جذب سرمایه برای پروژه چگونه است؟
در جهان پیرامون خود همواره با افراد بسیاری بر خورد کردیم که از ایده های بسیار جذاب و تجاری برای راه اندازی کسبوکار مناسب و در آمدزایی و سرمایهگذاری، برخوردار میباشند. اما اطلاعات کافی جهت جذب کردن سرمایه و سرمایهگذار ندارند و در ارائه طرح خود و اجرایی نمودن آن به منظور سرمایهگذاری قاصرند.ما در اینجا و در این مطلب سعی نمودهایم که به توضیحات مبسوطی جهت جذب سرمایه برای پروژه های شما بپردازیم .همچنین پلتفرم حقوقی لامینگو آماده خدمترسانی به شما در زمینه مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه میباشد.جهت دریافت مشاوره از طریق لینک زیر با ما همراه باشید.
دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
راههای جذب سرمایه برای پروژه
برای جذب سرمایه روشهای بسیاری موجود است که مهمترین و کاربردیترین روشهای جذب سرمایه و سرمایهگذار را میتوان به موارد زیر دسته بندی نمود که در جذب و کسب سرمایه کمک شایانی را به شما میکند.
- برخورداری از رابطه خوب با سرمایهگذار
- جستجوی یک سرمایهگذار ماهر و کاردان
- برخورداری از ایده های جذاب و خوب
- بالا بودن کیفیت محصول
تمام نکات کلیدی در خصوص مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
جذب سرمایه و برقراری رابطه با سرمایهگذار
شیوههای جذب سرمایه جهت پروژهها و راه اندازی و ادامه حیات کسبوکارها همگی منوط به برقراری روابط مثبت با سرمایهگذار است چرا که افراد غالبا حاضر به سرمایهگذاری در هر شرایط و هر زمینهایی نیستند. اما رابطه مثبت میتواند مسیر حصول نتیجه را هموار نماید. اما این گزینه تنها شرط لازم و کافی جهت جذب سرمایه نخواهد بود و مسلما نکات حائزذ اهمیت دیگری در این خصوص وجود دارد که باید به آن توجه نمود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
جستجوی سرمایهگذار مناسب و ماهر و کاردان
منظور از یافتن یک سرمایهگذار خوب و کاربلد این است که بتواند با طرح پیشنهادی شما ارتباط بر قرار نماید و قدرت فهم ایده شما را داشته باشد. چرا که در این صورت شما و سرمایهگذارتان میتوانید یک ارتباط همسو و هماهنگ در اجرای طرح مربوطه و تولید محصول داشته باشید که این امر باعث تسریع روند تولید وتوزیع خواهد شد.
خالی از لطف نیست که در اینجا به برخی دیگر از خصوصیات لازم برای یک سرمایهگذار خوب بپردازیم:
- داشتن تحصیلات و تخصص
- دارای صبر و باحوصله بودن
- خوش بین به آتیه
- منطقی بودن
- ریسک پذیر باشد
برخورداری از ایدههای جذاب
این نکته بسیار بدیهی و نزدیک به ذهن است که هر سرمایهگذاری، سرمایه خود را صرف ایدههایی میکند که برای وی ارزش سرمایهگذاری کردن را داشته باشد . بنابراین در طرحهای خود و ایدههای خود می بایست نهایت جذابیت و آینده نگری بازار ارائه آن را، لحاظ نمایید.بدانید که ایدههای جذاب و مثمر ثمر، در میان سرمایهگذاران طرفداران ویژه خواهند داشت.
نکته مهمی که در ارائه طرح یا ایده پیشنهادی خود به آن توجه نمایید این است که شما باید نیاز بازار را در طرح پیشنهادی خود، مورد توجه قرار دهید و وقت و هزینه خود و سرمایهگذار را صرف تولید محصولات حاشیه ایی و بعضا بی مصرف و بلا استفاده ننمایید.
بالا بودن کیفیت محصول
در جذب سرمایه این نکته اساسی باید در نظر گرفته شود که اهتمام بر روی محصول با کیفیت، یکی از راه های نیل به پلههای موفقیت در بازار و تجارت خواهد بود. چرا که اجرا و ارائه یک محصول با کیفیت و با ارزش، در بازار میتواند شما و سرمایهگذار را به یک سود آوری چشمگیر سوق دهد. بی تردید یک محصول با کیفیت در بازار و در تجارت جایگاه ویژه و همیشگی را در میان مشتریان خود پیدا خواهد کرد و همیشه سرمایهگذاری بر روی آن جای تامل خواهد داشت.
اقدامات قبل از جذب سرمایه
پیش از آنکه به فرآیند جذب سرمایه برای پروژه های خود بپردازید، باید به نکات زیر توجه کنید.همچنین ما استفاده از مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه پیش از هرگونه اقدام برای جذب سرمایه ،به منظور جلوگیری از مشکلات در آینده پیشنهاد میکنیم.
اینکه آیا این طرح یا ایده ارزش سرمایهگذاری را دارد؟
از آن جا که ممکن است در طی جذب سرمایه برای ایده خود دچار هیجان زدگی شوید و نتوانید به درستی ایرادات طرح یا ایده خود را ببینید، بنابراین لازم است که کمی در این خصوص بیشتر تامل نمایید و به دقت در این باره بیاندیشید و طرح خود را بیشتر مورد ارزیابی قرار دهید و بر روی تحقیقات بازاری محصول خود متمرکز گردید. درنهایت به یک نتیجه جامع و درست و اصولی برسید که آیا ایده و طرح شما میتواند چیزی را تغییر دهد و آیا برای جامعه دارای ارزش خواهد بود یا خیر؟ چنانچه به این پاسخ رسیدید که این طرح میتواند به نفع جامعه و بازار باشد، آنگاه به سراغ جذب سرمایه برای سرمایهگذاری بر روی پروژه خویش بروید.
بدانید و بپذیرید که ایده و طرح شما همه چیز نخواهد بود
اگر قرار است که یک کسبوکار پر سود را راه اندازی نمایید و قصد دارید که اعتماد سرمایهگذار را جلب نمایید، باید به این نکته اشراف داشته باشید که علاوه بر ایده و طرح پیشنهادی شما چیزهای دیگری نیز وجود خواهند داشت که باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرند از جمله:
- توجه به ریسکها و سودها
- محاسبه سودهای بالقوه
- محاسبه همه سرمایه لازم جهت انجام فعالیت
- مشخص نمودن مسیر دقیق موفقیت در انجام کار
- پیش بینی تمامی هزینههای مربوطه
- تجزیه و تحلیل تمامی روند کار توسط مشاور متخصص
حداقل محصول پذیرفتنی خود را به سرمایهگذار ارائه و نشان دهید
یکی از اقداماتی که میبایست قبل از جذب سرمایه به آن اهتمام داشت، ارائه حداقل محصول پذیرفتنی به سرمایهگذار است که او بتواند آن محصول را درک نماید و هدف شما را بشناسد.
قوانین کلی در جذب سرمایه برای پروژه ها
برخی از قوانین کلی در جذب سرمایه به شرح زیر میباشد که توجه به آنها میتواند در روند کار شما راهگشا باشد.
قانون اول: تهیه طرح و نقشه راه و ارائه یک دور نمای روان و واضح و روشن
یکی از مهمترین قوانین در جذب سرمایه برای پروژه داشتن یک نقشه راه است که به وضوح نشان دهد، که این طرح یا ایده بعد از عبور از کانال های خود، چه هدفی را دنبال خواهد کرد و چه دور نمایی را خواهد داشت. باید توجه داشت که این اهداف و آیندهنگری میبایست کاملا واقعی و قابل دستیابی و به دور از تخیل و بزرگنگری غیر واقعی باشد.
قانون دوم: تنظیم یک قرار داد جامع و دقیق به منظور جلب اعتماد سرمایهگذار
ارائه و تنظیم یک قرارداد کامل و جامع و دقیق که تمام مسائل و اهداف مربوط به یک سرمایهگذار را پوشش دهد، یکی از اساسیترین قوانین جذب سرمایهگذار می باشد که در آن تمام مسائل از جمله تعیین نمودن حقوق و تعهدات متقابل سرمایهگذار نسبت به یکدیگر در آن مندرج خواهد شد. این قرارداد باید کاملا کارشناسی شده و با اعتبار و مورد اعتماد سرمایهگذار تنظیم گردد چرا که در این صورت، شما به سرمایهگذار ثابت خواهید نمود که خواسته ها و انتظارات و توقعات شما همه در چهار چوب حقوقی و استاندارد است و جای هیچ گونه خواسته و انتظار نامعقولی وجود نخواهد داشت. علاوه بر این حسن تنظیم چنین قراردادی این خواهد بود که شما به عنوان صاحب آن کسبوکار و یا حرفه، اطمینان حاصل خواهید کرد که سرمایهگذار، به خواستههای شما که در بندهای قرارداد مندرج شده جامه عمل خواهد پوشاند و جای نگرانی در حین انجام کار نخواهید داشت.
قانون سوم: تقدیم سهام ممتاز برای حصول اعتماد سرمایهگذار
برای شرح این قانون لازم به توضیح است که بدانید که در تمامی شرکتها دارای دو نوع سهام میباشد که عبارتند از:
- سهام عالی
- سهام ممتاز
تفاوت این دو نوع سهام برمیگردد به امتیازات خاصی که سهامداران ممتاز در تصمیم گیریها یا اولویت دریافت سود، نسبت به سهام عادی دارند.
طبق این قانون چنانچه شما احتیاج فوری به جذب سرمایه جهت سرمایهگذاری بر روی پروژه خود دارید و نیاز دارید که روند جلب اعتماد سرمایهگذار سریعتر شود، میتوانید با اعطای سهام ممتاز به وی رضایت او را کسب نمایید که در تصمیمگیریهای مهم، سرمایهگذار امکان ورود و دخالت بیشتری یابد. یکی از محاسن این قانون این است که سرمایهگذار، این اطمینان برایش حاصل خواهد شد که در صورت بروز مشکل، سرمایه اولیه اش تا حدود زیادی قابل بازگشت خواهد بود .زیرا اگر فرآیند تولید، با شکست روبرو شود ،حق تقدم برای دریافت سرمایه اولیه از داشتهها و دارایی های شرکت، با سهامداران ممتاز خواهد بود.
قانون چهارم: سعی کنید خودتان را به جای سرمایهگذار بگذارید
واضح است که کسی که بر روی طرح یا ایدهای سرمایهگذاری مینماید، اهداف و رویاهایی را برای خویش خواهد داشت که در این راه، آنها را دنبال خواهد نمود. بنابراین تلاش نمایید خودتان را به جای وی قرار دهید تا در تعهد کاری خود احساس مسئولیت بیشتری نمایید و سعی کنید تا درک درستی از اهداف و امکانات وی داشته باشید و بتوانید اعتماد او را جلب نمایید. در غیر این صورت چنین پروژه ای اغلب با شکست روبرو خواهد شد.
قانون پنجم: تلفیق و ادغام شرکتهای مشابه
برای استارتاپهایی که به تازگی فعالیت خویش را آغاز نموده اند، ادغام و شراکت با شرکتهایی که فعالیتی مشابه با فعالیت شما را دارند، از بهترین راههای جذب سرمایه و سرمایهگذار خواهد بود. چرا که شما از این طریق میتوانید به واسطه شراکت و همکاری با شرکتهای بزرگی که سابقه و تجربه بالایی دارند، از نام تجاری،شهرت و آوازه آنها بهره بگیرید و در توسعه کار خود پیشرفت نمایید.
قانون ششم: جذب نمودن سرمایههای جمعی و کوچک
منظور از این قانون در جذب سرمایه این است که شما میتوانید در آغاز راه برای جذب سرمایهگذار برای پیاده نمودن و اجرایی کردن طرح یا ایده و یا اختراع خود، مردم را تشویق نمایید تا با مبالغ دلخواه خود، از طرح شما حمایت نمایند و در طرح شما سهیم یا شریک گردند. که برای انجام آن میبایست از طریق وبسایتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند کمک بگیرید.
نکات مهم و قابل توجه برای سرمایهگذار در جلسه ارائه طرح
مطمئنا این نکته به ذهن شما بارها خطور کرده است که در جلسه ارائه طرح پیشنهادی جهت سرمایهگذاری چه نکات و مسائلی میتواند مورد نظر و توجه سرمایهگذار باشد و یا توقعات سرمایهگذار چه خواهد بود؟ آنچه که در این جا باید گفت این است که پاسخ دادن به این سوال چندان کار راحتی نخواهد بود .چرا که شما در این راه با سرمایهگذاران متفاوتی بر خورد خواهید نمود که انتظارات و توقعات گوناگونی را نیز دنبال خواهند کرد. و علاوه بر این انتظارات سرمایهگذاران هر حوزه نیز با هم کاملا فرق خواهد داشت.
بنابراین بهترین پاسخی که در جواب این سوال باید داد این است که شما در هر حوزهایی که مشغول فعالیت هستید و یا تصمیم به جذب سرمایه در آن حوزه را دارید، میبایست که در آن حوزه اطلاعات کامل و جامع و همه جانبهای داشته باشید تا بتوانید نظر سرمایهگذار را در جلسه ارائه طرح و ایده خود جلب نمایید. چرا که بدیهی است که اگر سرمایهگذار در آن جلسه متوجه این موضوع شود که شما در این زمینه اطلاعات دقیق و مناسبی ندارید از ادامه همکاری با شما منصرف خواهد شد و چنین ریسکی را نخواهد پذیرفت.
برخی از دیگر موضوعات مورد توجه سرمایهگذار در جذب سرمایه
برخی از دیگر نکات و موضوعاتی که برای سرمایهگذار در جهت سرمایهگذاری بر روی پروژه و ایده شما مورد توجه است به شرح زیر خواهد بود که میبایست آنها را در طرح ایده و اجرای کامل آن، در طی فرآیند انجام کار لحاظ نمایید.استفاده از مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه درک رعایت این موارد برای شما روشنتر میکند.
- داشتن یک تیم کاملا منسجم و دارای مهارت
- ارائه کردن ایده و طرح و نقشه کامل و در عین حال خلاصه
- بررسی نمودن بازار هدف
- بررسی کردن دست آورد های شرکت در طول انجام فعالیت
- ارائه دادن مدل درآمدی شما برای جذب سرمایه از طرف سرمایه گذار
اصولی ترین نکاتی که باید در جذب سرمایه برای پروژه بدانید.
تمامی کسب و کار ها، و تمامی تجارت ها، برای ادامه حیات خود و ادامه فعالیت های خود در حرفه خود، نیازمند به جذب سرمایه خواهند بود اما اصولی ترین نکاتی که باید در این باره صاحبین کسب و کار ها و صاحبین ایده ها به آن توجه نمایند و آشنایی کامل و وافی به آن داشته باشند از اهمیت خاصی بر خوردار است که در این جا آن را شرح خواهیم داد.
- جلب و کسب اعتماد سرمایهگذار را در اولویت اهداف خویش قرار دهید.
- به جای رویا پردازی و اغراق نمایی ،از گذشته کاری و حرفه ای خود بگویید.
- سود آوری و مدل در آمدزایی طرح خود را مشخص و معین نمایید.
- اندازه و وضعیت بازار و اندازه گردش مالی طرح را تعیین نمایید.
- به مهارتها و دانشها و اطلاعات افراد و اعضای تیم خود واقف باشید.
- دوره بازدهی فعالیت خود را مشخص نمایید.
- با نکات حقوقی جذب سرمایه و سرمایهگذار آشنایی پیدا کنید.
- سعی نمایید درباره سرمایهگذار و پیشینه فعالیتهای وی تحقیق نمایید.
انواع جذب سرمایه برای پروژههای پیشنهادی
روشهای نوین زیادی در جهت جذب سرمایه و تامین مالی استارتاپها، در حال حاضر موجود است که برخی از آنها را در ادامه بیان خواهیم نمود.
تامین سرمایه مالی با استفاده از سرمایه شخصی
شاید یکی از محاسن این گزینه این باشد که اگر شما سرمایه مورد نیاز اولیه و کلی فرآیند انجام کار را خود تهیه نمایید، اولا از نفوذ و ورود افراد خارجی در فعالیت خویش محافظت و ممانعت نمودهاید و ثانیا در صورت روبرو شدن پروژه شما با شکست و یا منحل شدن آن، به دیگران بدهی نخواهید داشت. تنها نکتهای که در این رابطه باید به آن توجه داشت این است که هرگز تمام پسانداز و یا سرمایه خود را وارد این کار نکنید و مقداری از آن را برای وضعیتهای اضطراری نگه دارید.
تامین مالی استارتاپ به شیوه دریافت وامهای دولتی
گرفتن وامهای تجاری از بانکها و ادارات و سازمانها و نهادهای دولتی و یا انجمنهای راهاندازی کسبوکارهای کوچک، یکی از شیوههای مرسوم برای تامین مالی استارتاپها میباشد و تنها نکته این کار این است که از آنجا که برای دریافت وام رتبه اعتبار کاری شما مورد بررسی قرار میگیرد شما میبایست دارای یک کسبوکار واضح باشید. اما توصیه ما در این رابطه این است که سعی نمایید در شروع فعالیت خود از دریافت تسهیلات وامی استفاده ننمایید و زمانی که در فعالیت خود به ثبات بیشتری رسیدید به سراغ این روش بروید.
جذب سرمایه با سرمایهگذاران فرشته
این نوع سرمایهگذاران که یک سرمایهگذار خصوصی به حساب میآیند در اولین مرحله توسعه استارتاپ ، یعنی درست زمانی که هنوز ایده شما در حال آزمایش قرار نگرفته است، وارد عمل می شوند و بر روی ایده شما سرمایهگذاری مینمایند و آماده رویارویی با هر نوع ریسک و سود آوری خواهند بود.
جذب سرمایهگذاری از روش سرمایهگذاری جمعی
همان گونه که پیشتر نیز در اینباره گفتیم، در این روش از طریق فراخوان میتوانید مردم را تشویق و ترغیب نمایید که برای راهاندازی فعالیت شما شریک گردند. در صورتی که کارتان را درست انجام دهید ممکن است که به سرمایه هنگفتی جهت انجام فعالیت خویش دست یابید.
جذب سرمایه از طریق یافتن شریک
مشارکتکردن با شرکتهای بزرگ و با تجربه، میتواند مزایای زیادی برای شروع و ادامه فعالیت شما داشته باشد. از جمله دسترسی به منابع و مشتریان و محصولات یک شرکت چند ملیتی و نام تجاری قابل اعتماد.
در انتها باید بدانید
در انتها باید بدانید که استفاده از ترفندهای زیر میتواند زمینهساز ایجاد بهترین شرایط برای جذب سرمایه برای پروژه باشد:
- برخورداری از رابطه خوب با سرمایهگذار
- جستجوی یک سرمایهگذار ماهر و کاردان
- برخورداری از ایده های جذاب و خوب
- بالا بودن کیفیت محصول
کاربران میتوانند برای کامل کردن اطلاعات خود در زمینه اقدامات پس از جذب سرمایه برای پروژه و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراینباره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد
دیدگاه شما