمار ثبت شود چرا که برای دریافت دیه لازم است تمام جوانب رعایت شود. سایر مراحل از کلانتری و دیگر مراجع باید پیگیری شود.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی تصادفات رانندگی بدانید

 

تصادفاتی که در آن یکی از طرفین متواری شده باشد

پس از تماس با پلیس و حضور آن در صحنه تصادف یک گزارش تحت عنوان صورت جلسه توسط افسر پلیس ثبت خواهد شد. و فرد زیان دیده با در دست داشتن آن صورت جلسه به کلانتری مراجع کرده و در آنجا یک شکایت نامه تنظیم می‎شود. سپس برای پیگیری مابقی پرونده به شورای حل اختلاف محلی که تصادف در آن رخ داده است می‌بایست مراجعه کرد.

 

مشاوره حقوقی تصادف

 

 

در مواردی که صحنه تصادف به هم خورده باشد باید چه اقداماتی انجام داد

در مواردی تصادف ثبت نشده و یا زمانی از رخ دادن تصادف گذشته و یا اینکه با وجود ثبت توسط کارشناس تصادفات مراحل پیگیری انجام نشده است. طرفین اگر تنها تصادفی خسارتی داشته‌اند و آن را پیگیری نکرده اند باید به پلیس راهور منطقه مراجعه کنند و تصادف خود را پیگیری کنند.

در مواردی در عین حال که صحنه ی تصادف موجود نیست؛ تصادف نیز توسط افسر بازدید نشده است. در این مورد نیز طرفین می‌بایست به شورای حل اختلاف مراجعه کنند و با یک کارشناس تصادف مشورت داشته باشند.

در مواردی اگر سانحه تصادف خسارت جرحی نیز داشته باشد علاوه بر مواردی که قید شد؛ باید به بیمارستان اعزامی بیمار نیز مراجعه کرد و پرونده بیمار را دریافت کرد. در این پرونده حکم پزشکی قانونی و ثبت جزییات بیمار هنگام مراجعه پس از تصادف وجود دارد. همچنین نظر پزشک و میزان و طول درمان وی نیز ثبت شده است. پس با در دست داشتن این موارد نیز می‌توان باقی مراحل را نیز طی کرد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نکات تکمیلی

لازم است که در هر شرایطی صحنه ی تصادف به دقت ثبت شود. تاخیر در پیگیری می‌تواند برخی شواهد و مدارک را از بین ببرد. همچنین در بعضی از موارد بیمه‌ها و پرداختی‌ها تا تاریخ معینی پس از وقوع تصادف انجام می‌شود. پس لازم است برای اینکه حقوقی پایمال نشود و همه چیز به دقت ثبت شود در هنگام رخ دادن تصادف بدون در نظر گرفتن مابقی شرایط به پلیس گزارش داده شود.

میتوانید با مراجعه به بلاگ لامینگو مارا از نظرات خودتان مطلع سازید و از دیگر مطالبی که در بلاگ منتشر شده است، استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه