چطور توقیف پلاک بگیریم؟ | نحوه و مراحل توقیف پلاک خودرو

1 سال پیش
توقیف پلاک

هر خودرو دارای یک شماره پلاک است که این شماره پلاک با سایر خودروها متفاوت است. به عبارت دیگر، هر خودرو با پلاک مخصوص به خود شناسایی می‌شود و این شماره پلاک، کد شناسایی آن خودرو می‌باشد و از طریق استعلام این کد، می‌توان از مشخصات آن خودرو آگاه شد. در برخی شرایط ممکن است پلاک خودرو توقیف شود که این اتفاق به دلایل مختلفی می‌افتد. برای مثال، توقیف پلاک اتومبیل ممکن است به دلیل داشتن بدهی و یا شکایت قضایی از صاحب خودرو انجام شود. اگر اشخاصی قصد دریافت توقیف پلاک به دلایل مختلف را دارند باید از طرق قانونی مانند مراجعه به پلیس راهور اقدام به انجام این موضوع نمایند.

به دلیل آن که توقیف پلاک یکی از موضوعاتی است که افراد زیادی با آن مواجه می‌شوند، در این مقاله قصد داریم تا به بررسی چگونگی توقیف شدن پلاک و دلایل آن و همچنین بیان مراحل گرفتن توقیف پلاک بپردازیم. در نتیجه اگر احساس می‌کنید که مطالعه این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و در صورتی‌که نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه داشتید می‌توانید با همکاران ما در تماس باشید و اطلاعات بیشتر را از این افراد دریافت نمایید.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

پلاک خودرو به چه دلایلی توقیف می‌شود؟

در حوزه رانندگی جرایم بسیاری اتفاق می‌افتد که قانونگذار برای مقابله و کاهش این جرایم، مجازات‌هایی را در نظر گرفته است. این مجازات‌ها بسته به نوع جرم و تخلفی که صورت گرفته است متفاوت می‌باشد و در بسیاری از موارد ممکن است برای انجام یک تخلف، چند نوع مجازات اعمال شود. یکی از مجازات‌هایی که برای مقابله با تخلف‌های رانندگی در نظر گرفته شده، توقیف پلاک است. توقیف کردن پلاک به این معنا است که مالک خودرو، دیگر نمی‌تواند تا زمانی که پلاک از توقیف درنیامده از ماشین استفاده کند و اگر با خودرویی که پلاک آن توقیف شده است تردد نماید، اتومبیل ضبط و به پارکنیگ برده خواهد شد. در این بخش از مطلب قصد داریم به بررسی دلایل توقیف شدن پلاک بپردازیم و توضیح دهیم که به چه دلایلی شماره پلاک یک اتومبیل توقیف می‌شود.

 

1. توقیف پلاک به دلیل داشتن بدهی

چنانچه شخصی بدهی به دیگری دارد، یکی از ضمانت‌اجراهای عدم پرداخت این بدهی توقیف کردن پلاک خودروی او می‌باشد. اگر توقیف شدن پلاک به دلیل داشتن بدهی باشد پلاک خودرو تا زمان ادای دین توسط مدیون، رفع توقیف نخواهد شد. بدهی در این موارد ممکن است هرگونه دینی باشد. برای مثال مالک خودرو ممکن است بدهکار سفته یا مهریه باشد و در هر صورت، اگر طلبکار به دایره اجرای ثبت برود و درخواست توقیف اموال بدهکار را داشته باشد، در این صورت توقیف پلاک خودرو نیز ممکن می‌باشد. توقیف پلاک در این شرایط به این دلیل است که بدهکار نتواند خودروی خود را بفروشد و بدهی مدیون از محل این اموال پرداخت گردد.

 

2. توقیف کردن پلاک به دلیل عدم تعویض پلاک

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید پس از معامله خودرو انجام شود، انتقال سند و تعویض پلاک است. در توضیح بیشتر این موضوع باید بدانید که پلاک اتومبیل هرشخصی به همان فرد اختصاص دارد و اگر این فرد اقدام به خرید اتومبیل جدید و تعویض ماشین خود نماید در این صورت باید همان پلاکی که به نام وی می‌باشد برای خودروی جدید استفاده شود. تعویض پلاک بر عهده خریدار ماشین است و خریدار اتومبیل باید ظرف مدت زمان مشخصی پس از خرید خودرو با مراجعه به مراکز تعویض پلاک، اقدام به دریافت پلاک جدید نماید. در این شرایط اگر خریدار از انجام این موضوع امتناع نماید، در این صورت فروشنده خودرو می‌تواند درخواست توقیف پلاک را داشته باشد.

 

درخواست توقیف پلاک خودرو

 

3. توقیف پلاک به علت شکایت قضایی

اشخاص در هنگام رانندگی ممکن است مرتکب تخلف و جرایمی شوند. برای مثال ممکن است شخصی با خودروی خود به فردی اصابت کرده و از محل حادثه فرار کند. در این شرایط از آنجایی که افراد حاضر در صحنه، هویت مالک و راننده را نمی‌دانند شماره پلاک خودرو را برداشته و شاکی می‌تواند از طریق این شماره پلاک اقدام به ثبت شکایت قضایی نماید. پس از ثبت شکایت قضایی، پلاک خودرو توقیف می‌شود تا به این شکایت رسیدگی شود. شکایت‌های قضایی ممکن است به دلایلی مانند عدم پرداخت عوارض شهرداری، مزاحمت خودرو، سرقت‌های خودرویی یا سایر موارد اینچنینی باشد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

گرفتن توقیف پلاک از چه طرقی ممکن است؟

در بخش‌های قبل، توضیحاتی درباره دلایل توقیف کردن پلاک بیان شد و توضیح دادیم که پلاک خودرو به چه دلیلی ممکن است توقیف گردد. موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که علاوه بر نهادهای قانونی مانند سازمان راهنمایی و رانندگی، اشخاص خصوصی نیز می‌توانند درخواست توقیف شدن پلاک خودروی دیگری را داشته باشند. در همین راستا در این بخش از مطلب قصد داریم به توضیح این مطلب بپردازیم که درخواست توقیف شدن و گرفتن توقیفی پلاک از چه طرقی ممکن است و متقاضی باید چه اقداماتی در این زمینه انجام دهد.

 

1. مراجعه به اجرای ثبت

اگر شخصی که از مالک اتومبیل شکایت دارد قصد داشته باشد تا پلاک خودروی شخص را توقیف کند، در برخی شرایط می‌تواند به اجرای ثبت مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نماید. از جمله شرایطی که در صورت وجود آن دریافت توقیف پلاک از طریق اجرای ثبت ممکن است، داشتن سند لازم‌الاجرا است. این موضوع به این معنا است که اگر شکایت شاکی بر پایه سند لازم‌الاجرایی باشد و قصد توقیف کردن پلاک طرف مقابل را داشته باشد، نیازی نیست به دادگاه مراجعه کند و می‌تواند با مراجعه به اجرای ثبت درخوات توقیف داشته باشد. برای مثال، اگر دعوای حقوقی خواهان علیه طرف مقابل بر اساس چک باشد، این شخص باید به دایره اجرای ثبت برای دریافت توقیفی پلاک مراجعه نماید.

 

توقیف پلاک

 

2. مراجعه به دادگاه

در این روش از دریافت توقیف پلاک، شاکی باید شکایت خود را در دادگاه مطرح نماید و پس از دریافت تأمین خواسته یا دستور موقت از دادگاه، می‌تواند درخواست توقیف کردن پلاک را داشته باشد. شاکی باید پس از ثبت شکایت خود در دادگاه و صدور حکم تأمین دلیل یا دستور موقت، به پلیس راهور مراجعه نماید و مراحل توقیف پلاک را از این طریق طی نماید.

همانطور که بیان شد، شاکی می‌تواند با توجه به موضوع شکایت خود از یکی از طرق بالا برای گرفتن توقیف پلاک خودرو اقدام نماید. در هر صورت، پس از مراجعه به اجرای ثبت و یا مراجعه به دادگاه، شاکی باید به پلیس راهور مراجعه کرده و برای توقیف پلاک اقدام نماید. سؤالی که در اینجا ممکن است برای شما ایجاد شود این است که آیا می‌توان به صورت اینترنتی و غیرحضوری نیز برای دریافت توقیف پلاک اقدام کرد یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که در حال حاضر سامانه اینترنتی برای ثبت درخواست توقیف پلاک طراحی و ایجاد نشده است و اشخاص تنها از طریق مراجعه حضوری می‌توانند برای توقیف کردن پلاک اقدام نمایند.

البته باید بدانید که شما می‌توانید با مراجعه به سایت پلیس راهور، استعلام وضعیت پلاک خودروی خود را دریافت نمایید و اگر پلاک اتومبیل شما توقیف شده باشد، در این سامانه وضعیت آن اعلام می‌گردد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: آنچه باید درباره درخواست آزادی وسیله نقلیه یا رفع توقیف بدانید!

 

دریافت استعلام توقیف پلاک چگونه است؟

در قسمت‌های قبل از این مقاله توضیح دادیم که توقیف کردن پلاک به چه دلایلی صورت می‌گیرد، چه اشخاصی می‌توانند درخواست توقیف شدن پلاک را داشته باشند و مراحل گرفتن توقیفی پلاک چگونه است. حال در این بخش از نوشتار قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم که اشخاص چگونه می‌توانند استعلام توقیف پلاک را دریافت نمایند. این موضوع هم در ارتباط با شخصی که پلاک اتومبیل وی توقیف شده است و هم در ارتباط با اشخاصی که از مالک خودرو شکایت کرده و خواستار توقیف شدن پلاک بوده‌اند، صدق می‌نماید. توجه داشته باشید که برای دریافت استعلام وضعیت پلاک توقیفی شما می‌توانید از دو طریق مراجعه به پلیس راهور و مراجعه به پلیس 110 اقدام نمایید.

 

1. مراجعه به پلیس راهور

اگر قصد دارید از طریق مراجعه به پلیس راهور استعلام پلاک را دریافت کنید، شما می‌توانید به پلیس 10+ و یا پلیس راهور مراجعه کرده و با اعلام کد ملی مالک خودرو از وضعیت پلاک آگاه شوید.

 

توقیف پلاک اینترنتی

 

2. مراجعه و یا تماس با پلیس 110

علاوه بر مراجعه به پلیس راهور، شما می‌توانید از طریق مراجعه به پلیس 110 و یا تماس با پلیس از وضعیت پلاک مورد نظر آگاه شوید. در این روش از استعلام توقیفی پلاک، شما باید شماره پلاک و کد ملی مالک اتومبیل را بیان کرده و از توقیف بودن یا نبودن پلاک اتومبیل آگاه شوید. هر دو روش مذکور کارایی یکسانی داشته و شما باید با توجه به شرایط خود یکی از این دو روش را انتخاب نمایید.

 

جمع‌بندی

در این نوشتار درباره توقیف پلاک خودرو صحبت کردیم. شماره پلاک هر خودرو کد شناسایی آن اتومبیل است که با استعلام از آن می‌توان به مشخصات ماشین دست پیدا کرد. توقیف کردن پلاک خودرو به این معنا است که مراجع قانونی اجازه تردد آن خودرو در سطح شهر و جاده‌ها را از مالک سلب کرده و تا زمانی که پلاک رفع توقیف نشود استفاده از آن وسیله نقلیه ممنوع است. توقیف کردن پلاک ممکن است به دلایلی مانند شکایت قضایی از مالک اتومبیل، داشتن بدهی، انجام تخلفات و جرایم رانندگی و غیره صورت بگیرد.

اشخاصی که قصد گرفتن توقیفی پلاک را دارند باید با توجه به شرایط به دادگاه و یا اجرای ثبت مراجعه کرده و پس از آن به پلیس راهور مراجعه نمایند. نکته‌ای که باید توجه داشت این است که گرفتن توقیفی پلاک تنها از طریق مراجعه حضوری ممکن است و در حال حاضر سامانه اینترنتی برای این موضوع طراحی نشده است. پس از ثبت درخواست توقیفی پلاک، اشخاص می‌توانند استعلام پلاک را از طریق پلیس راهور و یا مراجعه و یا تماس با پلیس 110 دریافت نمایند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

مشاوره حقوقی را از لامینگو بخواهید!

در این نوشتار سعی شد تا هر آنچه لازم است شما در ارتباط با توقیف پلاک خودرو بدانید، بیان گردد. با این وجود، ممکن است سؤالاتی برای شما ایجاد شده باشد و یا نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید که در این صورت شما می‌توانید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و مشاوره حقوقی لازم را دریافت نمایید. توجه داشته باشید که توقیف کردن پلاک و ثبت درخواست توقیفی پلاک، مراحلی داشته و اقداماتی را باید انجام دهید و به همین دلیل اگر اطلاعات لازم در این زمینه را ندارید و به کمک اشخاص متخصص در این زمینه نیاز دارید، بهتر است از مشاوران حقوقی مشورت گرفته و سپس اقدام نمایید.

تیم حقوقی لامینگو متشکل از حقوقدانانی متخصص است که به شما در زمینه‌های مختلف حقوقی کمک خواهند کرد. برای دریافت مشاوره حقوقی از این اشخاص، شما می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت لامینگو تماس گرفته و یا به صورت حضوری مراجعه نمایید.

 

بلاگ حقوقی لامینگو پلتفرم تولید محتوا!

اگر تا اینجای مطلب را مطالعه کرده و از مطالعه این نوشته رضایت کافی را داشته‌اید، پیشنهاد می‌شود وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و سایر مطالب این بلاگ را نیز مطالعه نمایید. در نظر داشته باشید که مطالعه محتواهای حقوقی به افزایش دانش حقوقی شما کمک بسیاری نموده و می‌توانید با داشتن اطلاعات لازم اقدام به انجام امور حقوقی خود نمایید. شما همچنین می‌توانید پس از مطالعه هر مطلب، در صورتی‌که ابهام یا پرسشی در ارتباط با آن مطلب در ذهن دارید، سؤال خود را در انتهای همان محتوا برای ما بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند.

در پایان ضمن تشکر از توجه شما خواهشمندیم تا نظرات و انتقادات خود درباره این نوشتار را در بخش دیدگاه‌های مطلب با ما به اشتراک بگذارید. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی نیز دنبال کنید و ما را به دوستان و اطرافیان خود معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه